Pretpostavljam da ne vagate veš prije stavljanja u mašinu pa me zanima koliko ga stavite(pola bubnja,cijel...)?
Pretpostavljam da ne vagate veš prije stavljanja u mašinu pa me zanima koliko ga stavite(pola bubnja,cijel...)?
Ja bubanj fino napunim, al ne baš da je tijesno unutra, onako, da ima i lufta.![]()
Isto tako, da nije pretrpan a ni prazan![]()
moj serviser kaže: da ti iznad veša stane položeni dlan.
ali ja ostavim dobar pedalj mjesta da bi mi izašao čisti veš....
ms. ivy prvotno napisa
Otkad ovako perem veš mi je puno bolje opran :D
utrpam skoro sasvim punu, osim kad perem samo ručnike (rijetko)- onda stavim otprilike 3/4
Ponekad i ovako, a uglavnom stavim koliko ima prljavog. S obzirom da sortiram i posebno perem svijetlo šareno i tamno šareno, onda otprilike bude malo više od 3/4 bubnja.Mima prvotno napisa
Stavim koliko trebam oprati. Budući da nemam sušilicu, onda vrijeme pranja ovisi i o prognozi vremena. Ako je za vikend kiša, onda u petak perem ono štro imam. Makar samo pola mašine.
ja:
da iznad veša možeš okrenuti ruku raširenih prstiju![]()
mm puni mašinu
izađe čisto van
a kad vješa veš, traži 2 ISTEštipaljke i veš vješa po nekom svom rasporedu
ja natandrčim kak mi dođe i ne gledam koja je koja štipaljka
oko ttoga se najviše svađamo
kad mi jednom pukne film sakrit ću mu sve fensi štipaljke![]()
Ja ne da moram imati dvije iste, nego se i boje moraju slagati, i nikako ne smiju biti tri boje ili tri oblika štipaljki na vešu - ili dve, ili više od tri.
Ali MM isto ima svoje principe vješanja veša - najbolje mi je kad ja objesim veš, a on dođe i sve prerazmjesti![]()
A ja bila uvjerena da sam jedina s tim ludilom. Gaće uz gaće, čarape uz čarape...boje i modeli kvačica usklađene. Jedva se suzdržim u gostima da ne počmem raditi reda na njihovom štriku.Mima prvotno napisa
maria![]()
i MM ima svoj princip-BEZ štipaljki i to vrlo, vrlo rijetko, ali zato stalno nešto isprobava miješanjem omekšivača, etr.ulja, onda količine deterdženta i ...![]()
ja stavim toliko da ima malo lufta gore, a kada stavljam velike ručnike ili tako nešto, onda pazim da ne pretrpam, jer mi je jedna poznanica rekla da joj je prilikom centrifugiranja velikih ručnika nešto riknulo na perilici, pretpostavljam bubanj? :?
REMEN! i meni je kad sam prala jorgan u veš mašini-GENIJALACbanklorraina prvotno napisa
![]()
hvala. nisam kužila šta je moglo puknuti, jer se ne kužim, ali me bilo strah, pa sam znala prevencije raditi smanjiti količinu i jačinu centrifuge. jest da bi cijedilo iz robe, ali bi se već iscijedilo na štriku.white_musk prvotno napisa
i da, neki dan sam trebala oprati štep deku sa bračnog kreveta i kako mi nije stala u bubanj, a iz gore opisanih razloga, sjetila sam se da imamo praonu veša pa sam tamo odnijela i to riješila. malo mi se smanjila, ali šta ćeš!
pa da ,on slaže BOJEštipaljki
i to od plave prema crvenoj , po duginim bojama![]()
![]()
i slaže sredstva za čišćenje po boji
pa i ja slažem 8)maria71 prvotno napisa
1 red žute štipaljke
1 rad plave
1 red zelene
i što fali tome?
da razmijenite brojeve mobitela ?![]()
ja ponekad uguravam i nogom.
mima, pridruži se rodinim kvačičarkama, to je poseban ogranak u udruzi
Ponekad pazim da u jednom redu uvijek bude neparan broj kvačica, ali to kada imam puno vremena - na godišnjem.aleksandra70vanja prvotno napisa
takodjerred sonja prvotno napisa
iako,desilo mi se da jedno dva puta da sam bas pretpala masinu i ves se nije dobro oprao,cak sam nasla i neispranog praska na njemu.
od tada uvijek pazim na kolicinu vesa koji stavljam na pranje
U bubanj stavljam toliko da ima desetak cm lufta gore.
A što se tiče štipaljkica, to kod mene ide ovako: prednost imaju male, srcu prirasle, iz getroa koje umjesto onog federa imaju nekakav obruč od žice. Najprije idu dvije žute pa dvije narančaste pa dvije zelene pa dvije plave i tako u krug dok ne potrošim.
Onda idu neke običnjakuše koje imam samo u dvije boje, dvije bijele, dvije plave, dvije bijele, dvije plave..........
Sve daske su mi u glavi nadam se još uvijek na broju![]()
Dakle...potpuno ste lude!Za psihijatra! Kad vas čitam čudim se da mi mašina/štrik/kvačice nisu već ogorčeno napustili stan zbog pomanjkanja sistematičnosti...
maria71 prvotno napisa
.
on ko ja, a ti ko moj muž. on veš samo, ali doslovno nabaca po sušilniku. I onda tak nabaca sitni veš i prek svega toga prehiti plahtu pa se nakon 2 dana čudi kak još nije suh veš.
Imamo onaj dugački, uski, na 3 nivoa.
Vidim da nisam jedinafilipova mama prvotno napisa
.
Ja na zadnji nivo složim krpe, na drugi potkošulje, pa na najgornji gače i to po veličini...MM-ove, moje, Jankove.
Sdruge su strane ručnici isto po veličini.
A joj zene pa kad stignete razvrstavati stipaljke po boji :shock:
Ja sam mislila da sam frik jer ih slazem po vrsti i velicini ali jos nisam dosla na ideju da pazim na boje i njihov redosljed...
Sto se tice naguravanja vesa u masinu - koliko imam toliko mora stati u masinu. Ponekad kad sam dobre volje postedim masinu i perem u vise tura![]()
mia ne mučim se previše u razvrstavanju boja jer kad kupujem kvačice pazim koje su boje. Imam plave, žute i zelene.
mia, kod razradenih sistema ne gubi se vise vremena nego kod sistema vulgaris, to ti je nekakav unutarnji poredak stvari![]()
nego, natrag na ves u masini - ne smije biti do vrha, jer se ves ne opere dobro.
aleksandra70vanja prvotno napisa
bijele obavezno u red ispred žutih (nikako obrnuto),
i naravno, ako su raznih veličina, onda u prednje redove idu manje, a u stražnje redove veće kvačice.
Što će reći da na ručnike uvijek idu Velike Zelene, a na čarape Male Bijele!![]()
Podsjeća me na MM-a kad je prao suđe...Slagao bi male tanjure na male tanjure, velike na velike, veće čaše u jedan red, manje u drugi, vilice, žlice i noževe je već pri pranju sortirao (sjećam se da me to njegovo pranje suđa brinulo na početku vezemaria71 prvotno napisa
), a tek koja pedanterija pranja (izašlo bi skoro ko iz perilice) . Ali zato mu je trebalo skoro sat vremena da opere normalnu turu suđa.
Robu vješa rijetko, ali tu nisam primijetila neku posebnu urednost.
OT, meni se čini da muškarci dok npr. peru suđe ili vješaju robu razmišljaju upravo o toj stvari, koncentrirani su i predani poslu 100%, a žene npr. dok peru suđe razmišljaju o svemu samo ne o suđu.![]()
ja kako kada nekad nogama guram nekad pola masine ovisi kak imam ... stipaljke jako rijetko koristim al sve su crne i sve su iste (uvijek me nerviralo kad bi vidjela cirkus boja na striku tak da sam sve pobacala i kupila 50 komada istih), muz daltonist i da su u bojama nebi kuzio tako da sto se tiče stipaljki mir.![]()
ana.m prvotno napisa
![]()
Jel on meni štogod u rodu? :? Kao da vidim sebe, jedan red jedna boja kvačica ( čak ni druga nijansa iste boje ne dolazi u obzir). Majice na jedan štrik( večinom treći i četvrti ako ih je puno), košulje na drugi( tj. treći ako su one u pranju), prva dva rezervirana za sitne stvari ili dječju robu, krpe i ručnici na zadnji ( imam ih 2x po pet štrikova dužine cca 2,5m) itd. I sve ima svoj način vješanja, košulje za kragnu, onako fino nategnutu, majice T-shirt za donje krajeve po direktivi MM-a da se ne vidi crta od sušenja po sredini, vunene i končaste majice ( uglavnom moja roba) po sredini da se ne razvuče, potkošulje za naramenice, hlaće za nogavice itd. Zbilja nekada pomislim da sam totalno luda, ali to je jače od mene, a kod moje mame bih najradije išla u inventuru i preraspodjelu kvačica i veša kada vidim kako to ona "nehajno" radi.a kad vješa veš, traži 2 ISTE štipaljke i veš vješa po nekom svom rasporedu
Zaboravih napomenuti da nakon što pokupim veš, kvaćice moraju ostati slobodno visiti na štriku, dakle ne smiju štipati uže onako koso jer ga tako oštečuju.
I ja isto. Mašina mi stenje pod okupatorskom čizmom, a moja mama se križa.apricot prvotno napisa
![]()
Inače, vidim da ima još OKP-ovca - i meni kvačice moraju biti u tonu.
Kvačice? Što je to?![]()
Mene bi MM ubio kad bi vidio svoju majicu okačenu time, a meni lakše i baš me briga ... he, he ...
to se mama i ja natežemozibba prvotno napisa
ona radi kao TM, a mene nervira kad je majica dole valovita od kvačica, ona kaže da se to samo rastegne s rukama
ja složim po sredini pa se crta raspegla
inače vidim da sam, do sad, jedina koja je vagala robu
a ja sam jedina kojoj se fućka za kvačice ,boje i modele te raspored na štriku![]()
i ja sam jedna kojoj se fućka, al ste me tako nasmijale da još brišem suze od smijeha.
a mašinu...natrpavam
ja sam se izlijecila te opsesije sa kvacicama kad sam vidjela da nisam originalna![]()
cim sam skuzila koliko jos bolesnica ima, ozdravila
ja hocu samo svoju dijagnozu
uvijek možeš prat limune četkicom za zube umočenom u sodu bikarbonu prije upotrebe u kuhinji
Ili slagati kraj kreveta robu za slučaj potresa svaku večer.
Ajd ja sad. Nema moje pitanje baš veze s koliko veša treba staviti u perilicu, ali u strahu da ne dobijem po prstićima neću otvarati novi topic, pretražnik mi nije pomogao, a ovdje je tako živo, pa ću pitati ono što me zanima...nakon ovog dugog uvoda to je:
Kako očistiti perilicu za rublje?
Bio je članak o tome na portalu, ali ga nisam uspjela pronaći.
U nedostatku daljnjeg entuzijazma za traganje molim vas da mi pomognete. Iz perilice ozbiljno smrducka a rublje se gomila.
Znam da ide alkoholni ocat i soda bikarbona ali sam postupak... više se ne sjećam.
i mati uvijek spreman ruksak sa putovnicom ,100 eura, presvlakom, higijenskim priborom, rezervnim lećama , u slučaju elementarne nepogode, rata itd.....Mima prvotno napisa