Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 61

Tema: kako ostaviti cigare ???

palcica34

Početno kako ostaviti cigare ???

Hej ljudi , nema sansi da ostavim cigarete , pokusavala sam na hiljadu nacina ..ali sigurno nemam jaku volju da uradim to ..sta da radim , zna li ko resenje ...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

skini s neta sluki uništenih pluća, isprintaj i tu slikicu stavi ispod folije na kutiji duhana, pa svaki put kad budeš uzimala cigaret vidjeti češ tu sliku
    a slika govori 1000 riječi

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dok jednog dana jednostavno nisam tako čvrsto odlučila, nisu mi pomagale nikakve sličice, spotovi, priče, bolesti,...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam prestala čim sam zatrudnila. I nikada više nisam zapalila. To mi je bila najnormalnija stvar na svijetu. Pa i kad prestanem dojiti, ne bi volila trovati svoje dijete duhanskim dimom.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    dok jednog dana jednostavno nisam tako čvrsto odlučila, nisu mi pomagale nikakve sličice, spotovi, priče, bolesti,...
    A ovo X.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Potpisujem.
    Mora ti se nešto složiti u glavi. Jednostavno uvidiš da ti ne treba.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj LeaB prvotno napisa
    Potpisujem.
    Mora ti se nešto složiti u glavi.
    Tocno!
    Mene osobno te slicice nikad nisu dirale..cak ni dandanas kad sam nepusac.. :/

Moj mali trik s prestajenjem pusenja je bio da sam si svaki dan kupila cokoladu vise u vrijednosti te kutije koji bi popusila..ili bi par dana skuplja pa si kupila neku zgodnu sminku..to mi je bila super motivacija (+naravno sam htjela bar malo ocistiti organizam prije nego zatrudnim).

palcica34

Početno da

u pravu ste treba samo dobra volja ali , kada god sam pokusala iznenada se desi nesto da jednostavno uzmem cigaretu misleci da ce ona umanjiti sav taj stres ...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Meni ce u devetom mjesecu biti 2 godine kako sam prestala pusiti, kutija dnevno.

Prije toga pokusavala sam prestati nebrojeno puta i svaki puta sam se ponovno vracala cigareti.

Ali jednog dana sam se ozbiljno uplasila za svoje zdravlje i konacno shvatila da sam ovisnik o nikotinu - narkic. I nikotin je droga i to sam shvatila prema simptomima koje sam imala tokom 1 tjedna svog prvog odustajanja. Prvi dan sam mislila da imam tlak, drugi secer u petak - sigurno tumor na mozgu - s obzirom da sam imala seanse nekontroliranog gubitka kontrole nad sobom, zivcanosti i nemogucnosti koncentracije. Bol u misicima bio je kao nakon godina nevjezbanja.

Eto sve je stvarno u odluci, meni nisu pomagale niti nikotinski flasteri, niti zvake - samo shvacanje sebe i situacije i naravno "usrala" sam se za svoj zivot i prestala. Da mi je sada tako prestati jesti i skinuti ovaj visak kg bila bi presretna, a mozda cu i to jednog dana uciniti kada prestanemo cikati.

I ne obracaj paznju na razne komentare tipa - ma neces nikada prestati - samo slijedi svoju zelju i pokusavaj nebrojeno puta - sigurno ce se desiti i onaj pravi nakon kojega neces niti pomisliti na cigaretu niti u najtezim i najtuznijim trenutcima.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nađi si dobrog bioenergičara. Ja sam tako prestala prije 2 g. i to nakon 10 g.staža (kutija dnevno, totalni ovisnik, sama prestajala 100 puta).

luni avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Najgore je što nikada nisam ni probala, samo vječito razmišljam o tome i uvijek mi treba još malo da si složim nešta u glavi pa ću onda, a to ona je nikada. Dala bi sve na svijetu da uspijem i čekam da budem trudna jer mi je to očito jedina šansa.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

luni, vidim da si na potpomognutoj, klomifenima... pa ti možda moje iskustvo pomogne da se desi onaj odlučujući klik u glavi : 3 godine borbe s neplodnošću, uz hpv visokog rizika. Pušila sam šminkerski, jakoo malo (kutija tjedno u prosjeku) kao pa nije to ništa, ne smeta. Ipak, kad smo krenuli s IVFom shvatila sam da moram što bolje pripremiti tijelo za bebu i prestala sam. Uspjeli smo iz prve i evo bebica samo što nije, termin krajem mjeseca :D
    SRETNO

luni avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

A daj! Sad si me izbedirala. Ma logično je meni da bi bilo normalno izbaciti sve što bi moglo smetati od neke loše hrane do cigara, ali sve mislim sad ću, sad ću i nikako. Ali u pravu si nije ta moja ovisnost sigurno veća od želje za djetetom. Obećajem da ću ti se uskoro javiti sa vijestima da sam prestala. Ali što je najgore, ti kažeš kutija tjedno, kod mene je kutija dnevno i skužila sam da što sam nervoznija zbog svega što mi se događa to više pušim, umjesto da smanjim. Živci rade draga. Nagovaram i MM kaže da hoće ali isto kao (tako glupo) još malo da si složi to u glavi jer kao onda će biti za prave a ne po 2,3 dana kao što je znao prestajati. draga i hvala.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ima jedna knjiga, možda pomogne: Dan koji će vam promijeniti život, Planetopija. O osobnom iskustvu bivše pušačice.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

prestala sam pušiti onaj dan kada sam rodila (ranije nisam uspjevala). u 7 ujutro sam zapalila zadnju cigaretu, u rodilištu mi nije palo na pamet pušiti, a kada sam došla kući M je okupirao svo moje vrijeme i nisam stigla. nakon mjesec dana bez cigarete mi je došlo iz g..... u glavu da mi niti ne treba, tako da sada ne pušim više od 9 mjeseci. ponosna sam na sebe, ali me ponekad uhvati želja jer MM puši no za sada sam karakter, nadam se da ću uspjeti.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj luni prvotno napisa
    Obećajem da ću ti se uskoro javiti sa vijestima da sam prestala.
    Držim te za riječ!!

A što se nervoze i stresa tiče, ne znam kakav si inače tip, ali meni je recimo pomogla yoga, a i meditacija (recimo transcedetalna ako imaš mogućnosti na tečaj) je vrlo dobra za ostavljanje poroka.

želim ti puno sreće

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Dala bi sve na svijetu da uspijem i čekam da budem trudna jer mi je to očito jedina šansa.
    E vis..meni ovo nikad nije uslo u glavu "cekam da budem trudna"?! Jerbo ne mozes skuziti da si trudna isti dan kad zatrudnis..sto ce rec da ces trovat svoju bebicu dok got ne skuzis da si trudna.
    Cure, znam da treba KLIK..i eto vibram da vam svima brzo klikne..
    ~~~~~~~~~~~~~~~...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

gledala sam na tv kako samo jedna hiptnoza moze pomoci da vise niikad ne zapalis...
    a ja sam prestala nakon 2-3 god -zivota kao pusac...(kutija dnevno)...

jednostvano sam sjedila u kaficu...i skontala da je to fakat bezveze...da ti cigare nisita ne daju---i tad zadnju zapalila...
    i evo ima 4-5 mjeseci da nisam zapalila...
    moram priznati da meni nije nikad bio problem nedostatak nikotina--neg mi je falio onaj cejf....ne znas sta ces s rukama kad prestanes...i takoona atmosfera...i sve...

nikotin mi ne fali--al taj cejf...haaah----pa ne znam jesam li bas prestala...konacno.heheh

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj retha prvotno napisa
    Dala bi sve na svijetu da uspijem i čekam da budem trudna jer mi je to očito jedina šansa.
    E vis..meni ovo nikad nije uslo u glavu "cekam da budem trudna"?! Jerbo ne mozes skuziti da si trudna isti dan kad zatrudnis..sto ce rec da ces trovat svoju bebicu dok got ne skuzis da si trudna.
    Cure, znam da treba KLIK..i eto vibram da vam svima brzo klikne..
    ~~~~~~~~~~~~~~~...
    Slažem se, ali ... Ja sam isti čas bila sigurna da sam zatrudnila. Nismo baš pazili I neka :D

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj spock prvotno napisa
    ali ... Ja sam isti čas bila sigurna da sam zatrudnila. Nismo baš pazili I neka :D
    Okej, znaci hoces reci..vodili ste ljubav i ti si te sekunde znala da ste zaceli bebu i nakon toga nisi niti jedanput zapalila???

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da. Baš tako.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ajd super ak je bas tako!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam eto imala cca 10 godina staza uz cigarete (mozda i nije tak puno ali po meni definitivno previse). Kutija dnevno.

Prvi put kad sam odlucila prestat (na faksu - koma period za takve odluke zbog nacina zivota) imala sam metodu postupnog prestajanja. I to sam primjetila da bih palila cigaretu cim bih dosla u birc, na faks, cekala autobus (koma znam)... ali cigareta mi ne bi falila tamo gdje obicno je pusenje zabranjeno. Znaci nisam bila ovisnik, ak se mogu suzdrzat na nekim mjestima.Pa sam prvo prestala pusit -cekajuci vlak, bus..., zatim u kucama frendova, faks, i naposlijetku birc. To je trajalo ali sam postupno smanjivala dok mi nisu totalno prestale falit. Nisam pusila nekih godinu dana nakon toga. (I pocela na normalno tulumu.... i ajmo opet)

Drugi put sam prestala tako da sam rekla NE. Jednostavno, kratko i jasno. Sada je godina i po da ne pusim i vise mi ne pada napamet. Previse volim MM, bebicu koju cekamo, i sebe na kraju krajeva da dozvolim cigaretama da mi se opet uvuku u zivot

palcica34

Početno

Najgore je što nikada nisam ni probala, samo vječito razmišljam o tome i uvijek mi treba još malo da si složim nešta u glavi pa ću onda, a to ona je nikada. Dala bi sve na svijetu da uspijem i čekam da budem trudna jer mi je to očito jedina šansa.
    Znam kako je to ja jesam kao probala ali najgore od svega je kada pijem prvu jutarnju kafu ..hehe..i tu pokleknem ..a ima istine i u onome sto kazu da jednostavno nekada neznam sta sa rukama ...hm ..odvratno ...Mislim da je to jedina stvar gdje kazem Ne ..a to ne ...ne ostvarim ..neznam

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ne pušim već 4 godine, a imam 7 godina pušačkog staža. kutija, kutija i pol dnevno, vikendom da ne pričam.

U to sam vrijeme hodala sa tipom koji nije pušio i išli smo jedan dan u Trst. u auti nisam mogla zapaliti. u trstu nisam imala vremena. i kad smo se vratili u Rijeku bilo mi je žao zapaliti kad nisam već cijeli dan pušila.

grad je bio obljepljen nekakvim jumbo plakatima u to vrijeme. čini mi se nekakva kampanja protiv droge. ne znam. al sam upamtila slogan "SVE MI JE DOZVOLJENO, AL NE ŽELIM DA NIŠTA SA MNOM VLADA!"

i počela sam intenzivno razmišljati o svom pušenju. zbilja je vladalo sa mnom.

pa sam se naljutila. a bila sam nešto u bedu i trebala sam sama sebi dokazati da sam jaka.
    i gle prilike,

od tada nisam ni dim povukla. :D

nemam pojma jel mi taj kvazi momak bio presudan ili taj grozan citat ili moja tvrdoglavost. u svakom slučaju, ja danas ne pušim :D

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam pokušavala prestati pušiti i jer je štetno za zdravlje i zato što puno košta i šta ti ja znam zašto sve ne... Ni mene nisu dirale slike uništenih pluća... Sve dok se sve nije posložilo u mojoj glavi...

A posložilo se kad mi se rodio nećak kojeg obožavam. Jedne zimske večeri sjedili smo kod njih (nećak je imao cca 6 mjeseci) i svi smo pušili (sestra, šogor, MM i ja). I sad mi se plače kad se sjetim suznih i crvenih okica te male bebice u svom tom dimu. Ta slika jača je od bilo kakve slike uništenih pluća i tu noć odlučila sam prestati pušiti (samo JA - moja sestra, šogor i MM i dalje puše ) i nije mi više trebalo nikakvog nagovaranja. Cigareta mi se zgadila za cijeli život, a pušila sam kutiju dnevno. Otada, a prošlo je već više od 8 godina, nisam zapalila niti jednu cigaretu i nikad više nisam dobila želju za pušenjem.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Pušila 7 godina. Mislila sam da nikad neću prestati. Uopće me nije to zanimalo... A onda sam nekako počela razmišljati o tome koliki sam rob toj cigareti i koliko vlada mnome, sve se vrtili samo oko nje...
    Palo mi je na pamet kako ću biti loša i smrdljiva mama s cigaretom u ustima. Kad nisam mogla zapaliti bila sam nervozna, živčana, nekoncentrirana, i to je pravi razlog zašto sam prestala. Niti zdravlje, niti novac. Nego sloboda, taj divan, prekrasan osjećaj.
    A uspjelo mi je tako da sam pročitala jednu knjigu, koja je sad lako dostupna , Alan Carr "Lako je prestati pušiti", i ljudi moji, ja sam fakat prestala.
    Košta 50 kn, i vrijedi pokušati Svakako preporučam.
    I da, ne pušim već 4 godine :D niti jedna jedina cigareta :D

camel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

šest i pol godina nepušenja.
    i još uvijek kad se nađem na kavi s frendicama želim pušiti.
    ali neću.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni je danas šesti dan da ne pušim, ustvari jučer sam povukla par dimova ali mi je smrdilo. Pokušavala sam prestati već šest puta ali neide uvijek bi se sakrivala sama od sebe da zapalim, bilo me je sramota da me ljudi vide da pušim a svima sam ponosno obznanila da nepušim. I sada sam prestala i 5 dana je sve bilo super nikada mi nije bilo tako lako ostaviti cigaretu, baš me to iznenadilo zašto mi je ovaj put tako lako. I šesti dan me uhvatilo da zapalim i povukla sam par dimova i nije mi išlo. I sada stalno razmišljam da opet zapalim. Kada prođe ta kriza? Uvijek razmišljam kako će mi sve biti bezveze bez cigarete ( znam da neće ali eto) kako ću popiti kavu bez cigarete, najgore mi je naveče kada djeca odu spavati a MM skuha kavu i uživa u kavi i cigareti a ja ne uživam u ničemu. Nemogu ni sjediti na miru samo si tražim nekog posla da ne zapalim. Do kada tako? Kako ste vi bivše pušačice prošle tu krizu i do kada će trajati?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Eto i mojeg iskustva. Mislim da je kod mene majka priroda učinila svoje.
    Mučnine su mi počela istog trena kako sam zatrudnila i toliko mi je sve smrdilo i grlila sam školjku svakih pola sata, da mi nije padalu na pamet zapalit. U trudnoći sam zapalila nekoliko puta, bez prevelike grižnje savjesti, ali stvarno rijetko. Kako sam rodila i dojila više mi jednostavno nije padalo na pamet zapaliti. Kao smo prestali dojiti, ja sam opet počela pušiti sa velikim osjećajem slobode. To bi bila jedna cigareta dnevno navećer dok bi mala zaspala, ali neophodna i prekrasna. Kako sam ostala opet trudna i opet, naravno, mučnine, zaboravila sam na cigarrete. Doslovce, uopće mi ne pada na pamet cigareta. Sada nakon tolko vremena mogu stvarno reći da mi ne fali pušenje, da drugi puše oko mene ,a ja da ne osjetim ni malenu želju. Ništa, savršeno, presretna sam.
    A bila sam od onih koji su uživali u dimovima cigarete i nikada nisam prestajala pušit, sebe sam percipirala kao pušača i to je to. Zato i kažem majka priroda je učinila svoje jer ja u tome nisam imala ništa. Jednostavno je valjda vrijeme učinilo svoje.
    Nadam se da će svi koji žele prestati uspijeti to i učiniti. Sretno

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Prije nego sam ostala trudna govorila sam kako ću prestati kad ostanem trudna. Mislila sam da neću izdržati i da lažem sama sebe, ali onog trena kad sam vidila + prestala sam. Nisam mogla vjerovati da ću prestati, ali jesam.
    Beba ima 5 mjeseci, ja još ne pušim i nema neke želje, možda zato što nemam vremena razmišljati o tome i ni u jednom trenutku mi nije dosadno

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj retha prvotno napisa
    ali ... Ja sam isti čas bila sigurna da sam zatrudnila. Nismo baš pazili I neka :D
    Okej, znaci hoces reci..vodili ste ljubav i ti si te sekunde znala da ste zaceli bebu i nakon toga nisi niti jedanput zapalila???
    Ja bi rekla da je to njesra da se meni nije dogodilo.
    Pušila sam 10 godina, nisam bila neki turbo pušač, u pojedinim fazama maximum 10 cigareta dnevno, inače uglavnom do 5, ali konstantno 10 godina.
    Rođendan mi je 02.08. i tad smo se pokeksali,
    Feštu sam imala 05.08. i tad sam si popila i napušila se i rekla neću više i gotovo.
    Nekakav je klik bio, nisam imala pojma da sam u drugom stanju (zapravo još nisam ni bila), ali jednostavno sam rekla da neću više pušiti.
    Da li se to slušajno potrefilo sa začećem, ili su fakat počeli mojim tijelom već strujiti hormoni, ne znam , ali tako je bilo.
    I ako to nekom pričam, kaže mi da se.em, pa mi je drago da nisam jedina.
    Priča nema baš skroz happy end, kad je Vanja imala 1 godinu počela sam raditi, i tamo su svi pušili ko Turci (u zravstvu ) pa sam i ja ponovo počela 2-3 cigarete na dan.
    Sad od Nove godine sam ful smanjila, ne pita me, ako izađem na kavu popušim 1, možda podimim 3-5 cigareta tjedno, znam da mi ni to ne treba, ali ....

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj camel prvotno napisa
    i još uvijek kad se nađem na kavi s frendicama želim pušiti.
    ali neću.
    Eh da..i meni masu puta kad vidim nekog da pusi dode da isto zapalim..
    Al znam da ne smijem..jerbo cim krene jedna..opet ce krenut veeelika prokleta ovisnost. Nemam ja tih zivaca i para krenut pocet i prestat ponovo.
    Ja rekoh sebi..kad bum stara i dost bu mi svega onda ak bu mi se pusilo bum opet pocela, a prestala bum kad krknem...tak.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: da

Citiraj palcica34 prvotno napisa
    u pravu ste treba samo dobra volja ali , kada god sam pokusala iznenada se desi nesto da jednostavno uzmem cigaretu misleci da ce ona umanjiti sav taj stres ...
    ja sam (za okladu) prestala pušiti. oklada je bila 30 dana, ja sam izdržala 35. ponuđena mi je i druga oklada - godina dana, put oko svijeta... zahvalila sam na ponudi... :/

naime, kad sam prestala pušiti (za tu prvu okladu) - dogodilo se sljedeće:

ujutro sam se probudila, i pojela nešto za doručak. usput sam kupila u dućanu 2-3 piroške, koju krafnu, malo grickalica - da izdržim do GABLECA.

gablec mi je obično bio: pola pileta, porcija pomfrita, dvije velike šnjite kruha, i još par kolačića...
    oko 14h sam umirala od gladi, i nisam mogla dočekati da odem doma ručati...

sada - doma nije dozvoljeno pušenje u kikičinoj sobi, a otkad sam kupila škodilaka - više nema pušenja ni u autu.

ždere me ovisnost, ali grozim se ogromnih količina hrane (koje nisam zaboravila :? ).

(u trudnoći nisam pušila, a ni prvu godinu nakon poroda.. propušila s povratkom na posao...)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dajte ,vi ste pametne pa mi objasnite ovo....

doma ne pušim, na poslu isto-ne smije se , kad mi je koma dan na poslu, osobito pred kraj šk. godine prije nego što odem kući, popijem kavu i popušim 1 (jednu ) cigaretu

sada opet ne pušim, i najvjerojatnije i neću do prvih stresova na poslu ,ali to jednu na dan.....

:?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Eh da..i meni masu puta kad vidim nekog da pusi dode da isto zapalim..
    Al znam da ne smijem..jerbo cim krene jedna..opet ce krenut veeelika prokleta ovisnost. Nemam ja tih zivaca i para krenut pocet i prestat ponovo.
    Ja rekoh sebi..kad bum stara i dost bu mi svega onda ak bu mi se pusilo bum opet pocela, a prestala bum kad krknem...tak.
    Ma lda, lako je početi, ali odmah se sjetim da ću htjeti i prestati a tko će to opet. BTW, moja baka nikad u životu nije pušila i onda je u 83. godini počela.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    sada opet ne pušim, i najvjerojatnije i neću do prvih stresova na poslu ,ali to jednu na dan.....
    Mozda podsvjesna misao o tome da mislis da bez toga ne mozes. Jer, kao, ljudi inace puse kad su pod stresom i kad se ostave, prva im je reakcija pri prvom jacem stesu potezanje za kutijom cigareta. Mozda kad popusis tu jednu "mislis" ok, sad sam mirna, sad mi stres nista ne moze
    nesto u tom stilu...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ovako i MM. Pusio je od 14 god dvije kutije na dan i jednog dana je rekao više neću i to je bilo to. Mislim da je to jedini nacin koji pali.

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj sbuczkow prvotno napisa
    Mozda podsvjesna misao o tome da mislis da bez toga ne mozes. Jer, kao, ljudi inace puse kad su pod stresom i kad se ostave, prva im je reakcija pri prvom jacem stesu potezanje za kutijom cigareta. Mozda kad popusis tu jednu "mislis" ok, sad sam mirna, sad mi stres nista ne moze
    nesto u tom stilu...
    Pa da. MM se ostavio, nije pušio dvije godine, a onda jedan opaki stresni trenutak i cigareta opet u ruci. A želi se ostaviti. Svako malo žvače nikorete u takvim trenucima, pa smanji i njih. Zatim se opet nešto dogodi pa opet počne pušiti.

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo zanimljivog linka za buduće nepušače.

http://www.snz.hr/nepusenje/site/Ite...4a1c4bfba2a21f

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

BTW, moja baka nikad u životu nije pušila i onda je u 83. godini počela.
    Znaci..moguce je!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Najbolja knjiga koju sam pročitala je "Dan koji mi je promjenio život", knjiga je odlična. Žena piše iz svog iskustva, nemogu reći da sam od nje prestala pušiti ali mi se duboko urezala. Sve je prava istina samo mi bježimo od nje. Piše kako je po zimi pušila uz otvoren prozor da ne smeta djeci, a djeca bi se igrala na podu i smrzavala.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja još jednom preporučujem knjigu da vam olakša odluku i krize...
    zahebano je to...ja recimo ne pušim već 4 godine, i imam puuuuuno kriza, uvjerena sam da ću se jednom napušit za sve to...ali nebi zapalila(još) nema šanse...to samo dokazuje koliko je jaka ta ovisnost, i upravo zbog toga ću ustrajati, jer ne mogu TO vjerovati, bar do 6o -e

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

maria71 ako je u pitanju samo jedna cigareta u čemu je problem?
    Pa zdravo je popiti 2 kave dnevno, čašu vina, čašu piva, pojest jednu jabuku itd...pa tako i zapalit jednu pljugu, no frks

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ne bi se složila da je isto popiti čašu vina i pojesti jabuku i popušiti cigaretu pa makar bila i samo jedna

ili pušiš ili ne..ne pametujem, i ja i MM smo pušili

prestali smo i jedan i drugi (znači može se)..iako može biti očito da nije isto jedna cigareta i dvije kutije pročitala sam da to što se tiče pluća i nije takva razlika

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pijem kavicu, "lunjam" po forumu i naletjeh na temu: pušenje! Nikad nisam pisala o tome kako sam prestala pušiti pa ću pokušati sada.
    Redale su se godine pušačkog staža. Na kampanje protiv pušenja sam gledala s bijesom- kao, šta njih briga za moje zdravlje! Pušila sam dvije kutije dnevno i nerijetko i otvarala treću. Bila sam izrazito mršava - sjećam se onog ljeta kad su svijet obišle slike konc logora u Omarskoj. Kost i koža, upale oči zatočenih... Slika mi se urezala u pamćenje. Par dana kasnije, pred ogledalom sam isprobavala badić i shvatila da moja rebra također strše, da mi je lice sivo, oči upale, koža bez sjaja..... A nitko me nije zatvorio, nitko mi nije uskratio obrok....
    Uslijedili su pokušaji debljanja. Prežderavala sam se mjesecima da bih na vagi vidjela barem par kila. A tih par kila istopilo bi se dok trepneš onog trena kad bih se malo opustila (mene hrana nije privlačila i jela sam isključivo zato što sam znala da moram).
    Kažu da je osjet mirisa kod pušača umanjen; kod mene se dogodilo nešto neobično. Počela sam osjećati da mi smrdi posteljina, odjeća u ormaru, zavjese... Kosu sam prala gotovo svaki dan. Imala sam osjećaj da mi iz svake pore izbija smrad nikotina. Zube sam četkala u svakoj mogućoj prilici, čak i u uredu!
    Maštala sam o danu kada ću prestati pušiti. I naravno, ko svaki ovisnik, mislila da ću početi od sutra, ili slijedeći tjedan, kad prođe doček Nove, kad .... A onda se dogodilo da sam počela radi na jednom ludom projektu koji je od mene tražio svaki atom snage i svaki trenutak moga vremena. I tada se dogodio onaj KLIK - ako uspijem prstati pušiti sada kad sam u potpunosti posvećena poslu kojeg želim obaviti na najbolji mogući način, bio bi to dvostruki uspjeh.
    Već šest godina sam nepušač. Dobila sam ne željenoj kilaži, zoakružila na strateškim mjestima 8) i više se ne bojim ogledala!
    A dugo nakon prestanka sanjala sam cigarete - zadnji san bio je prije dvije godine - sanjala da palim cigaretu i nakon prvog dima je s gađenjem bacam, jer, ja nisam pušač!
    Tog jutra sam znala da više nikada neću zapaliti.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: kako ostaviti cigare ???

Citiraj palcica34 prvotno napisa
    Hej ljudi , nema sansi da ostavim cigarete , pokusavala sam na hiljadu nacina ..ali sigurno nemam jaku volju da uradim to ..sta da radim , zna li ko resenje ...
    Ne znam. Nakon 4 godine apstinencije, ponovo pušim

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jel bio tko na hipnozi i jel djeluje?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ne pusim od 19 augusta. :D
    Cvrsti sam odlucila (a duuugo sam se premisljala) i ostavila. I evo ne pusim vise od mjesec dana i uopste nisam imala nikotinsku krizu.
    Kazu da je nikotinska kriza moguca u togu 28 dana nakon prestanka pusenja, a ostalo je stvar volje.
    najvise sam se plasila kako cu bez onog ceifa na terasi, ali moram priznat da mi uopste ne nedostaje :D Jednostavno, desio se nekakav klik u mojoj glavi

prosli put sam pred operaciju stitnbjace prestala i izdrzala sam bez cigareta 28 dana :/ Imala sam uzasne krize

A sad nista :D (pu, pu, pu da ne ureknem)

btw ja sam pusila izmedju 4-7 cigareta dnevno

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

dajte ,vi ste pametne pa mi objasnite ovo....

doma ne pušim, na poslu isto-ne smije se , kad mi je koma dan na poslu, osobito pred kraj šk. godine prije nego što odem kući, popijem kavu i popušim 1 (jednu ) cigaretu

:?

ja imam prijateljicu koja ne zapali po mjesec dana, te onda onako u drustvi zadimi jednu dvije.
    Onda nekad zareda pa navecer kad djeca zaspu zapali cigaretu na terasi. Pa onda opet danima nista
    Al ona tako godinama

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •