Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Lagano krvarenje pred kraj

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Lagano krvarenje pred kraj

Imam pitanje, već sam prešla termin (40+6), počela se otvarati i mislim da tu i tamo imam nešto nalik na trudove (boli, traje minutu i ode). Ono kaj me zanima je da li je normalno da onaj standardni bijeli iscjedak koji imam čitavu trudnoću sad povremeno bude lagano krvav? Mislim, nije da sam sad krvarila na sve strane nego je on jednostavno bio roze boje, to je trajalo par sati i sad je opet bijeli. Negdje sam čitala da je to bloody show, kao kapilare često pucaju dok se cerviks širi i da je normalna pojava. Pregled mi je tek sutra i stvarno mi se intenzivno ne da u bolnicu ako ne moram, na to mesarenje . Beba se miče, ja se mičem...jedem, da budem točnija . Sve ostalo sve 5.

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Počelo je, počelo. Otišao ti sluzavi čep, vjerojatno. :D

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Katajina, ako nisi u nekoj nebuloznoj vremenskoj zoni, sam da te pitam, kog Boga radiš na net-u u ovo doba ? Mislila sam da sam jedina kod koje se trudnoća manifestira gledanjem imbecilnih američkih teen serija u pol 6 ujutro . I tako već 15 dana...jezivo.

Btw mislim da to nije čep neg baš te kapilarice, nema toga puno, sam je rozo bilo. I da, bilo bi lijepo da je počelo, jer još jedan telefonski poziv ili SMS tipa: I, jesi rodila? neću psihički podnijeti

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj UdavDave prvotno napisa
    Katajina, ako nisi u nekoj nebuloznoj vremenskoj zoni, sam da te pitam, kog Boga radiš na net-u u ovo doba ? Mislila sam da sam jedina kod koje se trudnoća manifestira gledanjem imbecilnih američkih teen serija u pol 6 ujutro . I tako već 15 dana...jezivo.

Btw mislim da to nije čep neg baš te kapilarice, nema toga puno, sam je rozo bilo. I da, bilo bi lijepo da je počelo, jer još jedan telefonski poziv ili SMS tipa: I, jesi rodila? neću psihički podnijeti
    i ja mislim da je počelo,
    budući da ideš tako i tako sutra na pregled ja bih na tvom mjestu pričekala
    ja sam samo jedan dan i noć bila u rodilištu iščekivajući porod koji se fala bogu desio sutradan pa znam što je ležati bezveze u rađaoni, a već sam bila 41 +3, sam bog me spasio od indukcije, a i dobar doktor, a sutradan sam se porodila ko od šale...
    isključi telefon...

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne mora čepa biti puno i može izlaziti u više navrata, kako se grlić otvara. Rekla bih da ti se bliži susret s vlastitim djetetom . Puno se odmaraj, jedi, pij i živce o klin, trebat će ti strpljenja .

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mislim da ćemo te uskoro čitati na čestitanjima

Sretno

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ah, riječi vam se pozlatile. To bi značilo da je naš prvi ozbiljan razgovor između mame i kćeri urodio plodom. Pričale smo jučer (tj, ja sam pričala trbuhu) o izbjegavanju radnih obaveza i kak to nije dobro. Sad joj se ne da roditi, sutra neće zadaće htjeti pisati...ne može to tako

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Razgovor sa plodom nije urodio plodom . Evo me u 41. tjednu i otvorena sam za prst i pol. Ovim tempom, mala će se roditi negdje oko Nove godine. Možda sam ja žena-slon pa zato tak dugo nosim ?

Aj vibrice!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nijedna još nije bila trudna 41 tjedan da nije rodila. Pa ćeš i ti...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja sam rodila u 42 tjednu (ušla u 10 misec trudnoće )
    Kreći se i keksaj (ako smiješ)
    Nadam se da će biti ovih dana možda u petak ili subotu, ko mala partijanerica

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Razgovor sa plodom nije urodio plodom . Evo me u 41. tjednu i otvorena sam za prst i pol. Ovim tempom, mala će se roditi negdje oko Nove godine. Možda sam ja žena-slon pa zato tak dugo nosim ?

Aj vibrice!

čuj, ja sam 41+2 bila a zatvorena skroz, niti uloživa...pa sam drugi dan bez problema rodila i brzo se otvorila, neka samo sve ide prirodno svojim tokom...

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Aj vibrice!

čuj, ja sam 41+2 bila a zatvorena skroz, niti uloživa...pa sam drugi dan bez problema rodila i brzo se otvorila, neka samo sve ide prirodno svojim tokom...

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

UdavDave, ti znaš da je procjena trajanja trudnoće onak, odokativna, da postoji znanstveno istraživanje koje je pokazalo da je prosječno trajanje trudnoće duže od ovog kako procjenjuju, i za prvorotke i za višerotke?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne znam, thnx . Ma kad me dokica usplahirila...pregladala me i rekla pa nije tako loše ko što se čini po nalazu. Eto, riječ "loše" mene baca u konfjuz :/

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zato i kažem, puno strpljenja .
    Evo i linka:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/en...t_uids=2342739

Obstet Gynecol. 1990 Jun;75(6):929-32

The length of uncomplicated human gestation.
    Mittendorf R, Williams MA, Berkey CS, Cotter PF.
    Department of Epidemiology, Harvard School of Public Health, Boston, Massachusetts.

By retrospective exclusion of gestations with known obstetric complications, maternal diseases, or unreliable menstrual histories, we found that uncomplicated, spontaneous-labor pregnancy in private-care white mothers is longer than Naegele's rule predicts. For primiparas, the median duration of gestation from assumed ovulation to delivery was 274 days, significantly longer than the predicted 266 days (P = .0003). For multiparas, the median duration of pregnancy was 269 days, also significantly longer than the prediction (P = .019). Moreover, the median length of pregnancy in primiparas proved to be significantly longer than that for multiparas (P = .0032). Thus, this study suggests that when estimating a due date for private-care white patients, one should count back 3 months from the first day of the last menses, then add 15 days for primiparas or 10 days for multiparas, instead of using the common algorithm for Naegele's rule.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

E, evo, ovom ja vjerujem, ime, autor, institucija i riječ kao što je medijan .

Ok, uvjerila si me. Nego, mene ovi lažni trudovi peru sto na sat i na moje veliko čuđenje, to FAKAT BOLI . Htjela bi roditi jer hoću spavati...kak sam naivna, a?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I po tome mi je termin tek sutra. Može!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

E, evo, ovom ja vjerujem, ime, autor, institucija i riječ kao što je medijan .

Ok, uvjerila si me. Nego, mene ovi lažni trudovi peru sto na sat i na moje veliko čuđenje, to FAKAT BOLI . Htjela bi roditi jer hoću spavati...kak sam naivna, a?
    Morah, sorry. Zaboravi spavanje slijedećih dana, tjedana, mjeseci, godina.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~da krene ozbiljnije.

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I po tome mi je termin tek sutra. Može!
    A i to ti je samo prosjek, znači nekima duže, nekima kraće.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

bok cure,ja sam novija ovdje,al imam jedno pitanje.Trudna sam 13 tjedana i zadnjih 6-7 dana osjećam laganu bol u donjem dijelu trbuha,više na lijevoj strani gdje je jajnik,al moj ginić kaže da jajnik više nije tu,da se širenjem maternice pomakao,i da su to najvjerojatnije crijeva. To nije jaka bol,više kao smetnja pogotovo kad imam pritisak mjehura,a i inače imam problema sa zatvorom i nadutosti.Ta smetnja je prisutna većinu dana,al kad legnem ništa,pa me zanima moram li se uzrujavat ili je to normalno? Kontrola mi je 15-stog,a na prošloj 18.9 je sve bilo super,sve se jasno vidilo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •