Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 66 od 66

Tema: izleti autobusom

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u nekoj, ne daj Bože, nesreći, ne pomaže ti ni jedan na jedan

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    u nekoj, ne daj Bože, nesreći, ne pomaže ti ni jedan na jedan
    naravno. u nekim nesrećama pomaže samo Bog/sudbina/...., a u nekima ništa.
    Ipak, situacija jedan na jedan je puno bolja nego deset na jedan, slažeš li se?

Vjerujem da bi polomljenih nosića ovog ljeta bilo manje da su djeca bila vezana.
    I jedan manje je puno.

Da se nedaj Bože, mom djetetu dogodi fatalna nesreća, jedina utjeha bi mi bila u tome da sam napravila sve što je u mojoj moći da ga zaštitim.
    Pitam se jesu li mali EU građani više vrijedni, kad oni moraju imati svoje mjesto u busu i biti vezani, od naše dječice.......koja ispadaju iz autobusa ili u boljoj varijanti lome nosiće

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Razgovarala sam s jednim autoprijevoznikom-privatnikom. Od početka 2008. se primjenjuje ne samo ovaj dio pravilnika nego će se-sad ne znam baš koji zakon konkretno i kada-sve uskladiti sa zakonima i propisima EU. U skadu s tim, trebali bi svi busevi koji prevoze školsku i naravno i vrtićku djecu biti niskopodni, sa tapeciranim sjedalima i naravno sa pojasevima. Ovo su već i sada zahtjevi nekih, barem na papiru :/
    Za razliku od toga, zahtjevi nekih nastavnika su da se troje djece vozi na 2 sjedala, jer zašto bi se plaćalo skupo izlet
    Ovo je nažalost praksa bila

U bližoj splitskoj okolici ima autobusa i barem nekoliko autoprijevoznikakoji imaju pojaseve na svim sjedalima. Ali to nisu niskopodni autobusi nego turistički, koji dakle opet ne ispunjavaju sve uvjete za prijevoz djece. Ali barem imaju pojaseve.
    Kod nas nitko nema niskopodne autobuse-evo, prema meni dostupnim informacijama.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mislim, kod nas u Splitu i okolici, niskopodne za prijevoz djece.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    pih, ja odavno računam s mc u rodi! 8)
    vi stvarno ne znate kog si vraga prizivate

nego, koju mi fotelju nudite?

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    pih, ja odavno računam s mc u rodi! 8)
    vi stvarno ne znate kog si vraga prizivate

nego, koju mi fotelju nudite?
    nama tu mc fotelja...uđeš u stroj, sve red, rad i disciplina. nikakav tapecirung.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na današnjem roditeljskom-izlet krajem mjeseca, vožnja minibusom sa pojesevima, po potrebi roditelji mogu donijeti i sjedalice za manju djecu.

meni je van pameti da se vozimo po gradu na puno manjim udaljenostima vezani u sjedalicama, a da na malo dalji put idu nevezani.
    pa nedajbože na samo malojače kočenje se mogu pošteno izudarati.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Drimm prvotno napisa
    Koji to bus ima pojaseve? Ja to nikada nisam vidjela.
    imaju skoro svi noviji busevi, samo ljudi ili ne znaju, ili ih niti ne zanima da se vežu.
    uvjerih se ovo ljeto, bila sam mislim jedina u busu koja se vezala.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

MA ima buseva s pojasevima, ali izgleda da GRAD takve baš i ne bira za prijevoz djece...bar mi se tako čini iz vlastitog iskustva, a i iz vaših...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

meni su ovi izleti busom koliko god zabavni bili ostali u sjećanju po mučnini i povraćanju, sjedenju po troje na dva sjedala i čak spavanju po troje na dva kreveta..

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    Citiraj vesna72 prvotno napisa
    Radi Roda i po tom pitanju.

Nemaš osnova za tužbu, dok god se ne propiše da se djeca smiju prevoziti samo autobusima sa ugrađenim pojasevima. Trenutno ovi autobusi odgovaraju traženim standardima.

Kad bi ZOSPC rekao i da autobusi kojima se prevoze djeca moraju imati ugrađene pojaseve, e onda bi se mogli razgovarati... A reći će. Jednom 8)
    ma ja sam vise mislila na kaznenu prijavu - ugrozavanje zivota il tako nesto

nego, vesna, znate li vi u rodi racunati ?

eh, ako znate, onda racunajte na mene kad krenete u ofanzivu s ovom tematikom.
    Daj viči glasnije, skoro si mi promakla.
    Računam koliko ti treba da se učlaniš? 8)

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

MA ima buseva s pojasevima, ali izgleda da GRAD takve baš i ne bira za prijevoz djece...bar mi se tako čini iz vlastitog iskustva, a i iz vaših...
    Mislim da bira ali je potražnja prevelika s obzirom na broj vrtića i izleta, posjeta koji se nude. Svi uvijek idu u slicnom periodu. Nitko ne ide u Maksimir u 12. mj., cim zatopli krenu svi vrtici , sve osnovne skole, pa pokrij ti to sve. Za jedan prosjecan vrtic trebaju 3 autobusa,a koliko ih ima u Zg i okolici....Ne odrazava se jedna kazalisna predstava svaki tjedan kroz citavu godinu, vec u jednom kratkom periodu , pa svi navale. Izletista s zivotninjama se posjecuju u proljce/ranu jesen, ne u ljeto jer je vruce, ne u zimu jer je hladno. Pa opet apsolutno svi navale. Mislim da nema dovoljno autobusa da bi pokrili potraznju.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

To samo znači da ne mogu svi ići.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

kod nas je na kraju sve ispalo super. autobus je bio ok, imali su pojaseve i vezali se, a što je najvažnije njim će se voziti na sve duže relacije (kraće im i ne trebaju jer su u centru pa pješice idu do kazališta).
    na izlet ipak nije išla, jer ovo nismo znali. na svu sreću nije joj uopće bilo krivo, čak je sama objasnila svojoj teti da ne ide jer se njena mama boji vožnje bez pojasa.

...ja ipak ispunjavam pristupnicu...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

To samo znači da ne mogu svi ići.
    Da, ako se svi žele autobuse u kojem se mogu vezati. Nisam znala da je u pripremi ovo s pojasevima za prijevoz djece. Samo me zanima hoce li stvarno biti nesto od toga na kraju...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

http://narodne-novine.nn.hr/default.aspx

Izmjene Pravilnika koji regulira prijevoz djece.

Članak 2.

U članku 2. iza podstavka 7. dodaje se novi podstavak 8. koji glasi:

»– sva sjedala moraju imati naslon za glavu,«

Dosadašnji podstavci 8. 9. i 10. postaju novi podstavci 9., 10. i 11.

Dosadašnji podstavci 8., 9. i 10. koji postaju novi podstavci 9., 10. i 11. mijenjaju se i glase:

»– sigurnosni pojas mora biti ugrađen na svim sjedalima,

– na svim sjedalima moraju biti nasloni za ruke,

– ako u autobusu postoje mjesta za stajanje, ne smiju se koristiti.«

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •