Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: BEBA SE ZNOJI PO GLAVICI??!!!!

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno BEBA SE ZNOJI PO GLAVICI??!!!!

Ispričavam se ako se o ovoj temi već raspravljalo.
    Moja Emanuela ima nepunih 6 mjeseci, već kao maloj bebi od 3 dana znojila joj se strašno glavica pozadi (ćelava je-s malo kosice). No na tu moju primjedbu svi su skakali: pa to je jer leži na leđima, možda joj je vruće.
    Ja sam osoba kojoj je stalno vruće i usred zime nosim kratke rukave,pa je i Emi više gola nego obučena, čak mi ju je nekad i žao kada joj pipnem nogice , a one hladne, i sada je po cijeli dan u bodiću kratkih rukava,samo ćarapice , a kada krene van obućem joj tanku trenirkicu, a navećer isto spava u ljetnom bodiću i tankoj vreći s dugim rukavima.
    Ironija je u tome što se na onih ljetnih 40+ nije toliko znojila koliko u zadnja dva tijedna i ja ne znam što da radim.

Prvo sam mislila da joj se glavica zaznoji kada pohlepno sisa, onda sam pomislila da joj se možda kaka jer je znalo dolaziti do takvih situacija, pa sam joj mjerila temp. ali ništa :/ od toga nije bilo povezano s znojenjem.

Nju oblije hladan znoj,kada joj prođete prstom po sljepočnici ostane trag prsta kao na prozorskom mokrom staklu.
    I kada spava na trbuhu, i kada je ne pokrijem s ničim iza joj je to malo kosice mokro. Samo jednom su joj i tabani bili znojni inače samo glavica.

Počela je u zadnje vrijeme i stiskati čeljust, kao kada mi stiskamo zube, tako da joj se sve žile napnu na vratu,"reži" kao da se ljuti, šakice stisne a nogice ukoči, to mi je isto malo čudno za bebu od 5,5mj. :/ inače je neurorizično djete.

Ima li to sve veze s tim što joj možda zubi izbijaju ili što joj još nikada nisam dala vitamin D (čitala sam negdje da je znojenje kod beba jedan od znakova pomankanja toga vitamina?)
    Stolice su joj promjenile miris,češće su,više ne smrde po jajima,ne mogu odrediti kako,nije po kiselini ni lužini, kao po lijekovima, zapravo ne smrde..ne znam kako da objasnim, ne smrde na izmet
    nekako sofisticiranije

Još uvijek samo doji, ali sam primjetila kada ju kupam da cucla vodu s prsta, pa razmišljam da joj počnem davati vodu na žličicu?

Što da radim, da li da idem pedijatru ili.....opet će mi reči da izmišljam i pretjerujem.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Unaprijed vam se zahvaljujem na odgovorima

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne znam odgovor na tvoje pitanje, ali znam da se moj malisan isto jako znoji po glavi...samo sto me to nije zabrinjavalo...
    mozda ipak dobijemo koji pametan odgovor!?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i moja curka se znoji po glavici, ali se ne sekiram, jer mi je tako bilo i s malim, kad je bio bebač. ruke i nogice su im uvijek hladnije, pa to i nije neki pokazatelj. pročitala sam u hrpi knjigetina, da im treba popipati prsa i leđa i da je to najpouzdaniji znak da se ne smrznu, odn. da ih se ne pretopli.

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ivana, a da nazoveš pedijatra prije nego odeš? Reci mu što te zabrinjava i dali ima potrebe da dolaziš?
    Tako nečeš gnjaviti Emi opet po bolnicama, a ti češ se smiriti.

objema!

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

nečeš, češ= nećeš, ćeš .... ah gramatika

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Re: BEBA SE ZNOJI PO GLAVICI??!!!!

Citiraj ivana zg prvotno napisa
    Ispričavam se ako se o ovoj temi već raspravljalo.
    Moja Emanuela ima nepunih 6 mjeseci, već kao maloj bebi od 3 dana znojila joj se strašno glavica pozadi (ćelava je-s malo kosice). No na tu moju primjedbu svi su skakali: pa to je jer leži na leđima, možda joj je vruće.
    Ja sam osoba kojoj je stalno vruće i usred zime nosim kratke rukave,pa je i Emi više gola nego obučena, čak mi ju je nekad i žao kada joj pipnem nogice , a one hladne, i sada je po cijeli dan u bodiću kratkih rukava,samo ćarapice , a kada krene van obućem joj tanku trenirkicu, a navećer isto spava u ljetnom bodiću i tankoj vreći s dugim rukavima.
    Ironija je u tome što se na onih ljetnih 40+ nije toliko znojila koliko u zadnja dva tijedna i ja ne znam što da radim.

Prvo sam mislila da joj se glavica zaznoji kada pohlepno sisa, onda sam pomislila da joj se možda kaka jer je znalo dolaziti do takvih situacija, pa sam joj mjerila temp. ali ništa :/ od toga nije bilo povezano s znojenjem.

Nju oblije hladan znoj,kada joj prođete prstom po sljepočnici ostane trag prsta kao na prozorskom mokrom staklu.
    I kada spava na trbuhu, i kada je ne pokrijem s ničim iza joj je to malo kosice mokro. Samo jednom su joj i tabani bili znojni inače samo glavica.

Počela je u zadnje vrijeme i stiskati čeljust, kao kada mi stiskamo zube, tako da joj se sve žile napnu na vratu,"reži" kao da se ljuti, šakice stisne a nogice ukoči, to mi je isto malo čudno za bebu od 5,5mj. :/ inače je neurorizično djete.

Ima li to sve veze s tim što joj možda zubi izbijaju ili što joj još nikada nisam dala vitamin D (čitala sam negdje da je znojenje kod beba jedan od znakova pomankanja toga vitamina?)
    Stolice su joj promjenile miris,češće su,više ne smrde po jajima,ne mogu odrediti kako,nije po kiselini ni lužini, kao po lijekovima, zapravo ne smrde..ne znam kako da objasnim, ne smrde na izmet
    nekako sofisticiranije

Još uvijek samo doji, ali sam primjetila kada ju kupam da cucla vodu s prsta, pa razmišljam da joj počnem davati vodu na žličicu?

Što da radim, da li da idem pedijatru ili.....opet će mi reči da izmišljam i pretjerujem.

Idi u dobne skupine 0-1, sada sam tamo pronašla dosta toga na temu znojne glavice, možda ti štogod pomogne

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo,malo si procitaj,iako bi ja napravila kao sto ti savjetuje Ava M

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=47652

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala curke, ma uplašilo me to kada sam tu negdje na forumu pročitala da do takvog znojenja dolazi zbog pomankanja vitamina D, a ja joj ga uopće ne dajem. :shock:

MM se isto počeo zabrinjavat, jer su njoj one najtanje kapice i šeširići,totalno mokri od znoja, i zato što smo primjetili da do znojenja ne dolazi zbog dojenja, kakanja, tjelesne ili prostorne temp. zubića, spavanja naleđima......

Nazvati ću pedijatra,jer mi se ne ide.
    Emi super napreduje pogotovo otkada sam joj odlučila na jedno vrijeme stopirati sve pretrage, od UZV mozga, kukuća,cijepljenja, kontrola ovih onih ,za oči, uho......Došlo je do toga da mala svaki drugi dan mora doktoru-za poludit i rekla sam time-out, ide samo na vježbice na Goljak.

Kada joj se pojavi konjuktivitis prođe za dva dana, malo je prehlađena kapam joj nosić fiziološkom i stavljam ju spavat na trbuh jer sam primjetila da tako klakše diše, a i manje ju boli trbuščić.

Svaki dan se mjenja, pa više ne dižem paniku, nego pričekam, sada pak već dva dana slabije jede, a više kaka i stolica ima drugčiji miris, počela je spavati noću, kad ono noćas se budi svakih sat vremena i cijelo vrijeme je u nekom polusnu.....itd. to se uglavnom svaki dan mjenja- jedino konstantno od rođenja joj je to znojenje glavice.

MM me je odmah napao što joj ne dajem vitamin D

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

drago mi je da si malo mirnija.
    ja D vitamin dajem povremeno,preko ljeta nisam ,sad kako kad,evo danas sam dala,pa ga je ispljunuo.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

I moja K. se znoji od rođenja.

Naime, ja sam nakon 6 tjedana od poroda ispunjavala jednu anketu za institut u Beču i između ostaloga (bilo je u upitniku) napisala da se znoji po glavi pri normalnoj temperaturi. Vratili su mi odgovor da obvezno o tome porazgovaram s pedijatrom.
    Razgovarala sam s pedijatricom, poslušala joj je srce i nema nikakvih smetnji. Trebali smo još kontrolu urina napraviti i jesmo, ali je uzorak bio krivo uzet, a nikad nismo ponavljali kontrolu.
    S vremenom je znojenje sve slabije (a ima dugu kosu), tu i tamo kad puno sisa se oznoji.
    Svakako razgovaraj s liječnikom o tome.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

e, da ni ja ne dajem D vitamin, uopće.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •