Drago mi je da ste nasli uzrok vasih problema![]()
Samo cu se osvrnuti na ovaj dio...
kad smo bili u skoli za roditelje radili smo igranje uloga, tipa ovog sto se tebi gore desilo. I svi smo mi odpricali svoje djetetu i napravili vecinom nesto u stilu kak si i ti gore. Da bi nakon svega toga psihologica rekla: "je to je fajn. Svi ste se potrudili vrlo jako, no niti jedan od vas nije pokusao saznati uzrok takvog djetetovog ponasanja" Naravno da smo svi ostali ovak :shock: jer nam nikome to NITI NIJE palo na pamet.jassi prvotno napisa
Mi smo radili slucaj udaranja nekog drugog djeteta i kradje tudje stvari. Mozda je dijete netko maltretirao prije nego se odluci na taj korak, mozda na taj nacin se hoce dokazati u drustvu, mozda je njemu netko tako nesto napravio, mozda hoce nasu paznju i pozornost, mozda x 1000.. I dokle god mi POJMA NEMAMO zasto se to desava... sva ta prodika i reakcija vjerojatno nece biti uspjesna jerbo sjeme pada na krivo tlo... Pretpostavimo da je klinca netko maltretirao (sto mi NEZNAMO), nego samo znamo da je ukrao igracku tom djetetu.. I odrzimo prodiku, i on vrati igracku i recimo dobije i kaznu za kradju, a glavni problem ostaje u potpunosti nerijesen. MOTIV zasto se dijete odlucilo na to ostaje nepoznat. I dok se ne ukloni taj motiv, djaba nam sav trud.
Isto tako sad kada znate da je problem duda (a naravno da je to njemu straaaasno stresno sto nema vise svoju dudu tjesilicu i nesto sto ce ga smiriti kad je u krizi i pod stresom, pa to ispoljava na druge nacine - onako jedino kako zna) da ce sada biti lakse. I lakse se nama kao roditeljima nositi s nekim njihovim reakcijama ako razumijemo zasto se desavaju pa im onda mozemo i pomoci i biti uz njih da ih lakse prebrode.
Nadam se da ce sada biti bolje kad ste otkrili uzrok problema![]()

Odgovori s citatom