Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: Poljski miš u stanu?

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Poljski miš u stanu?

Sestra mi u stanu ima miša. Od kud se stvorio u zgradi i na 4 katu? Stan je iznajmljen. ( Sestra mi je vrlo uredna, nekad se pitam da li netko živi u tom stanu. )
    E sad, probala je s ljepilom za miševe al bi radije neki besmtrni način, za miša naravno.
    Ima li tko savjet?

Jel moguće da je neka druga životinjica?

:?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kumovi iz Švice su kupili nekakav uređaj, koji navodno koristi švicarska vojska za istjerivanje miševa iz njihovih hangara, silosa ili štoli, koja se sastoji od nekakve kutije i dva senzora, koja montiraš negdje i oni valjda proizvode nekakav zvuk koji najviše sliči na psiktanje zmije. To je valjda za prevenciju, jer su skužili odakle su miševi ušli u kuću, pa više ne budu, ali su skužili da onaj u kući ima doktorat: još se nije ulovio, barem ne do danas: koristili su trapule, lijepak... i ništa. Uskoro dolaze, pa ću ih baš pitati, da li je podstanar još u vikendici ili je odselio.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj banklorraina prvotno napisa
    ali su skužili da onaj u kući ima doktorat: još se nije ulovio, barem ne do danas: koristili su trapule, lijepak... i ništa. Uskoro dolaze, pa ću ih baš pitati, da li je podstanar još u vikendici ili je odselio.
    Super, imat će ljubimca, htjeli, ne htjeli.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ili možeš, kao što MD radi, mišu čistit nogice s krpom natopljenom razrjeđivačom nakon što se zalijepi i onda ga pustiš na slobodu

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

napravit neku klopku?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Postoje mouse-friendly klopke - miš uđe, za njim se zatvore vratašce i voila! Pustiš ga na slobodu i to je to.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Luna gdje to kupiti? Nije baš da često istjerujemo miševe.

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Miš na 4. katu :? Malo mi je to ipak čudno :/ A po čemu zaključuju da je miš??? Jesu ga vidjeli??? I sama kažeš da je možda neka druga životinjica..........

DA im nije dijete donjelo neku životinjicu kao ljubimca

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

miš se vrlo lako popne po fasadi. ide jesen i oni traze mjesto gdje ce se sakriti. ovo penjanje sam ja gledala s prozora. on fino prema meni pa sam ga samo partvisem odvojila od zida

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Šnapi nisi valjda ozlijedila jadnog mišonju ?
    Pa ja sam kod sveki u kući znala uloviti miša rukom i onda ga pustiti van u prirodu. Naravno svi oko mene su padali u nesvijest jer se ja bojim i najmanjeg kukca osim bubamare. Čak me jednom miš i ugrizao,ali eto srećom niš mi nije bilo.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mojem stricu se mis popeo na 3. kat zgrade na jarunu!!!
    brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    ili možeš, kao što MD radi, mišu čistit nogice s krpom natopljenom razrjeđivačom nakon što se zalijepi i onda ga pustiš na slobodu
    i ja bi to, ma me strah da me ne ugrize... :/
    Umisto toga, čekam (i po sat vrimena) da se uhvati, pa ga (dok se još nije skroz zapetlja) pustim vani. Nažalost, eto, naša je ulica puna mačaka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj LeaB prvotno napisa
    Luna gdje to kupiti? Nije baš da često istjerujemo miševe.
    Pitat ću frenda vegetarijanca koji je nedavno ulovio miša na tu foru, pa ti javim.

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Misevi u zivotnom prostoru nemaju puno veze sa (ne)cistocom stanara. Jednostavno, u ovo doba godine posebno se vole sklanjati iz hladnog u toplo.

Humane misolovke se, ovdje "kod nas vani", mogu kupiti u u radnjama tipa "Pevec".

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Amelie32 prvotno napisa
    Šnapi nisi valjda ozlijedila jadnog mišonju ?
    Pa ja sam kod sveki u kući znala uloviti miša rukom i onda ga pustiti van u prirodu. Naravno svi oko mene su padali u nesvijest jer se ja bojim i najmanjeg kukca osim bubamare. Čak me jednom miš i ugrizao,ali eto srećom niš mi nije bilo.
    ma kaj bi ga ozlijedila on je pao dolje i kak je spretan samo otrcao dalje. radilo se o prvom katu, a popeo se malo vise od prizemlja.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa
    mojem stricu se mis popeo na 3. kat zgrade na jarunu!!!
    brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!
    a mojoj sveki na 10 kat u zgradu.......

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ovo stvarno zvuči skeri :shock:

Al opet, pa kaj se miševi ne boje ljudi???? Kak onda idu u stanove???? I kak se po fasadi popne na 10 kat :/

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

pa imaju male kanđice, a fasada je hrapava. traze valjda otvoren prozor i miris klope

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

možda i oni osvajaju "vrhove zgrada" kao mi vrhove "K5", "Himalaja" itd. ili se malac poslužio liftom (Sveki kaže da je možda bio u nekoj vreći hrane, pa je meni to još više scary)

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mojoj mami na 9 kat !! :shock: :shock: uf....ja bi umrla

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj donna prvotno napisa
    mojoj mami na 9 kat !! :shock: :shock: uf....ja bi umrla
    Poznanici je na 5. katu (bez lifta ) iz wc-školjke iskocio vodeni štakor i prošetao stanom. Poljski mišek je za to dječja igra. Osim toga, miševi su dragi kućni ljubimci .

zizi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mim prvotno napisa
    Poznanici je na 5. katu (bez lifta ) iz wc-školjke iskocio vodeni štakor i prošetao stanom. Poljski mišek je za to dječja igra. Osim toga, miševi su dragi kućni ljubimci .
    :shock: :shock: :shock:

Molim te reci da se šališ i/ili da je ovo neka fora. I to ne baš dobra.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pevec i slični dućani drže zujalice za izgon glodavaca. To fercera.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Meni je na 4 kat zalutao štakor.

gađala sam ga cjepanicama.

pametniji je popustio i otišao je dolje u podrum.

užasavam se štakora.........kao i onaj glavni lik iz Orwellovog B.B.-a

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

LeaB, a kako znate da je baš poljski miš??

Inače, oni se u stan/kuću mogu ušuljati i preko odvodnih/kanalizacijskih cijevi. I nema veze s visinom. nama je nedavno na poslu izletio iz sifona u WC-u

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj zizi prvotno napisa
    :shock: :shock: :shock:

Molim te reci da se šališ i/ili da je ovo neka fora. I to ne baš dobra.
    Nažalost, ne šalim se. Žena sjela na wc školjku i čula da nekaj unutra bućka. Ustala, pogledala, vrisnula i istrčala iz wc-a, a s njom i štakor. Njen sin ga je uhvatio dok je cijela familija bila stisnuta u ćošku .

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Nažalost, ne šalim se. Žena sjela na wc školjku i čula da nekaj unutra bućka. Ustala, pogledala, vrisnula i istrčala iz wc-a, a s njom i štakor. Njen sin ga je uhvatio dok je cijela familija bila stisnuta u ćošku .
    zado ja od djetinjstva prije nego sjednem na WC školjku pogledam u nju i z svaki slučaj pustim vodu

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja sam kod mojih (na 3 katu) vidjela štakora u WC školjci :shock:, srećom nitko nije sjeo

oni od tada uvijek spuštaju poklopac na WC-u

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ovo se sada razvilo u takvu raspravu da ce me bit strah ici na wc

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ovdje se ipak prica o maaaaaaaaaaaalom poljskom misu a ne o stakorima, tako da nemajte straha 8)

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

:shock:
    imam knedlu u grlu od svega gore navedenog

zizi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj šnapi prvotno napisa
    ovo se sada razvilo u takvu raspravu da ce me bit strah ici na wc
    Potpisujem!

Ja sam se ko klinka užasno bojala tako nečega, ali sam se uspjela uvjeriti da je to nemoguće.
    Super . Sad će mi trebati kojih 5 godina da ne čujem ništa na ovu temu, pa možda odem opušteno na WC.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

molim lijepo, moj ŠTAKOR JE BIO NA STUBIŠTU ,a ne u wc -u

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Fakat ne znam zasto ja imam potrebu citat ovakve topice.
    Mrzim stakore i miseve i sve njih mrzim..nek se idu druzit svi skupa zajedno u cudesnu sumu i nek ostave nase veceje na miru!

I meni bio mali misek u wc-u, duga prica..nije bitno..glavno da je otisel. Bljak...brrrr!

zizi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj retha prvotno napisa
    Možda iz znatiželje?

Ja definitivno prestajem pratiti ovu temu. Da sam se barem prije tog sjetila. :/

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Prošle zime nam je mačka u stan donijela miša ne bi li se poigrala s njim, ali je ispalo da se on poigrao s njom i neko vrijeme živio s nama. Čak smo mu hranu ostavljali da ne traži sam, ali nas je bilo strah da ne pozove prijatelje, pa smo ga odlučili izbaciti van.
    MM je napravio klopku kao u crtanom. Kartonska kutija koja je s jedne strane poduprta štapom (kod nas olovkom) na koji je vezan komad sira. Kada miš uđe i zgrabi sir, olovka se izmakne i kutija poklopi miša. I uspjeli smo ga 3x uhvatiti u tu klopku, ali nam je, lukavac mali, svaki put pri transportu pobjegao.
    Onda sam na tavanu potražila mišolovku koju pamtim još iz svog djetinjstva (jedna od prvih sjećanja) u koju se miš i ulovio. Nažalost, mačka je drugi put bila lukavija.

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ajme što je sladak

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Blis mišonja je bio presladak.

A kaj se digla takva frka zbog štakora, pa oni su u ZG domaće životinje.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

živa istina je to sa štakorima i wc! bio je slučaj i u Osijeku da je izašao iz wc-a !!! ja bi se onesvjestila da ga vidim !! :shock: zato i ja gledam gdje sjedam!!!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

nama je isto mišonja u stanu. Mi smo u prizemlju. Imamo vrt i psa, zbog kojeg su vrata uvijek otvorena.... Pa eto nam sad. MM sam govori kak nam je to još jedan kućni ljubimac. I meni ga je žao, ali mi baš nije ugodno kad ga vidim kak preleti ili ga čujem kak grebucka. Danas ću natjerat MM-a da idemo kupit neku od tih humanih mišolovki...

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pričam ja danas mami o štakorima iz wc školjki i kako mi je to malo :/
    a ona će meni - pa šta se ti ne sjećaš kad si ti bila mala - meni već :shock: - uglavnom, priča ide ovako: naši dobri prijatelji, žive u Zagrebu, u zgradi na 1. katu, otišli na more i nije ih bilo mjesec dana. kad su se vratili, imali što vidjeti - u zatvorenoj kupaonici, bez prozora, s otvorenom wc školjkom, krepani usmrđeni štakor, ispreturao cijelu kupaonu, izgrizao sve što je mogao, uključujući veš mašinu, te na koncu odapeo. ne moram napominjati da su cijelu kupaonu razbili i napravili novu. ali priča je stvarno

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj retha prvotno napisa
    Mrzim stakore i miseve i sve njih mrzim..nek se idu druzit svi skupa zajedno u cudesnu sumu i nek ostave nase veceje na miru!

I meni bio mali misek u wc-u, duga prica..nije bitno..glavno da je otisel. Bljak...brrrr!
    A je si krvava, ja sam se sada nasmijala do suza! Još ih brišem!!

mamaanita avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

meni su u proteklih par tjedana navalili miševi na zgradu. Ja sam u svom stanu ulovila 2 komada (ulazili kroz prozor i na vrijeme sam ih vidjela). I još 4 komada na balkonu. Stavila sam dvije mišolovke pred vrata na balkonu jer me strah otvoriti vrata. Prozori su do daljnjeg svi zatvoreni, a kad ih otvaram doslovno sjedim pred njima i pazim da koji ne uleti. Popnu se po fasadi (vidjela svojim očima). Ja sam na 2 katu. Došli su i do trećeg kata, susjedi svojeg još nisu ulovili. Nismo ni prljavi, ni neuredni niti po ičem drugom drugačiji od drugih stanova. Sad kad je zahladilo oni traže neko skrovište. Prošla zima je bila topla pa ih ima više nego inače.

Uloviti miša bez da ga ubijete možete sa staklenkom i polovicom oraha. Naslonite staklenku na polovicu oraha tako da polovicu oraha okrenete jezgrom prema sredini boce (vjerojatno će vam se par puta srušiti prije nego uspijete zadržati ju u tom položaju) Miš uđe pod staklenku i čim dotakne orah, staklenka se sruši na njega.
    Zvuči komplicirano. Ako niste skužili probat ću slikati pa da vidite.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni je ovo najstrašniji topic na cijelom forumu, pogotovo onaj dio koji se odnosi na štakore :shock:

mamaanita avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam puno puta držala štakora u ruci dok sam studirala i nije me bilo strah, ali da mi iskoči iz WC-a vjerojatno bi me strefio infarkt.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo i ja ove godine muku mucim s misevima, nikad ih do sad nije bilo, a ove godine sam ih uhvatila 7 :shock: :shock: :shock:
    uzas jedan, i nikako ne mogu skuzit odakle dolaze, sumljam na kuhinjski odvod, ali za to provjerit trebala bih razmontirati cijelu kuhinju, koja je naravno, u komadu ...uzas jedan...
    prvo sam ih hvatala na ljepilo, ali to me uzasno uznemiravalo, ne bih mogla spavati od griznje savjesti...(ko da njega grize savjest sto mi seta po kuhinji oko hrane.... )
    uglavnom imam odlican recept za lov bez krvoprolica (isprobano na 4 ulova)
    potrebno je:
    - 1 prazna obicna staklenka, od kiselih krastavaca, recimo
    - 1 orah u ljusci
    - komad kartona
    na kraton stavite otklopljenu staklenku, otvorom prema dolje i s jedne strane ju podbocite s polovicom ljuske oraha, s tim da jezgru oraha okrenete prema unutra tako da mis mora uci ispod staklenke da dodje do jezgre, a cim ju pocne grickati, orah se pomakne i staklenka poklopi misa.
    Nadam se da nisam zapetljala previse
    Miseki strasno vole orahe i meni se hvataju ko ludi....jos da doznam odakle dolaze :/

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pih...mamaanita..tek sad vidila tvoj post

mamaanita avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

to je bar dokaz da djeluje. Moja mama ih je na taj način ulovila jako puno

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

MaemI jel bi ti mogla poslikati to da vidim kako točno treba namjestiti orah, nisam sigurna da sam dobro skužila. Iako na sreću nemam ni jednog miša u kući, zbog ovih postova sam postala paranoična.

Prekjučer mi veli seka da je i ona dobila posjetu u kupaonici i to na drugom katu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Humanih misolovki sa vratascima ima u svakom ducanu tipa Metalija, uglavnom u onim ducanima u kojima se prodaju raznorazni sarafi, cavli i ostala muska majstorska galanterija. Kupovala sam prije par godina, kosta nekih 15-20 kn i efikasne su.

Inace, imala sam nedavno misa u kuhinji kojeg sam molila danima da se ulovi u tu misolovku da ga mirno iznesem van na livadu. I tako jednom usred noci sidem u kuhinju po vodu. Upalim svijetlo, i ugledam ga siroce kako sjedi na kuhinjskoj krpi na sred stola i ni makac. Valjda sam ga toliko prepala da se ukipio, nije imao kud zbrisat pa je pretpostavio da mu je pametnije pravit se nevidljiv. Pustio je da mu pridem i poklopim ga poklopcem od woka - totalno se predao! Uz pomoc velike daske za rezanje koju sam gurnula pod poklopac, u dva ujutro sam ga iznijela van i veselo je odskakutao preko ceste (susjedu valjda!!!).

Misevi uopce nisu strasni. Osim toga, macke su i vise nego ucinkovite. Razbjeze se valjda cim namirisu macku u blizini.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •