-
sva cetiri puta mm je bio samnom gotovo od samog pocetka (prva dva puta sam isla gore sama i "odradila" brijanje i/ili klistir) u boks sam ulazila s njim, znaci - bila sam gore bez njega maksimalno dvadesetak minuta. naravno, to bi moglo ovisiti o tome kad dolazite u rodiliste, mi smo svaki puta isli kad su trudovi bili na bar 4-5 minuta.
napominjem da sam zadnji put dosla dobrih sat i pol prije nego su trudovi dosli na te 4 minute (dosli nekim drugim poslom u grad, pa smo ostali tamo), al se nisam nit prijavljivala na prijemnoj (bilo jutro) nit ulazila ikamo. hodala sam po hodniku i parkingu dok nisam osjetila da mi je vrijeme.
pri zadnjem porodu morali su mi raditi kiretazu (nakon poroda, naravno) zbog zaostalog komadica posteljice. mm je cijelo vrijeme bio tamo, on je za vrijeme dok sam bila u sali drzao nasu djevojcicu i bio s njom. kad sam izasla iz sale (doduse, kaze da nije trajalo vise od 20-30minuta), jos je sacekao da dodjem sebi, nakon toga su curu odveli u djecju sobu, mene ostavili jos sat-dva "na promatranju" i onda me spustili dolje. curu mi donijeli gotovo odmah. mm kaze da im je prije odlaska napomenuo da je nasa zelja da je ne hrane nicim, da ce dojiti kad ja sidjem dolje. kad ju je donijela, sestra mi je samo napomenula da je mm to rekao i da joj, po nasoj zelji, nista nisu davali (doduse, ni bebuljica nije - bar po njoj - ni zaplakala). nakon toga dojila je sasvim normalno.
i jos - taj put je i pupkovinu presjekao mm - imam dojam da smo i ranijih puta to mogli tako izvest ali se nismo ni jednom sjetili. inace je svaki put bio samnom i drzao bebu dok nisam rodila posteljicu.
iz svog osobnom iskustva mogu reci da se moze dogovoriti sve, ako se nastupi cvrsto ali ne svadjalacki. ja sam odbila klistir i brijanje - nitko nije ni a rekao. odbila sam lezanje i konstantni ctg nadzor - pristala sam na maksimalno pola sata ctg ocitavanja - bez problema. dosao jest dezurni lijecnik (nije mi se nitko u smjeni bas dojmio i nisam bila bas odusevljena kad sam na prijemu vidjela tko je dezuran, al eto - kad krene, ne mozes bas reci - ok, vratit cu se u ponedjeljak
), pitao jesam li sigurna da ne zelim lezat i imat ctg - rekla sam da ne zelim i zamolila da me ostavi da hodam po boksu.
bebe sam uvijek i stalno vadila iz onih jastuka i spavali su samnom (jedino je prva bila i samnom i u onom kreveticu) tako razgoliceni - nikad mi nitko nista nije rekao - kad bi dosli po bebu, uzeli bi i bebu i jastuk i onda mi je vratili opet "upakiranu"
ja raspakiram sva ozarena ko da sam dobila bozicni poklon
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma