Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Enterovirusi - bolest šaka, stopala i usta

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Enterovirusi - bolest šaka, stopala i usta

Moj klinac, uskoro će 3 godine, prošli tjedan imao prvu upalu uha koja je počela sa blagom temperaturom i bolom u uhu. Dobili Klavocin bid i pili 7 dana. Ali, uvijek taj ali, nakon 3 dana pijenja antibiotika dobio temperaturu koja je trajala dan i pola, pod pazuhom mjerena najviše do 39, ali nije niti mogla na više ići jer sam ga kljukala paracetamolom...Da bi 2 dana nakon temperature moje dijete dobilo osip - prvi dan blagi, drugi dan jači, a treći - užas...nakon pregleda koji je bio drugi dan, vadimo krv, i budući su leukociti sniženi ona kaže da je virus....treći dan kad se pojačao osip samo sam ju zvala, opisala joj sve i ona tvrdi da je to enterovirus - koji je uzrokovao tzv. bolest šaka, stopala i usta....Danas moram doma da ga pogledam (baki se čini da blijedi) i sve me strah kako ću ga naći...eto...

Osip je inače točkast, crven, u najjačoj fazi se na licu spaja, iza ušiju, po cijelom tijelu, rukama, nogama čak i na dlanovima i tabanima.

Molim vaša iskustva ako tko nešto o tome zna....Hvala

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pavlisdo, ne boj se...
    bolest nogu, ruku i usta (to je i službeni naziv) nije opasna...

http://hr.wikipedia.org/wiki/Bolest_ruku,_nogu_i_usta

i... nemoj dijete toliko kljukati paracetamolima, nema potrebe.
    neka se organizam malo sam bori i stječe imunitet

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Apricotice, hvala na odgovoru.

Evo baš se vratila od pedijatrice....Ipak nije ova bolest što sam navela i na koju je ona jučer sumnjala, već je tzv. peta bolest i veli dr. da ne postoji mogućnost da ju ponovo dobije, kao niti recimo vodene kozice i sl. bolesti koju jednom organizam preboli....

Naime, svi simptomi su isti, međutim kod pete bolesti su usta čista - tako da je to to...Hvala Bogu, osip se povlači, leukociti u normali...sad možemo dalje....

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

po opisu me taj osip podsjeća na onaj, koji se javlja nakon prolaska viroze.... počinje od glave, pa se širi prema donjem dijelu tijela. Marta imala par puta

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •