Citiraj Ivana2 prvotno napisa
Osjećaju li se i druga djeca u razredu kao Iv? Jesi li stvarno sigurna da je problem taj jedan dječak? Ja predlažem da za ta tri mjeseca promatraš dijete, da li se žali i na situacije u kojima realno nema nasilja.
To ti govorim zato što sam više puta vidjela kako se senzibilna djeca (kojoj zbog nečega zapne socijalizacija u razredu) i njihovi roditelji vrte u začaranom krugu optužbi prema školi ili nekom drugom djetetu, a za to vrijeme dijete tone u izolaciju u razredu. :
Ivana2 hvala. Svako misljenje mi pomaze da dobijem bolju perspektivu o ovom problemu.

Da toga sam svjesna, ali isto tako sam mu direktno rekla da se s tim problematicnim deckima ne igra i da ih se kloni kad imaju slobodno vrijeme. Mislim da nije pao u izolaciju buduci da ga drugi decki iz razreda zovu na rodjendane, te uciteljica kaze da se dobro socijalizira. On je i inace otvoren i omiljen, iako nije tip vodje koji bi se nametao.

U razredu idu po programu korak-po-korak i tjedno razmjestaju djecu u razlicite grupe i partnere u klupi. Tako da sto se toga tice uciteljice odraduju odlican posao. Ali mislim da imaju toliko posla s tom nediscipliniranom klikom da neproblematicni klinci poput mojeg Iv uopce ne dolaze da izrazaja.
I nas je problem sto se on toliko lose nosi sa cijelom situacijom. I drugi roditelji iz razreda (razgovaram samo s 2-3) iskazuju veliko nezadovoljstvo, ali mi se cini da sam ja nekako najnezadovoljnija i najodlucnija promijeniti stvari na bolje.

Ovo situacija je kao balans na zici. Moram priznati da ja vise razmisljam o advokatu s instinktom pit-bulla nego bazuki, ali stvarno bi nekom otkinula glavu i to najradije ravnatelju, jer mislim da sustav u skoli ne funkcionira kako treba a za to je direktno on odgovoran.

Ivan se u stvari uopce ne zali na djecu vec vidim njegove emocionalne promjene na dnevnoj bazi. Uspjela sam iscupati da bi se on zelio znati OBRANITI ali jos nisam stekla potpunu sliku.

Ono sto me strasi je da je Iv u posljednja tri tjedan prezivio tolike razlicitih emocionalnih ispada i pokazao toliko razlicitih ponasanja u kojima uopce nije slicio na sebe da sam stvarno zabrinuta. Otprilike kao da sve faze svog razvoja prozivis u tri tjedna to je ispoljio toliko intenzivno. I neke stvari je poceo raditi koje ne radi od svoje trece ili cetvrte godine npr. bacanje po podu i histeriziranje ako nesto nije po njegovom - to nije njegovo normalno ponasanje, zatim iz cista mira mlatne sestru nogom u koljeno,... Ono sto me malo smiruje je da vidim male pomake na bolje kod njega ali i u razredu.