-
Enterovirusi - bolest šaka, stopala i usta
Moj klinac, uskoro će 3 godine, prošli tjedan imao prvu upalu uha koja je počela sa blagom temperaturom i bolom u uhu. Dobili Klavocin bid i pili 7 dana. Ali, uvijek taj ali, nakon 3 dana pijenja antibiotika dobio temperaturu koja je trajala dan i pola, pod pazuhom mjerena najviše do 39, ali nije niti mogla na više ići jer sam ga kljukala paracetamolom...Da bi 2 dana nakon temperature moje dijete dobilo osip - prvi dan blagi, drugi dan jači, a treći - užas...nakon pregleda koji je bio drugi dan, vadimo krv, i budući su leukociti sniženi ona kaže da je virus....treći dan kad se pojačao osip samo sam ju zvala, opisala joj sve i ona tvrdi da je to enterovirus - koji je uzrokovao tzv. bolest šaka, stopala i usta....Danas moram doma da ga pogledam (baki se čini da blijedi) i sve me strah kako ću ga naći...eto...
Osip je inače točkast, crven, u najjačoj fazi se na licu spaja, iza ušiju, po cijelom tijelu, rukama, nogama čak i na dlanovima i tabanima.
Molim vaša iskustva ako tko nešto o tome zna....Hvala
-
-
Apricotice, hvala na odgovoru.
Evo baš se vratila od pedijatrice....Ipak nije ova bolest što sam navela i na koju je ona jučer sumnjala, već je tzv. peta bolest i veli dr. da ne postoji mogućnost da ju ponovo dobije, kao niti recimo vodene kozice i sl. bolesti koju jednom organizam preboli....
Naime, svi simptomi su isti, međutim kod pete bolesti su usta čista - tako da je to to...Hvala Bogu, osip se povlači, leukociti u normali...sad možemo dalje....
-
po opisu me taj osip podsjeća na onaj, koji se javlja nakon prolaska viroze.... počinje od glave, pa se širi prema donjem dijelu tijela. Marta imala par puta
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma