Pokazuje rezultate 1 do 47 od 47

Tema: košara - da ili ne?

xenia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno košara - da ili ne?

Razmišljam o kupovini kolica i ne mogu se odlučiti kupiti kolica 3u1 ili obična, odnosno moja dvojba je vezana na to koliko je košara zapravo potrebna ili nije. Trebam roditi sredinom 3. mjeseca.

Molim vaša iskustva kako bih lakše odlučila. Hvala.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kupi dobra kolica, koja ti se svidaju. I najvaznije dobru AS. Neka ti je manje bitno da li je iz kompleta 3u1. Preporucam MaxiCosi, Romer ili Peg Perego, jer imaju dobre ocjene na testovima. Kosara - moze biti korisna, ali i ne mora. Ako uzmes kolica koja se mogu spustiti u lezeci polozaj onda ti kosara ni ne treba.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Kupi dobra kolica, koja ti se svidaju. I najvaznije dobru AS. Neka ti je manje bitno da li je iz kompleta 3u1. Preporucam MaxiCosi, Romer ili Peg Perego, jer imaju dobre ocjene na testovima. Kosara - moze biti korisna, ali i ne mora. Ako uzmes kolica koja se mogu spustiti u lezeci polozaj onda ti kosara ni ne treba.
    x

pogotovo za proljetnu ili ljetnu bebu košara baš nema smisla.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

pogotovo za proljetnu ili ljetnu bebu košara baš nema smisla
    Pa.... Možda i ima jer u većini kolica koja su lakša, manja ne možeš bebu okrenuti ka sebi.... Ja sam kupila Peg pereggo kolica i AS, ali sam za prve mesece imala pozajmljena ona velika i glomazna kolica koja imaju kao kolevku i beba gleda u tebe. To nije loša opcija ako imaš da pozajmiš, nama ta velika ni u ludilu nisu mogla u auto, a imamo velik prtljažnik.

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    pogotovo za proljetnu ili ljetnu bebu košara baš nema smisla
    Pa.... Možda i ima jer u većini kolica koja su lakša, manja ne možeš bebu okrenuti ka sebi.... Ja sam kupila Peg pereggo kolica i AS, ali sam za prve mesece imala pozajmljena ona velika i glomazna kolica koja imaju kao kolevku i beba gleda u tebe. To nije loša opcija ako imaš da pozajmiš, nama ta velika ni u ludilu nisu mogla u auto, a imamo velik prtljažnik.
    Pa kaj se auto-sjedalica na Peg Peregovim kolicima ne može montirati tako da dijete gleda u tebe? :? Osim toga kod modela Venezia se ručka može prebacivati s jedne na drugu stranu.

I da odgovor je da mislim da ti košara nije potrebna.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

margita rođena 19.3. - nismo imali košaru

xenia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

hvala na informacijama

zapravo me muči to što nemaju sva kolica mogućnost da se okrenu prema mami (koliko sam do sada proučavala samo PP pramete, gledam uglavnom kolica s posebnim ručkama) a ne bih tako malu bebu vozila u AS osim u autu ali sam isto tako shvatila da u tim košarama uglavnom voze bebe koje se rode baš u zimi

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mi smo kupili i kolica, košaru, AS...rodio se u jesen...i svaku šetnju je "prešetao" u košari...i u kući bi znao bit u tom...nama je bila korisna duuuugo!! i okretala se prema nama, van... quinny

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja recimo navijam za kosaru imala sam je, rodjen je krajem 7-mog mjeseca. zivim na brdu gdje dosta puse, a unutra je tako fino zasticen. lezao je na ovcjoj kozi koja je mekana i tak je bilo sve udobno da bi i ja unutra corila ja osobno novorodjenu bebu ne bi bas u spustenim kolicima vozila, cini mi se neudobno. gledao je prema meni i vozio se u njoj do svog 6-tog mjeseca. Peg perego modular kolica su bila u pitanju.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mene su svi uvjeravali da mi se košara ne isplati. Na kraju je u kući provela dosta vremena u košari u jednim velikim starim kolicima, a ja zažalila kaj nisam kupila i svoja kolica s košarom. Je da ju dugo ne koristiš, ali često ti i to malo jakooo olakša prve mjesece. Ako možeš, kupi.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni je košara bila super s prvim klincem. Dugo smo je i često koristili, s malom nešto manje. Inače radi se o košari koja je na Chicco 3 u 1 kolicima i ne bih ih mijenjala ni za što na ovom svijetu, osim ako se raspadnu, što čisto sumnjam.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mi nismo planirali kupovati košaru, ali su nam prijatelji posludili svoju. Oni su je koristili dva mjeseca. Mi ju koristimo već tri mjeseca i sad nam je drago da ju imamo. Dobro štiti i od sunca i od vjetra, a Bruno lijepo spava u šetnji. Mi idemo u duge šetnje, pa u AS ne bi mogao tako dugo ni biti. U rijetkim slučajevima stavljamo AS na kolica. Bruno je velika beba i sada mu je košara već knap, ali koristit ćemo ju dokle ide. Ne znam zašto su je se naši prijatelji tako brzo odrekli.

Mislim da nije problem to što se košara koristi relativno kratko (jer u ovih par mjeseci stalno je u uporabi), nego to što su dosta skupe, teške i zauzimaju puno mjesta u autu. Najbolje je kupiti rabljenu (ionako je većina malo korištena) ili posuditi, ako je moguće.

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Zvrndalo je rođen u jesen, ali nismo imali košaru. Nije nam ni trebala. Imamo PP Venezia kolica. Naslon se spušta u skroz ravan položaj, još sam na to stavila frotirnu dekicu i janjeću kožu i milina. Preko ionako idu još navlaka oko nogu i ona gornja i stvarno je bio dobro zaštićen. Mislim da ti dvojba oko toga kupiti košaru ili ne treba ovisiti o tome što kolica koja želiš mogu pružiti ako se odlučiš ne kupiti košaru. Moja su recimo skroz zadovoljila sve naše potrebe.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo koristili košaru do Laurinih 5,5 mjeseci. Imamo High Trek od Bebe Conforta, u onaj 'glavni' nastavak za kolica nije mogla kao beba jer je nastavak velik. Iz onog remenja bi iskliznula k'o ništa.
    A i košara je puno bolje zaštićena od svega.

Moram priznati da nisam požalila što smo je uzeli. Odslužila je stvarno svake kune koliko smo je platili, a sad čeka slijedeću bebu.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ja glasam za košaru.
    Koristili smo je skoro do njegovih 6 mjeseci. Stvarno je isplatila svaku kunu.
    Imamo Inglesina zippy 3u1 kolica i ručka se ne može okretati, ali je košara postavljena prema tebi. Kad se košara makne, kad kolica pretvoriš u "kišobran kolica", onda dijete ne gleda prema tebi.
    Sva kolica koja smo mi gledali, a nisu imala ručku koja se okreće, su bila na taj način. Dakle, dijete gleda prema tebi dok je u košari, a kad je makneš onda ne.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi smo imali kosaru. da sam kupila kolica koja imaju potpuno ravni polozaj mozda ne bih uzela i kosaru. u tom slucaju bi trebala biti pomicna rucka na kolicima, jer zelim da me beba vidi.

da sad kupujem, uzela bi osnovna kolica nova, a kosaru rabljenu.

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

s prvim djetetom nisam imala košaru, nego kolica koja imaju ravni položaj. sad imamo košaru, bebe confort high treck i oduševljena sam! košara nam služi savršeno, i stvarno ju iskorištavamo maksimalno.

xenia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

hvala na pomoći

uglavnom kolica koja sam gledala nemaju promjenjive ručke pa ne možeš bebu okrenuti prema sebi dok je skroz mala što mi se ne sviđa jer ne bih htjela voziti tako malu bebu a da ne gledamo jedna u drugu

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i ja glasam za košaru, uzela sam rabljenu a kolica nova

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

košaru nisam kupila i definitivno mi niti ne treba. Umjesto toga imam AS koji ima 3 položaja imože se spustiti u potpuno ležeći položaj te služi svrsi kao i košara.

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

definitivno nam je košara bila odlična investicija, od prvog dana u duge šetnje(osim jako kratke kad koristim sling) idemo s košarom, a Noa spava i uživa... Većina nam je savjetovala da ju ne uzmemo, no na kraju smo zaključili da je dobro da ih nismo poslušali... koristit ćemo ju dok god ju ne preraste
    Ljeti nam je bila dobar zaklon od sunca, a sad kako idu hladniji dani bit će dobar zaklon od zime

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja sam dobila 2 kolica pa nisamo niti gledali kolica po ducanima, super su ali oboja bez kosare i sad mi je zao ko psu sto nisam kupila kosaru jer mi je malac okrenut suprotno od mene i jako duboko dolje. nekad stavim AS koja je u kompletu s tim kolicima, al nije to kosara u kojoj ima vise mjesta i u kojoj je zasticen.

ako i kada budemo cekali 2. bebu, kupit cu si nova kolica s kosarom sigurno!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mi smo imali PP 3 u 1 znaci i kosaru. bitna je ravna podoga, da se kolica mogu spustiti za 180 stupnjeva. nasa nisu mogla u potpunosti i zato smo koristili kosaru. ako kolica imaju tu opciju, mislim da je kosara nepotrebna. AS je AS i koristili smo je stvarno rijetko u voznji kolicima (kao iznimka u neim sluajevima)
    inace se slazem sa Deaedi.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi prvi put nismo imali košaru. Falila mi je i sve varijante imrpovizacije su mi išle pomalo na živce jer kao što smo već zaključili, beba je najčešće okrenuta od mame (bez obzira na to kaj se mogu spustiti u ravan položaj) a AS smo koristili iako mi je to bilo bez veze jer znam da to nije svrha autosjedalice. Tako da sam odahnula kad sam kupila maramu.

A sad sam kupila rabljenu košaru od jedne naše forumašice, prekrasna je, lijepa, očuvana i zaista sam zbog toga sretna. Radi se o original košari za Buzz kolica (koja imamo).

Inače, košara (bar ova naša) je velika, prostrana i mislim da će mi beba biti dovoljno dugo u njoj. A kad računam da se Patrik samostalno posjeo tek sa nekih 9 mjeseci onda je sjedenje u velikim kolicima prilično daleka budućnost

Zaključak, treba mi košara (ali, meni treba i marama, i mei tai, pa da ne ispadne da sam isključiva )

Mali Medo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi smo kupili kolica sa košarom (quinny freestyle) i jako sam zadovoljna.
    Pošto mi maleni super napreduje mislim da ćemo se ubrzo preseliti iz košare u onaj nastavak koji se može skroz poleći.

Mihica

Početno

mi smo kupili košaru - Tesica je zimska beba tako da ju je bilo relativno jednostavno ubundati, pokriti da joj ne bude zima.

koristili smo je do njenih 2,5 mjeseca i jako smo zadovoljni (tako smo je vozili i u auto a nakon toga smo prešli u autosjedalicu).

imali smo chicco s3 - super kolica - trokolica.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mene zanima dali kosara od jednog proizvođaća paše na kolica drugog? znaci dali kosara pase na bilo koja kolica?

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

odgovor je nažalost: ne

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

(tako smo je vozili i u auto a nakon toga smo prešli u autosjedalicu).
    iskreno se nadam da ćete iduće dijete od rođenja voziti u autosjedalici

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Angelina_2 prvotno napisa
    mene zanima dali kosara od jednog proizvođaća paše na kolica drugog? znaci dali kosara pase na bilo koja kolica?
    ne, samo unutar jednog proizvodaca na vise vrsta kolica.

maxi cosi AS pase na nekoliko kolica raznih proizvodaca

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj medusa prvotno napisa
    košaru nisam kupila i definitivno mi niti ne treba. Umjesto toga imam AS koji ima 3 položaja imože se spustiti u potpuno ležeći položaj te služi svrsi kao i košara.
    koja je to AS :?

mi smo imali košaru i pošto su nam šetnje trajale po 3-4sata mislim
    da mu u AS ne bi bilo baš udobno a ni nije za to nego za auto
    inače kod nas uvijek puše i košara nam je služila punih 6mj

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Arwen prvotno napisa

jane matrix kosara-as. kad se spusti u lezeci malo je manja od klasicnih kosara.

puno djece je brzo preraslo i one vece kosare, i onda su ih roditelji vozili u setnju u as. ili uopce nisu htjeli ni kupiti kosaru.

to se bas ne preporuca, ali mnogi to rade. mi smo imali kosaru i vozili se u njoj do 7. mjeseca. ali nisu sve kosare jednako prostrane, niti su sva djeca iste velicine.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam se isto premisljala oko za i protiv kosare ... a kako su nam za oko zapela Buzz kolica kosara je bila obavezna, i nije mi zao. Iako je ljetna beba stvarno nam je kosara bila super i nisam imala feeling da joj je vruce unutra. Kosara je velika, i sad sam u nju ubacila zimsku navlaku od sjedeceg dijela i stane bez problema.

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i mi jos furamo kosaru, evo 4. mjesec vec i js cemo.

isto ubacim "skafander" od maxi-cosi u nju, i pokrijem dekicom za setnju.

u cem bi se vozila kad jos ne sjedi, a kolica se ne spustaju u lezeci polozaj?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja imam quinny košaru, beba spava ko top u njoj, vrijedi svake kune

Velika je, pa će dugo služiti svrsi (uz maramu), al je malo nezgodna za behandlat, u smislu da su ta kolica malo teža pa 5-6 stepenica predstavlja problem ak nemaš biceps do dva

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja nisam imala originalnu košaru za Inglesina kolica jer mi je bila preskupa a i preteška za nositi bebu na 3. kat pješice nakon carsko reza (kolica su ostajala u ulaznom prostoru). Umjesto toga sam imala jednu laganu košaru kja se inače mola sklopiti, nije skroz mekana, koja se savršeno mogla umetnuti u kolica i okrenuti kako mi je pasalo.

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    Citiraj Arwen prvotno napisa

jane matrix kosara-as. kad se spusti u lezeci malo je manja od klasicnih kosara.

puno djece je brzo preraslo i one vece kosare, i onda su ih roditelji vozili u setnju u as. ili uopce nisu htjeli ni kupiti kosaru.

to se bas ne preporuca, ali mnogi to rade. mi smo imali kosaru i vozili se u njoj do 7. mjeseca. ali nisu sve kosare jednako prostrane, niti su sva djeca iste velicine.
    meda i ostali: Jane matrix košara nije nikako za preporučiti kao AS vidi ovaj topic http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=51551, kao košara za kolica može.

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mislim da je košara dosta korisna...kao što je we napisala da ipak štiti od sunca i vjetra dok je dijete skroz malo. Moj je bio u košari dva i pol mjeseca i više nije stao jer je naglo izrasao i bila mu je naknap. Pošto nam se kolica spuštaju u ležeći položaj sada ga vozim tako.

Imam PP Pliko3 kolica i jako sam zadovoljna.

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

mi smo našu košaru iskoristili super, budući da se Ines rodila u dubrovniku, tako je punih 2 mjeseca spavala u njoj, putovali smo sa njom ( :/ nije bilo pametno, al nismo imali kako drugačije). bili smo zadovoljni sa svojom Windoo od Comfort Bebe

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mi smo imali Jane kolica sa autosjedalicom koja se mogla spustiti u potpuno ravan polozaj,. tako da smo mi tu AS koristili kao kosaru kada nismo putovali sa autom., brzo ju je prerasao, ali kao AS je koristimo jos uvijek, tako da mogu reci da je bila izuzetno isplativa investicija

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Aphro prvotno napisa
    mi smo imali Jane kolica sa autosjedalicom koja se mogla spustiti u potpuno ravan polozaj,. tako da smo mi tu AS koristili kao kosaru kada nismo putovali sa autom., brzo ju je prerasao, ali kao AS je koristimo jos uvijek, tako da mogu reci da je bila izuzetno isplativa investicija
    Ja se opet ponavljam.....ZBOG SIGURNOSTI VAŠE BEBE SVAKAKO POGLEDATI OVAJ TOPIC http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=51551 I NA NJEMU NAĆI CRASH TEST ZA AS JANE!!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj mg1975 prvotno napisa
    Citiraj Aphro prvotno napisa
    Ja se opet ponavljam.....ZBOG SIGURNOSTI VAŠE BEBE SVAKAKO POGLEDATI OVAJ TOPIC http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=51551 I NA NJEMU NAĆI CRASH TEST ZA AS JANE!!!!!!!!!!
    link je za crash test Jane Matrix sjedalice u ležećem položaju ,. a mi vozimo u sjedecem polozaju kako i treba biti. Mozda bi bilo bolje da si prije upotrebe sto usklicnika i velikih slova sa CRVENIM fontom, procitala sta sam napisala.

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Aphro, crvenu boju i uskličnike nisam upotrijebila zbog tebe nego zbog drugih koji će čitati odgovore na ovom topicu. Isti moj odgovor je 2 posta iznad tvoga.

Link na Rodin topic za AS sa postala zbog crash testa Jane MAtrix, ujedino na istom Rodiom podforumu ima nekoliko topica gdje se Jane Matrix spominje i kao AS, te se navodi da nije zadovoljila ADAC testove za AS-ove. Iz ovoga što sam navela i kako je naziv ovog topica košara htjela sam samo skrenuti pozornost na manjkavosti ovoga proizvoda kada se koristi kao košara za prijevoz djeteta autom i kao AS.

Sorry ako sam te povrijedila svojim postom .

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Dižem topic sva izbezumljena :shock: :shock: :shock:
    Vozimo malca skoro 6 mj. u ležećem položaju u famoznoj Jane matrix uvjereni da činimo najbolje za svoje zlato.
    Upucala bi se najradije.
    Koliko sam na Rodi, a da nisam škicnula ovdje.
    Danas stvarno ne možeš nikome vjerovati.
    Svašta će ljudi napisati i reći, samo da prodaju .

Sad više ne znam šta da radim :?
    Ako se ne varam, kao košara i kao AS ova Jane je 0 - 13 kg.
    L mi sada ima oko 10 kg.
    Kaj da ga sad još vozim u toj u sjedećem položaju do 13 kg. ili da već sad tražim neku novu.
    Sva sam izgubljena, jadna i zbunjena.
    Heeelp please

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    Dižem topic sva izbezumljena :shock: :shock: :shock:
    Vozimo malca skoro 6 mj. u ležećem položaju u famoznoj Jane matrix uvjereni da činimo najbolje za svoje zlato.
    Upucala bi se najradije.
    Koliko sam na Rodi, a da nisam škicnula ovdje.
    Danas stvarno ne možeš nikome vjerovati.
    Svašta će ljudi napisati i reći, samo da prodaju .

Sad više ne znam šta da radim :?
    Ako se ne varam, kao košara i kao AS ova Jane je 0 - 13 kg.
    L mi sada ima oko 10 kg.
    Kaj da ga sad još vozim u toj u sjedećem položaju do 13 kg. ili da već sad tražim neku novu.
    Sva sam izgubljena, jadna i zbunjena.
    Heeelp please
    Ovako.....
    kao košara na kolicima to je ok i dobro je bebu voziti tako dok se sama ne počne dizati u sjedeći položaj......
    kao AS je manje zlo ako ga voziš u podignutom položaju, nikako u ležećem (ležeći položaj za prijevoz beba u autu je samo ako ima nekih problema).........više o Jane Matrix kao AS pogledaj na pdf Autosjedalice

za početak evo linka na rezultate ADAC test Jane Matrix
    http://www.adac.de/Tests/Kindersiche...ePageID=148555

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Hvala, čitala sam već svašta i razmišljam da kupimo neku novu, a ovu u otpis.
    Za link isto hvala, ali ne znam njemački
    a i bio mi je dovoljan crash test da mi pozli .
    A i sad vidim da sam tu OT jer je ovo nošenje
    S pretražnika sam završila tu i nisam niti gledala pdf

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

kahna, ja bih ti predložila da dođeš na pregled AS gdje će ti savjetnici pomoći namjestiti Matrix-icu u položaj koji će osigurati optimalnu sigurnost za dijete. Zna biti teško, ali ne i nemoguće
    To je onaj drugi položaj montaže Matrix-ice (vidi upute), ali se u velikom broju slučajeva (zbog nagiba sjedala automobila) donji dio mora malo izdignuti gore, da bi dobili onih 45-60 stupnjeva u odnosu na tlo. Prosurfaj malo po pdf-u Autosjedalice, naći ćeš dosta informacija vezanih za montažu Matrix-ice.
    Ako montaža nikako ne ide, rješenja su da mu uzmete kombiniranu AS Grupu 0+/1, ili opet Grupu 0+ koja je dovoljno velika da u njoj još može provesti idućih par mjeseci dok ne zadovolji preduvjete prelaska u Grupu 1 (9 kg i samostalno ustajanje).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •