Jeste li davale djeci panatus sirup?Je li bilo nuspojava?
Hvala!
Jeste li davale djeci panatus sirup?Je li bilo nuspojava?
Hvala!
Mi smo davali i bio nam je jedan od najboljih. Panatus je inače samo za kronične bronhitičare.
meni dala dr radi malčeva nekog resp virusa... jedva smo mu 2žličice uvalili.. ne znam za nuspojave a ni poboljšanje, jer nikak da ga popije...
za koji dan virus otiša ća...
i mi smo ga davali kod napadaja kašlja izazvanog cijeđenjem u grlo a koji nam je provocirao astmu. samo na recept pedijatra.
super nam je sirup...zaustavio je kašalj od dvije žličice uzete jučer...nije skroz ali je 90% zaustavio simptome....thanx cure
od kud sad to ? on je za suhi kasalj al istovremeno i olaksava iskasljaj. mi ga koristili isto al ne za bronhiticne kasljeve :?Panatus je inače samo za kronične bronhitičare.
gago kako sestrina curka ?
Panatus se daje s oprezom, jer umiruje kašalj, ali isto tako to umirivanje kašlja nije dobro kod djece koja kašlju produktivno i pri čemu je i bolje da kašalj postoji i izbacuje šlajm van iz pluća. Znaći Panatus umiruje suh, nepruktivan kašalj, radi kojeg djeca često uvećer nemogu zaspati.
Nikad ga ne dajemo ujutro nakon spavanja jer je baš tada najpoželjnije da dijete iskašlje ono što se preko noći slilo u pluća. U svakom slućaju, nikad ne škodi tražiti mišljenje pedijatra.
rinama nama je pedica dala sirup ali mi ga nismo još koristili..brinulo me najviše to što ga ne smiju trudnice...pa reko šta je to?
Recimo, moj stariji sin ima u fazi nekih viroza taj suhi, dosadni kašalj koji mu neda spavati, njemu uvijek mogu dati sirup kao što je Pholcodine, a koji djeluje na centar za podražaj kašlja tako da ga valjda smota da toliko ne javlja da mora kašljati. Mlađi sin je sklon bronhitisima i njemu baš nikad ne dajem takve sirupe, jer kako kaže naša pedijatrica, njemu može samo naškoditi to smirivanje kašlja, za njega je bolje da tjera šlajm van. Bili smo jednom na hitnoj za vikend i dežurna nam je dala Panatus, ali mu ga nisam davala, a naša je doc.rekla da sam dobro napravila. Ono što je u svakom slućaju poželjno je uzimanje puno tekućine, mlakog voćnog čaja, vode ili svježe ocjeđenog voćnog soka, jer što više tekućine unese to je šlajm viskozniji i dijete ga lakše izbaci van. nikako ne siliti dijete da jede ako nema teka, ali uvijek sam za pileću juhicu sa mrkvicom koja je isto tekućina.
Uh, a nama je doktorica dala Pholcodine sad u zadnjoj bolesti - doduše u momentu kad je kašljala laringitično, prije prelaska bolesti u bronhitis, ali, eto, nije nas upozorila da ne bi trebali davati taj sirup kod bronhitičnog kašlja (ionako ga nisam davala).