...dali mora biti bijela? naime užasne su mi one kič haljine. dali je neka od vas krstila curicu u nečem drugačijem?
...dali mora biti bijela? naime užasne su mi one kič haljine. dali je neka od vas krstila curicu u nečem drugačijem?
baš sam tražila u pretražniku..al, nigdje nema...a baš je bila tema o ovom...izgleda da je brisana??! šteta. inače, ne mora bit u bijelom. moj je bio u samt odjelcu, košuljica, prsluk...onak bežkasto...i bilo mi je estetski lipše neg krinoline...
Marko je bio normalno obučen i na to su mu samo prislonili onu malu košuljicu za vrijeme obreda i to je to.
Kada smo mi krstili malenu, još se je četvero djece krstilo, većina je djece bilo lijepo obućena, ali ne "kičasto" - lijepa haljinica za cure, a lijepo odjelce za dečke. Mislim da je na kraju najbitniji čin krštenja a ne kako je dijete taj dan obućeno.
Moj se sin krstio u najobičnijem pamučnom odjelcu (još je odjelce imalo sličicu Winnie The Pooha) i bio je zamotan u bijelu dekicu. Meni je bio najljepši na svijetu. Mislim da uopće nije bitno kako je dijete odjeveno, a osobito su mi mrska kič-odjelca samo za tu namjenu. Mislim da čak nije toliko bitna ni bjelina jer se djetetu tijekom obreda prisloni na tijelo bijela košuljica.
:D hvala na odgovorima.
i ja sam tražila u pretražniku pa nema
A. je imao košuljicu i hlače, u zemljanima tonovima.
Frendica je pitala svečenika kako da obuče bebu za kršenje, a on joj je rekao da neka ne kupuje ništa posebno za tu priliku, a bebu neka malo ljepše obuče ( znači ne u piđamicu).
Ako dijete nije u bijelom, prisloni se ta mala bijela košuljica za vrijeme obreda kao što je tryxy kaže.
i ako dijete je u bijelom krsna kosuljica se polaze na dijete tokom samog cina krstenja.
Imaš preeekrasnih bijelih haljinica za krštenje u Tintiliniću. Nisu one grde satenske, već stvarno svečane, preslatke haljinice. Tako da bijela ne mora biti ružna.
Mi za 2 tjedna krstimo kćer i ni pomišljala nisam na one satenske haljine.Ja sam joj u Benettonu kupila bež haljinicu koju će i kasnije moći nositi.
moje curke su krštene u plišnatim roza hlačicama, tuniki i šeširu s leptirićemdakle, ne da nije bijelo nego nije ni haljina. (a ja sam se udala u crkvi u minici
)
i mi smo bili sportski: hlače i vesta.
u crkvi svećenik prebacio bijelu maramicu.
Mi smo planirali u samt hlačicama, ali smo onda baki za ljubav obukli tu neku haljinicu.......uglavnom, nikad više. Materijal je valjda čisti najlon, ona je bila sva mokra a i mi smo se svi skupa stalno izmjenjivali za nosanje, jer je bilo toliko vruće uz taj materijal.........jedva smo dočekali da završi krštenje i isti tren ju presvukli u hlačice![]()
Mi smo imali bijele hlačice sa plavom crtom sa strane (koje smo i kasnije nosili) i bijelu končanu vesticu. Ali kako smo se mi krstili 20 dan po rođenju, P. je uglavnom bio u lijepoj, mekanoj plavoj dekici.
Sjećam se da je davno bila takva tema, valjda je brisana. Uglavnom moja curka je bila u crvenom odjelcu s Minnie Mouse i gore je imala bijelu vesticu, na nogama šminki bijele cipelice. Kuma nam je kupila prekrasnu bijelu košuljicu koju smo kasnije u crkvi za samog obreda samo prislonili i danas je to uspomena na krštenje.
važan je sakramenat krštenja, a ne robica..ovakva ili onakva svejedno je, glavno da se krsti iz vjere. dijete će ionako dobiti na sebe simboličnu bijelu haljinicu - ta haljinica je bitna!!![]()
ja sam krstila svoju malu u haljinici za krstenje u kojoj se krstila moja sestra, brat,ja i njihova djeca,![]()
ta nam je haljinica obiteljsko naslijede i stvarno je prekrasna i nakon toliko godina.
hvala mami koja ju je toliko godina pazljivo cuvala
joj nasa je bila prekrasna, kao mala vjencanica... sto cu, to mi je bila prigoda da je obucem kicasto.... (sto inace ne volim)
evo mi smo danas kršteni.ne mora biti bijelo.glavno da ima krsnu košuljicu i maramicu i svijeću.ostalo ih nije briga.
iako,na tatin užas,imali smo bijelo john travolta-tony manero bijelo odijelo.![]()
![]()
L i ja smo prekjučer sa kumom bile u shopingu za krstitke i našle smo super haljinicu bež ko od neke zgužvane svile + ima malu kratku bijelu vesticu i u tom ćemo je krstiti. To smo kupile u nami, ima raznih haljinica i odjela za krštenje našeg proizvođača i nije mi onako prekičasto.... bum probala staviti slikice nakon krstiti pa da vidite..
H je imala svijetlo rozu haljinicu sa bijelim i rozim cvjeticima, na bretele, ispod bijeli bodic, na gore koncanu rozu vesticu. Roze stramplice i na glavi bijelu traku sa bijelim i rozim ruzicama. I naravno, bijelo roze cipelice sa istim ruzicama kao i na traci za kosu. Prekrasnu kosuljicu, satensku, bijelu, svecenik je samo prislonio. To je sve kupila kuma. Ona mi je rekla da po tradiciji kuma kupuje odjecu.
moj maleni se krstio u ovakvom odjelcu:
http://cgi.ebay.de/11-5-TLG-FABELHAF...QQcmdZViewItem
prvu malenu sam obukla u kičastu bijelu haljinicu a i drugu ću za tjedan dana. Meni su te haljinice preslatke i svaka će svoju imati za uspomenu.
Mada je od svega najbitniji čin krštenja i da se dijete krsti.
Šinjorinicu smo u svjetloj,bež,vjenčanici,( ne prekičastoj)...i imala je ispod žabice s uzorkom![]()
a malog ne bi u odjelu s kravatom,već nekoj svećanijoj tutici.
Kod nas ne treba košuljica ako je dj.u bjelom.
mi smo nasu bebicu krstili u jednostavnoj bijeloj lanenoj haljinici, boleru i bijelim cipelicama..isto sam htjela nesto jednostavno i bila je bas slatka![]()
svijecu sam isto uzela obicnu bijelu visoku i dala je ukrasiti kod cvjecarke
Iva je krstena u HM bijeloj haljinic i sa cvjeticima i boleru sa bijelim hulakopkicama sa rupicama i bijelim koznim cipama!
one jeftine satenske halje su nesto najocajnije sto sam u zivotu vidjela!
katastrofa!
haljine su možda "katastrofa",ali definitivno nisu jeftineanatom prvotno napisa
![]()
bimba iaia prvotno napisa
o Boze!
Nisam znala da je to i skupo!
![]()
Mene zanima da li treba ipak imati i onu kušuljicu što se prisloni na dijete ako je već obučeno u bijelo? Ja sam mislila sama malom sašiti bijelu dužu košuljicu pa sad ne znam da li da još kupujem i onu malu. :/
Mislim da ta mala košuljica služi više kao uspomena djetetu.Zrina prvotno napisa
Mi smo se krstili prošli vikend, u bijeloj haljinici, prekrasnoj,pamučnoj, bila je premedena. Ja osobno isto ne volim te satenske.
Mi smo B krstili u bijelim hlačicama, bijeloj košuljici i plavom džemperu. Bio je presladak, a opet nije bio u onom kičastom odjelcu koje - samo za inforrmaciju košta oko 400 kn!
Pri kraju obreda krštenja na njega smo prislonili bijelu haljinu koja je bila obrubljena srebrnim koncem, a u sredini je bio izvezen mali križ. To smo kupili u jednom dućanu u Rijeci (ne znam smijem li reklamirati, pa ako nekoga zanima, neka pita na PP)
Uglavnom, nama je svećenik rekao da donesemo tu haljinicu na krštenje.
Provjeri ti to ipak radije sa svećenikom.Zrina prvotno napisa
Bijela haljinica je simbol; označuje da se krštenik Kristom zaodjenuo, da je s Kristom uskrsnuo. Ona se samo prisloni kad dođe taj dio obreda krštenja.dunja&vita:-))) prvotno napisa
Dijete obučeno u bijelo bez haljinice bi značilo da je dijete već i prije krštenja "zaodjenuto Kristom".
F. je na krštenju bio malo ljepše obučen i imali smo malu bijelu posve jednostavnu satensku košuljicu s izvezenim križićem na sredini koju smo samo prislonili. Košuljicu mu je sašila kuma. Ne treba komplicirati.
Tek usput... Sve u sakramentima ima svoju simboliku. I znak križa i krštenje vodom i svijeća i pomazanje svetom krizmom... Šteta što se kod priprema za bilo koji sakrament to ne istakne jer sakramenti nose veliko bogatstvo.
Nedavno smo bili krsni kumovi i razgovarali smo sa svećenikom o tim simbolima. Rekao je još i da bijela boja simbolizira čistoću i nevinost.zeljka231 prvotno napisa
E sad, tek nedavno su se djeca počela oblačiti u odjelca i slično. Koliko znam naša generacija je pretežno bila u dugim bijelim haljinicama, i cure i dečki, ja čak svoju imam doma. Zato sam mislila da je dovoljno da bude obučen u tu košuljicu, ali još ću provjeriti sa svećenikom za svaki slučaj.
Mi smo pitali prije krštenja i isto dobili uputu o bijeloj odjeći.
Eh, sad... nismo imali bijelu odjeću za dijete, no dosjetili se jadu: Dijete je bilo obučeno u običnu odjeću koja mu je bila udobna, a za PREKO odjeće napravila sam ja sama krsnu košulju s čipkom, za sam obred krštenja. Funkcioniralo je odlično. Budući da je dijete kršteno usred zime, išla je ta košulja i preko jaknice.![]()
Godinu dana kasnije i mlađega smo isto tako riješili... Odjeća za bebe je davno otišla u dobre ruke, ali krsnu košuljicu smo sačuvali za uspomenu.
mi krstimo našu N na Sveticu, pa bih zamolila ako netko zna gdje kupiti u Zg lijepu košuljicu za krštenje koja bi nam ostala za uspomenu, po mogućnosti od prirodnih materijala![]()
mi smo sve kupili u Barbareli na Jarunu
teta nam je šivala po mjeri
Katja je imala prekrasnu bež haljinu sa heklanim rozim cvijetićima,sa pripadajućom kapicom i cipelicama (sve šivano)
Jan je imao laneno odijelo
bili su prezgodni
mi smo kod njih naruručili i vezice za mobitele sa slikom klinaca i to poklanjali gostima
nedavno smo za rođkas dobili prekrasne dekice (također iz Barbarele)
evo njihove stranice,imaju malo slika,al piše da su u izradi pa valjda zato
http://barbarela.roxer.com/sto_radimo
krsne košuljice smo isto kupili kod njih i printali imena i datum krštenja,to se nekako štosno smota (složi) i izgleda baš fora
mislim da ima na stranici
to smo samo prislonili na klince tijekom krštenja,nismo oblačili