Citiraj Joe prvotno napisa
ma ja ti jassi mislim da kad si prestala biti ljuta i dozvolila si
da budeš tužna, napravila si velik korak. Otvorila si špinu suza/emocija i prestala si se blokirati. Nije ti lako ali ispravno razmišljaš.
potpis...
tvoj kontakt sa samom sobom (pa makar to bile naeugodne emocije) je i najbolji put do kontakta sa svojim djetetom...

nekako sam primjetila da:
1.ako si DEPRESIVAN/PASIVAN/UMORAN/STRAH TE/INERTAN/BESPOMOCAN - ljutnja je dobar pokazatelj izlaska iz te emocije i stanja...
2.ako si LJUT - (i ne vratis se u depresivno-pasivne emocije) tuga je znak da nadilazis ljutnju... plac (ono ridanje, ne bijesni plac) je vanjski izraz toga na tjelesnoj razni i po tome dobar pokazatelj i prociscivac...
3.ako si TUZAN - (i ne padnes u zamku okrivljavanja same sebe) otvaranje srca je slijedeci znak da napredujes...
4.simptomi 'OTVARANJA' SRCA su - lakse oprastanje sebi i drugima te nove i svjeze ideje za rjesavanje situacije... intuitivne spoznaje i - duboko povjerenje da ce sve biti u redu tj. da je vec sada u redu... raduju te male stvari, ne boli te kritika toliko da te blokira vec ju gledas cak kao zanimljivu ideju... lakse se nasmijes sama sebi i drugima... imas osjecaj kontrole situacije barem djelomicne...
- ono sto je opasno kod ne prihvacanja svoje 'negativne' emocije je da to stvara tendenciju da se vratimo na staru emociju (npr. iz tuge opet u ljutnju, pa opet u tugu, pa ljutnju i tako se mucimo do iznemoglosti...)

osjecaj krivnje, tako duboko usadjen u nasoj kuturi, tu ima jak utjecaj... njega bi se trebalo rjesavati sto je vise moguce - kako primjetimo da dolazi... zamijeniti ga oprastanjem - prvenstveno samima sebi...

a ovo sto anchie75 pise mi je jako zanimljivo...
s tim da ja ne vjerujem da za neko ponasanje ('dobro' ili 'lose') postoji samo jedan uzrok... ALI ako se BAR jedan uzrok nadje otvora se 'stvarni' komunikacijski kanal kroz koji se s vremenom moze doprijeti do drugog, treceg, petog uzroka...

jassi, puno mislim na tebe i saljem ti