Pokazuje rezultate 1 do 50 od 50

Tema: Tupperware-Recept KRUH SA SIROM probajte

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    joy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Postovi
    183

    Početno Tupperware-Recept KRUH SA SIROM probajte

    Evo jedan recept s meetinga,brzo,jednostavno,ukusno.

    2 salice brasna
    1 salica mlijeka
    1 vrecica praska za pecivo
    1 cajna zlica soli
    200 gr.izribanog ementalera

    Sve promjesati zlicom(ne trema mikser) i peci u silikonu 30 min.na 200 stupnjeva C.
    Tko nema Tupper-silikon,moze i drugi lim neki za cetvrtasti kolac ili sl.
    Super za posluziti s dipom npr.od tune a moze i sam kruh,ja nemogu docekati da se ohladi pa vec onako topal jedem.
    Dobar tek.

  2. #2
    Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    međimurje
    Postovi
    1,726

    Početno

    probat ćemo, hvala ti

  3. #3
    mama_28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Postovi
    313

    Početno

    Ovo zvuči super, a jednostavno je.

  4. #4

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Svugdje pomalo
    Postovi
    201

    Početno

    mmm, nadam mu se vec sutra

  5. #5
    Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    međimurje
    Postovi
    1,726

    Početno

    probali jučer.

    jedino smo umjesto ementalera ubacili gaudu

  6. #6

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    sto ne moze u obicnoj tepsiji, plehu...

  7. #7
    joy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Postovi
    183

    Početno

    Kad se ispece u kalupu bude onako fin mekan kao tost,a okolo hrskav.
    U plehu bi mozda bio pretanak,neznam treba isprobati.

  8. #8
    joy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Postovi
    183

    Početno

    Znate onaj dip od tune kad nasitno sameljete glavicu crvenog luka,dodate tunu i paketic sirnog namaza.Odlican je.
    To sam isto pokupila od Tuppera,cesto na Tupperparty peku taj kruh i reklamiraju silikon i dip prave u Quick -Chef.

  9. #9
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    ja imam neki no name silikon kalup
    mogu probati u njemu?
    za koju je to veličinu kačupa, cca koji volumen?
    ja kupila kalup u obliku mede i zvjezde, ne znam u koji da uvalim kruh
    da li se silikonski kalupi mažu s masnoćom prije upotrebe?
    ja i medi probala ispeći biskvit za tortu, nisam namazala, pa mi se sve prilovilo, pol mede ostalo u kalupu

  10. #10
    Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    međimurje
    Postovi
    1,726

    Početno

    ja imam neki no name, kupila za 15 kn na sniženju od 60 kn.
    malo sam ga namastila.
    a volumen silkona je možda 1,5 L. došlo mi je do pola, ali se diglo skoro do vrha

  11. #11
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    hvala, probat ću, izgleda jako fino

  12. #12
    stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    953

    Početno

    Sinoć probali i pojeli dok je bilo vrelo

  13. #13
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    A kako bi bilo da ispečem u pekaču za kruh?

  14. #14
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    možete li navesti dimenzije kalupa (visina x širina, odnosno promjer)

  15. #15

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    ja sam pekla u posudi širine cca 20 cm i visine 10 cm i bilo mi je taman.

  16. #16

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    u okrugloj posudi.

    dakle,promjer je 20 cm

  17. #17

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    336

    Početno

    Citiraj Linda prvotno napisa
    A kako bi bilo da ispečem u pekaču za kruh?
    baš sam o tome i ja razmišljala

  18. #18
    suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    619

    Početno

    Ja sam ga evo baš maloprije ispekla na običnoj foliji, napravila sam ga da bude okrugao i mogu reći da je tako fin, da se trenutno davim u njemu :D

  19. #19
    Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,721

    Početno

    suzyem, daj malo detalja za pečenje u foliji - za totalne neznalice...

    dolega, a jesi li obični kalup namastila?

    recept izgleda dovoljno jednostavno da se ne može ništa upropastiti, zato mi još samo pomognite s ovim uputama

  20. #20
    Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,721

    Početno

    I da, koje brašno? Oštro? Glatko?

  21. #21
    joy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Postovi
    183

    Početno

    Ovaj moj silikon je 24x8x8,tjesto dode do pola,kad se ispece bude pun.
    Ja sam stavljala ostro brasno.

  22. #22
    suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    619

    Početno

    Citiraj joy prvotno napisa
    Ovaj moj silikon je 24x8x8,tjesto dode do pola,kad se ispece bude pun.
    Ja sam stavljala ostro brasno.
    Ma daj, ja sam stavljala meko brašno.. sutra probam s oštrim i palo mi je na pamet da umiješam unutra kockice pršuta
    A pečenje na foliji? Pročitala sam recept, odletila u kuhinju, zamijesila u roku 2 min tijesto, gledam gdje mi je kalup, nema kalupa, daj folije! Uzela sam komad aluminijske folije, nauljila ga i na to samo bacila tijesto, onako da izgleda kugličasto, ubacila u pećnicu i gotovo! A opet, ne znam kako je kad se peče s oštrim brašnom, jel rijetko? Jer ovo moje je bilo gusto, nije se razlijevalo!


    Inače, Roza, Goli kuhar peče pizze na foliji, tak i ja i onda nema suđa :D

  23. #23
    joy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Postovi
    183

    Početno

    Ne razlijeva se s ostrim brasnom,bude gusto,to s prsutom je super ideja,a ja cu ga probati i s na sitno isjeckanim isprzenim lukom.

  24. #24

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    Citiraj Roza prvotno napisa
    suzyem, daj malo detalja za pečenje u foliji - za totalne neznalice...

    dolega, a jesi li obični kalup namastila?

    recept izgleda dovoljno jednostavno da se ne može ništa upropastiti, zato mi još samo pomognite s ovim uputama
    namastila sam kalup.

  25. #25

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    Citiraj Roza prvotno napisa
    I da, koje brašno? Oštro? Glatko?
    ja glatko uvijek koristim za kruh,pizze...

    bolje se da umijesiti.

  26. #26
    stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    953

    Početno

    Ja sam isto stavila glatko.Jednom davno sam mijesila pizzu s oštrim,da ne pričam da je bila kao kamen!

  27. #27

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    305

    Početno

    Da li je itko probao ispeći ga u pekaču?

  28. #28
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Citiraj Natalija prvotno napisa
    Da li je itko probao ispeći ga u pekaču?
    Evo, ja pekla u pekaču. Fantastičan je! Pekla sam od pola mekog i pola oštrog brašna i nisam stavila cijelu vrećicu PZP (ne volim okus PZP na jeziku). Izmiješala žlicom smjesu i ulila u pekač. Uključila program za pečenje i isključila nakon 35 min. Ajme, koji mirissss u kući! Nismo mogli dočekati da se ohladi .
    Zahvaljujemo Joy na receptu !

  29. #29
    mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    na rubu pameti..
    Postovi
    893

    Početno

    klinci su ga večerali - bilo je prefino.
    idući put ću dodati malo pršuta.

  30. #30
    migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009
    Lokacija
    Zg - istok
    Postovi
    578

    Početno

    mmmmm, dobro zvuči !!!Probat ću :D

    Čisto da ubacim kako mi znamo peći aromatični kruh....zamjesim ga po osnovnom receptu te premažem sa maslinovim uljem.Caka je u tome da u boci gdje stoji maslinovo ulje mora odstajati par režnjova češnjaka(ne ih 'oguliti' od ljuskice) i male ljute papričice....tako pripremljeno vam može dugo stajati.Miris kuće je fantastičan , a aroma da i ne spominjem :D

  31. #31

    Datum pristupanja
    May 2004
    Postovi
    823

    Početno

    Citiraj suzyem prvotno napisa
    Ja sam ga evo baš maloprije ispekla na običnoj foliji, napravila sam ga da bude okrugao i mogu reći da je tako fin, da se trenutno davim u njemu :D
    Istu rečenicu sam htjela napisati, samo bi još dodala da upisujem u brzinske recepte. Treba 5 minuta za sve pomiješti i pola sata za peći i dobiješ fini kruh sa sirom. Mljac
    P.s. izmješala sam tri vrste sira (gauda, parmezan i još neki) jer sam imala od svačega pomalo ( čitaj ostaci iz friždera ) . Odlično. Padaju ideje za razne kombinacije :D

  32. #32
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ja ću to za doručak.
    ali ću staviti jogurt umjesto mlijeka.

    kile moje, množite se!

  33. #33

    Datum pristupanja
    May 2004
    Postovi
    823

    Početno

    Nama nije ostalo za doručak
    Sad moram raditi opet

  34. #34

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    1,610

    Početno

    Jel' probao tko sa kukuruznim brašnom?

  35. #35
    cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Antunovac
    Postovi
    1,132

    Početno

    Dream, zar se zaista ispekao na tom programu za 35 min? Koji pekač imaš?

  36. #36
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Citiraj cvijetak prvotno napisa
    Dream, zar se zaista ispekao na tom programu za 35 min? Koji pekač imaš?
    Ne, krivo sam otipkala prvu brojčicu, a kako nemamo mogućnost editiranja posta... ostalo je krivo. Sorry. Pekao se dobrih 55 minuta. Možda i sat vremena.
    Imam Vivax.

  37. #37

    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    na moru
    Postovi
    371

    Početno

    probala sam i stavila malo prsuta za dodatak, djete je samo pojelo pola struce
    fantastican je

  38. #38
    cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Antunovac
    Postovi
    1,132

    Početno

    Super, ja imam Bomanna (koji je, mislim, skoro po svemu identičan Vivaxu). Malo me zbunilo onih 35 min jer znam da se inače na tom programu kruh peče skoro cijeli sat
    Hvala na pojašnjenju.

  39. #39
    La-la squo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    59

    Početno

    Citiraj upornamama prvotno napisa
    Jel' probao tko sa kukuruznim brašnom?
    pola kukuruzno-pola raženo i još ekstra dodane suncokretove sjemenke (cca.pola šalice)

  40. #40
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,506

    Početno

    super brzi i jednostavan, a fini kruhic
    sljedeci put isprobavam s kukuruznim brasnom

    apri, jesi radila s jogurtom? kako je ispalo?

  41. #41
    mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    1,463

    Početno

    i ja sam pekla ovaj kruh al nekako mi je...ne znam, nije mi nešto.

    naravno da sam ja nešto i zaboravila stavit, sol al nekako iznutra mije ko gnjecast, kao da nije gotov a pekla sam ga malo više od pola sata i sad se sve mislim da je takav zbog sira :/


    Kakav treba bit iznutra??

  42. #42

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    305

    Početno

    Danas ga pečem za večeru...za koliko osoba je ova količina smjese? Hm...možda da ipak poduplam, bude nas 10tak

  43. #43
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    poduplaj ,smjesa je mala

  44. #44
    silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Postovi
    449

    Početno

    loginirala se prije 55min, pojedena već 1/3.

    gnjecav je iznutra definitivno zbog sira, al čim se malo ohladi - to jo to!!!

  45. #45
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    863

    Početno

    ovo je fantasticno, upravo sam napravila....pojeden je vec skoro do kraja

    hvala na receptu!!!

    - zanima me jos kako bi ispalo da se naprave pogacice u kalupu od muffina?
    - da li se moze peci sa ventilirajucim zrakom i na koliko temperture/min


  46. #46
    silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Postovi
    449

    Početno

    mislim da bi bilo super u tom kalupu (baš ću probati), a ja sam jučer pekla na ventilirajućem i inače imam politiku - ako recept kaže 30 min na 200 obično ja stavim 30 min na 180-190 ventilirano.

  47. #47
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    badgerella.com
    Postovi
    10,890

    Početno

    Jucer sam ga pekla, ali s ribanom tvrdom mozzarellom umjesto parmezana. Odlicno je ispao.

  48. #48
    sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    2,248

    Početno

    namamile ste me da probam i ja...mmm...a speci kruh, za mene je pravi kunst.

  49. #49
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Ja sam i zamjesila i ispekla u pekaču . Pošto nevolim gnjecavu sredinu , smanjila sam sir i povećala brašno.
    Išla sam sa 300 g brašna mekog ( 3 čaše od jogurta)
    150 g sira
    1,5 čaša mlijeka
    sol
    1 p.p.
    Pekla 1 h. na programu za pečenje. Kruh je dobar, jednostavno je za napraviti , dobro za promjenu, iako to meni više odgovara za peciva praviti.

  50. #50

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    19

    Početno

    Sorry al na kojem programu stavite da se ova mješavina peče? i dal sve sastojke samo promiješate i ulijete u pekač? zanima me kako znate kad je gotovo,tj.da se može isključiti?imam neki program za voćni kolač,i brzi kruh,za 1h20 min,ostalo je sve duže...pekač je Moulinexow5000

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •