Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: rtg hsg i histeroskopija

miška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno rtg hsg i histeroskopija

Danas sam bila sa dr Baumanom i dogovorili smo se za to dvoje kao što piše u naslovu da bi napravili pa me sad zanimaju vaša iskustva.Čitala sam da to boli ( hsg ) ali neznam da li se za taj pregled moram cijela dole obrijat i da li je potrebno donijeti spavačicu iako isti dan odlazim doma ? A kakva je situacija sa histeroskopijom,koliko se ostaje,koliko dugo traje oporavak,da li boli kad se probudiš ? Ovaj moj nagli preokret je nastao nakon tri neuspjela ivf/icsi a najveći krivac je pretanki endometrij.Iako mi je laparoskopijom utvrđen lijevostrani sactosalpinx (desni je jedva bio prohodan ) dr Bauman mi je nakon konzultacija s drugim doktorina rekao da bi mi prvo napravio hsg a tad bi nakon dijagnoze vidio da li bi trebala ponovno laparoskopija dok bi me histeroskopija čekala u svakom slučaju.Spominjao mi je neke rizike s ponovnom laparo. a i njega toliko ne muči taj sactosalpinx kao moj tanki endometrij za kojeg misli da je on "osumnjičeni" za te moje neuspjehe.Čini mi se da opet ulazim u fazu padova i samo padova

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Rtg HSG boli ako su jajovodi začepljeni, ako nisu, puno manje, ali definitivno je izdrživo jer kratko traje - kao jedan grč.
    Histeroskopiju mi je dr. B. radio 2002., ništa me nije bolilo nakon buđenja, u bolnici ostala 3 dana.
    Ne boj se, nego hrabro u tu dijagnostiku da to čim prije zgotovite.

ia30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja ipak ne razumijem zašto ne laparo kad već radiš histeroskopiju?Jedna anestezija,mnogo konkretnija slika o sactu i jajovodima?
    "Jednim metkom dva zeca"

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I ja bi ti preporucila laparaskopiju kad ti i tako rade histeroskopiju pogoto sto ti HSG nije 100% siguran moze pokazati da je sve ok a nije i obrnuto na lpr. se vidi pravo stanje + ako ima sto odmah i naprave :D

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, da. To bi ja isto pokušala zamolit doktora da se sve riješi o "istom trošku".

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Odradila HSG cd i HSG rtg kod Baumana, nije bolilo a imam neprohodne jajovode s tim da mi je lijevi sactosalpinx ( vjerovatno) tako je napisao u nalazu, poslije mi je još predložio laparo ili odmah na IVF, pa sam radije izabrala IVF, s obzirom da bi laparo kod mene bila samo u svrhu potvrđivanja stanja. Inače, mogla sam birati i na početku između ova dva HSG-a ili laparo.Mislim da bi ti bilo bolje ( ne kužim se baš) na laparo i odma maknuti taj sacto van.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, i ovo od pinkbunny potpisujem.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Zaboravila sam ti napisati: ne moraš se brijati, spavaćica ti treba i ogrtač jer je RTG skroz na drugom kraju bolnice, a kući ideš isti dan čim te pusti anestezija.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni HSG i nije bio od neke koristi, osim sto je potvrdjena prohodnost jajovoda a to sam znala vec i prije. Kod HSG 'vidjen' je septum ... Tek je laparaskopija na kojoj sam kasnije inzistirala pokazala 'konkretniju' sliku, da septuma koji je HSG detektirao i 'koji je navodno bio i operiran' nikad nije niti bilo.
    A prohodnost jajovoda moze se provjeriti i s ITI klindamicinom sto se potvrdi i 4D ultrazvukom, rade neke privatne klinike.
    A da HSG 'malo' boli to da...ali nista strasno.
    sretno i

miška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Hvala cure na informacijama ali ja sam već odradila laparoskopiju i potvrđen mi je sactosalpinx ali dr B mi je sugerirao da ne bi išli ponovno na laparo. već samo histeroskopiju ali ako bi bio loš nalaz hsg tad bi bila i laparoskopija.Možda sam se ja krivo izrazila pa evo ukratko kaj mi je napisao:planirali bi svakako histeroskopiju s uzimanjem uzoraka za PHD i bakteriologiju a ocijenio bi se kavum (bilo naznačeno razdvajanje odjeka u fundusu ).Pitanje laparoskopije je otvoreno (salpingektomije) s obzirom na dosadašnji op. zahvat ,prvo bi učinili hsg rtg te ukolko postoji obostrani istmični blok,tada bi se radila samo histeroskopija a ukoliko postoji naznaka saktosalpinksa,tada bi išli i na laparoskopijuSad kad malo razmislim ,nekaj mi baš ne štima.Prije dvije godine sam imala laparo. i utvrđen mi je sactosalpinks a ovdje mi sad piše da ako bi bila sad naznaka za sactosalpinks,da bi se išlo na laparoskopiju !!! ??? Jel vi kaj kužite ?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Apsolutno ne . To ti meni nije jasno - ako su ti utvrdili sacto, zašto ga nisu makli. :? Plus što će ti sad opet HSG, ako imaš već odrađenu laparaskopiju di se vidi jasno u kakvom su jajovodi stanju? Osim ako sad nije proteklo tipa 3-4 godine u međuvremenu. Potreba za histeroskopijom mi je jasna, vani često to odmah naprave prije ikakvih pokušaja, a kod nas često ako IVF-ovi ne uspijevaju. Meni se čini da su se tu polupali lončići...

miška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Evo drage moje,danas sam obavila hsg i mogu vam reći da je fakat bolilo ali izdržala sam.Pošto nije bilo dr Baumana to mi je napravio dr Šerman i u otpusnom pismu mi piše da je zahvat protekao uredno?! Laparoskopijom mi je potvrđen lijevostrani sactosalpinks a po hsg-u ga nema.Znam da je hsg 60 % precizan ali kako je moguće da mi nalaz bude O.K.? Slike moram podignut za jedno tjedan dana i onda bi otišla kod Baumana pokazat mu te nalaze pa me ujedno zanima da li znate kad se on vraća ? Unaprijed zahvalna

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •