Jednostavno moram otvoriti novu temu.
Već par mjeseci, ni sama ne znam koliko točno imam bolove u desnom dijelu trbuha. Ako to nisu bolovi, onda je osjećaj težine, pritiska ili nelagode u tom dijelu. Naravno ima dana kada to i ne osjećam, kako kad. U početku nisam obraćala pažnju ali kako to ne prestaje i nekad se intenzivira, jednostavno me je počelo opterećivati.
Moj prvi korak je bio kod ginekologa koji me je pregledao manualno, i vaginalnim UZV, i napravila sam papa test koji je uredu, tj. sve je u najboljem redu po njemu.
Zatim sam otišla na abdominalni UZV i to je sve u redu.
A danas sam bila kod kirurga koji me je ni manje ni više izneredio. Vidjevši moje ožiljke na trbuhu morala sam mu objasniti da sam imala vanmateričnu trudnoću i kako ja to zovem "šminkanje " jajovoda, tj. dvije laparoskopije.
On i ona, jer ih je bilo dvoje misle da možda imam kroničnu neku upalu slijepog crijeva ( ništa konkretno niti su rekli niti napisali) i smatraju da vjerojatno od laparoskopija imam priraslice ( zar laparoskopija nije najmanje invazivan operativni zahvat kod kojeg bi trebalo biti najmanje priraslica, ali znam i sama da ih može biti) koje su se možda zalijepile za crijeva i tko zna što još su oni izbrbljali, jer koliko god sam se trudila nisam ih mogla pratiti u tom njihovom nasumičnom izbacivanju svakakvih mogućnosti. I još najvažnije od svega kao šlag na kraju, ona kaže vjerojatno je to endometriza.
Ekskjuzmi!!!!!!!!! :shock: , odakle sad to, ja pitam zar se to ne bi vidjelo na ginekološkom pregledu, a oni da ne bi.
Ja pitam pa kako da to utvrdim, a oni meni to se i ne može utvrdit, pa spominju krajnje mogućnosti, kolonoskopija, gastroskopija, gutanje nekakve kaše, a ja :? :shock: , jel ovo moguće!?
Pomozite iskustvom, savjetom, ma što da radim!!!!!!!!!, a trebala bi i ići na prirodni IVF kad mi dođe sljedeća menga![]()