-
Kad boli grlo...
Što trudnice smiju koristiti protiv grlobolje? Danas sam u ljekarni već uzela Petrovićev med, pa ga ipak ostavila jer nisam bila sigurna smijem li konzumirati sve te biljne sastojke. Zna li tko?
-
-
pa ja bi petrovićev med uzela bez razmišljanja
-
cesnjak...
misli mda smijes sirup islandskog lisaja...ali nisam 100% sigurna..
-
Iako ne znam sa sigurnoscu za Petrovicev med, ja osobno ne bih jer postoje i neki biljni sastojci koji bas nisu dobri u trudnoci. Ja za grlo imam bezbolan, neskodljiv a relativno djelotvoran receptic:
Iscijedi jedan limun i u taj sok stavi 2 zlice obicnog meda od bagrema ili cvjetnog. I to na eks popiti - nije bas ugodno, grize grlo ali u tome je bit. Hope you'll be fine
-
propolis sprey baz alkohola
i usput
ricola ili neki slični bomboni
-
Isla Moos pastile za grlo.
-
Hvala vam!
Na sreću grlo prestalo boljeti samo uz čajeve. Prepala sam se jer je mm bio ful bolestan pa da me ne uhvati baš tako jako... On se izvukao s onim Aspirinom C i MaxFluom, a mi to ništa ne smijemo...
-
Ja bih svakako pitala svog lijecnika. Iako dizemo paniku zbog previse toga, zasto ne biti sigurna da je to sto koristimo OK? Znam da, recimo, vecinu esencijalnih ulja u trudnoci ne smijemo koristiti, tako da, po meni, ako je na biljnoj bazi, ne znaci da je bezopasno...
-
-
-
ja sam cuclala Propolki - na bazi meda i propolisa, no u krajnjem slučaju dobila bih antibiotike... mogu se, ako zaglibiš.
Za glavu sam popila Lupocet, jer mi je ginek. rekla da za bolove mogu Lupocet, Lekadol.
A naša susjeda doktorica predlaže na upaljeno grlo sladoled... valjda je upaljeno pa ga toplina iritira, no nismo to još probali.
-
-
Isprobano pomaže grgljanje i pijuckanje preprženog šećera. Stavi se par žlica šećera u posudu i mješa dok se sav ne otopi, postane smeđa smjesa koja se ponovo zgušnjava, na to se nalije voda. Pripremljeni napitak treba pijuckati još prilično topli.
Inače ne pijem ni kavu ni čaj sa šećerom, ali kad boli grlo ovo je najbolji lijek. :D
-
Meni su otkrili "čudotvorno" sredstvo, koje, zato što se ne konzumira, valjda može i u trudnoći: zasoljen čaj od kadulje (ja morskom solju) grgljati kad god se sjetiš, po malo, što dublje. Vjerovatno nije lako ako imaš mučnine i nagon za povračanje, ali meni djeluje da je to prosto nevjerovatno.
PS. još nisam trudna probala, a nadam se da mi i neće trebati u trudnoći
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma