Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Ručice ili duda ?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Ručice ili duda ?

Moj maleni (3 mjeseca) u zadnje vrijeme staaalno stavlja rucice u usta, ako ne njih, pokusava povuci dekicu ako je pokriven i staviti u usta ili rub majice. Uglavnom, samo da mu je nesto u ustima. Isključivo je dojen, dudu varalicu nema, a u slučaju da ga moram ostaviti mami ili MM-u, pije moje izdojeno mlijeko na flašicu (iako nije baš oduševljen). Zanimaju me vaša iskustva i savjeti - da li da mu dam dudu varalicu ? Isprva sam bila protiv nje (nisam ni sad baš oduševljena), ali probali smo mu je dati jer mu prstići znaju biti smežurani od tolikog boravka u njegovim ustima. On ju nije prihvatio, odnosno ne zna što bi s njom i izgura ju van - da li da ga nastojim naučiti na nju ili ne ?
    Eto, nadam se dobrim savjetima jer ne znam što je prihvatljivije za njega- njegove ruke ili dudica, i od čega će se kasnje lakše odviknuti ?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ako mu i daš dudu varalicu, on će svejedno gurati u usta ruke i sve drugo što stigne. Moj maleni je isto skoro 3 mjeseca, i sad je otkrio ruke i trpa ih u usta. Čak se zna sam i maknuti s cice pa trpati ruke nakon što je pocicao. I tkanine, sve moguće - tetra pelenice kojim ga brišem, moju majicu... Jedino još ne zna dobro hvatati ručicama pa ne meće stvari u usta. Ali i to će doći. To je razvojna faza. A ako neće dudu mislim da ga nije dobro siliti. (moj hoće sve, samo nek je u ustima, ali ovisno o trenutku točno zna što želi i ne da se zavarati)

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Re: Ručice ili duda ?

Ja imam isti problem, mislim da što se higijene tiče u budučnosti da je bolja duda, odnosno kad počne puzati po podu pa te ruke u usta...neznam. Ja se još uvijek nadam da će prestati sa ručicama jer mi duda nije in.Vidjet ćemo.....

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

barbarela_ pogledaj ove topike
    duda varalica?
    Kad najranije se daje bebi duda varalica!
    Sisa prst - da ga pustim, ili..?
    Palac <-> duda: pro et contra
    cure, koristite pretraznik. na forumu se krije cijelo izobilje korisnih topika

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Imam djete od 2.5 godine i mlađe od 7 mj. Niti jednome od njih nisam davala dudu varalicu. I jedan i drugi su imali kratku fazu guranja ruke u usta i svega čega bi se ulovili i to je to. Mali ima prekrasne ravne zube, maloj su počeli rasti. Kada im je trebala utjeha sami su se znali utješiti ili sa sisom ili s onim što bi zgrabili u blizini. Hvala Bogu, bar nisam kao moja šogi i brat morala imati u zalihi 50 duda, jer bi navečer njihovoj djeci ispala duda iz usta i zvali bi ih "duda, duda" da im ju nađu, a obično bi one tako dobro nestale, da ih Copperfield ne bi mogao naći.

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ustima beba istražuje svijet oko sebe. Naravno da prvo što stavlja u usta su ruke. Kasnije će to biti sve čega se dohvati. Duda to neće spriječiti tako da mu duda ne treba. Treba pustit da beba na taj način istražuje, a kad propuže više voditi brigu o higijeni prostora, prati češće ručice, igračke, umivati i to je to.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    barbarela_ pogledaj ove topike
    duda varalica?
    Kad najranije se daje bebi duda varalica!
    Sisa prst - da ga pustim, ili..?
    Palac <-> duda: pro et contra
    cure, koristite pretraznik. na forumu se krije cijelo izobilje korisnih topika

Kao što je Leonisa istakla, molim vas da koristite pretražnik, ili nastavite postati na jednom od već otvorenih topica.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Ručice ili duda ?

Imam isti problem ali sa razlikom da ja dajem dudu. Radi higijene mi je draže da ima dudu. Malenoj su ipak rukice draže i sve ostalo. Možda im se u desnima pripremaju zubi pa ih to boli? Pokušala sam joj dati onu gumu za ruke ali joj to ispadne iz rukice i onda opet rukice. Neka stavi obe!

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Stvarno mislim da nema potrebe za forsiranjem dude. To im je razvojna faza da trpaju sve u usta - na taj nacin istrazuju sve oko sebe

sanja30 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Samo jedan period je trpala rukice u usta, i onda je to prestalo.
    Sad inace stavlja sve druge stvari, ali to je normalno.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

razvojna faza, kao što je već napisano...ajme, što je moj sve trpa u usta

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •