Results 1 to 50 of 50

Thread: Tupperware-Recept KRUH SA SIROM probajte

  1. #1
    joy's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    183

    Default Tupperware-Recept KRUH SA SIROM probajte

    Evo jedan recept s meetinga,brzo,jednostavno,ukusno.

    2 salice brasna
    1 salica mlijeka
    1 vrecica praska za pecivo
    1 cajna zlica soli
    200 gr.izribanog ementalera

    Sve promjesati zlicom(ne trema mikser) i peci u silikonu 30 min.na 200 stupnjeva C.
    Tko nema Tupper-silikon,moze i drugi lim neki za cetvrtasti kolac ili sl.
    Super za posluziti s dipom npr.od tune a moze i sam kruh,ja nemogu docekati da se ohladi pa vec onako topal jedem.
    Dobar tek.

  2. #2
    Riana's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    međimurje
    Posts
    1,726

    Default

    probat ćemo, hvala ti

  3. #3
    mama_28's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    313

    Default

    Ovo zvuči super, a jednostavno je.

  4. #4

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Svugdje pomalo
    Posts
    201

    Default

    mmm, nadam mu se vec sutra

  5. #5
    Riana's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    međimurje
    Posts
    1,726

    Default

    probali jučer.

    jedino smo umjesto ementalera ubacili gaudu

  6. #6

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    sto ne moze u obicnoj tepsiji, plehu...

  7. #7
    joy's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    183

    Default

    Kad se ispece u kalupu bude onako fin mekan kao tost,a okolo hrskav.
    U plehu bi mozda bio pretanak,neznam treba isprobati.

  8. #8
    joy's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    183

    Default

    Znate onaj dip od tune kad nasitno sameljete glavicu crvenog luka,dodate tunu i paketic sirnog namaza.Odlican je.
    To sam isto pokupila od Tuppera,cesto na Tupperparty peku taj kruh i reklamiraju silikon i dip prave u Quick -Chef.

  9. #9

    Default

    ja imam neki no name silikon kalup
    mogu probati u njemu?
    za koju je to veličinu kačupa, cca koji volumen?
    ja kupila kalup u obliku mede i zvjezde, ne znam u koji da uvalim kruh
    da li se silikonski kalupi mažu s masnoćom prije upotrebe?
    ja i medi probala ispeći biskvit za tortu, nisam namazala, pa mi se sve prilovilo, pol mede ostalo u kalupu

  10. #10
    Riana's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    međimurje
    Posts
    1,726

    Default

    ja imam neki no name, kupila za 15 kn na sniženju od 60 kn.
    malo sam ga namastila.
    a volumen silkona je možda 1,5 L. došlo mi je do pola, ali se diglo skoro do vrha

  11. #11

    Default

    hvala, probat ću, izgleda jako fino

  12. #12
    stella's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    953

    Default

    Sinoć probali i pojeli dok je bilo vrelo

  13. #13
    Linda's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    3,113

    Default

    A kako bi bilo da ispečem u pekaču za kruh?

  14. #14
    tinkie winkie's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    ZD
    Posts
    2,297

    Default

    možete li navesti dimenzije kalupa (visina x širina, odnosno promjer)

  15. #15

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    ja sam pekla u posudi širine cca 20 cm i visine 10 cm i bilo mi je taman.

  16. #16

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    u okrugloj posudi.

    dakle,promjer je 20 cm

  17. #17

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    336

    Default

    Quote Originally Posted by Linda
    A kako bi bilo da ispečem u pekaču za kruh?
    baš sam o tome i ja razmišljala

  18. #18
    suzyem's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    619

    Default

    Ja sam ga evo baš maloprije ispekla na običnoj foliji, napravila sam ga da bude okrugao i mogu reći da je tako fin, da se trenutno davim u njemu :D

  19. #19
    Roza's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,721

    Default

    suzyem, daj malo detalja za pečenje u foliji - za totalne neznalice...

    dolega, a jesi li obični kalup namastila?

    recept izgleda dovoljno jednostavno da se ne može ništa upropastiti, zato mi još samo pomognite s ovim uputama

  20. #20
    Roza's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,721

    Default

    I da, koje brašno? Oštro? Glatko?

  21. #21
    joy's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    183

    Default

    Ovaj moj silikon je 24x8x8,tjesto dode do pola,kad se ispece bude pun.
    Ja sam stavljala ostro brasno.

  22. #22
    suzyem's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    619

    Default

    Quote Originally Posted by joy
    Ovaj moj silikon je 24x8x8,tjesto dode do pola,kad se ispece bude pun.
    Ja sam stavljala ostro brasno.
    Ma daj, ja sam stavljala meko brašno.. sutra probam s oštrim i palo mi je na pamet da umiješam unutra kockice pršuta
    A pečenje na foliji? Pročitala sam recept, odletila u kuhinju, zamijesila u roku 2 min tijesto, gledam gdje mi je kalup, nema kalupa, daj folije! Uzela sam komad aluminijske folije, nauljila ga i na to samo bacila tijesto, onako da izgleda kugličasto, ubacila u pećnicu i gotovo! A opet, ne znam kako je kad se peče s oštrim brašnom, jel rijetko? Jer ovo moje je bilo gusto, nije se razlijevalo!


    Inače, Roza, Goli kuhar peče pizze na foliji, tak i ja i onda nema suđa :D

  23. #23
    joy's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    183

    Default

    Ne razlijeva se s ostrim brasnom,bude gusto,to s prsutom je super ideja,a ja cu ga probati i s na sitno isjeckanim isprzenim lukom.

  24. #24

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    Quote Originally Posted by Roza
    suzyem, daj malo detalja za pečenje u foliji - za totalne neznalice...

    dolega, a jesi li obični kalup namastila?

    recept izgleda dovoljno jednostavno da se ne može ništa upropastiti, zato mi još samo pomognite s ovim uputama
    namastila sam kalup.

  25. #25

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    Quote Originally Posted by Roza
    I da, koje brašno? Oštro? Glatko?
    ja glatko uvijek koristim za kruh,pizze...

    bolje se da umijesiti.

  26. #26
    stella's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    953

    Default

    Ja sam isto stavila glatko.Jednom davno sam mijesila pizzu s oštrim,da ne pričam da je bila kao kamen!

  27. #27

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    305

    Default

    Da li je itko probao ispeći ga u pekaču?

  28. #28
    Dream's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    966

    Default

    Quote Originally Posted by Natalija
    Da li je itko probao ispeći ga u pekaču?
    Evo, ja pekla u pekaču. Fantastičan je! Pekla sam od pola mekog i pola oštrog brašna i nisam stavila cijelu vrećicu PZP (ne volim okus PZP na jeziku). Izmiješala žlicom smjesu i ulila u pekač. Uključila program za pečenje i isključila nakon 35 min. Ajme, koji mirissss u kući! Nismo mogli dočekati da se ohladi .
    Zahvaljujemo Joy na receptu !

  29. #29
    mislava's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    na rubu pameti..
    Posts
    893

    Default

    klinci su ga večerali - bilo je prefino.
    idući put ću dodati malo pršuta.

  30. #30
    migoh's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Zg - istok
    Posts
    578

    Default

    mmmmm, dobro zvuči !!!Probat ću :D

    Čisto da ubacim kako mi znamo peći aromatični kruh....zamjesim ga po osnovnom receptu te premažem sa maslinovim uljem.Caka je u tome da u boci gdje stoji maslinovo ulje mora odstajati par režnjova češnjaka(ne ih 'oguliti' od ljuskice) i male ljute papričice....tako pripremljeno vam može dugo stajati.Miris kuće je fantastičan , a aroma da i ne spominjem :D

  31. #31

    Join Date
    May 2004
    Posts
    823

    Default

    Quote Originally Posted by suzyem
    Ja sam ga evo baš maloprije ispekla na običnoj foliji, napravila sam ga da bude okrugao i mogu reći da je tako fin, da se trenutno davim u njemu :D
    Istu rečenicu sam htjela napisati, samo bi još dodala da upisujem u brzinske recepte. Treba 5 minuta za sve pomiješti i pola sata za peći i dobiješ fini kruh sa sirom. Mljac
    P.s. izmješala sam tri vrste sira (gauda, parmezan i još neki) jer sam imala od svačega pomalo ( čitaj ostaci iz friždera ) . Odlično. Padaju ideje za razne kombinacije :D

  32. #32
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ja ću to za doručak.
    ali ću staviti jogurt umjesto mlijeka.

    kile moje, množite se!

  33. #33

    Join Date
    May 2004
    Posts
    823

    Default

    Nama nije ostalo za doručak
    Sad moram raditi opet

  34. #34

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,610

    Default

    Jel' probao tko sa kukuruznim brašnom?

  35. #35
    cvijetak's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Antunovac
    Posts
    1,132

    Default

    Dream, zar se zaista ispekao na tom programu za 35 min? Koji pekač imaš?

  36. #36
    Dream's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    966

    Default

    Quote Originally Posted by cvijetak
    Dream, zar se zaista ispekao na tom programu za 35 min? Koji pekač imaš?
    Ne, krivo sam otipkala prvu brojčicu, a kako nemamo mogućnost editiranja posta... ostalo je krivo. Sorry. Pekao se dobrih 55 minuta. Možda i sat vremena.
    Imam Vivax.

  37. #37

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    na moru
    Posts
    371

    Default

    probala sam i stavila malo prsuta za dodatak, djete je samo pojelo pola struce
    fantastican je

  38. #38
    cvijetak's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Antunovac
    Posts
    1,132

    Default

    Super, ja imam Bomanna (koji je, mislim, skoro po svemu identičan Vivaxu). Malo me zbunilo onih 35 min jer znam da se inače na tom programu kruh peče skoro cijeli sat
    Hvala na pojašnjenju.

  39. #39
    La-la squo's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    59

    Default

    Quote Originally Posted by upornamama
    Jel' probao tko sa kukuruznim brašnom?
    pola kukuruzno-pola raženo i još ekstra dodane suncokretove sjemenke (cca.pola šalice)

  40. #40
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    super brzi i jednostavan, a fini kruhic
    sljedeci put isprobavam s kukuruznim brasnom

    apri, jesi radila s jogurtom? kako je ispalo?

  41. #41
    mali karlo's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    1,463

    Default

    i ja sam pekla ovaj kruh al nekako mi je...ne znam, nije mi nešto.

    naravno da sam ja nešto i zaboravila stavit, sol al nekako iznutra mije ko gnjecast, kao da nije gotov a pekla sam ga malo više od pola sata i sad se sve mislim da je takav zbog sira :/


    Kakav treba bit iznutra??

  42. #42

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    305

    Default

    Danas ga pečem za večeru...za koliko osoba je ova količina smjese? Hm...možda da ipak poduplam, bude nas 10tak

  43. #43
    kinder's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    2,338

    Default

    poduplaj ,smjesa je mala

  44. #44

    Default

    loginirala se prije 55min, pojedena već 1/3.

    gnjecav je iznutra definitivno zbog sira, al čim se malo ohladi - to jo to!!!

  45. #45
    BP's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    863

    Default

    ovo je fantasticno, upravo sam napravila....pojeden je vec skoro do kraja

    hvala na receptu!!!

    - zanima me jos kako bi ispalo da se naprave pogacice u kalupu od muffina?
    - da li se moze peci sa ventilirajucim zrakom i na koliko temperture/min


  46. #46

    Default

    mislim da bi bilo super u tom kalupu (baš ću probati), a ja sam jučer pekla na ventilirajućem i inače imam politiku - ako recept kaže 30 min na 200 obično ja stavim 30 min na 180-190 ventilirano.

  47. #47
    Osoblje foruma Kaae's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    badgerella.com
    Posts
    10,890

    Default

    Jucer sam ga pekla, ali s ribanom tvrdom mozzarellom umjesto parmezana. Odlicno je ispao.

  48. #48
    sarasvati's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    2,248

    Default

    namamile ste me da probam i ja...mmm...a speci kruh, za mene je pravi kunst.

  49. #49
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Ja sam i zamjesila i ispekla u pekaču . Pošto nevolim gnjecavu sredinu , smanjila sam sir i povećala brašno.
    Išla sam sa 300 g brašna mekog ( 3 čaše od jogurta)
    150 g sira
    1,5 čaša mlijeka
    sol
    1 p.p.
    Pekla 1 h. na programu za pečenje. Kruh je dobar, jednostavno je za napraviti , dobro za promjenu, iako to meni više odgovara za peciva praviti.

  50. #50

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    19

    Default

    Sorry al na kojem programu stavite da se ova mješavina peče? i dal sve sastojke samo promiješate i ulijete u pekač? zanima me kako znate kad je gotovo,tj.da se može isključiti?imam neki program za voćni kolač,i brzi kruh,za 1h20 min,ostalo je sve duže...pekač je Moulinexow5000

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •