Što joj znači 3/4 uha je upaljeno? Ako se radi o zvukovodu, mi smo to rješavali samo antibiotskim kapima (mada će za takve stvari većina dežurnih pedijatara i liječnika na hitnoj dati oralni antibiotik ) i malo paracetamola ako je bilo bolno. Ako je upaljeno unutarnje uho, to smo rješavali oralnim antibiotikom.
Temperatura ne mora biti realan pokazatelj o težini upale, mi smo imali upala uha gdje nam se gnoj izlijevao a nismo uopće imali povišenu temperaturu.

Znači, bitno je razlikovati je li upala vanjskog ili unutarnjeg uha kod određivanja terapije, nemoj ubuduće dozvoliti da vam da oralni antibiotik 'za svaki slučaj', radije tražite uputnicu za neku ORL ambulantu, mislim da na Šalati primaju i bez narudžbe.

Inače, 6 dana meni se čini malo previše da se ne bi vidjelo poboljšanje, možda nije dobro određena vrsta ili doza antibiotika. Ja bih otišla do ORL specijaliste... ali to sam ja, paničarka. Mislim da temperatura 37-37,5 nije opasna i ne treba je snižavati, ali je pokazatelj da se nešto u organizmu zbiva, i ne može se tolerirati da to traje dovijeka.