Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345
Pokazuje rezultate 201 do 234 od 234

Tema: cjepivo protiv HPV-a, podržavate li?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Pa mujice jel to cjepivo toliko spektakularno kad ga toliko hvalis? pomislio bi covjek da mu je ucinkovitost u najmanju ruku 100% kad cita tvoje postove :/
    nije ni spektakularno, ni 100% učinkovito.
    Ali ne vrijede ni silne optužbe koje se iznose i smislu eksperimenta itd...
    I nema nikakvog smisla umanjivati značaj HPV bolesti u populaciji.
    (za mene je 100 umrlih žena godišnje, a koje nisu nikakve promiskuitetnjače, već su obične žene poput tebe, - i nemaju 80 godina, već imaju 40 - 50 godina - ogroman javnozdravstveni problem)

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pa steta je i promiskuitetnjaca

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Savitri prvotno napisa
    ... čemu toliko ispiranje mozga nas ovdje...?

neki smo jednostavno PROTIV - deal with it
    Ma nikog ja ne nagovaram. Ali nee mogu trpjeti neosnovane kritzike u stilu "a što ako?" Nije mi svejedno ako se nešto izmišlja.

A ako je netko uz istinite informacije, protiv - OK. Mislim da s time mogu deal-ati. Čak štoviše, svejedno mi je. 8)

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    naravno da ih je šteta. ali to je druga tema.
    (naime, neki misle da ih nije šteta - sjetite se samo onih nekih ginekologa koji su prije godinu i nešto izjavili na TV da su si žene same krive kaj imaju rak cerviksa ili zato kaj su neplodne)
    A70V i Ciciban , jako je lijepo što cijenite moje pisanje i hvala.
    ali kad me ovako branite bude mi jako, jako neugodno....... mislim da ne trebaju zbog toga administratori reagirati...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mujice, ne treba da ti bude neprijatno. divim se tvom znanju i strpljenju.

dobar ti je i potpis-uživam u njemu, sav si nekako zgodan 8)

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ciciban prvotno napisa
    dobar ti je i potpis-uživam u njemu, sav si nekako zgodan 8)
    prste k sebi
    mujica je moj 8)

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Groupies.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    prste k sebi
    mujica je moj 8)
    ima mujice dovoljno za sve.... 8)

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

moje nerođeno čerce vjerojatno će biti za cjepivo kada već bude poprilično ispitano.I da, cjepit će se. Danas bi, da imam tinejđerku, razmislila, zbog toga što nije ispitano.

Nije mi jasno ovo "pa će se još promiskuitetnije ponašati", dosta je jedan zaražen partner i čak nije ni potreban nezaštićeni seks. :/

Biste li si oprostile da vam kćer od prvoga partnera npr.dobije HPV i bori se sa CINovima čitav život?Ja ne.
    Niti jedna moja poznanica i prijateljica koja ima CIN nije bila promiskuitetna.Upravo suprotno.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I da, zašto mislite da cijepljenje isključuje redovne posjete ginekologu i pažnju prilikom seksanja i odabira partnera?
    I znate li koliko se brzo razvija CIN (ginekologu se ide jednom godišnje, po svoj normalnoj prilici)?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ehm... ehm...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    ehm... ehm...
    provokatorica

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ehm... ehm...
    Pa, i ne treba baš svake godine......

tebe dugo ne vidjeh..... kad ćemo otkriti preostalih osam s emsine top liste ?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ipak se pitam- u što bi se ljudski organizam pretvorio kad bi asimilirao baš sve što farmaceutska industrija servira pod korisno?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa
    ehm... ehm...
    Pa, i ne treba baš svake godine......
    dušo, nije bilo tebi upućeno. znat će one već...

tebe dugo ne vidjeh..... kad ćemo otkriti preostalih osam s emsine top liste ?
    skupljam inspiraciju... i čamim čekajući.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ajde sad svi lijepo ovdje

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=73075

na glasanje da vas mogu pobrojati....

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ajde sad svi lijepo ovdje

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=73075

na glasanje da vas mogu pobrojati....
    Predlažem ti jednu zasebnu anketu samo za roditelje tinejdžerki. Jer dok ne dođeš u tu kožu, nemaš pojma.
    Pa onda još možda samo za roditelje medicinske struke (jer sam doživjela da me dr nagovara na operaciju krajnika djece, a u jednom privatnom društvu je isti taj dr pričao kako takvo što svojoj djeci ne bi učinio jer su štete veće od koristi - djeca i dalje pobolijevaju, naprasno se udebljaju nakon takve operacije itd.).

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

[quote="ljiljan@"][quote="mujica"](jer sam doživjela da me dr nagovara na operaciju krajnika djece, a u jednom privatnom društvu je isti taj dr pričao kako takvo što svojoj djeci ne bi učinio jer su štete veće od koristi - djeca i dalje pobolijevaju, naprasno se udebljaju nakon takve operacije itd.).[/quote....taj je pravi

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa
    (jer sam doživjela da me dr nagovara na operaciju krajnika djece, a u jednom privatnom društvu je isti taj dr pričao kako takvo što svojoj djeci ne bi učinio jer su štete veće od koristi - djeca i dalje pobolijevaju, naprasno se udebljaju nakon takve operacije itd.).
    .....taj je pravi.... :D

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    njih je u stvari, najviše šteta.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

zanimljivo kako svi mislimo da baš naša ćerka neće bit luda za one night standovima

hm...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Kvalitetan screening je još uvijek puno bolji od cjepiva.
    E ovo me najviše veseli.
    zar ti stvarno misliš da znaš i o probiru i o cijepljenju dovoljno da si možeš dozvoliti iznošenje takvih konstatacija? :shock:
    Pa da, jer za screening znamo da djeluje, a o cjepivu "znamo" samo koliko nam je rekla firma koju se tereti s više od milijardu dolara odštete za trovanje nekim drugim "lijekovima".

Uzgred, ispada da u svim onim linkovima nisi zapazio osnovnu crtu - svi se bave samo populacijama s rizikom višestruko većim od onoga u prosječnoj populaciji.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    zanimljivo kako svi mislimo da baš naša ćerka neće bit luda za one night standovima

hm...
    zato će dobiti kutiju Durexa 8)
    nije HPV jedina bolest

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Pa da, jer za screening znamo da djeluje,
    ti znaš kako i koliko djeluje screening?
    'ebate. fakat si svestran.
    Ginekolozi i javnozdravstvenjaci cijelog svijeta o tome imaju podijeljena mišljenja. A ti znaš!
    Moj idol

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa

hm...
    zato će dobiti kutiju Durexa 8)
    nije HPV jedina bolest
    e, i?
    Za prijenos HPVa malo koristi od dotičnog.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pardon, za spriječavanje prijenosa.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo tu jedan lijepi sažetak dvije nedavno objavljene znanstvene studije o tome kako se rizik od infekcije HPV-om i od razvoja karcinoma cerviksa smanjuje obrezivanjem muškaraca.
    http://www.sciencedaily.com/releases...1217123817.htm

"Highlits":
    Evidence has shown that women with circumcised partners have a reduced risk for genital cancer.
    the percentage of high-risk HPV genotypes was lower in the circumcised group than in the control group.
    reducing the frequency of HPV infection among men will reduce the risk of exposure in their female sexual partners
    Investigators found that circumcised men were about half as likely to have HPV as uncircumcised men
    These results demonstrated that lack of circumcision is associated with cervical cancer because of the increased risk of HPV infection.
    A gle, smanjuje se i rizik od infekcije HIV-om
    consistent evidence has suggested that male circumcision reduces the frequency of HIV infection in men
    I za kraj:
    it is “the first clear demonstration of the indirect but substantial beneficial effect of male circumcision for women.”
    Trebalo bi prišapnut Šostaru da iduće godine osigura besplatno obrezivanje muškaraca umjesto cijepljenja djevojčica.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Alternativne mogućnosti: Obzirom na mogućnost spontanog clearance-a virusa i visoku učestalost samoizlječenja svakako se preporučuje zaštićeni spolni odnos (kondom), iako kondom ne pruža apsolutnu zaštitu u prijenosu virusa. Ipak, na ovaj način se smanjuje količina virusa koja se prenosi među partnerima tijekom spolnog odnosa, te se lakše ostvaruje samočišćenje od virusa. Brojna znanstvena istraživanja upućuju na povezanost niske razine antioksidativnih vitamina A (beta-karoten), E i C, kao i vitamina B kompleksa (osobito folne kiseline) s cervikalnom displazijom kod HPV infekcije. Iz istog razloga se savjetuje povećati unos antioksidativnih vitamina (Carotenoid Complex, Flavonoid Complex, Betaguard) i folne kiseline (Folacin) u prehrani. Kontraceptivne tablete mogu povećati vjerojatnoću nastanka abnormalnosti epitela, iako je mehanizam nepoznat. Diskutira se veća seksualna sloboda i veći broj partnera, iako je vjerojatniji mehanizam smanjenje razine B vitamina, odnosno folne kiseline u krvi.

Poznat i snažan antioksidativni učinak imaju i preparati aloe vera (Aloe Vera Plus, Aloe Vera Gel). U stimulaciji imunološkog odgovora uz pravilnu prehranu, prekid pušenja i konzumacije alkohola, značajnu ulogu igraju i redukcija stresa, pravilan raspored dnevne aktivnosti i dnevnog odmora, odnosno ugodna dnevna rutina. Stimulacija lokalnog imunološkog odgovora rodnice postiže se regeneracijom i snaženjem prirodne vaginalne flore (Vagisan vag ili Döderlein Med).
    http://www.poliklinika-harni.hr/teme/ginteme/01_hpv.asp

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Uz napomenu da se struka još uvijek nije dogovorila koje sve kulture ulaze u Döderlein kulturu. Čini se da je problem nafatati dovoljan broj zaistač zdravih žena kojima bi se tipiziralo floru :?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hm...
    aha... svi ovdje misle da će njihova djeca biti pametnija i odgovornija od nas samih. nadaju se.
    .
    I što su djeca mlađa, to su roditelji veći utopisti...
    ajde, lijepo je to.

...ali nije to baš tako....

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Španjolske zdravstvene vlasti povukle su s tržišta 75.582 doza cjepiva protiv humanog papiloma virusa (HPV), uzročnika raka grlića maternice, zato što su dvije cijepljene djevojčice završile u bolnici u pokrajini Valencia
    MADRID - 'Jedna od dviju djevojčica napustila je jedinicu intenzivne njege tijekom vikenda, a druga je još ondje i objema je stanje stabilno', objavile su zdravstvene vlasti u pokrajini Valencia.

Obje su djevojčice prevezene u bolnicu jer su se osjećale loše nekoliko sati nakon cijepljenja protiv HPV-a, koje su provodi u okviru velike kampanje u Španjolskoj.

Ministarstvo zdravstva naredilo je da se povuku sve doze cjepiva iz iste pošiljke, ukupno 75.582 doza Gardasila.

HPV može izazvati rak grlića maternice koji svake godine u svijetu pogađa gotovo 500.000 žena, od toga 80 posto u zemljama u razvoju.

Virus se prenosi spolnim odnosom, vrlo je raširen i zarazan.

Procjenjuje se da je 70 posto spolno aktivnih osoba izloženo virusu u nekom trenutku u životu, a najčešće u adolescenciji i na prijelazu u zrelo doba.

Od 2006. odobrene su dvije marke cjepiva za adolescentice: Gardasil i Cervarix.
    sa t-portala

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

što je to prema tridesetak mrtvih...... http://www.whale.to/vaccines/gardasil_h.html 8)
    sad znam odakle Davoru onaj avatar o Vioxxu i Gardasilu

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zapravo sam ga našao negdje drugdje, a pohvalno je da si se počeo informirati.

Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •