Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Drugi carski, teži oporavak?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Drugi carski, teži oporavak?

Imate li iskustava, je li stvrano puno teži oporavak nakon drugog carskog, kao što svi pričaju?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni nije bio, dapace. boljelo je vise, ali sam tu bol vec poznavala.

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mojoj seki nije bilo teže

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nakon drugog carskog sam se super oporavljala - nikakvih bolova, mjesto reza super, mogla sam hodati ravno (a ne pogrbljeno kao nakon prvog carskog) itd....
    A onda su počele temperature i trajale 6 tjedana, uzrok: jedan unutarnji šav se inficirao i gnojio. E sad, jel to bolji oporavak ili ne - ni sama ne znam. Ali definitvno mi je drugi carski bio 1000 puta lakši i manje bolan.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

meni je oporavak nakon drugog kasnio u fazi barem 10-15 dana u odnosu na prvi (npr. nakon prvog sam dva tjedna nakon carskog odsetala dvosatnu setnju sa kolicima sama, nakon drugog sam na to cekala valjda mjesec dana)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam imala dva carska,al sam cula od par zena da su se brze oporavile nakon drugog carskog.
    Zasto..pojma nemam!

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Imala sam tri carska. Oporavak nakon drugog mi je bio nateži i najdulji. Mislim da oporavak uvelike ovisi o liječniku koji je napravio carski. Treći carski mi je radio jedan stariji, iskusan i jako pedantan doktor i oporavila sam se brže nego nakon prva dva.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Cure, a koliki vam je bio razmak između dva carska? Možda to ima neke veze? Meni će biti godina i 7 mjeseci, a carski će mi raditi isti doktor koji mi je napravio i prvi, Matijević sa Svetoga duha.
    Ja sam se prvi put brzo oporavila, već sam nakon dva tjedna sama vozila auto i sl. Jedino mi se još dugo znalo povremeno zavrtiti i ona preznojavanja su trajala... Ali to je valjda bilo i zbog dojenja...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

prvi carski sam imala u bolnici merkur. izasla sam iz bolnice nakon 5 dana, a bolilo me jos nekih 10-ak dana.
    drugi carski nakon dvije godine i tri mjeseca sam imala u austriji. nije me nista bolilo. nisam mogla vjerovati kad sam se nakon manje od 24 sata digla, i nije me uopce bolilo. bila sam u bolnici samo 3 dana. cetvrti dan sam hodala po gradu, sredjivala papire i usput, tako hodajuci, dojila bebaca.

Početno Re: Drugi carski, teži oporavak?

Citiraj KokoLu prvotno napisa
    Imate li iskustava, je li stvrano puno teži oporavak nakon drugog carskog, kao što svi pričaju?
    meni ne. prije i nakon prvog sam dugo ležala i jedva se oporavila.
    a sa e. mi je bilo super bila sam u formi, nisam morala čuvati trudnoću i oporavila se za tren oka.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Između prvog i drugog je prošlo 4 godine, a između drugog i trećeg 17 mjeseci.

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Moja seka kaze da se nakon drugog lakse oporavila tj. brze,a to mi je i prijateljica potvrdila koja je imala dva carska.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je nakon drugog bilo 100 puta lakše. :D
    Tada sam rodila sa spinalnom, a nakon 24 sata sam mogla normalno hodati. Nakon 5 dana sam išla doma, a zapravo me najviše oduševilo što sam nakon carskog odmah odvezena na odjel babinjača - nisam išla u intenzivnu, i brzo sam dobila bebača pored sebe i to me je još više motiviralo za brz oporavak.

A mislim da sam bila "čvršće" zašivena. Valjda je to bila bolja tehnika, obzirom da je razlika između 2 poroda bila 11 godina...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Cure, koliko je vremena trebalo proći nakon drugog carkog da ste mogle dizati prvo dijete? Mene ne brine mala beba, i Luciju sam odmah dizala, ali sad ima 12 kg. A nije mi jasno kako ću joj odoljeti kad mi pruži rukice i kaže meni, meni...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Koklu, vrtoglavice su ti bile od gubitka krvi, a preznojavanja od od manjka hormona (kao klimakterij), meni je trajalo dok se nije vratila menga.
    A što se tiče nošenja 1. djeteta, prestala sam već u trudnoći (imao je 3 godine ali jako velik).
    Mene je nakon 2. carskog malo zafrkavao rez, ali brže sam bila na nogama. E sad, da li je to ono "što se mora nije teško" ili ima neko biološko objašnjenje (jednom sam čitala da je to nešto u vezi sa živčanim putevima, da su stanice "uvježbale" kako se oporaviti) ne znam, možda čisto stvar sreće i spretnosti operatera.
    I jedno i drugo dijete (oba preko 4.5 kg) sam dizala već u bolnici, ali s 2. je bilo lakše - no bila sam bogatija za iskustvo baratanja s malom bebom.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

kokoLu i meni je drugi carski bio lakši oporavak valjda zato kaj ga je radio dr. Matijević i napravio mi je super, svaka mu čast i u sigurnim si rukama. Ja sam malo pretjerala s dizanjem prve i skakutanjem, pa mi je vanjski šav pukao ali ništ kaj bivacin sprey ne bi riješio.l Čuvaj se i ne pretjeruj

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •