Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: Što svojoj djeci ostavljate u nasljedstvo?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Što svojoj djeci ostavljate u nasljedstvo?

Od materijalnih stvari malo.Ostavljam im ŽIVOT i sve što on nosi sa sobom,svoje nade i snove da će oni uspjeti ostvariti svoje.U svakom od njih ostavljm i dio same sebe nadopunjen boljim djelom njih samih.Ostavljm im svoje pjesme kojima su oni vječna inspiracija.Jednu bih željela podijelit s vama,nadam se da da me neće zaključat.

Trenutak za četiri anđela

Bijah tek nešto-nešto samo

tek zrno, tek kap ,tek dašak

ko molitva bez"Amen"

bijah tek netko-tamo!

Ne zanjihaše mi dušu-ni slika,ni stih

ni nebo,ni tlo,ni glas

ko pustinjak bez pustinje-bijah bez njih!

Izabraše me tad sudbine moje

jedna po jedna sletješe u krilo

ko četiri anđela- ko sve strane svijeta

uskovitlaše sve što prije je bilo!

Sad Sahara jesam-a zrno tek bijah!

Sad ocean plavi-a tek bijah kap!

Sad uragan ljubavi-nekad dašak slab!

Na molitvu svaku- oni su moj "Amen"

Oni su ruka koja dušu njiše

I nebo ,i tlo , i glas

S njima sam planina- oni su moj kamen!

Eto! Malo sam htjela s vama podijeliti to "bogatstvo " koje im predajem!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

:totalni raznjez:

osim sto je iz mog tijela dobio:zivot, kolostrum, izdojio je sve sto se izdojiti dalo i jos ce, sve dodire, njeznost, 24/7 vremena i paznje (ajd, paznje nije BAS 24/7 - zagorio bi mi ajvar da je tako )...

no,
    da me sutra vise ne bude najvrijednije sto ostavljam luki je moj primjer koristenja mog sustava za navigaciju kroz zivot: zivljenja kroz, iz i pomocu srca...
    s obzirom da nisam sigurna da se taj dar ne bi zagubio pod utjecajem ljudi kojima nije toliko stalo - nadam se da necu bas sutra 'kihnuti'...
    no s druge strane - imam osjecaj da on meni taj isti dar poklanja cak u vecoj mjeri... :shock:
    pa me nije strah...

govorim o ovome:

'the greatest gift you can give to your child'
    http://fr.youtube.com/watch?v=d-A5ewl2Mdk

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pjesma ti je predivna

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    pjesma ti je predivna
    zaboravih napisat šta bi joj ostavila da sutra "bacim žlicu":

spoznaju da je svojoj mami bila centar svijeta, sve lijepo na ovom svijetu, svaki dah i uzdah, sva ljubav koju nekome možeš dati......spoznaju da mi je cijeli moj život i smisao istog

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hvala! A ti nemaš ništa za ostaviti Loryblue?!Ne hvalite mi pjesmu napišite radije nešto za svoje klince i podijelite s nama! :D

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Očito pišem presporo!

Strippy avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Prekrasno!!!

modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

sandra123, to je to što bi mi mnoge rekle da se znamo tako izraziti!

Pokušavam joj ostaviti pozitivan pogled na svijet, mogućnost izbora, snalaženja, ljubav prema svima, osjećaj da je ona nešto veličanstveno, da su svi veličanstveni. Želim joj da ljubav uvijek zna primiti i dati. Ljubav je zapravo sve

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja ću joj ipak probat ostavit rješeno stambeno pitanje i ulog u što bolje obrazovanje .

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

E to iki i ja želim,jer ako si materijalno neovisan možeš u potpunosti izražavati i sve one duhovne vrijednosti,a naročito ostvariti neke snove.Nije sve u novcu, ali s njim se ipak lakše pišu pjesme.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja ću svom sinu ostavit jednu dionicu T-HTa... baš me zanima koliko će vrijedit za 20ak godina...

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj sandra123 prvotno napisa
    E to iki i ja želim,jer ako si materijalno neovisan možeš u potpunosti izražavati i sve one duhovne vrijednosti,a naročito ostvariti neke snove.Nije sve u novcu, ali s njim se ipak lakše pišu pjesme.
    Upravo tako.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj MMoover prvotno napisa
    Ja ću svom sinu ostavit jednu dionicu T-HTa... baš me zanima koliko će vrijedit za 20ak godina...
    Mi smo Lei za prvi rođkas kupili igračku i 1000eura rasporedili po dionicama i fondovima.
    Tko zna, možda do 18-tog rođkasa bude miljon

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moover pogledaj ti cijenu za mjesec dana,za svaki slučaj.Da se ne iznenadiš!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja Marku ostavljam svoj smisao za humor, trebat će mu....

camel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    Ja Marku ostavljam svoj smisao za humor, trebat će mu....
    definitivno da.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

uz mene kao majku ili ?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj iki prvotno napisa
    Ja ću joj ipak probat ostavit rješeno stambeno pitanje i ulog u što bolje obrazovanje .
    potpisujem. i majicu s natpisom:"mislim, dakle zena sam".

camel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa

uz mene kao majku ili ?
    8)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

:shock: i ju

nisi mi više forum frendica

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

eh, da u ovo vjerujem i da mi se nije pokazalo i dokazalo drugacije i suprotno - i ja bi luki sad lupala temelje trokatnice...

uvijek si materijalno ovisan... pa makar to bili roditelji koji su te materijalno 'osigurali'...
    a meni se i lakoca pisanja pjesama pokazala kod neovisna (nekad cak i obrnuto proporcionalna) kolicini novca...
    sto se i vidi trenutno - nemam ni jednu za ponudit ovdje...
    al, dobro imam za odsvirat koju...

no sad sam otisla u OT...

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj lucky day prvotno napisa
    eh, da u ovo vjerujem i da mi se nije pokazalo i dokazalo drugacije i suprotno - i ja bi luki sad lupala temelje trokatnice...

uvijek si materijalno ovisan... pa makar to bili roditelji koji su te materijalno 'osigurali'...
    a meni se i lakoca pisanja pjesama pokazala kod neovisna (nekad cak i obrnuto proporcionalna) kolicini novca...
    sto se i vidi trenutno - nemam ni jednu za ponudit ovdje...
    al, dobro imam za odsvirat koju...

no sad sam otisla u OT...
    Nije stvar u količini novca, znam nekoliko "bogataša" koji više cijene male stvari od nekih "manje bogatih" i zdravije žive u tom pogledu, to je stvar odgoja al i karaktera.

Radi se o tome da želim svoje dijete u osnovnim tzv. materijalim stvarima (ja pod tim smatram školovanje i krov nad glavom) osloboditi onog grča i utega oko nogu.

Ja sam kreativno zanimanje, al kad sam gladna, nema šanse da moja kreativnost dođe do izražaja .
    Zna se što su prioriteti.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

U jednoj šumi
    bez vještica i čarobnjaka
    žive njeni djed i baka.
    Kuća im je obična sasvim
    bez fasade od bombona i čokolade.
    Kada bi malu pitao da ti kaže
    kojim joj je putem do bake draže,
    rekla bi ovako:
    "Do moje je bake stići lako.
    Zaobiđi Sunce na planini
    i okrugli Mjesec s neba skini.
    Nastavi u pravcu odakle vjetar puše
    i pazi da ti se oblaci na glavu ne sruše!
    Ne skreći nigdje s puta
    da ti staza ne odluta!
    Ako sve to sretno prođeš
    do kuće moje bake dođeš!"
    :D
    Počela sam joj pisati kada je imala 4 godine, a kako me s vremenom prerasla moje joj je pisanje postalo bezvezno.
    zato sam odlučila roditi još jedno da imam koga maltretirati

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj iki prvotno napisa
    Radi se o tome da želim svoje dijete u osnovnim tzv. materijalim stvarima (ja pod tim smatram školovanje i krov nad glavom) osloboditi onog grča i utega oko nogu.

.
    kojeg grca i utega?

zezam se i razumijem te djelomicno...
    i ja brijem na potpuno financiranje i/ili pomoc pri institucionalnom i neinstitucionalnom skolovanju koje luka pozeli...

no to mi se cini manje bitnim od onoga sto sam gore napisala...
    novac je, po meni, jos najlakse nabaviti ako su ti sve daske u glavi i srcu poslozene kak spada...
    ak nisu - sav novac (pogotovo naslijedjeni) ovog svijeta ti nece pomoci...

no da, jedno ne iskljucuje nuzno drugo...
    al meni je bitno da mi je prvo prioritet i glavni (tocnije konstantni) fokus...

valjda zato sto ja i gladna mogu kreirati... dapace - dok kreiram - zaboravljam cesto na glad...

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

lucky day, sve ok, različiti smo, no u jednom smo slični, želimo na način koji smatramo najboljim načinom, usmjeriti naše klince, pa stoga i !

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

iki,

nego sandra123, imas ti jos koju pjesmu u rukavu ili pripremi za objaviti ovdje?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ima ih i iz "gladne" i iz"site" faze,ali to je sve život i upravo u tim fazama je njegova ljepota.Moje pjesme su ogledalo moje duše i ne nastaju kao priprema , ne iskaču iz rukava (ni iz nogavica) Oni koji pišu pjesme za svoju dušu znaju taj osjećaj kako se ona rađa.Ne bih lucky day oduzimala ni prostor, ni pažnju drugim forumašima -nevole svi čitati amaterske pokušaje. Osim toga tema je ostavština pa ako netko usput (kao ja) takav dio nje želi podijelit s nama-idemo!Nemojte da nas zaključaju -imate vi puno toga što želite proslijedit svojoj djeci i to ovdje obrazložit.Ja osobno nemam ni kuću, ni kolekcije slika, stari nakit ,dionice ....Drugi možda imaju, hajde nebojte se nismo mi porezna!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Fegusti, super su ti stihovi. Ima još?

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sandra 123 prekrasna pjesma!

Sinu pomažem prije svega u duševnom razvoju, želim mu ostaviti neku unutarnju strukturu, duševni sklad, duboko promišljanje sebe i svijeta, mir sa sobom i drugima, vjeru, skladište moje ljubavi iz kojega će crpiti snagu kad je ponestane, samopouzdanje, empatiju, znanje... Jako bih mu željela ostaviti i sestru i njega sestri. A sve ono materijalno što se može ostaviti također nije na odmet.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moover pogledaj ti cijenu za mjesec dana,za svaki slučaj.Da se ne iznenadiš!
    Ajd da malo izvučemo ovu temu....

Gledam cijenu, zasad je još uvijek preniska...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ostavljam im
    - sve od sebe...sve što može biti dano i ostavljeno, njihovo je... sva moja ljubav, iskrenost, bol, suze, radost, smijeh... ostavljam im svoju ljudskost koja je često tako bolno nesavršena da se pitam što im poručujem sa time... trudim se biti jača i bolja da bi oni imali bolji primjer, no uvijek stisnu gumbić koji automatski skida maske mojih nastojanja i ostajem ogoljena... ono što jesam... nesavršena, puna mana, pogrešaka, sklona necenzuri koja boli, ali koju ipak voli svatko tko me zna. Njihova vlastita ljubav ih uči da je moguće voljeti nekoga nesavršenog kakva sam ja. A to je važna lekcija. Ako budu takvi, znat će da ih čeka ljubav, ako budu bolji, bit će još bolje.

- ostavljam im svaku svoju notu... pravo stvaralaštvo rodilo se u meni tek rođenjem njih.... svaki put rodila sam se ja kad sam rodila njih.... ipak mi se čini da ono što ja ostavljam njima nije ništa prema onome što oni ostavljaju meni... To carstvo bezazlenosti, predavanja, povjerenja i čistoće u vrijednosti beskonačnih nula iza neke jedinice ostavlja me njihovim vječnim dužnikom.

- I prisilno učenje o sebi koje doživljavam sa svojim većim djetetom i koje je sve jače kako raste... Manje je bezazlenosti, manje je blago, nježno i meko, a sve je jače, snažnije, stresnije, potresnije... budi te opet i opet... netko drugi je ono što si bio ti onda kad te je bilo teško voljeti... što ćeš sad... kako... čijim stopama... povjesnim ili svježim, novim...

- Ostavljam im vlastiti primjer da treba slijediti svoje snove, dok istovremeno vide realno i jasno obe strane medalje tog primjera. Ako se odluče za siguran način života, neće žaliti kad se sjete mog trnja.... a ako se odluče za nešto manje sigurno ako ih to ispunjava, neće žaliti jer će se sjetiti mojeg djetinjastog entuzijazma koji u naše zidove utiskuje smijeh, radost i zaljubljenost u sam život na nezamjenjiv način.

- rješeno imovinsko pitanje i računi s nešto novčića

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

vjeru kao izvor vječne ljubavi

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ajme, Anita -AZ da nisam na poslu sad bih se rasplakala. Divno si ovo napisala

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Sandra, pjesma mi je izmamila suzu... Preidvna je
    A što mu ja ostavljam (njima - jednog dana...)? Vjerujte mi, još uvijek ne znam... Otkako sam rodila mijenjam se iz sata u sat. Kao da u sebi radim životnu rekapitulaciju kako bih mu kroz odgoj mogla ugraditi zaključke te svoje analize.

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj devet_mjeseci prvotno napisa
    Sandra, pjesma mi je izmamila suzu... Preidvna je
    A što mu ja ostavljam (njima - jednog dana...)? Vjerujte mi, još uvijek ne znam... Otkako sam rodila mijenjam se iz sata u sat. Kao da u sebi radim životnu rekapitulaciju kako bih mu kroz odgoj mogla ugraditi zaključke te svoje analize.
    potpisujem.
    i ja sam se promijenila i dalje se mijenjam. Ono što mi je bilo teško sada mi je lakše. Raditi ima smisao, brinuti brige svakidašnje ima smisao. Smisao je u mom zlatu. Materijalnog nemamo puno, još uvijek se kućimo. Ali bit će i toga. Mislim da je najvažnija ljubav.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nadam se - ljubav, samopouzdanje, vjeru u sebe, obrazovanje, ali nadam se i da ću im moći pomoći da se jednoga dana skuće, ipak je lakse kad se u materijalnom smislu ne krece od nule. Ostavit cu im hrpu biljeznica (za sada 6 ) u koje pisem kako su rasle, napredovale, sto su i kada rekle, naucile, sto ih je razveselilo, a sto rastuzilo ili naljutilo, gdje smo sve zajedno bili i sto smo radili i kako nam je prekrasno i kakva su nam golema radost.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hvala za pohvale!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mmmama prvotno napisa
    Ostavit cu im hrpu biljeznica (za sada 6 ) u koje pisem kako su rasle, napredovale, sto su i kada rekle, naucile, sto ih je razveselilo, a sto rastuzilo ili naljutilo, gdje smo sve zajedno bili i sto smo radili i kako nam je prekrasno i kakva su nam golema radost.
    aimee!
    ovo mi je divno!

sandy-l avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Predivna pjesma. Iako imam "samo" jedno dijete ( ne svojim izborom), apsolutno se pronalazim u njoj.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nadam se da ću im ostaviti vjeru u Boga-kako je to jedini ispravan put.

Moja najveća želja je da budu Njegovo kraljevsko svećenstvo.

(ja uvijek govorim u množini iako imam samo jedno , ali bit će bit će)

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj lucky day prvotno napisa
    Citiraj mmmama prvotno napisa
    Ostavit cu im hrpu biljeznica (za sada 6 ) u koje pisem kako su rasle, napredovale, sto su i kada rekle, naucile, sto ih je razveselilo, a sto rastuzilo ili naljutilo, gdje smo sve zajedno bili i sto smo radili i kako nam je prekrasno i kakva su nam golema radost.
    aimee!
    ovo mi je divno!
    ovako, mada je za sad samo jedna u ispunjavanju
    dalje, vjeru
    i sve što imam (a i ono što nemam 8) )

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Otaviti ću svojoj djevojčici neki mali stan, i (nadam se), kvalitetno obrazovanje.
    Ne želim da prolazi kalvariju mene i MM-a, kupovine stana na kredit, doživotne otplate istog i povijanja kičme raznoraznim nehumanim šefovima zbog tog istog kredita, trpljenja prekovremenih, i vječnog straha za nepoznato "sutra".
    Živim zato da joj ostavim sve ono što ja nisam imala.
    Mislim, skidam ja kapu i sebi i MM-u, i svim svojim rijetkim samostalnim prijateljima, na tome što smo sve stekli sami, i što smo se izborili za plaće, pozicije, svoj stan,auto itd. Ali pitanje hoću li ovim tempom i u 50oj recimo, biti uvijek zdrava, čila i orna, ili će mi crnčenje i stres u ovim godinama ipak ostaviti neki spomen biljeg u organizmu.
    E, pa nadam se da moja djeca neće bit u startu zakinuta za osnovne stvari stvari zato jer sam proskijala i potratila nasljedstvo na sebe i svoje gušte.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •