-
Herpes u 33. tjednu - strh me prorođaja
Sad sam u 33. tjednu i pojavio mi se genitalni herpes - recidiv. :shock: Čitala sam na internetu sve o tome ali baš se nisam uspjela preterano utješiti. Piše da navodno ne bi trebao biti nikakakav problem za vaginalni porođaj ako nije riječ o infekciji koja se tada pojavljuje prvi puta (ako je infekcija prisutna 1.put rizik od prijenosa na dijete je 40-60%, a posljedice mogu dovesti i do smrti djeteta, zbog čega se u pravilu radi carski rez). Ukratko, ako u trenutku porođaja nema aktivne infekcije onda je žena kandidat za klasičan vaginalni porođaj - to je bar prevladavajuće mišljenje liječnika.
Međutim virus herpesa, bio aktivan ili ne uvijek je prisutan u živčanim završecima u koži i ako dođe do epizotomije (koja se od nas radi automatski) može li moja beba ipak biti ugrožena? Mislim da bi dermatolog na to odgovorio potvrdno jer mi je jedna svojedobno rekla da po nekim istrživanjima osoba može prenijeti virus na partnera i kad nije u aktivnom stanju bolesti. Pa ti sad budi pametan. O svemu ću se savjetovati sa dr koja mi vodi trudnoću. Molim vas, je li neka od vas imala ovakav problem ili zna kakva je praksa u našim rodilištima (ja idem u Petrovu)? Ako da jesu li vas porađali na carski? Da li da ipak inzistiram na carskom rezu? :? :? :?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma