Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Treći razred (pričesnici)

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Treći razred (pričesnici)

Ajde da se okupimo i mi "trećeškolci".

Gradiva sve više, a oni još neozbiljni. Kako vam ide izršavanje svih obaveza? Imaju li još kakve obaveze u kući li izvan nje?

Anja se dosta teško pirivikava na ponovne obaveze. Zadaću piše cijeli dan jer ju stalno nešto drugo zanima i stalno prekida.
    Osim škole ide još i na plesnu, a trebala bi početi i s odbojkom u školi (ako uspijemo uskladiti termine)

Ono što mene muči je vjeronauk. Ide na vjeronauk u školi, onda još imaju utorkom vjeronauk u crkvi koji je obavezan za njih prvopričesnike. Fora je u tome što ih taj vjeronauk u crkvi ima ista vjeroučiteljica kao i u školi.
    Onda još imaju subotom u 9 crkveno pjevanje i u nedjelju u 9 moraju doći na misu.
    Ja jesam vjernik, ali što je previše, previše je. To bi značilo da mi ni jedan vikend ne možemo s djecom nikud otići jer ona ima obaveze u crkvi? :shock:
    Mislim, pa zar vikend ne bi trebao (i po samom učenju Crkve) biti rezerviran za obitelj?

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

To kaj je ista vjeroučiteljica nema nikakve veze, ona po defaultu mora u župi raditi nekaj sasvim drugo nego u školi (ako ne radi onda nemate dobru vjeroučiteljice, na žalost).

Kaj se tiče vikenda, nigdje nitko nije napisal da vi morate u nedjelju na misu baš u svoju župu, bitno je da ste bili na misi. A pjevanje, čuj ak' imate normalne ljude u župi nitko vas ne bude ružno gledal ako se 2 subote u mjesecu ne pojavi. Ako pak nisu normalni, mogu ti samo poslati jednog

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

U subotu se idemo prijaviti za pričest. Nama sve to nije problem jer odprije pjeva u crkvenom zboru pa je skoro svake nedjelje na misi. Dobit ćemo i crkveni vjeronauk ali tu su jako tolerantni: biraju termin koji odgovara većini roditelja, obično petkom poslijepodne.
    Inače, u mnogim se stvarima uozbiljio, a u drugima ko da je poblesavio. Svi kažu da je to predpubertet. Moram se brzo snaći da me sve to ne pregazi.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

:shock:
    nama to još nitko nije spominjao...ili se mali pravi lud

ma nema šanse da bi si tak nekaj nakopala na vrat; znam, nekome će ružno zvučati, unaprijed se ispričavam, ali mislim stvarno
    L. ide na hokej i to je, za sad, to. vjerojatno će ići još i na engleski. i ne mislimo ga davati na ništa više. možda smo ne -roditelji, ali nas stvarno umara to razvoženje, pa načekavanje, pa si niš ne možeš organizirati jer uvijek ima nešto..

inače, naš stav je: ako se hoćeš nečime baviti - to je tvoja obaveza; mi ćemo ti pomoći koliko možemo, ali ne budemo to u potpunosti preuzeli na sebe. L. se dosta dugo tražio u raznoraznim aktivnostima i evo, našao se u tom hokeju. to stvarno voli, marljivo trenira, brine se za svoje stvari, utakmice..

općenito me nerviraju te vikend akcije jer onda stvarno sve moram podrediti tome :/ i sve je to (recimo) ok dok imaš jedno dijete, pa mu se posvetiš u potpunosti, ali evo mi sad imamo i malu bebu i već mi je muka jer znam da si neću moći priuštiti cijeli vikend sjediti u nekoj dvorani, pogledati dvije utakmice, a u međuvremenu dangubiti. a primjer naših poznanika koji imaju dvoje malo veće djece; jedno trenira plivanje, drugo nogomet i oni su svaki vikend razdvojeni jer mama ide npr. sa sinom u jedan grad na turnir, a tata s kćeri u drugi grad na neki miting... to mi je sve tak :/

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Anki, ak ti dijete ide na hokej ona ne možeš biti ne-roditelj jer je to stvaaarno i vremenski i financijski velika obveza.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa
    Kaj se tiče vikenda, nigdje nitko nije napisal da vi morate u nedjelju na misu baš u svoju župu, bitno je da ste bili na misi. A pjevanje, čuj ak' imate normalne ljude u župi nitko vas ne bude ružno gledal ako se 2 subote u mjesecu ne pojavi. Ako pak nisu normalni, mogu ti samo poslati jednog
    A, tako sam si nekako i ja to zamislila.

A vjeroučiteljicu djeca obožavaju, pa si mislim da je dobra.

Anki, ja ih imam tri i svo troje do ove godine imaju neke aktivnosti i stvarno je to razvoženje muka, ali ne bih im to uskratila. Osim toga moraju se baviti nečim inače budu istrunuli na kauču.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sergej je neki dan izveo teoriju da su neparni razredi tezi od parnih
    prvi mu je bio jako tezak, drugi lagan, a treci je poceo biti malo otezao..

nemaju bas jako puno zadaca (i sretna sam zbog toga, kad slusam mamu drugasice, koja svaki dan s njom pise stranice i stranice zadaca, dijete mrzi skolu), za sada je sve ok.
    malo sam se pribojavala prilagodbe ucenja bez produzenog boravka, ali uglavnom nema problema oko pisanja zadace, osim ako je jako umoran, onda ostavimo za slijedeci dan ujutro da napise

primijetila sam da je poprilicno zaboravio tablicu mnozenja, oni manji brojevi idu ko podmazani, ali za vece treba vremena da si izracuna
    to moramo poboljsati

ne kuzim zasto je u naslovu topica "pricesnici"? :? niti svi trecasi idu na vjeronauk, niti je prva pricest nesto sto obiljezava 3. razred (moje misljenje)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sergej je u pravu, fakat su klincima najteži 3,5, i 7......

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj emily prvotno napisa
    ne kuzim zasto je u naslovu topica "pricesnici"? :? niti svi trecasi idu na vjeronauk, niti je prva pricest nesto sto obiljezava 3. razred (moje misljenje)
    Zato što smo najviše neodoumica imali upravo zbog priprema za prvu pričest

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Emily, pričest trećašima katolicima itekako obilježava treći razred, ali slažem se da naslov isključuje ostale trećaše, što nije dobro.
    Što se samog trećeg razreda tiče, meni se čini da ne bi trebalo biti preteško. Vidjela sam da se iz prirode samo proširuje već stečeno znanje.
    Hrvatski ih uvodi u multimedijalnost, što može biti jako zabavno ako se i roditelj u to uključi.
    Matematika bi jedino mogla biti problem onima koji nisu dobro svladali računanje do 100.
    Od hrv. i prir. roditelji (koji imaju vremena za to) mogu djeci napraviti pravu zabavu iz pojedinih tema.
    Evo npr.
    Vlak u snijegu: pročitati knjigu, pa pogledati film, pa posjetiti Lovrakovo selo, pa sve to još povezati sa snalaženjem u prostoru ili na karti, ili s tehničkim muzejem.
    Ako netko ima još kakvu ideju vezanu uz plan i program za treći razred, bilo bi dobro da tu napiše. To djeci stvarno olakšava i čini im gradivo smislenim.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

:?
    kod nas se ide na Prvu pričest u drugom razredu.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vlak u snijegu: pročitati knjigu, pa pogledati film, pa posjetiti Lovrakovo selo, pa sve to još povezati sa snalaženjem u prostoru ili na karti, ili s tehničkim muzejem.
    super ideja
    Ivana, ti si uciteljica?

S. jos nije dobio popis lektire (a i prije je lektira funkcionirala da bi uciteljica zadala knjigu na pocetku mjeseca)

vec se veselim ponovnom citanju Druzbe Pere Kvrzice, Vlaka u snijegu...
    Segrt Hlapic je isto u 3.? Price iz davnine?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Emily, nisam učiteljica, nego volim i imam vremena baviti se svojim djetetom. Stvarno uživam u osmišljavanju svega što činimo.
    Što se lektire tiče, u trećem su obvezne knjige Vlak u snijegu i Šegrt Hlapić, a ostalo valjda po učiteljičinu odabiru.

Zoila avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ono što mene muči je vjeronauk. Ide na vjeronauk u školi, onda još imaju utorkom vjeronauk u crkvi koji je obavezan za njih prvopričesnike. Fora je u tome što ih taj vjeronauk u crkvi ima ista vjeroučiteljica kao i u školi.
    Onda još imaju subotom u 9 crkveno pjevanje i u nedjelju u 9 moraju doći na misu.
    Ja jesam vjernik, ali što je previše, previše je. To bi značilo da mi ni jedan vikend ne možemo s djecom nikud otići jer ona ima obaveze u crkvi?
    Mislim, pa zar vikend ne bi trebao (i po samom učenju Crkve) biti rezerviran za obitelj?
    bas mm i ja o ovome raspravljamo vec dva dana. Ja sam odgojena u tradicionalnoj katolickoj obitelji, isla sam na mise svake nedelje, i na vjeronauk svaku subotu ujutro do mature, tj. od prvog razreda osnovne sve do firme. Meni su te sati vjeronauka bile drage, imala sam svoje prijatelje tamo, poslje sata bismo se jos igrali u igralistu ispred crkve, a u nedelju bismo se jos malo druzili poslje mise. Krscena sam, pricescena, i firmena, i niti jednom, ali bas ni jednom, nisam pjevala u crkvenom zboru. Kako taj zbor moze uopce biti uvjet za pricest??!! Podrzavam vjeronauk u crkvi jednom tjedno, i naravno mise nedeljom, ali jos nisam prihvatila uvjet crkve u Hrvatskoj da mi dijete mora na zbor subotom. Ako cemo vec prilagoditi svoje nedelje tako da nam se misa uklapa u nas turbo-vikend raspored (tatek i ostali rodini planinari ), onda dajte nam subote za nas. Ja bih radije da je zbor pozeljan i da crkva preporuca da dijete ide na zbor, ali ne bih da je obavezan i da se biljeze tko je bio i koliko puta.

Uglavnom nama je voditeljica zbora rekla da je dovoljno za svaki izostanak predati ispricnicu (ako se ide na izlet, za bolesti itd.), mi cemo, izgleda, imati tekicu spremnu samo za to.

Zoila avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Emily, pričest trećašima katolicima itekako obilježava treći razred, ali slažem se da naslov isključuje ostale trećaše, što nije dobro.
    ovo sam jos htjela komentirati. Ja sam shvatila da je topik o trecasima koji idu na vjeronauk i spremaju se za pricest, i ne razumijem zasto bi se ostali trebali uvrijediti. Nisam ovaj topik shvatila kao neki generacijski nego bas o prvopricesnicima.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Meni nije jasno jel ovo topic o trećašima općenito ili isključivo o trećašima koji idu na vjeronauk ....

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Poslid je vrlo jasno u naslovu i u prvom postu rekla da je riječ o vjeronauku u trećem razredu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni nije jasno jer je prva rečenica da se okupe "trećaši "

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ok. Ja se neću ljutiti ako netko piše o svom djetetu koje ne ide na pričest, a drugi nek se ne ljute ako mi koji imamo pričesnike pišemo i o tome.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

poslid ,kao i uvijek diplomat od formata

sandy2006 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Eto i mi spadamo u trećaše prvopričesnike i ne mili nam se baš ideja da ćemo tri puta tjedno imati vjeronauk.
    Laura ide na literalnu i rukomet a na misu ide gotovo svake nedjelje tako da to neće biti neki problem.Kod nas nije obavezan crkveni zbor.Mislim da nije ok da to bude uvjet za prvu pričest.Laura se uvijek pridruži zboru na misi jer voli pjevati i nikada joj nitko nije rekao da ne može pjevati jer ne ide na probe.
    Inače je dosta neozbiljna što se tiče obavljanja kako školskih tako i kućnih poslova.
    Zadaća se piše uz stotinu dizanja za mali odmor,piće,wc,škicanje u tv...
    Ono malo kućnih obaveza je
    Za sada su ipak ocjene ok,ponašanje u školi super pa joj je drugo oprošteno.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Re: Treći razred (pričesnici)

Citiraj Poslid prvotno napisa
    Ajde da se okupimo i mi "trećeškolci".

Gradiva sve više, a oni još neozbiljni. Kako vam ide izršavanje svih obaveza? Imaju li još kakve obaveze u kući li izvan nje?

Anja se dosta teško pirivikava na ponovne obaveze. Zadaću piše cijeli dan jer ju stalno nešto drugo zanima i stalno prekida.
    Osim škole ide još i na plesnu, a trebala bi početi i s odbojkom u školi (ako uspijemo uskladiti termine)

Ja jesam vjernik, ali što je previše, previše je. To bi značilo da mi ni jedan vikend ne možemo s djecom nikud otići jer ona ima obaveze u crkvi? :shock:
    Ja se ispričavam. Povela sam se za prvom rečenicom.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mi idemo u drugi razred i kod nas je u drugom prva pričest.Za sada nemaju nikakvih dodatnih obaveza osim nedeljne mise.Čak je prošlu nedelju moja kćer nosila košaricu sa milodarima.Ja se ne opterećujem baš previše sa time jer ako je doma u nedelju ići će u crkvu a ako nije ne ide i gotovo.
    Neću se previše hvalit da se nr bih urekla i da se sve ne promjeni

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •