Pokazuje rezultate 1 do 47 od 47

Tema: Ljetnići 2006. (2. dio)

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Ljetnići 2006. (2. dio)

Sad kad stvarno pripadamo tu, da se i predstavimo onima koji nas ne znaju.
    Dakle, Matej je 19.09. navršio godinu dana. Ima 13 zubića, hoda, papa uglavnom dobro (kako kad), još cica.
    Još nije prespavao noć u komadu. Uglavnom se budi 2 puta, malo pocica i nastavi spavati. Spava u svom krevetiću koji je spojen s našim krevetom (i skinuta mu je stranica) pa zapravo spava s nama.
    Dečko je jako živahan, non stop u pokretu pa je i mama non stop u pokretu.
    Mi se uspavljujemo najčešće cicanjem, ali ponekad i nosanjem. Toliko od nas zasada!

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

i mi tu spadamo pa da se i predstavimo! domagoj ima godinu i par dana, ima 7 zuba a još dva su na pomolu, hoda uz namještaj ili se uhvati iza mami za noge. papa ko veliki, jako je vesel, spavao je mjesecima cijelu noć ali je nedavno bio bolestan i sada je krenuo u jaslice i noći su nam koma. budi se nebrojeno puta, ubacio je dvije bočice mlijeko i strusi i dva čaja :/ . mama se jučer vratila na posao i mala ljubav joj tako fali...
    a uspavljivanje nama je lopta zakon i dalje, a nove vještine samouspavljivanja će ga naučiti tete u vrtiću, nadam se...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Samo da se požalim!
    Svi smo se zarazili Janinim virusom iz vrtića, mene je tek jučer uhvatilo.
    I to malo čudo, stvarno ima neka tajna veza, cijelu je noć spavala (1 buđenje) i pustila mamu da se oporavlja
    Sad me samo muči, radim, šmrcam, sve me boli, a kako madam nije noćas ništa cicala prepuna sam!!

Ivanchica avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Evo i nas, konacno :D
    Da se ukratko predstavimo. Ida ima godinu i 18 dana, hoda od desetog mjeseca. Imamo 8 zubica. Naravno, jos uvijek dojimo i nema izgleda da cemo uskoro prestati. Velika je pricalica.
    Ja radim vec mjeseca dana pa je za to vrijeme cuvala baka, a od ponedeljka nam dolazi nova teta cuvalica. Vidjet cemo kako ce nam ici. Pozdrav svima, a bebacima veeeeelika pusa od Idice i mame

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

evo da se i mi ubacimo...neki nas znaju neki ne..
    dakle Roko će prvoga imati 13 mjeseci, trident je, hoda već skoro mjesec dana, brblja sto na sat, cicoman je i ima velikog bracu od 10 godina.

Kao što vidim (čitam) sezona virusa je i mi ga imamo..temp. kašalj i sl.

gibam jer čujem da se R.probudio...

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mi smo se već bili pozdravili s vama, ali se nismo baš nekaj predstavili.

daklem, Oskar ima 12 mjeseci i 20 dana.
    on je jedno nasmijano biće koje od početka plače jako rijetko.
    voli se igrati, istraživati, obožava ići van i lud je za kupanjem!
    još cica, papa i svašta ostalo, bucko je.
    od jučer ga čuva moja mama jer sam ja počela raditi. on to sve super podnosi, jedino malo spava po danu. nadam se da se bude i to izreguliralo.
    ima četiri zubeka, ali idu mu baš i ostali jer zadnjih dana slini ko puž nabrijan za svjetsko prvenstvo! uz to, stalno su mu prsti u ustima i hoće se prigutiti s njima!
    hoda jedino uz namještaj, voli plesati i miguljiti svojom riticom i uporan je do bola!

sve vas puno pozdravljamo i šaljemo vam

Ivanchica avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Vimmerby, djeca su nam rodjena na isti dan :D
    Pusa malom, nasmijanom biću

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

već treće popodne...temperatura prek 39.5.....skidanje s čepićem jer ne dozvoljava da mu se približim s bilo čim osim s cicom k ustima...kašljuca, bili kod dok. kaže da je viroza,

jel ima ko sa sličnim problemima...da li mu mogu staviti obloge od krumpira za snižavanje temp?

neće ništa jesti..jel dosta mljekeco?

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Ivanchica prvotno napisa
    Vimmerby, djeca su nam rodjena na isti dan :D
    Pusa malom, nasmijanom biću
    gle stvarno! :D
    ja slepac!

pozdrav preslatkoj istorođendankovici!

snjež, nemam pojma, ali šaljemo puno ozdravilica!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj snjež prvotno napisa
    neće ništa jesti..jel dosta mljekeco?

Meni su rekli u Zaraznoj rekli da je glavno da cica.

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

snjez ak mu je prvih 6 mjeseci bilo dovoljno mislim da se nece buniti drzim fige da brzo ozdravi.
    i jan je bas danas kad mi nema M-a odlucio biti bolestan citav dan nam je ludnica i stavim ga navecer spavati, a meni dosla frendica na trac partiju kad on se stalno budi, da bi ja skuzila da krklja kroz nos. tura fizioloske i ispumpavanja je prosla pa cu vidjeti kako ce noc proci a nema M-a da odradi koju rundu

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Snjež, mi smo imali sličan problem. Tri dana visoka temperatura.
    Isto smo je skidali čepićima i mlakim oblozima. Nakon tri dana je pala i dobila je osip po tijelu. Doktorica je rekla da je to sad u điru.
    Sretno, izdržite

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I J 39,5
    Isto viroza, bili kod pedice, vadili krv... ali me zabrinjava što grozno diše, škripi. Nije onda tako disala...

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Svenu prolazi, počelo je u petak. Pun nosić, krkljanje i kašljanje, ali bez ture, sva sreća.

Mi smo kapali i operilom, poslije smo dobili i garasone kapi, ali nismo koristili, umjesto toga smo ga inhalirali.

inače, da ga pohvalim , sam si stavi onu pumpicu u nos i mirno legne i da da mu kapam nosić.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj bfamily prvotno napisa
    Snjež, mi smo imali sličan problem. Tri dana visoka temperatura.
    Isto smo je skidali čepićima i mlakim oblozima. Nakon tri dana je pala i dobila je osip po tijelu. Doktorica je rekla da je to sad u điru.
    Sretno, izdržite
    Mislim da je to tzv. trodnevna groznica, o njoj imaš dosta na podforumu zdravlje.

Svima želimo što skorije ozdravljenje

šnapi sretno i mirnu noć

Ivanchica avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I kod nas je bila viroza sa temp. do 39. Temp. prosla nakon 3 dana, a nosic joj je curkao i kasljucala je jos nekoliko dana. Svima zelimo sto skorije ozdravljenje

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svima bubanima šaljemo tisuću ozdravilica.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

drage, ja na poslu, dijete kod bake, temperatura nam je sinoć narasla do 40.3 nisu pomogli ni oblozi ni tuširanje nego jedino čepić...ujutro je imao 37.2 pa smo ga otfurali na čuvanje a ja na posel....mislim da ćemo poslijepodne ipak još jendom do doktorice jer mu je sad počeo i nos curiti a i jače kašlje.

jooj, nadam se da će do vikenda sve proći..a ja baš sutra imam ludnicu na poslu i nikako ne mogu izostati.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ianu je napokon izbio dugo ocekivani prvi zubek, gornji lijevi sjekutic :D :D

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

magnoliaj sad kad krene nadoknadit ce sve cestitam!!

Ivanchica avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj magnolija27 prvotno napisa
    Ianu je napokon izbio dugo ocekivani prvi zubek, gornji lijevi sjekutic :D :D
    cestitamo na zubicu :D

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Hvala cure
    Šnapi, vec je pocelo, za koji dan ce izgleda i desni ( mozda su i tvoje vibrice pomogle )!
    Napokon sam odahnula, vec sam zamisljala malog krezubog petogodišnjaka

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mi smo pak na sest zubi i to tak stoji i stoji i za sada jos nista. jedan cak poceo i ukrivo rasti, ali mislim da bu se to samo ispravilo. a i zubeke peremo 8)

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Evo nas dvije nakon 3 dana u Zaraznoj!
    Dijagnoza akutni laringitis izazvan virusom parainfluence tip 1.
    Hvala im na omogućenom boravku roditelja s djetetom, ne znam kako bih ju ostavila samu, kako bi njoj bilo...
    I ovako je to iskustvo koma... dođemo, prvo ju napiknu, zatim kateterom izvade urin (to nisam vidjela, ne bih im dala inače, to mi je jedina zamjerka), onda stave infuziju, a zatim odmah inhalacija da joj olakšaju disanje... neću ni zamišljati kako bi bilo da je ostala sama. Kakva bi to bila trauma nakon 15 mjeseci AP-a. I ovako joj je to bio takav šok.
    Zapravo je Jana kao one životinje u džungli koje još nisu vidjele čovjeka pa ga se ne boje; još nije doživjela da ju netko uzme u ruke i "ozlijedi".
    A da je uz sve to morala zaspati sama, buditi se noću sama, ujutro biti bez poznatog lica... Uf, ne znam da bih imala isto dijete nakon takvog šoka.
    Inače, temp nema od jučer, diše puno bolje, još kašlje ali više ne "laje". Počela je jesti, pije normalno. Samo, toliko je dojila da mislim da me čeka izdajanje na poslu.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Cubana tebi i tvojoj curici i što brži oporavak. Super da si mogla ostati s njome u bolnici.

magnolija :D za zubić

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

cubana daj mi reci jer si dobila apartman ili si spavala na stolcu po noci? ajde super da je i to zavrsilo

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ajoj Cubana, drago mi je da je to sad iza vas i da ste bile skupa!

leah avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

A evo i nas

Ksenija ima nešto više od 15 mjeseci, prohodala je od jedanaest i od tada je ne mogu stići. Ima 13 zubića, na žalost cicala samo do 7 ipo mj. (jedva i to izgurali ). Stalno traži njam i ponekad se zabrinem koliko jede, ali budući da je hiperaktivna još je vitka i zgodna - šala ! Obično spava cijelu noć u komadu, ali imamo periode kad se budi svakih 10 minuta i bukvalno izluđuje mamu, ali nekako i to preguramo.
    E da, počela je po malo i da brblja !

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ako nas primate i mi bi se tu prijavili. Ovako zovem se Tamara i iz Zadra smo, imam curicu Kristinu koja je rodjena 30.07.2006.godine. Ima 10 zubica prohodala je sa 11 mjeseci, a nije bas neka pricalica samo ono osnovno. Trenutno je cuva baka servis jer mama i tata rade. To je otprilike to za sada.
    Pozdrav svima i svim bubinima da sto prije ozdrave

leah avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ups, mi greškom upale kod ljetnjića, ali nema veze, skoro smo ljetnjići

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

tamazd pa kako vas ne bi primili
    ja jucer skuzila da ce janu probiti donja desna cetvorka :shock: nije bilo naznaka (nije da se bunim). on je jako brbljav i trenutacno je u fazi da ponavlja sve sto se kaze (prvi slog), zna reci da se zove jan i pokazati da ima jednu godinu prsticem.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj šnapi prvotno napisa
    zna reci da se zove jan i pokazati da ima jednu godinu prsticem.
    Wau, bravo za Jana
    Ian je jos uvijek na mama, tata, baba i sve u tom stilu, osim sto zna kako se glasa poprilican broj zivotinja
    U zadnje vrijeme je poceo vristati kad nesto nije po njegovom. Ako mu ne dam nesto sto hoce, ako mu neko dijete u parku uzme igracku da pogleda, ako nesto ne moze napraviti i sl., pocinje vristati iz sveg glasa ko lud, i ne prestaje olako! Jasno mi je da ga nesto moze naljutiti, da ima pravo ne dati svoju igracku, itd., to je faza i to je ok, ali zar mora uz to vristati ko sasav??To nikad prije nije radio, bilo je neke reakcije, ali ovako nikad. Kako objasniti 15- mjesecnom djetetu da smije pokazati emocije, ali da ne mora vristati ko da ga kolju? Htjela bi to sasijeci u korijenu, da ne nauci da ce s tim dobiti sto zeli ( a u javnosti obicno popustim jer bude stvarno neugodna scena...)

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

pa bome moram reci i da se moje dijete promjenilo po tom pitanju. kad nije po njegovom pocne nekako cendravo vristati s isplazenim jezikom i baca se po podu :shock: pokusavam ignorirati ili mu kazem "ma kakvo je to vristanje, to kod mene ne prolazi", pa uglavnom odustane.
    vani mi jos to nije priredio, uglavnom doma kad je samnom ili M-om.

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mislim da su takve reakcije čisto normalne jer je to i moj počel prakticirati.
    a najbolje mi je da mu ionak namjeravam popustiti, napraviti neki kompromis, ili mu preusmjeriti diskretno pažnju, ali sam prespora, on prvo počne kričati!
    pa ispada da mu popuštam jer se tak ponaša!
    nadam se da mu to ne bude neka poveznica...
    zasad nekak hendlamo sve skupa

i da, bravo za Jana pričalicu! super mi je!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja u zadnje vrijeme ne stignem reagirati, jer on pocne vristati iste sekunde cim nije po njegovom, a ponekad nije stvar u tome da mu ne bi to nesto dala, nego jednostavno ne stignem dodati npr. to nesto s police, on vec zavija! Poludim! I onda obicno pređem preko toga, uz komentar da nek ne vice, ionak ne znam sta drugo. Pa isto ispada da je dobio to nesto jer je vristao.. :/ Zasad se necu vise mucit s tim, nadam se da ce ga proc, a ako ne, s vremenom cu mu valjda moci rijecima objasnit da skuzi. A i drzat cu se onoga- ako ce to radit vani, odlazimo s tog mjesta iste sekunde i idemo doma! To sam cula da fakat pali, iduci put navodno dvaput razmisle prije nego pocnu vikat i vristat 8)

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

I kod nas je isto tako samo sto moja cura odmah krene za ugristi, sad "dobro" je sto jos uvijek grize samo mene. Ne znam kako je od toga odviknuti probala sam ne obracati paznju na to i presutiti i opet nista, pa sam probala ja nju ugirsti al lagano i opet nista? :shock:
    Imate li i vi takvih problema?

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi ne, moje dijete vristi samo ako hoce usisavac, tako da stane pred spajzu i vice, ali mu je moguce odvratiti paznju. prvih dana sam mu dala svaki put kad je htio, sad vec hoce doci na nagovor dalje u sobu, pokazem mu nesto zanimljivo i dode.

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja sam janu danas gurnula prst u usta da vidim kak napreduje 4 a on me tako ugrizao da sm zvijezde vidla i skoro mi je kozu probio :shock: no sama sam si kriva

Ivanchica avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Kod nas je dreka samo kada hoce siku (citajte uvijek) i tada joj nikako ne mogu odvuci paznju. Apsolutno nista je ne zanima u tom trenutku osim sike, a za sve ostalo nadjemo nacina da je smirimo tj. odvratimo paznju.
    Kod nas je u posljednje vrijeme problema ne dati joj nesto sto je bar jednom dobila, nema nikakve sanse da joj dokazes da to ne smije dirati ili ne moze dobiti, ali ako joj govoris po prvi put nema problema.

Ivanchica avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Juce smo MM i ja otisli na kafu, tacnije odvukli auto u praonicu i dok smo cekali popili smo kafu. Ida je ostala sa bakom i dedom u kuci.
    Prije nego sto smo izasli skontala je da hocemo napolje i odmah otisla po svoje cipelice i pocela govoriti pa-pa, papapa....a mi smo na kraju izasli bez nje. Ne mogu vam opisati kako sam se osjecala. Srce mi se cijepalo sto smo je ostavili. U 13 mjeseci ne znam da li smo 10 puta izasli bez nje. Stalno ide s nama i kod prijatelja i napolje, ali eto jucer smo htjeli sami izaci bez trcanja za njom. Grize li vas savjest kad ostavite djecu kuci i da li ih uopste ostavljete?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ne znam kad sam izasla vani bez nje, osim naravno na posao. A to mi je teze nego neznam sto pogotovo kad je bolesna.
    Inace ide s nama i na pireve i sve, pa dok izdrzi i kuci.

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

pa meni je tesko i u ducan otici. jeko mi fali. svugdje ide s nama, ali ja se trudim da ga povremeno posaljem s bakom i dedom u setnju i idem kontra sebe jer najradije nebi, ali zelim da bude samostalan, da se sa svima osjeca ugodno. kad ja odlazim on ne place niti ne drami, pozdravi, mahne i to je to. krenuli smo i na prilagodbu u jaslice pa se nadam da ce zbog svega toga i njemu biti lakse.
    u jaslicama ne ide zamnom, nego istrazuje i igra se i povremeno dodje k meni. danas nam je bio prvi dan i teta mu je pelenu mijenjala. bio je super. cak sam se sakrila iz vrata kad je imao neki nesporazum s jednom curicom i malo je zaplakao da vidim da li ce ga teta smiriti. i uspjela je, za pola sekunde se smirio.

Ivanchica avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Šnapi, a ja već pomislila da sam monstrum.
    Ida je strasno vezana za mene. Kad sam ja tu nece nikoga da pogleda osim ako je ne kupe nečim Ona uglavnom ide sa nama i naravno da mi nedostaje kad sam na poslu....bilo gdje, ali mislim da je s vremena na vrijeme treba navikavati da postoje i drugi ljudi osim mame. Ne smijem ni pomisliti šta bi se desilo da moram otići na poslovni put

Bravo za veeeeeeeelikog dječaka

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja jos ne radim tako da sam non stop s njim, doslovno od 0-24. Zivimo u gradu gdje nemam nikog svog- bake, dede i sva ostala rodbina zive 300-tinjak km dalje od nas, tako da stvarno svugdje ide sa mnom, ili s muzem kad on ne radi. Jaaako smo vezani, jos nikad nisam bila odvojena od njega dulje od 2,3 sata.
    Kad idemo k mojima, u prosjeku svaka 2 mjeseca na par dana, uvijek mislim kako cu konacno moci nekud otici sama,s prijateljicama ispijat kave i imati malo vise vremena za sebe dok njega paze i maze bake i dede, a na kraju i kad odem, za sat vremena jurim doma jer mi fali i jedva cekam da ga zagrlim, i jako mi je cudno i pusto bez njega.
    Bojim se da malo i pretjerujem, da bi ga mozda trebala vise ostavljat s drugima, jer je stvarno jako vezan uz mene, i ne znam sta bi bilo da bas moram nekud otic na par dana, ili sta ce bit kad pocnem radit i kad on krene u jaslice..Htjela bi da bude dovoljno samostalan i neovisan da moze takve stvari prozivjet bez trauma i šokova..

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam isto kilometrima udaljena od prve bake, tako da smo nas dvije nerazdvojne, ali moja buca bez problema ostane kod bake na par sati (iako je vidja 2-3 puta mjesečno). Puno ovisi i o djetetu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

evo i mene natrag

A gdje je društvo????

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj vesso prvotno napisa
    evo i mene natrag

A gdje je društvo????