Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: haljina za krstitke...

emanina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno haljina za krstitke...

...dali mora biti bijela? naime užasne su mi one kič haljine. dali je neka od vas krstila curicu u nečem drugačijem?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

baš sam tražila u pretražniku..al, nigdje nema...a baš je bila tema o ovom...izgleda da je brisana??! šteta. inače, ne mora bit u bijelom. moj je bio u samt odjelcu, košuljica, prsluk...onak bežkasto...i bilo mi je estetski lipše neg krinoline...

-tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam Niku krstila u bež haljinici sa nekim cvjetićima.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Marko je bio normalno obučen i na to su mu samo prislonili onu malu košuljicu za vrijeme obreda i to je to.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kada smo mi krstili malenu, još se je četvero djece krstilo, većina je djece bilo lijepo obućena, ali ne "kičasto" - lijepa haljinica za cure, a lijepo odjelce za dečke. Mislim da je na kraju najbitniji čin krštenja a ne kako je dijete taj dan obućeno.

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moj se sin krstio u najobičnijem pamučnom odjelcu (još je odjelce imalo sličicu Winnie The Pooha) i bio je zamotan u bijelu dekicu. Meni je bio najljepši na svijetu. Mislim da uopće nije bitno kako je dijete odjeveno, a osobito su mi mrska kič-odjelca samo za tu namjenu. Mislim da čak nije toliko bitna ni bjelina jer se djetetu tijekom obreda prisloni na tijelo bijela košuljica.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj tryxy prvotno napisa
    Marko je bio normalno obučen i na to su mu samo prislonili onu malu košuljicu za vrijeme obreda i to je to.
    x

emanina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

:D hvala na odgovorima.
    i ja sam tražila u pretražniku pa nema

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

A. je imao košuljicu i hlače, u zemljanima tonovima.
    Frendica je pitala svečenika kako da obuče bebu za kršenje, a on joj je rekao da neka ne kupuje ništa posebno za tu priliku, a bebu neka malo ljepše obuče ( znači ne u piđamicu).

Ako dijete nije u bijelom, prisloni se ta mala bijela košuljica za vrijeme obreda kao što je tryxy kaže.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i ako dijete je u bijelom krsna kosuljica se polaze na dijete tokom samog cina krstenja.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Imaš preeekrasnih bijelih haljinica za krštenje u Tintiliniću. Nisu one grde satenske, već stvarno svečane, preslatke haljinice. Tako da bijela ne mora biti ružna .

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi za 2 tjedna krstimo kćer i ni pomišljala nisam na one satenske haljine.Ja sam joj u Benettonu kupila bež haljinicu koju će i kasnije moći nositi.

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moje curke su krštene u plišnatim roza hlačicama, tuniki i šeširu s leptirićem dakle, ne da nije bijelo nego nije ni haljina. (a ja sam se udala u crkvi u minici )

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i mi smo bili sportski: hlače i vesta.
    u crkvi svećenik prebacio bijelu maramicu.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Imaš pp

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi smo planirali u samt hlačicama, ali smo onda baki za ljubav obukli tu neku haljinicu.......uglavnom, nikad više. Materijal je valjda čisti najlon, ona je bila sva mokra a i mi smo se svi skupa stalno izmjenjivali za nosanje, jer je bilo toliko vruće uz taj materijal.........jedva smo dočekali da završi krštenje i isti tren ju presvukli u hlačice

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi smo imali bijele hlačice sa plavom crtom sa strane (koje smo i kasnije nosili) i bijelu končanu vesticu. Ali kako smo se mi krstili 20 dan po rođenju, P. je uglavnom bio u lijepoj, mekanoj plavoj dekici.

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sjećam se da je davno bila takva tema, valjda je brisana. Uglavnom moja curka je bila u crvenom odjelcu s Minnie Mouse i gore je imala bijelu vesticu, na nogama šminki bijele cipelice. Kuma nam je kupila prekrasnu bijelu košuljicu koju smo kasnije u crkvi za samog obreda samo prislonili i danas je to uspomena na krštenje.

mamamišić avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

važan je sakramenat krštenja, a ne robica..ovakva ili onakva svejedno je, glavno da se krsti iz vjere. dijete će ionako dobiti na sebe simboličnu bijelu haljinicu - ta haljinica je bitna!!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja sam krstila svoju malu u haljinici za krstenje u kojoj se krstila moja sestra, brat,ja i njihova djeca,

ta nam je haljinica obiteljsko naslijede i stvarno je prekrasna i nakon toliko godina.

hvala mami koja ju je toliko godina pazljivo cuvala

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

joj nasa je bila prekrasna, kao mala vjencanica... sto cu, to mi je bila prigoda da je obucem kicasto.... (sto inace ne volim)

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

evo mi smo danas kršteni.ne mora biti bijelo.glavno da ima krsnu košuljicu i maramicu i svijeću.ostalo ih nije briga.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

iako,na tatin užas,imali smo bijelo john travolta-tony manero bijelo odijelo.

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

L i ja smo prekjučer sa kumom bile u shopingu za krstitke i našle smo super haljinicu bež ko od neke zgužvane svile + ima malu kratku bijelu vesticu i u tom ćemo je krstiti. To smo kupile u nami, ima raznih haljinica i odjela za krštenje našeg proizvođača i nije mi onako prekičasto.... bum probala staviti slikice nakon krstiti pa da vidite..

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

H je imala svijetlo rozu haljinicu sa bijelim i rozim cvjeticima, na bretele, ispod bijeli bodic, na gore koncanu rozu vesticu. Roze stramplice i na glavi bijelu traku sa bijelim i rozim ruzicama. I naravno, bijelo roze cipelice sa istim ruzicama kao i na traci za kosu. Prekrasnu kosuljicu, satensku, bijelu, svecenik je samo prislonio. To je sve kupila kuma. Ona mi je rekla da po tradiciji kuma kupuje odjecu.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moj maleni se krstio u ovakvom odjelcu:

http://cgi.ebay.de/11-5-TLG-FABELHAF...QQcmdZViewItem

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

prvu malenu sam obukla u kičastu bijelu haljinicu a i drugu ću za tjedan dana. Meni su te haljinice preslatke i svaka će svoju imati za uspomenu.

Mada je od svega najbitniji čin krštenja i da se dijete krsti.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Šinjorinicu smo u svjetloj,bež,vjenčanici,( ne prekičastoj)...i imala je ispod žabice s uzorkom
    a malog ne bi u odjelu s kravatom,već nekoj svećanijoj tutici.
    Kod nas ne treba košuljica ako je dj.u bjelom.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi smo nasu bebicu krstili u jednostavnoj bijeloj lanenoj haljinici, boleru i bijelim cipelicama..isto sam htjela nesto jednostavno i bila je bas slatka
    svijecu sam isto uzela obicnu bijelu visoku i dala je ukrasiti kod cvjecarke

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Iva je krstena u HM bijeloj haljinic i sa cvjeticima i boleru sa bijelim hulakopkicama sa rupicama i bijelim koznim cipama!

one jeftine satenske halje su nesto najocajnije sto sam u zivotu vidjela!

katastrofa!

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj anatom prvotno napisa

katastrofa!
    haljine su možda "katastrofa",ali definitivno nisu jeftine

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj bimba iaia prvotno napisa
    Citiraj anatom prvotno napisa

katastrofa!
    haljine su možda "katastrofa",ali definitivno nisu jeftine

o Boze!

Nisam znala da je to i skupo!

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mene zanima da li treba ipak imati i onu kušuljicu što se prisloni na dijete ako je već obučeno u bijelo? Ja sam mislila sama malom sašiti bijelu dužu košuljicu pa sad ne znam da li da još kupujem i onu malu. :/

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Zrina prvotno napisa
    Mene zanima da li treba ipak imati i onu kušuljicu što se prisloni na dijete ako je već obučeno u bijelo? Ja sam mislila sama malom sašiti bijelu dužu košuljicu pa sad ne znam da li da još kupujem i onu malu. :/
    Mislim da ta mala košuljica služi više kao uspomena djetetu.
    Mi smo se krstili prošli vikend, u bijeloj haljinici, prekrasnoj,pamučnoj, bila je premedena . Ja osobno isto ne volim te satenske.

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Onda znači može i bez nje.

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi smo B krstili u bijelim hlačicama, bijeloj košuljici i plavom džemperu. Bio je presladak, a opet nije bio u onom kičastom odjelcu koje - samo za inforrmaciju košta oko 400 kn!
    Pri kraju obreda krštenja na njega smo prislonili bijelu haljinu koja je bila obrubljena srebrnim koncem, a u sredini je bio izvezen mali križ. To smo kupili u jednom dućanu u Rijeci (ne znam smijem li reklamirati, pa ako nekoga zanima, neka pita na PP)
    Uglavnom, nama je svećenik rekao da donesemo tu haljinicu na krštenje.

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Zrina prvotno napisa
    Onda znači može i bez nje.
    Provjeri ti to ipak radije sa svećenikom.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa

Mislim da ta mala košuljica služi više kao uspomena djetetu.
    Mi smo se krstili prošli vikend, u bijeloj haljinici, prekrasnoj,pamučnoj, bila je premedena . Ja osobno isto ne volim te satenske.
    Bijela haljinica je simbol; označuje da se krštenik Kristom zaodjenuo, da je s Kristom uskrsnuo. Ona se samo prisloni kad dođe taj dio obreda krštenja.
    Dijete obučeno u bijelo bez haljinice bi značilo da je dijete već i prije krštenja "zaodjenuto Kristom".
    F. je na krštenju bio malo ljepše obučen i imali smo malu bijelu posve jednostavnu satensku košuljicu s izvezenim križićem na sredini koju smo samo prislonili. Košuljicu mu je sašila kuma. Ne treba komplicirati.

Tek usput... Sve u sakramentima ima svoju simboliku. I znak križa i krštenje vodom i svijeća i pomazanje svetom krizmom... Šteta što se kod priprema za bilo koji sakrament to ne istakne jer sakramenti nose veliko bogatstvo.

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj zeljka231 prvotno napisa

Bijela haljinica je simbol; označuje da se krštenik Kristom zaodjenuo, da je s Kristom uskrsnuo. Ona se samo prisloni kad dođe taj dio obreda krštenja.
    Dijete obučeno u bijelo bez haljinice bi značilo da je dijete već i prije krštenja "zaodjenuto Kristom".
    F. je na krštenju bio malo ljepše obučen i imali smo malu bijelu posve jednostavnu satensku košuljicu s izvezenim križićem na sredini koju smo samo prislonili. Košuljicu mu je sašila kuma. Ne treba komplicirati.

Tek usput... Sve u sakramentima ima svoju simboliku. I znak križa i krštenje vodom i svijeća i pomazanje svetom krizmom... Šteta što se kod priprema za bilo koji sakrament to ne istakne jer sakramenti nose veliko bogatstvo.
    Nedavno smo bili krsni kumovi i razgovarali smo sa svećenikom o tim simbolima. Rekao je još i da bijela boja simbolizira čistoću i nevinost.
    E sad, tek nedavno su se djeca počela oblačiti u odjelca i slično. Koliko znam naša generacija je pretežno bila u dugim bijelim haljinicama, i cure i dečki, ja čak svoju imam doma. Zato sam mislila da je dovoljno da bude obučen u tu košuljicu, ali još ću provjeriti sa svećenikom za svaki slučaj.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi smo pitali prije krštenja i isto dobili uputu o bijeloj odjeći.

Eh, sad... nismo imali bijelu odjeću za dijete, no dosjetili se jadu: Dijete je bilo obučeno u običnu odjeću koja mu je bila udobna, a za PREKO odjeće napravila sam ja sama krsnu košulju s čipkom, za sam obred krštenja. Funkcioniralo je odlično. Budući da je dijete kršteno usred zime, išla je ta košulja i preko jaknice.

Godinu dana kasnije i mlađega smo isto tako riješili... Odjeća za bebe je davno otišla u dobre ruke, ali krsnu košuljicu smo sačuvali za uspomenu.

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj koalica prvotno napisa
    Mi smo planirali u samt hlačicama, ali smo onda baki za ljubav obukli tu neku haljinicu.......uglavnom, nikad više. Materijal je valjda čisti najlon, ona je bila sva mokra a i mi smo se svi skupa stalno izmjenjivali za nosanje, jer je bilo toliko vruće uz taj materijal.........jedva smo dočekali da završi krštenje i isti tren ju presvukli u hlačice
    potpisujem

Danči29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mi krstimo našu N na Sveticu, pa bih zamolila ako netko zna gdje kupiti u Zg lijepu košuljicu za krštenje koja bi nam ostala za uspomenu, po mogućnosti od prirodnih materijala

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

mi smo sve kupili u Barbareli na Jarunu
    teta nam je šivala po mjeri
    Katja je imala prekrasnu bež haljinu sa heklanim rozim cvijetićima,sa pripadajućom kapicom i cipelicama (sve šivano)
    Jan je imao laneno odijelo
    bili su prezgodni
    mi smo kod njih naruručili i vezice za mobitele sa slikom klinaca i to poklanjali gostima
    nedavno smo za rođkas dobili prekrasne dekice (također iz Barbarele)

evo njihove stranice,imaju malo slika,al piše da su u izradi pa valjda zato
    http://barbarela.roxer.com/sto_radimo

krsne košuljice smo isto kupili kod njih i printali imena i datum krštenja,to se nekako štosno smota (složi) i izgleda baš fora
    mislim da ima na stranici
    to smo samo prislonili na klince tijekom krštenja,nismo oblačili

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •