Trudna sam 17 tjedana. Jutros vidjela roskasti iscjedak samo jednom na papiru. Otisla dr Kosu, rekao hematom na posteljici i preporuka mirovanje. Bebica super, plodna voda ok, samo taj hematom. A bila sam prije tjedan dana i bilo sve ok. Strasno!
Trudna sam 17 tjedana. Jutros vidjela roskasti iscjedak samo jednom na papiru. Otisla dr Kosu, rekao hematom na posteljici i preporuka mirovanje. Bebica super, plodna voda ok, samo taj hematom. A bila sam prije tjedan dana i bilo sve ok. Strasno!
twin, samo mirno, nije ništa strašno. Da li si dobila kakvu terapiju uz mirovanje? Ja npr. i sad pijem Duphaston zbog određenih problema, a u 21-om tjednu sam.
Dobila utrogestane 2x2. Cak se i nisam tako prepala jer me dr smirio. Vise iscjetka nemam, mirujem i bit ce sve ok
jesi li nešto teško radila ili dizala pa da se od toga napravio?samo polako i smireno,sve će biti ok.
Nista nisam radila. Ne dizem malu, radim tako da sjedim u polulezecem...
Samo tako i dalje. bez naglih pokreta, ne diži teško, ne plivati, ne radi teže fizički...dok ne potvrde da se apsorbirao odn da se suši mirno...ja sam ga imala u drugoj trudnoći i provela uz masu drugih mama zbog toga 2mj u bolnici...opasan je dok se ne počne sušiti...
Bez panike, ja sam imala oba puta i to je bio manji problem uz ostalo... Na kraju je sve bilo ok, a tako će i kod tebe![]()
Danas kontrola, hematoma nema, sve se podiglo, posteljica nije vise blizu usca. Nisam pretjerano mirovala ali sam bila kuci i sve laganini.
Ja sam u 11. tjednu prokrvarila i bila u bolnici jedan dan. Hvala Bogu beba je ostala i s njom je sve u redu. Meni su vidjeli hematom i poslali me kući na strogo mirovanje uz terapiju Dabroston 3x1 plus injekcija Progesteron depo jednom tjedno.
Dok sam mirovala, svaki dan sam imala par kapi smeđkastog iscjetka i tako sve do prije par dana kad je skroz prestalo.
Ponadala sam se da je hematom nestao i da više neću morati ležati, ali jučer na kontroli mi je dr ponovo vidjela hematom i opet mi rekla da mirujem dva tjedna do slijedećeg pregleda.
E sad, ja sam se zabrinula jer mi se od jučer pravo pojačao smeđi iscjedak ( cijeli dnevni uložak mi je zaprljan). Prije je to bilo bukvalno dvije kapi, a sad ovoliko? Je li to normalno? Je li netko imao slično iskustvo?
Ne želim moriti doktoricu bezveze, a pravo me strah (imala sam spontani prije 3-4 godine).
Kod mene je također prisutan hematom na posteljici negdje od 12. tjedna trudnoće (sad sam 30. tjedan, a bio je i na zadnjem pregledu tu...)... I dr. kaže da ne paničarim ako se pojavi sukrvica, pa čak i par kapi svježe krvi, da je to normalno obzirom na hematom; a ako krene jače da ga obavezno kontaktiram (javim se na pregled). Sva sreća pa nikakvih tragova krvi nije bilo ni u kojem trenutku.
Nema razloga da ne nazoveš dr i pitaš za mišljenje. Bolje biti preoprezan nego "zakasniti".
Sretno!
Nije mi krv nego baš skroz tamnosmeđe. Evo sad sam se oprala i presvukla pa ću vidjeti malo kasnije kakvo je stanje.
Al kontam, sve dok nema krvi da je možda ok (možda se ovaj glupi hematom "topi")!
Jesi ti morala mirovati ili?
Nije za zanemariti ni položaj hematoma, i njegova veličina, ako sam dobro shvatila. Kad je manji od bebe i još pritom ispod nje - nema opasnosti za bebu.
Nisam morala strogo mirovati, al preporučeno mi je ne naprezati se gdje ne moram (čučanje, dizanje i nošenje teškog, odnosi itd...).
Ma vidi s dr. da si mirna!
Bila sam danas u dr i hematom mi je 24x14mm i ispod je bebe. Posteljica se širi i dira matericu pa zato krvarim. I dalje moram strogo mirovati još otprilike mjesec dana dok se posteljica ne učvrsti (valjda sam sve dobro skontala)