Jeste li se mozda susreli s nekom knjigom o njezi bebe koja vam je bila korisna i koju biste preporucili?
Jeste li se mozda susreli s nekom knjigom o njezi bebe koja vam je bila korisna i koju biste preporucili?
Ne znam dali te zanima isključivo njega ili općenito, svakako, knjiga Milivoja Jovančevića: "godine prve: zašto su važne", za svaku je preporuku.
Ja imam onu od Miriam Stpppard, najviše mi se sviđa onaj dio o razvoju bebe. žNJegu nisam priznajem toliko ni gledala. Ima cijelo poglavlje o motorici i poticanju bebine motorike.
brazelton mi je bio ok,imaš i čuturić ali ona je so-so.dobra mi je i "što očekivati u prvoj godini".to su ti onako baš priručnici.super mi je bila "kako umiriti bebu" i "umirite bebu na prirodan način" i jako mi je dobro legla "o čemu moje dijete razmišlja". stoppardica je ok a fora mi je bila i ona igre mozgalice.nije da sam baš svaku od lista do lista detaljno pročitala,osim o čemu moje dijete razmišlja i kako umiriti bebu,ali recimo ove prve tri su ti baš onako po mjesecima,pa si svaki mjesec pročitam poglavlje za taj mjesec jer za više ne bi imala vremena.![]()
potpisujem "o čemu moje dijete razmišlja" i jovančevićeve 2godine prve.."...
leach je isto neloša, kao i larousseova "enciklopedija za roditelje"... mada su meni ove posljednje dvije nekak na isti kalup
Super je, samo iz recepata izbaci šećer i sol.Ava M prvotno napisa
![]()
I ono da dijete može zaspati samo, ne piše da se odnosi na malo veću djecu.
Inače krasno. I baby fitness.![]()
meni se ta jovančevićeva NIKAKO ne sviđa.... :/
malo je zbrkana.ima par dobrih dijelova doduše,ali onako generalno mi isto nije nešto posebno.
I meni je bila dobra dok nisam pročitala da dijete u dobi od 4 mjeseca treba biti sposobno samostalno pojesti keks :shock:lasica prvotno napisa
šta će ti knjige, kad imaš Rodine stranice![]()
šalu na stranu,
ja preporučujem Jasper Juula, za odgoj
i ne samo to...prvi dio te knjige ilitiga what to expect when you expecting je skoro završio negdje podno mog balkona...muž poludio kad sam ja zabrijala na negativu, obzirom knjiga obrađuje probleme kroz trudnoću na način-ako vam je ovo, trčite doktoru sigurno je smak svijeta, ako vam je ono,isto trčite doktoru jer je svijetu kraj...uzrujavala me ta knjiga...uf..Snjeska prvotno napisa
![]()
da,strane knjige imaju drugačiji vid prehrambenih savjeta od naših.ja našla kuharicu za bebe neku stranjsku,a ono tipa "vaša beba sa 2 i pol mjeseca bi mogla pojesti žlicu ajvara" 8) i o odgoju ima nekih po meni bedastoća,al naše tržište je takvo kakvo je,nema baš puno na izbor.evo ja kupila jučer od penelope leach u algoritmu.bumo vidli kakva je.
e i ima prva pomoć za bebe mislim da je od stoppard.dosta dobro složeno,onako da brzo sve pronađeš.a ima jedna jeziva u VBZ-u u cinestaru...brrr...ne znam točno kak se zove ali onak obrađuje najgore moguće dječje bolesti i stanja koja valjda postoje na svijetu i to sa puno slika užasnih.mislim,kaj su oni ludi?to bi trebalo biti negdje na stručnoj literaturi.samo od listanja sam imala totalni PTSP,da ju pročitam bi me valjda sahranili.
P. Leach :"Vaše dijete" i ona druga, nisam sigurna kako se zove, mislim da je "Godine prve", a kupila sam od Arlene Eisenberg, Heidi E. murkoff, Sandee E. Hathaway "Što očekivati prve godine", jer sam bila oduševljena kada sam je pročitala, pa sam je poželjela u svojoj kućnoj biblioteci.