Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Koje noćne pelene?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Koje noćne pelene?

Najprije pozdrav svima vama na forumu jer čitajući vas i kontaktirajući RODA-u prebrodili smo uspješno prvih 5 mjeseci sa vašim korisnim savjetima i utjehama. Puno toga ste napisali, razmijenili iskustva i 'pokrili' sva područja, pa se pitam ima li uopće nešto što bi ja mogao pitati ili se uključiti. Nakon prvih 5 mjeseci ne mogu reći da je to neko preveliko iskustvo, ali ću se uključivati sa svojim iskustvima prema onima koji tek startaju. Do tada imam jedno pitanje na koje su odgovori različiti (ili ima neki link), pa nisam više pametan. Radi se o pelenama koje preko noći promoće. Pampers 3 (7-9 kg), Pampers 4 (7-18 kg), ništa ne pomaže. Ne smijemo previše grijati zbog kože (atopijski) pa je oko 20 stupnjeva u stanu (a to je hladnjikavo), pa kad pelena promoći nezgodno je otkrivati bebu i prematati (a moraš) u relativno hladnom da se ne prehladi. Pa koja su rješenja. PS: Kad se uhodam, postaviti ću ostale podatke (DAN, 26.9.2006.)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Što je tiče JEDNOKRATNIH pelena, nama su najbolje bile Libero.

Ipak - jedine pelene koje nam NIKAD, ali stvarno NIKAD nisu promočile su bile - platnene pelene.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ipak - jedine pelene koje nam NIKAD, ali stvarno NIKAD nisu promočile su bile - platnene pelene.
    potpisujem

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sto da kazem, kod nas je preko noci 16-18 C u spavacoj, i uredno smo prematali bebu na toj temperaturi.

ali sad cemo i mi koristiti platnene, pa cemo vidjeti :D

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Gdje se u Zagrebu mogu kupiti platnene pelene? One se naravno peru...?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lutonjice, koje platnene si nabavila? Ako nije tajna

jedna zdenka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Jučer nikako nisam mogla na predavanje o platnenim. Jel je netko bio? Uputite me pliiiiiz

Datum pristupanja
    Oct 2004

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj homeremoh prvotno napisa
    Gdje se u Zagrebu mogu kupiti platnene pelene? One se naravno peru...?
    osim ovih gore rodinih, u hrvatskoj / zagrebu ima i:

www.pahuljica.hr

MiB pelene

www.kamaris.hr

procitaj i ovo:

Vrste platnenih pelena

Lutonjice, koje platnene si nabavila?
    ovako, imat cu cijeli paket indisposables velicina small, prvenstveno zato sto sam ih dobila na posudbu.
    inace bih si izabrala nesto drugo, ali ima vremena za lagani shopping, obzirom da nisu one size
    ja osobno preferiram AIO i poketice nad ovima za koje trebaju coveri, tako da imam vec par rabljenih rumpstersica, bumpkins, fuzzi bunz, bum genius... od covera imam nekoliko PUL, par vunenih, sad razmisljam nabaviti bar jedan fleece... pa cemo vidjeti kako cemo funkcionirati

Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Mi koristimo pampersice već više od šest mjeseci i nikad nismo promočili preko noći. Probaj uzeti one flexi jer su puno bolje za aktivnije bebe. Temperatura od 20 st. je ok za prematanje po danu i noći, pa ni kod nas ti nije puno viša.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam probala platnene, (u njima smo bili iskljucivo do neka 4 mjeseca), ali cesto su curile po noci. jednostavno na onom boku na kojem lezi je mokro

onda smo probali babylove i pampers (kad nismo mogli kupiti babylove) i babylove su bile puno bolje, a pampers koma.
    ali su onda i babylove pocele pustati, pa smo presli na libero, koje su nam bile super, ali sad smo kupili novi paket i drugi je dizajn i cesce pustaju, nekak su manje (one 7-14 kg)

sad jos namjeravam probati huggies (valjda se tak pise) i fixies.

tak da i ja cekam nove sugestije za noc

od platnenih za noc sam definitivno odustala, korstim ih za po danu, ali i tada mi znaju nekad propustit, nemam pojma sta krivo radim :?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    od platnenih za noc sam definitivno odustala, korstim ih za po danu, ali i tada mi znaju nekad propustit, nemam pojma sta krivo radim :?
    Cover je: krivo namješten, krivog kroja, prevelik... ? Ne vidim drugog razloga. Meni znaju tu i tamo po noći procuriti, i uvijek je greška u namještanju covera.

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

E, taman sam i ja htjela napisati za ovo propustanje platnenih po noci... I meni se to dogadja. Uvijek na onoj strani na kojoj miskovic lezi. Veceras cemo bas obratiti paznju na namjestanje.

Koje platnene su se vama pokazale najbolje preko noci, tj. da nisu propustile?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Homeremoh, kod nas je bila ista situacija i jednostavno smo prešli na veće pelene.Kad je Eugen bio težak 7 kg (ili možda manje nisam sigurna, al tu negdje) kupili smo Pampers 9-18 (nisam sigurna za ovu veću granicu), a kad je imao 8 kg kupili smo Pampers 11-22 i na tim je do danas kad ima 11 kg.Da su mu ove prve bile prevelike, jesu, al cijeli krevet i ja bi bili mokri od njegove mokraće.
    Nisam više imala piđamu za promijenit.Ne njemu već sebi
    Kasnije će mu se mokrenje regulirat i neće toliko mokrit.Eugen ponekad zna ne piškit cijelu noć, a cica.Ujutro mu bude suha pelena.
    Pelenu bi zaljepili tako da se ona sličica nebi ni vidjela, samo nos

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Dolisa prvotno napisa
    E, taman sam i ja htjela napisati za ovo propustanje platnenih po noci... I meni se to dogadja. Uvijek na onoj strani na kojoj miskovic lezi. Veceras cemo bas obratiti paznju na namjestanje.

Koje platnene su se vama pokazale najbolje preko noci, tj. da nisu propustile?
    kao sto vec netko rece, mislim da je stvar u coverima, ne u platnenima.
    osim namjestanja covera, vazno je i od cega su. iskusne koriste vunene i fleece covere po noci, oni puno bolje drze od onih obicnih.
    i ja sam zato nabavila vunene

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nama su Libero super. Najbitnije je da pelena nije prevelika ni premala i da se pravilno namjesti. Nije nam procurila ima već sigurno 3 mjeseca. :D

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Citiraj meda prvotno napisa
    Cover je: krivo namješten, krivog kroja, prevelik... ? Ne vidim drugog razloga. Meni znaju tu i tamo po noći procuriti, i uvijek je greška u namještanju covera.
    ma da, valjda ja ne mogu naci pravu kombinaciju pelene i covera, ili velicinu ili nesto trece, nemam pojma, a ni zivaca vise svaku noc mijenjat plahtu i njega razbudivat i onda jos sat vreena se natezat s njim dok zaspe. bas mi je zao zbog toga. a ne da mi ih se prodavat jer uvijek mislim da ce bit za drugu bebu

ovo za veci broj pelena nama ne funkcionira. njemu su onda bas prevelike i jos vise curi

sto se tice fleece covera, to mi je pak pusiona posebne vrste! to ne izdrzi ni malo duzu setnju, hvala bogu da sam prvi put stavila jos dodatne zastitne (pelena, fleece c. + ME cover), bio je siri neg duzi, al ipak skafander suh
    imam i ja neke vunene, to me strah uopce isprobavat

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Koliko sam shvatila vama je u sobi oko 20 stupnjeva, a to mi se ne čini ko da bi bilo prehladno za presvuć bebu. Samo na brzaka ju skineš i preobučeš. Ako mora par sekundi biti gola pokriješ ju tek tolko dekicom ili platnenom pelenom.
    Ja inače koristim libero pelene, ali svejedno pred jutro znaju promočiti.

YoungMummy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Homeremoh, iz svog a i iz tudjih iskustava mi se nekako cini da su Pampersice najgore a Libero najbolje, bar sto se tice promocivanja. Iako mom V. i Libero propuste mokracu kad spava na boku. Ja imam problem kod nocnog presvlacenja-ako mu ih idem mjenjat prije hranjenja place od gladi, a ako ga krenem prvo hranit onda zaspe na sisi i kad mu mijenjam pelenu ga razbudim, pa moram opet uspavljivat, pa to trajeeeee... zato, ako nije puno mokar samo mu umetnem malo deblju gazicu ispod bodija da mu ne bude mokro na kozi, i okrenem na drugi bok. ako je preslo na posteljinu podmetnem ispod neku dekicu ili sl., ma ko bi to mijenjao usred noci!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sto se tice platnenih pelena za noc, meni je definitivno najbolja kombinacija pelena od neizbijeljenog frotira plus frotirni ulozak plus dobar cover (tipa motherease, popolino itd.)
    Od jednokratnih su mi uvijek najbolje bile babylove.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Cureee, kaj ste vi dobre!!! Jesam li ja jedini muški ovdje??Puno, puno, puno hvala :D .

Nešto ćemo od svih ovih situacija isprobati, pa vidjeti kako funkcionira. Slučano smo kupili Papmersice 7-18 kg, ne znam kako može biti takav raspon kilaže, nadajući se da će sve biti u redu, ali nije. Koliko čitam, gotovo svima, je počelo dobro, da bi ipak procurilo, pa nekako mislim da je razlog količina tekućine koju beba ispusti po noći. Nekad je vjerojatno manje, a nekad više. click

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kod nas je upalilo s liberom xl 15-30 kg. još niti jedanput nisu promočile.
    filip ima 9,6 kg i izgledaju ogromno na njemu, ali pali. te koristimo isključivo po noći. po danu koristi libero 7-14.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj homeremoh prvotno napisa
    Cureee, kaj ste vi dobre!!! Jesam li ja jedini muški ovdje??Puno, puno, puno hvala :D .

Nešto ćemo od svih ovih situacija isprobati, pa vidjeti kako funkcionira. Slučano smo kupili Papmersice 7-18 kg, ne znam kako može biti takav raspon kilaže, nadajući se da će sve biti u redu, ali nije. Koliko čitam, gotovo svima, je počelo dobro, da bi ipak procurilo, pa nekako mislim da je razlog količina tekućine koju beba ispusti po noći. Nekad je vjerojatno manje, a nekad više. click
    Da se ja prikljucim s preporukom od prije HUGGIES (mozda ih nitko ne spominje jer sam ih nasla samo u Merkatoru) i to također 1 velicina vece od one propisane za tezinu bebe. Niti jednom po noci ne mijenjam marina od kad sam se na njih prebacila a mislim da sam probala SVE sto ima kod nas....huggies imaju ako siroku gumu na ledjima kao niti jedne druge pa vjerujem da je u tom kvaka. good luck!

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

probaj cover pull up, bez kopcanja za noc
    kad beba spava na boku onda se nakuplja na tu stranu, znaci ne ravnomjerno po peleni (jednom imala takav slucaj, cover mi se kopca na boku)

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Trebam pomoc, za noc koristim fited onesize + ulozak + cover. Cover je ok, ali mi propusta jer pelena bude skroz mokra. Mali ima 8kg i 5,5mj, po noci sisa svaka dva sata i valjda zato puno piski. Sta da radim, jos jedan ulozak? nebi vec mu je i ovako guza preogromna, vece pelene? koje?
    Molim savjete

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

e pa da ja demantiram samu sebe od pred nekoliko mjeseci :D

mislim da je kod nas djelomicno bio problem pelene, tj. punjenja, jer ja to nisam dosta napunila. sad obavezno stavljam po dva uloska, ili ulozak plus tetru i sve 5!

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj mina30 prvotno napisa
    Trebam pomoc, za noc koristim fited onesize + ulozak + cover. Cover je ok, ali mi propusta jer pelena bude skroz mokra. Mali ima 8kg i 5,5mj, po noci sisa svaka dva sata i valjda zato puno piski. Sta da radim, jos jedan ulozak? nebi vec mu je i ovako guza preogromna, vece pelene? koje?
    Molim savjete
    Ubaci još i tetru - ja ju presložim prvo po duljini na 5 slojeva pa još na pola - ukupno 10 slojeva tetre. Guza je ogromna, ali uglavnom izdrži noć.

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Stavila sam dva uloska u fited i cover, i ujutro procurilo, bilo skroz mokro, nije stvar u coveru. Cak sam stavila jednokratnu na kojoj pise da je do 20kg, a on je 8kg :? i ujutro je procurila. Stavila bih ja njemu tetru ali vec je sa dva uloska nepokretan i kad se okrene na bok jedna noga mu strsi u zraku :/ .

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

... kad se okrene na bok jedna noga mu strsi u zraku :/ .
    To ti je normalno. Inače, mislim da tetra bolje upija od uloška.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mina30, ne znam jel sam fulala, al koju pelenu stavljas?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moja cura nocu dosta pije tako da nama ako se ne promjenimo nocu obavezno je ujutro mokro sve. Nema koju pelenu nismo isprobali i za sada su nam se pokazale najbolje za noc Pampers Active fit.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Molim savjete
    ne veće pelene, upravo kad je pelena veća/ prevelika onda procuri (i kod platnenih i kod jednokratnih).
    bitno je koju fittedicu imaš i koji uložak?
    za noć su ti jako dobre zeleni racman, indisposables, motherease, popolini

inače, i ja umirem od smijeha što sam gore pisala, uopće ne koristim pocketice i AIO, totalno sam za fittedice

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •