Results 1 to 18 of 18

Thread: Materijal za baldahin

Irena001's Avatar

Default Materijal za baldahin

Cure dal koja ima iskustva sa metražom?
    Naime treba mi til ili kristal organdi ili saten organdi (ili mi preporučite koji bi materijal bio najbolji) pa me zanima cjena.
    Krevetić koji smo naručili za Ellicu će bit u onom američkom stilu sa onim nosačem baldahina, pa će svekrva skrojit za to taj baldahin, samo nisam pametna za veličinu krevetića 120x60 koliko će mi materijala trebat i koliko to pjeva
    Znači nešto u ovom stilu samo naravno dječiji krevetić- ali taj stil baldahina
    Krevetić

Dream's Avatar

Jesi splanirala koja bi bila visina tog baldahina? Naime, o visini ovisi utrošak materijala...

Irena001's Avatar

nisam to računala, stolar koji mi radi krevetić će to napraviti na svoju ruku :/
    Ali koliko može bit visina s obzirom na dimenzije krevetića :?

vještičica's Avatar

Sa slike koju si dala, čini se da je baldahin (u ovom slučaju to je ipak više zavjesica nego pravi baldahin) visine jednake dužini kreveta, ili čak nešto više. Pa onda računaj da će trebati biti visoka barem 1,5m. Navedene materijale nađeš u podavnicama zavjesa. Ako ćeš praviti po klasičnom "zavjesa" principu nabiranja, onda obično treba barem dvije dužine da nabori ne izgledaju "siromašni" (dvije dužine podrazumijeva da se za 1 dužni metar zavjese kupi dva metra platna i nabere na metar)
    A za cijene ti ne znam, nisam iz HR.

Irena001's Avatar

dakle ovo je točno kako će krevetić izgledat: Krevetić i onda sam ja rekla stolaru da doda te nosače za baldahin- moja greška što ga nisam pitala (a nije ni on mene) koliko će bit visok :/
    Baš ču ga sutra nazvat i pitat

Dream's Avatar

Ovaj krevetić je presladak. Hoće stolar napravit i ovakve mašnice, kakve su na slici kod glave i nogu?

Ako sam dobro shvatila onu prvu sliku, baldahin pada samo sa strana kreveta, a kraće stranice su otvorene (uzglavlje i podnožje)?

Osoblje foruma apricot's Avatar

... i skuplja ogromne količine prašine nepotrebne malom djetetu.

sori što sam partibrejker, ali kao alergičar se rušim na svaki višak i moguće kolekcioniranje grinja u tkanini.

Dream's Avatar

Quote Originally Posted by apricot
    ... i skuplja ogromne količine prašine nepotrebne malom djetetu.

sori što sam partibrejker, ali kao alergičar se rušim na svaki višak i moguće kolekcioniranje grinja u tkanini.
    Da, to si dobro primijetila! Ima li, zapravo, baldahin ikakvu drugu funkciju osim estetske? (Heh, dobro, i osim zaštite od komaraca ljeti?)

Davor's Avatar

Ako su ti komarci na pameti, ima već za kupiti gotova stvar koja se samo zakači za plafon i decit.

Irena001's Avatar

Quote Originally Posted by Dream
    Ovaj krevetić je presladak. Hoće stolar napravit i ovakve mašnice, kakve su na slici kod glave i nogu?

Ako sam dobro shvatila onu prvu sliku, baldahin pada samo sa strana kreveta, a kraće stranice su otvorene (uzglavlje i podnožje)?
    Sve će biti kako je osim tih mašnica- nisam htjela stolaru davati dodatnog posla- a kako krevetić nije od punog drva bilo bi malo teže.
    I til bi bio sa sve strane kreveta, ali bi napravila na bočnoj strani krevetića (znači kod uzglavlja (gornjeg i doljnjeg) na nosačima trakicu za koju bi se til povezao i otvorio (da djete ima zraka)
    Kod nas nema alergičara i skladno živimo u zajednici sa svim mikrobima, grinjama i ostalim.
    Kad bi razmišljala samo o bakcilima i ostalim morala bi po zraku šetat
    A i Ellin kinderbet ima baldahin i perem ga svaki tjedan- nije uopće problem održavat.
    Bacim u perilicu, sušilicu objesim i na zraku se osuši
    I ne- nema nikakve funkcionalnosti osim zaštita od komaraca, ali ja sam mama koja pati na estetiku

Irena001's Avatar

Quote Originally Posted by Irena001
    Bacim u perilicu, sušilicu objesim i na zraku se osuši
    - ispravak- prozrači

Osoblje foruma apricot's Avatar

Quote Originally Posted by Irena001
    Kod nas nema alergičara i skladno živimo u zajednici sa svim mikrobima, grinjama i ostalim.
    nitko alergičar ne postaje rođenjem

Irena001's Avatar

svakako, ali vrlo brzo netko pokaže sklonost alergijama na prašinu i sl.
    Od moje tetke muž- e taj je alergičan na sve (ali mu i fali enzim C1)

zumbulmama's Avatar

Još jedna opaska glede visine beldahina: baldahin pomalo otežava kretanje oko kreveta, a pripazi da bude viši od tebe (to je za veliku djevojčicu, ne?) da se ne bi lupila u glavu svaki put kad se približiš krevetu.

Linda's Avatar

Ja obožavam baldahine, iako sam kao Apricot mrzitelj zavjesa, tepiha i inih skupljača prašine i grinja.
    Ali baldahin u dječijoj sobi (pogotovo za curice) mi daje romantičnu i nježnu notu. Šivala sam ga od bijelog markizeta, koji je stvarno najzahvalniji za to- lijep, jeftin (30-tak kuna metar), lako se odžava, ne pegla se.

tomita's Avatar

E da, markizet je super za to! Dio moje vjenčanice je bio od markizeta!

Irena001's Avatar

Nije za veliku curicu (imat će skoro 2 kad bude spavala u tom krevetiću )
    Ne znam kakav je to materijal markizet- ali svakako ću pogledat u nekoj trgovini metraže :D

modesty71's Avatar

Irena001, adj nam pokaži kak je ispao baldahin. Za koji si se materijal odlučila na kraju?

Ovih dana je i moja princeza poželjela baldahin. Mene zanimaju prirodni materijali, lagani i prozračni. Jučer sam u Nami vidjela već gotovi baldahin, ali košta 410kn!!! A nije baš da je prebogat materijalom (više onako za ukras). Ja bi takav baldahin da onda fakat može prekriti cijeli krevetić da bude protiv komaraca. Najradije bih lagani pamuk. Gdi toga ima na metre? I po kojoj cijeni?