Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: mirovanje radnog odnosa - zdravstveno osiguranje

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno mirovanje radnog odnosa - zdravstveno osiguranje

preko koga se ja trebam osigurati?

ako čitam tekst na našem portalu onda preko supruga
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...2ID=&Show=2041

u područnom uredu hzzo-a MMove firme kažu da se trebam prijaviti kao nezaposlena osoba po mjestu stanovanja

u područnom uredu hzzo-a po mom mjestu stanovanja kažu jedanput da mogu jedno i drugo, a drugi put da preko supruga kao član obitelji

u podrčnom uredu hzzo-a moje firme (zvala sam da vidim što oni kažu) da preko supruga.

ako čitam zakon onda kaže http://www.hzzo-net.hr/obvezno/zakon...osiguranju.htm :
    2. ČLANOVI OBITELJI OSIGURANIKA

Članak 7.

Prema ovom Zakonu, status osigurane osobe kao članovi obitelji osiguranika mogu steći:
    1. supružnik (bračni i izvanbračni, sukladno propisima o obiteljskim odnosima),

...

Članovi obitelji osiguranika iz stavka 1. ovoga članka stječu pravo po osnovi ovoga Zakona pod uvjetom da isto pravo ne mogu ostvariti po nekoj od osnova iz članka 5.
    pa članak 5. kaže:
    10. osobe s prebivalištem, odnosno odobrenim stalnim boravkom u Republici Hrvatskoj, koje nisu zdravstveno osigurane po drugoj osnovi, ako su se prijavile Zavodu u roku od 30 dana:
    a) od prestanka radnog odnosa, odnosno obavljanja djelatnosti ili od prestanka primanja naknade plaće na koju imaju pravo prema ovom Zakonu ili prema propisima donesenim na temelju ovoga Zakona,
    e da, zvala sam i HZZO na telefon 0800 7979 pa mi je gđa rekla da zovem dalje područni ured ali sam je još pitala ako već imam pravo osigurati se i kao član obitelji preko supruga i kao nezaposlena osoba koja mi je razlika. pa je gđa rekla da ako se osiguram kao nezaposlena da bi mjesečno trebala plaćati 314 ili 344kn :shock:

aaaaaaaaaaaa, nek me netko otpetlja plizzzzz

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam se prek muza, ne znam ni kako ni zasto al je tak bilo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •