Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Herpes u 33. tjednu - strh me prorođaja

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Herpes u 33. tjednu - strh me prorođaja

Sad sam u 33. tjednu i pojavio mi se genitalni herpes - recidiv. :shock: Čitala sam na internetu sve o tome ali baš se nisam uspjela preterano utješiti. Piše da navodno ne bi trebao biti nikakakav problem za vaginalni porođaj ako nije riječ o infekciji koja se tada pojavljuje prvi puta (ako je infekcija prisutna 1.put rizik od prijenosa na dijete je 40-60%, a posljedice mogu dovesti i do smrti djeteta, zbog čega se u pravilu radi carski rez). Ukratko, ako u trenutku porođaja nema aktivne infekcije onda je žena kandidat za klasičan vaginalni porođaj - to je bar prevladavajuće mišljenje liječnika.
    Međutim virus herpesa, bio aktivan ili ne uvijek je prisutan u živčanim završecima u koži i ako dođe do epizotomije (koja se od nas radi automatski) može li moja beba ipak biti ugrožena? Mislim da bi dermatolog na to odgovorio potvrdno jer mi je jedna svojedobno rekla da po nekim istrživanjima osoba može prenijeti virus na partnera i kad nije u aktivnom stanju bolesti. Pa ti sad budi pametan. O svemu ću se savjetovati sa dr koja mi vodi trudnoću. Molim vas, je li neka od vas imala ovakav problem ili zna kakva je praksa u našim rodilištima (ja idem u Petrovu)? Ako da jesu li vas porađali na carski? Da li da ipak inzistiram na carskom rezu? :? :? :?

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Apsolutno se ne trebaš sekirati, jer se trebaš radovati što ti se herpes ne pojavljuje ranoj trudnoći, vjeruj mi. Nikakvih opasnosti za bebu nema. Opasnost za bebu bih posatojala ukoliko se pojavljuje prvi put u trudnoću u prva 3 mjeseca. No, međutim tebi se pojavljuje u 33 tj. dobit ćeš neku kremu da to zacijeli,uglavnom lokalno Aciklovir i onda će ti pratiti antitijela prisutnosti na IgG i IgM, i na taj način će vidjeti da li je herpes trenutno prisutan, i ako slučajno bude odrediti će ti carski rez. Ako ga ne bude bilo ideš normalno na porođaj. Jedino putem genitalnog poroda a herpes bude prisutan može se beba zaraziti. U tvom slučaju nikako drugačije, vjeruj mi ovo je provjereno od dosta dr. Zato je jedino bitno pratiti antitijela u tenutku kjada se približi porođaj i odredi se način poroda. Stoga uživaj i odmori se ... Te pretrage se rade iz krvi. Još jedan put herpes je opasan za bebu ako se pojavljuje prvi put u ranoj trudnoći, i ako je prisutan za vrijeme vaginalnog poroda i jedino tako može prijeći na bebu porodom, ali se tada u tom slučaju radi carski rez.
    Malo sam se raspisala, ali sam htijela samo objasniti da se zbilja nemaš za što sekirati... Valjda sam pomogla...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Može prijeći na bebu i ako nemaš nikakve manifestacije bolesti.
    Protutijela kod rekurirajućeg genitalnog herpesa ne znače ništa. 70% žena je genitalni herpes dobilo od muškaraca koji nisu imali nikakvih kliničkih manifestacija u trenutku spolnog kontakta,...MissQ pravilo je ipak, pošto je šansa prijenosa na bebu tijekom stanja bez klinički manifestene bolesti puno, puno manja da se dijete rodi vaginalno, a onda pažljivije prati kroz neko vrijeme.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    Može prijeći na bebu i ako nemaš nikakve manifestacije bolesti.
    Protutijela kod rekurirajućeg genitalnog herpesa ne znače ništa. 70% žena je genitalni herpes dobilo od muškaraca koji nisu imali nikakvih kliničkih manifestacija u trenutku spolnog kontakta,...MissQ pravilo je ipak, pošto je šansa prijenosa na bebu tijekom stanja bez klinički manifestene bolesti puno, puno manja da se dijete rodi vaginalno, a onda pažljivije prati kroz neko vrijeme.
    Slažem se jednim dijelom. Herpes se prenosi na različite načine i točno da se moče prenjeti od partnera koji u trenutku nije imao vanjski simptoma, kao i oralnim keksom. Ovo gore sve stoji ukoliko on u trudnoći pojavljuje prvi put i ukoliko se pojavi u prva 3 mjeseca. A ukoliko se pojavljuje kao recidiv, i na kraju trudnoće, onda samo pažljivo treba pratiti zadnji dio trudnoće i obavjestiti dr. na vrijeme i pažljivo ga slušati, on će najbolje odrediti vrstu poroda

Matko avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Missq,kakvo je tvoja stanje sada?
    Jesi rodila?
    Ako jesi u medjuvremenu a ja pisem ovaj post.
    Cestitam

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ne bi htjela sad otvarati novu temu...i nadam se iskreno da će ovu neko primjetiti....nevjerojatno je kako nigdje na forumima nema trudnica s recidivirajućim herpesom...na jednom srpskom forumu ih je more sinje...ali mene zanimaju ove naše trudnice...da li u hrvatskoj herpesa ima tako malo ili se nitko ne javlja?
    ja sam zbog njega jako zabrinuta...imam ga 3 godine...izbija svaki mjesec oko menstruacije...mislila sam da ga barem u trudnoći neće biti ali evo, 12 i po tjedana i već treći recidiv...zabrinuta sam zbog bebe...hoće li ona moći izdržati te moje recidive??? hoću li uspjeti nagovoriti doktore na carski rez???
    mogla bi detaljno još pisati o tome kako znam da će izbiti, koliko mi traje itd...ali nisam sigurna da će se itko javiti pa ne bi dužila...ako se tema aktivira, voljna sam podijeliti svoje loše iskustvo sa svakim...

Natalija28 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

cure, evo i mene tu...meni je otkriven hsv 2 na TORCH-u nakon spontanog..nisam nikad imala simptome pa nisam ni imala pojma da ga imam...pošto planiram novu trudnoću ne znam što dalje..koliko su vas kontrolirali u trudnoći? meni samo piše da su antitijela pozitivna, ali nema nigdje onog klasičnog IgG i IgM...molim ako netko ima i iskustva s poroda, a ima ovakvu dijagnozu, da napiše koju riječ...plz

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

eto mene, rodila nakon onih pustih recidiva u trudnoći carskim rezom...bilo ih je 15-ak...moj ginić nije pridavao važnost tom herpesu jer se radi o recidivima...jedva sam u zadnju tisućinku uspjela roditi carskim...imala sam preporuke od infektologa i dermatovenerologa da MORAM ići na SC jer se zbog učestalih recidiva ne može biti siguran da u trenutku poroda neće biti aktivan...zbog diskretnih promjena se možda neće ni skužiti...
    sve sam na kraju sama dogovorila, uzela uputnicu i zaprašila u ZG i tamo rodila u vinogradskoj...u rijeci su opsjednuti prirodnim porodima bez obzira na raznorazne dijagnoze...

tebi je super što nemaš recidive....u biti si bila u kontaktu s HSV2 ali ti ne zadaje muke ko meni...

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

kako se uopće skuži da se ima taj herpes?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •