Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: trudna sam-što sad?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno trudna sam-što sad?

Koliko god ovo možda i smiješno zvučalo iz mojih usta, al nakon 4 mjeseca pokušavanja i truda evo nas iz petog pokušaja nam je uspjelo. :D
    Nabavili smo LH trakice - pokazale ovulaciju, dva puta vježbali taj dan s nogama u zraku pola sata nakon keksanja.

I eto me, 12 DPO dobila dvije crtice na testu. :D
    Što sad?

Da li da čekam dan (ne)očekivane M i ponovim test i nakon toga zovem doktora, ili nije potrebno zvati gina do 6. tjedna ili...
    Sad ne znam što dalje.
    Imam svko malo lagana probadanja u području desno jajnika i desne strane maternice, jučer sam imala 3 krvave kapi na gaćicama (jučer je bio 12DPO), piškim nešto češće nego prije, povremeno grčenje maternice i povremena žgaravica i prilično jača žeđ nego prije. Imam pojačan iscjedak al to je to

Vi ste ovdje iskusne trudnice i mame pa bi voljela čuti vaša iskustva i preporuke

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mislim da se radi o tzv. postimplantacijskom krvarenju ili ti oskudnom krvarenju nakon što se oplođeno jajšce ugnjezdi. Ostali simptomi stoje. Ja sam otišla gini čim sam saznala i odmah su mi napravili obradu (na uzv se još ništa nije ni vidjelo). Odi, ako ništa drugo da budeš mirna. Čestitam od srca i puuuno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za malog bebolina :D !

crvic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ja bih pricekala do 7 tjedna, znaci jos dva-tri tjedna s pregledom!
    na uzv se nece nista vidjeti jer je jako rano!

ali, ako ces ti biti sigurnija, odi do doktora pa te mozda posalje vaditi betu, ili si je sama odi izvadi, privatno

i cestitam na trudnoci :D :D :D

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moje čestitke na trudnoći :D A ŠTO SAD?? Sad se baci na proučavanje rodinih stranica i prati sve njihove savjete , zdravo se hrani i to je to.SRETNO

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Čestitam :D

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

čestitam i moj savjet ti je da pričekaš sa uzv,kao što kaže crvic...
    da se ne patiš kao ja...
    još jednom čestitam :D

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Čestitam i poslušaj crvić!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hvala na čestitkama.
    Rodu pratim već godinu dana, al slabo pišem. Inače se hranim zdravo, uzimala sam Prenatal prije, od zaćeća sam na Folic plus - tad sam saznala da je bolje to u prvih 12 tjedana.

Pa tako sam i razmišljala da pričekam do negdje 6. tjedna - sutra će biti 4 tjedna.

Mislila sam ponoviti testić još jednom i onda zvati gina i vidjeti misli li vaditi betu odmah ili ne, a za UZV sam čitala da se prije 6. tjedna ne može vidjeti nego gestacijska, a najbolja je potvrda da je sve Ok kad srćeko prokuca

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nazovi gin i naruči se za UZV ali ne prije 7. tjedna jer se prije ništa ne vidi pa biš se samo nasekirala.

Ako ti to pruža sigurnost, ponovi test za par dana, ali mislim da nema potrebe. Sada trebaš odmarati čim više i biti strpljiva još ta 2-3 tjedna do pregleda. Čini se čitava vječnost ali vjeruj mi da brzo prođe

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Pliska prvotno napisa

Nazovi gin i naruči se za UZV ali ne prije 7. tjedna jer se prije ništa ne vidi pa biš se samo nasekirala.

Ako ti to pruža sigurnost, ponovi test za par dana, ali mislim da nema potrebe. Sada trebaš odmarati čim više i biti strpljiva još ta 2-3 tjedna do pregleda. Čini se čitava vječnost ali vjeruj mi da brzo prođe
    Joj da znaš da se stvarno čini kao čitava vječnost.
    Danas sam ponovila test i linija je još tamnija - danas je 14 DPO.

Razmišljala sam da nazovem gina danas...

Kažeš odmarati... Ako hodam sat vremena do posla - jel to loše??
    Mislim inače podosta hodam, al smo sad oslučili ukinuti auto kao prijevozno sredstvo za na posao.
    Ovo hodanje računam kao dobru rekreaciju. Dignem se malo ranije i super, provježbam.

I imam pitanje, gdje mi je najbolje i koje knjige nabaviti??
    Nemam ništa - razmišljala sam o onoj Što očekivati u trudnoći.

Prijedlozi, iskustva

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Šta sad? Ništa, uživaj...
    Nikamo ti se ne žuri i ništa nije hića. Zaboravi na betu i na testiće i na ultrazvuke, samo ćeš se možda uplašiti i zabrinuti, a ništa novog nećeš saznati. Imaš dobrih mjesec dana do prvog pregleda, ako i tada...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj mendula prvotno napisa
    Imaš dobrih mjesec dana do prvog pregleda, ako i tada...
    Mjesec dana :shock:

Pa 6/7 tjedan može se već vidjeti srčeko, zar ne??? Ovulacija i začeće su bili prije 14 dana???

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Može, ali i ne mora. A kao se ne bude vidjelo, zabrinut ćeš se bez razloga.
    Nastavi život normalno, pješači ako ti je ugodno, ništa se posebno nije promijenilo. Je , ali to je normalno!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ono što bi ja voljela je potvrditi trudnoću kod gina - jer ćemo tek tada reći roditeljima.
    Oprezna sam s tim - u okolini je bilo loših iskustava pa...

Zato bi voljela samo da mi kaze da je trudnoća i da je za sad sve OK, iako se skoro ništa ni nevidi - a takva sam

Nadam se da ne očekujem previše.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Onda si prištedi UZV i vadi samo betu.
    I da, želim ti ugodnu, veselu i mirnu trudnoću!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Znam da izgleda kao vječnost jer sam i ja nedavno bila u istoj situaciji

Hodaj i pješači onoliko koliko možeš. Čim osjetiš da te umara ili da te zaboli trbuh, prekini sa hodanjem. Kad ti se spava, ti spavaj. Sve ostalo može pričekati. Nemoj dizati ništa teškoga.

Što se literatute tiće, neznam šta bi ti rekla jer neznam gdje češ naići na točne informacije.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Draga šapice, čestitam !!!! Ja sam u fazi nadanja da se i meni dogodila trudnoća. Danas sam trebala dobiti menzes ali jos me strah napraviti test, da se ne razocaram. Simptoma imam ko u prici ali oni također mogu biti i pred menzes isti....Jedino sto ja vec imam jednog malog misica koji ima oko 15 kg i trudim ga se nedizat previse mada nekad nemogu izbjec da ga ne podignem, npr. za stavit na wc. Vi rode koje ste bile trudne po drugi put dali ste odmah na pocetku prestale podizat prvorodjene ??? Nezelim nicim ugroziti mogucu trudnocu a opet ne zelim ni biti isprepadana mama jer moj Mihic to sve osjeca.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

U drugoj trudnoći sam stariju curku manje nosala i dizala tek kad mi je svaki fizički napor postao teži (zbog veličine trbuha, promjene držanja tijela i sl.). U ranoj trudnoći ne čuvam se ništa posebno. Ne guram se nositi teže stvari ako ima drugih dobrovoljaca, ali djecu podići uvijek mogu. Naravno, da doktor zbog nekih simptoma i tegobe (krvarenje, bolovi...) preporuči čuvanje od napora, pazila bih.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam isla gin. 30. dan nakon zm...pogledala...rekla da sam trudna 4 tjedna otisle na uzv i potvrdila i cestitala

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Bila kod gina danas - da provjerim za smeđe flekice.
    Poslao me vaditi betu, nalazi između 14 i 15 h danas.
    Rekao malo više mirovati preko dugog vikenda i opet betu u utorak (za 4 dana) pa s rezultatima bete i briseva - koji su taman gotovi u srijedu, njemu na kontrolu. Jučer i prekjučer sam hodala ujutro po sat vremena na posao i tad je bilo flekica - danas sam išla autom i više ih skoro ni nema.

Ma ja mislim da je sve OK, samo treba pustiti bebača još malo da se prihefta

Što vi mislite?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I meni se pojavljivao spotting nakon što bi hodala. To ti je znak da moraš mirovati. Gin će ti vjerojatno za svaki slučaj dati malo hormona da piješ. Miruj čim više

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I ja bi do daljnjeg ukinula setnju do posla, upravo zbog spottinga
    Bit ce vremena za vjezbe i vracanje kondicije.

Danas su trebali biti rezultati prve bete?
    Kazi, kazi

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo me!
    Jučer vadila betu, bila 352. Sad čekamo utorak.

Rekao gin malo više mirovati za produženi vikend.
    Danas ništa, sve čisto - valjda ipak moram malo pripaziti na pojačane aktivnosti.
    Inače sad počinjem kužiti kad malo pretjeram počne jače pikati.
    Al kad odmorim - sve super.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

šapice, čestitam. Odmaraj se što više napočetku!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo samo da javim.
    Beta od petka do utorka - 4 dana narasla s 352 na 1940.
    Sutra je nadam se UZV pa ćemo vidjeti.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo, UZV bio super. Ma sve sjajno.
    Sad sam mirna do idućeg - za 3 tjedna.

A naša se točkica sad može vidjeti na mom avataru

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove