-
-
Rtg HSG boli ako su jajovodi začepljeni, ako nisu, puno manje, ali definitivno je izdrživo jer kratko traje - kao jedan grč.
Histeroskopiju mi je dr. B. radio 2002., ništa me nije bolilo nakon buđenja, u bolnici ostala 3 dana.
Ne boj se, nego hrabro u tu dijagnostiku da to čim prije zgotovite.
-
Ja ipak ne razumijem zašto ne laparo kad već radiš histeroskopiju?Jedna anestezija,mnogo konkretnija slika o sactu i jajovodima?
"Jednim metkom dva zeca"
-
I ja bi ti preporucila laparaskopiju kad ti i tako rade histeroskopiju pogoto sto ti HSG nije 100% siguran moze pokazati da je sve ok a nije i obrnuto na lpr. se vidi pravo stanje + ako ima sto odmah i naprave :D
-
E, da. To bi ja isto pokušala zamolit doktora da se sve riješi o "istom trošku".
-
Odradila HSG cd i HSG rtg kod Baumana, nije bolilo a imam neprohodne jajovode s tim da mi je lijevi sactosalpinx ( vjerovatno) tako je napisao u nalazu, poslije mi je još predložio laparo ili odmah na IVF, pa sam radije izabrala IVF, s obzirom da bi laparo kod mene bila samo u svrhu potvrđivanja stanja. Inače, mogla sam birati i na početku između ova dva HSG-a ili laparo.Mislim da bi ti bilo bolje ( ne kužim se baš) na laparo i odma maknuti taj sacto van.
-
E, i ovo od pinkbunny potpisujem.
-
Zaboravila sam ti napisati: ne moraš se brijati, spavaćica ti treba i ogrtač jer je RTG skroz na drugom kraju bolnice, a kući ideš isti dan čim te pusti anestezija.
-
Meni HSG i nije bio od neke koristi, osim sto je potvrdjena prohodnost jajovoda a to sam znala vec i prije. Kod HSG 'vidjen' je septum ... Tek je laparaskopija na kojoj sam kasnije inzistirala pokazala 'konkretniju' sliku, da septuma koji je HSG detektirao i 'koji je navodno bio i operiran' nikad nije niti bilo.
A prohodnost jajovoda moze se provjeriti i s ITI klindamicinom sto se potvrdi i 4D ultrazvukom, rade neke privatne klinike.
A da HSG 'malo' boli to da...ali nista strasno.
sretno i
-
Hvala cure na informacijama ali ja sam već odradila laparoskopiju i potvrđen mi je sactosalpinx ali dr B mi je sugerirao da ne bi išli ponovno na laparo. već samo histeroskopiju ali ako bi bio loš nalaz hsg tad bi bila i laparoskopija.Možda sam se ja krivo izrazila pa evo ukratko kaj mi je napisao:planirali bi svakako histeroskopiju s uzimanjem uzoraka za PHD i bakteriologiju a ocijenio bi se kavum (bilo naznačeno razdvajanje odjeka u fundusu ).Pitanje laparoskopije je otvoreno (salpingektomije) s obzirom na dosadašnji op. zahvat ,prvo bi učinili hsg rtg te ukolko postoji obostrani istmični blok,tada bi se radila samo histeroskopija a ukoliko postoji naznaka saktosalpinksa,tada bi išli i na laparoskopijuSad kad malo razmislim ,nekaj mi baš ne štima.Prije dvije godine sam imala laparo. i utvrđen mi je sactosalpinks a ovdje mi sad piše da ako bi bila sad naznaka za sactosalpinks,da bi se išlo na laparoskopiju !!! ??? Jel vi kaj kužite ?
-
Apsolutno ne
. To ti meni nije jasno - ako su ti utvrdili sacto, zašto ga nisu makli. :? Plus što će ti sad opet HSG, ako imaš već odrađenu laparaskopiju di se vidi jasno u kakvom su jajovodi stanju? Osim ako sad nije proteklo tipa 3-4 godine u međuvremenu. Potreba za histeroskopijom mi je jasna, vani često to odmah naprave prije ikakvih pokušaja, a kod nas često ako IVF-ovi ne uspijevaju. Meni se čini da su se tu polupali lončići...
-
Evo drage moje,danas sam obavila hsg i mogu vam reći da je fakat bolilo ali izdržala sam.Pošto nije bilo dr Baumana to mi je napravio dr Šerman i u otpusnom pismu mi piše da je zahvat protekao uredno?! Laparoskopijom mi je potvrđen lijevostrani sactosalpinks a po hsg-u ga nema.Znam da je hsg 60 % precizan ali kako je moguće da mi nalaz bude O.K.? Slike moram podignut za jedno tjedan dana i onda bi otišla kod Baumana pokazat mu te nalaze pa me ujedno zanima da li znate kad se on vraća ? Unaprijed zahvalna
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma