Ispričavam se ako se o ovoj temi već raspravljalo.
Moja Emanuela ima nepunih 6 mjeseci, već kao maloj bebi od 3 dana znojila joj se strašno glavica pozadi (ćelava je-s malo kosice). No na tu moju primjedbu svi su skakali: pa to je jer leži na leđima, možda joj je vruće.
Ja sam osoba kojoj je stalno vruće i usred zime nosim kratke rukave,pa je i Emi više gola nego obučena, čak mi ju je nekad i žao kada joj pipnem nogice , a one hladne, i sada je po cijeli dan u bodiću kratkih rukava,samo ćarapice , a kada krene van obućem joj tanku trenirkicu, a navećer isto spava u ljetnom bodiću i tankoj vreći s dugim rukavima.
Ironija je u tome što se na onih ljetnih 40+ nije toliko znojila koliko u zadnja dva tijedna i ja ne znam što da radim.
Prvo sam mislila da joj se glavica zaznoji kada pohlepno sisa, onda sam pomislila da joj se možda kaka jer je znalo dolaziti do takvih situacija, pa sam joj mjerila temp. ali ništa :/ od toga nije bilo povezano s znojenjem.
Nju oblije hladan znoj,kada joj prođete prstom po sljepočnici ostane trag prsta kao na prozorskom mokrom staklu.
I kada spava na trbuhu, i kada je ne pokrijem s ničim iza joj je to malo kosice mokro. Samo jednom su joj i tabani bili znojni inače samo glavica.
Počela je u zadnje vrijeme i stiskati čeljust, kao kada mi stiskamo zube, tako da joj se sve žile napnu na vratu,"reži" kao da se ljuti, šakice stisne a nogice ukoči, to mi je isto malo čudno za bebu od 5,5mj. :/ inače je neurorizično djete.
Ima li to sve veze s tim što joj možda zubi izbijaju ili što joj još nikada nisam dala vitamin D (čitala sam negdje da je znojenje kod beba jedan od znakova pomankanja toga vitamina?)
Stolice su joj promjenile miris,češće su,više ne smrde po jajima,ne mogu odrediti kako,nije po kiselini ni lužini, kao po lijekovima, zapravo ne smrde..ne znam kako da objasnim, ne smrde na izmet

nekako sofisticiranije
Još uvijek samo doji, ali sam primjetila kada ju kupam da cucla vodu s prsta, pa razmišljam da joj počnem davati vodu na žličicu?
Što da radim, da li da idem pedijatru ili.....opet će mi reči da izmišljam i pretjerujem.