Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: lječnici i dojenje

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno lječnici i dojenje

neš me šteka u predjelu bubrega, pa sam otišla dr opće m. u cijeloj priči spomenuh i dojenje. pitala me koliko često dojim noću. stvarno nemam pojma. al sam rekla da noću dojim prosječno 3,4puta. da ste vidjele njen izraz lica . jer eto, kako ona kaže, "pa to mlijeko više nije mlijeko" (ono tipa kolostrum...bogato). i što će tolikom klipanu od 11mj noćno dojenje??!! ... na kraju je sam dodala da ona ima svoj stav, ja svoj. da mi je rekla što misli. i da ne ćemo o tom... al, da je moguće da mi je mali isisa sve i svašta iz tijela!!! kao trebala bi se tankat umjetnim preparatima vitam, min....

jesu li svi dr ovakvi? i zašto su takvi? ja vjerujem Rodinim info i malcu i sebi... nek on doji... a, ak meni neš fali, pa nije mi dojenje krivo za to, neg ja i moja moguće nehranjiva prehrana 8)

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ispravak, pitala me koliko često dojim DANJU. za dan ne znam. al za noć da!!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Al' su naše bake onda bile isisane, a i tankale su se sigurno vitaminskim preparatima.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moja gin je isto neka :/ . Kad sam ju došla pitati za kontracepciju mi je rekla da nabavim minipill ili da jednostavno prestanem dojiti pa ću moći piti i obične pilule.
    Pedica kaže da beba od 4 mjeseca ne treba noćne podoje.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

izgleda da smo mi educiraniji od stručnog osoblja

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ma katastrofa. Ja sam prestala izgovarati ono JOŠ, kada velim da dojim. Samo da im dam na znanje da opcija prestanka dojenja nije opcija. Iz tog razloga sam i promijenila ginekologa.

Ajd, pohvaliti ću svog doc opće prakse kod kojeg sam bila svega jednom radi dequervain sindroma, koji je temeljito proučio cijelu onu debelu knjigu lijekova da bi mi mogao propisati Voltaran (koji na kraju nije pomogao već fizioterapeut ))

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Moj dr. opće prakse nije takav. Kad mi je dao neki lijek, pitala sam ga jel mogu dojiti dok to uzimam. Pitao me je kak je dijete veliko, a kad sam mu rekla da ima godinu dana, skočio je, veselo rekao kak je to super, da će mi i dijete biti zdravije. Još sam mu se požalila da ima dana kad jako slabo jede, tad uglavnom samo doji. Odgovorio je: "To mu je dovoljno."
    A meni je krvna slika nakon 21 mjesec dojenja bila super. Povremeno bih uzimala neke vitamine, sjetila bih se popiti možda 1-2 tabletice tjedno.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma znam da nisu svi takvi...mi smo bili kod Sabola...čovjek je stvarno ugodan, a o dojenju.... :D

a opet...kad čuješ vak neš...još me pitala kak se mogu naspavat ..pa sam se POHVALILA da sam sinoć spavala 3sata u komadu ..da ste vidile lice

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj tibica prvotno napisa
    Moja gin je isto neka :/ . Kad sam ju došla pitati za kontracepciju mi je rekla da nabavim minipill ili da jednostavno prestanem dojiti pa ću moći piti i obične pilule.
    pa za minipill je u pravu, to ide s dojenjem. a ako ne zelis minipill a zelis hormonsku kontracepciju, onda je prestanak dojenja UVJET da ti je propise. naravno da ces ti sama donijeti odluku, ali ona ti mora reci opcije.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa
    Citiraj tibica prvotno napisa
    pa za minipill je u pravu, to ide s dojenjem. a ako ne zelis minipill a zelis hormonsku kontracepciju, onda je prestanak dojenja UVJET da ti je propise. naravno da ces ti sama donijeti odluku, ali ona ti mora reci opcije.
    Ma ja sam došla tamo i prvo što sam joj rekla je da ne mogu piti pilule jer dojim i da mi preporuči nešto drugo, a ona je rekla da prestanem dojiti "malo ranije" (štogod to značilo) pa ću ih moći piti. Kužiš? To joj je bila prva opcija.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

da, to onda nije korektno od nje.

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Riana prvotno napisa
    izgleda da smo mi educiraniji od stručnog osoblja

Ne izgleda, nego jesmo.
    Sto je, u stvari, vise za nego za

I ne brine me vise toliko cinjenica sto "mi" brijemo po svom, nego sto me jos uvijek jako rastrese kad dozivim koliko smo upuceniji.

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Zmajica, očito imaš doktoricu "starog kova", ali onu koja se ne da mijenjati i onu koja je po pitanju dojenja neupućena.
    Ima takvih posvuda..ja se zapravo čudim kad naiđem na nekog tko ima pozitivan stav, pogotovo o dojenju nakon ključnih i isključivih 6 mjeseci...na tvom mjestu bi ignorirala takve upite i držala se svoga, na njoj je da ti pomogne oko bubrega, a ne da ti zaustavlja proizvodnju Tvog mlijeka

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

drage moje...zadnji put kad sam vadila Fe imala sam 3, a min je 8...
    sad sam vadila u dr labu i Fe mi je 25!!!!!!!!!! od mogućih 25 (za žene 11-25)
    HGB od mogućih 120-160 meni je 151!!!!!!!

ne znam jel tom pridonjeo čaj od koprive uz koji bi popila pol iscjeđenog limuna!! i to nisam čak radila ni svaki dan!!

sad će moja dr starog kova odvalit...
    rekla je da će mi i hormone provjeravat..al, ja mislim da je u pitanju pijesak/kamenac u bubrezima...jer voda mi je koma:
    http://public.fotki.com/komentari/vodaaha/voda005.html
    al to je sad već OT

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

daj zmajica reci ti jednoj dr. starog kova sa Fe 4 koji si čaj uzimala
    obični iz dućana ili si nabavljala od travara ili sama pripremala?
    znači popila bi čaj od koprive (1,2,3 šalice?) i nakon toga 1/2 limuna (nadam se ne ovako solo, već mi se usta stiskaju) ili bi u čaj sacjedila tih 1/2 limuna?
    koliko si dugo to pila?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ima caja od koprive za kupiti pod normalno. Znaci ne trebas nuzno travara. Ima i u DM-u i u obicnim supermarketima. Za poboljsanje krvne slike trebalo bi ga piti 3dl dnevno. Znaci jednu filter vrecicu prelijes s 3 dl vode i to pijes kroz dan.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

budem
    a može se unutra sacjediti limun?
    sad sam nabavila neko ajurvedsko željezo, od tbl heferola nisam se satima uspjela rješiti mučnine, želudac mi je bio u grlu
    ovo ajurvdedsko super podnosim, a provjeriti ćemo da li je poboljšalo nalaz Fe
    kopriva pride ne škodi, a i diuretik je, pa možda i koji gram celulita ode

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

vjeruj mi NEMAM pojma u čem je tajna!! tim više što sam inače prirodno anemična. meni je Fe uvik bio na donjojil ispod granice . nije mi smetalo. al sam se ponekad malaksalao osjećala. nikad nisam pala u nesvijest. u trudnoći mrvičak ispod donje granice!! po porodu tj mj dva kasnije, koma 3!!! :shock: užas, i jako sam se umorno osjećala, razdražljivo...
    sad, jel pomoglo eko sever povrće
    il čaj od najobičnije koprvie kupljene u ljekarnoj (evo vidim KOPRIVA LIST Suban Samobor). kad bi si napravila, obično bi to bile cca 2veće šalice. kad voda prokuha, ja zaspem koprivom onak dobro, ostavim poklopljeno ca 30min, procjedim za jednu šalicu. pol limuna (to sam rad vit C) na cijedilo i taman bude cca 0,02dcl. to dvoje bih pomalo naizmjenice pijuckala dok bi surfala po Rodi . nisam mješala u šalici!

ovaj tj sam gricnula i sušene marelice!! al bez limuna!!

moja doc će stvarno odvalit...jer dojim, a Fe mi je 25!!!!!!!!! :D ma sve mi je super osim standard eozinofili...

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

e da...to bi radila kad se sjetim!! ne više od 2put tj!!

ma ja sam još pod dojmom
    EJ 25!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kad sam ja došla kod svog ginekologa,čovjek mi je rekao da mu za pilule(obične) ne dolazim prije nego prestanem dojiti,znači po tom pitanju ne smijemo se viditi bar još sljedeće 3,4 godine Kaže da je njega majka dojila skoro 5 godina i da bolju stvar za svoje dijete ne mogu napraviti.Dr opće prakse isto je pobornica dojenja i na moje dojenje oduševljava se svaki put kad se vidimo.Jedino pedijatrica (koja je u svemu ostalome odlična) složi facu svaki put kad joj kažem da i dalje dojim ali ne komentira jer zna moj stav.
    Iako bi me sad mnoge od vas mogle dobro izgrditi jer sam do prije par mjeseci bila striktno protiv dojenja iznad godine dana.Moj sin očito nije pa nastavljamo do daljnjega.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Iako bi me sad mnoge od vas mogle dobro izgrditi jer sam do prije par mjeseci bila striktno protiv dojenja iznad godine dana.Moj sin očito nije pa nastavljamo do daljnjega.
    :shock:
    ha ha ha ha ha ha ha

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Našem doktoru se sviđjelo što mi, kad treba cijepiti malog, prenventivno damo cicu, pa mali ne primjeti i uopće ne place... Kad god treba cijepiti kaže, ajmo cica da ne plače...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ovih dana idem na pregled, imam navodno neku kvržicu u predjelu dojke, prema pazuhu. kad sam zvala naručiti se, kroz razgovor sa sestrom, došle smo i do toga da još (2 god.) dojim i dobro me oprala - te kvržica te psiholozi te ...
    e sad, dok je navodno najbolji od vrste pa sam se svejedno naručila. znam da me čeka pranje mozga i htjela bih se pripremiti iako se ne namjeravam prepucavati i uvjeravati. imate neke 'maštovite' argumente? kako biste se postavile? stvarno mi nije bitno što misle na temu dojenja, hoću samo pregled a opet ne želim da me ismiju ili nešto tome slično, ma razumijete me.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

1.o tome do kad čete dojiti odlučujete samo ti i tvoje dijete
    2. UNICEF preporučuje dojene do 2g , a dalje na volju majke i djeteta
    3. mlijeko je odličan izvor kalcija i ti mu pružaš najbolje

ili uopće ne ulaziti u opravdavanja, nego se postaviti: ja ću dojiti do daljneg, vi rježite kvržicu i točka

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Takvim "nevjernicima" što se tiče dojenja dovela bih svoje dijete! Da ga izvažu, mislim

Duže joj je trebalo da prihvati dohranu, a ima je...

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Evo izvještaja od mog doktora OP - dobila sam neki osip po trbuhu, pa mu lijepo velim da sam 29 tjedana trudna i da dojim - čovjek ni trepnuo nije! :D Kao ne bi me stavio na neku antialergijsku dijetu jer to nije razumno jer i dojim i trudna sam, onak najnormalnije!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene je moj ginekolog pohvalio

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Neću te grditi, nego jako pohvaliti što poštuješ njegove želje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •