-
Osjećaju li se i druga djeca u razredu kao Iv? Jesi li stvarno sigurna da je problem taj jedan dječak? Ja predlažem da za ta tri mjeseca promatraš dijete, da li se žali i na situacije u kojima realno nema nasilja.
To ti govorim zato što sam više puta vidjela kako se senzibilna djeca (kojoj zbog nečega zapne socijalizacija u razredu) i njihovi roditelji vrte u začaranom krugu optužbi prema školi ili nekom drugom djetetu, a za to vrijeme dijete tone u izolaciju u razredu. U M-ovom razredu ima jedan takav slučaj, a znam ih još. Mogu samo reći da su tu djecu u takvu situaciju gurnuli sami roditelji svojim netaktičnim rješavanjem problema, najčešće upravo ne vjerujući učiteljici da problem u razredu ne postoji.
Ne kažem da je takav slučaj kod tebe. Samo budi vrlo oprezna upravo radi Iv. Svima je početak prvog razreda stresan a prvo polugodište koliko god bilo kratko, vuče se ko gladna godina i svaki dan iskrsne neka potpuno nova situacija s kojom se malci moraju nositi.
Ja mislim, ako nema uništavanja imovine i narušavanja zdravlja, da je dovoljno pomagati im savjetom i ulijevanjem optimizma, a teret socijalizacije moraju ponijeti sami.
Nisam željela umanjiti problem i čini mi se da sve jako dobro radiš, pogotovo to što si odlučila potražiti savjet stručnjaka.
E, i nisi otišla s bazukom u školu, što nam svima dođe u primisao kad nam djeci padne vlas s glave.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma