Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: opet relaktacija-HELP

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno opet relaktacija-HELP

Počeli smo se nakon 15-ak dana nedojenja i neizdajanja opet dojiti...cura ima sad 6 tjedana i još uvijek je zainteresirana za dojke...tih 15 dana nedojenja imala sam problema...pila antibiotik i bromergon i nako štosam skužila da mlijeka nakon svega toga ima pokušavam vratiti dojenje...ali...
    ovih 15-dana koliko se opet dojimo flašicu nije smanjila....doduše sad je mjesec dana kako pije flašicu a količina jako varira...od 50ml do 130ml po obroku tako da neznam da li nešto posisa :?
    dojke su mi jako mekane.....nekad je zainteresirana samo par minuta a nekad sisa i po pola sata...
    jako gutanje ne čujem...možda malo na početku
    evo npr. jučer je bilo flašice 110ml 90ml 75ml 130ml 90ml...prije svake flašice ponudila sam joj obe dojke i još 2 puta u međuvremenu kad je bila nemirna....nakon obroka od 75ml jako brzo je bila gladna...
    nakon što pusti dojku izađe možda još koja kap mlijeka kad pritisnem i to je to..
    kako ću znati da ju je sigurno ispraznila?
    zadnjih par dana se čak i podrigne nakon dojke što u početku nije bio slučaj...
    cure help...da li ćemo se ikad moći vratiti isključivo dojenju jer mi je to velika želja??

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

povratak ide polako, ne preko noći
    super je što prihvaća dojku
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=111&Show=603
    to je o relaktaciji

smanjivanje količine adaptiranog ide postepeno , 30-40ml svaka 3-4 dana

u onim danima kad joj nije baš do sisanja , nego samo par minuta, bilo bi dobro nakon podoja da izdajaš
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=277&Show=2473

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Navijam za vas! Samo hrabro i polako, ne može preko noći (na žalost )
    Probaj adaptirano davati na čašu/špricu ima o tome na portalu. Za svaki obrok ponudi dojku, pa kad više nema daj adaptirano, kad popije adaptirano, a ti opet daj dojku, jer se već napravilo bar 10ml
    Pusa i ~~~~~~~ da uspijete!

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

s relaktacijom polako. daj si vremena.
    ako ste nekoliko tjedana na bočici računaj da će vam trebati toliko za povratak na isključivo dojenje. ne žuri.
    pomalo smanjuj količinu adaptiranog koje daješ. znači svakih nekoliko dana 10-30 ml. napravi si neku okvirnu računicu za tih narednih nekoliko tjedana. i polako kreni.

u dojkama sigurno ima mlijeka samo treba vremena da se stvori dovoljna količina. nudi što češće dojku, obavezni su noćni podoji, odmaraj i opusti se.

osnovno pravilo je da koliko beba posisa toliko će se mlijeka stvoriti za idući podoj.

ako ima dudu probaj izbaciti tako da dijete bude što više vremena na dojci.
    pazi na pravilan položaj.

sretno i javljaj se!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

cure hvala na podršci.....
    Mamita...dudu nemamo jer je cura neće....a problem i je u tome što su joj obroci jako neujednačeni....neznam kako da izračunam toliku količinu manje kad je nekad ona sama smanji u samo 1 obroku a drugi put nadoknadi u par slijedećih obroka....
    evo samo primjera radi....prije neku večer stavila sam je na prsa i poslije je popila samo 40ml adaptiranog i zaspala skoro 5 sati...nekako mi se čini nemogućim da je posisala cca 60ml iz prsiju ako za prosjek uzmem da popije 100ml po flašici....uhhh...možda najbolje da ne računam previše ali me strah kao i mnogo drugih mama da je gladna i da zaspi zato što ju je dojka utješila a ne nahranila...

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, nemoj računati koliko je posisala jer to nećeš nikada uspjeti.

niti se nemoj izdajati da bi pobrojala koliko je mililitara unutra.

za dudu super još bolje.

nema veze ako popije manje adaptiranog, bitnoa je količina koju ti pripremiš, znači ako je 100ml neki početak, za tri dana smanji na 80ml.

bitno je pratiš opće stanje djeteta, broj pelene upišenih 6-8 i koja pokakana. djete mora kad je budno pratiti te očima? da li je vesela? guguće li?

obrati pažnju na stolicu? kakva je sad? što bude dobivala više tvog mlijeka, a manje adaptiranog stolica će biti drugačija, mekša, možda više zlatno-žuta.

pusti ju da doji koliko želi. zadnje masno mlijeko je to koje će joj dati kalorije. u dva sata nudi istu dojku.

strah da je dijete gladno je normalan, vjeruj, svi smo time bili opterećeni. čak i kada dojenje super savšeno ide. pogotovu ako je okolina ta koja nešto šušnjari.
    okruži se ljudima koji će ti dati podršku.
    prati bebicu, njeno stanje je najbolji pokazatelj.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ma cura je super...osmjeh od uha do uha mi to najbolje govori...jedino popodne i navečer nekad zna preskočiti spavanje pa je nervozna ali i onda nošenje riješi problem....
    stolica joj je onako žuto zelena ali isti problem sam i sa starijom curicom koju nisam dojila imala i rekli su mi da može od (kršitelj koda)a biti takva jer navodno ima u njemu dosta željeza...
    nisam prije napomenula da kod mene situaciju malo komplicira i dijabetes tako da se ne smijem previše iscrpljivati a sa dvoje male djece(starija ima 3,5 godine) nije lako...znam samo da neću odmah odustati...kontam tek je prošlo nekih 2 tjedna od početka....
    i da još napomenem imam i podršku pedijatrice...koja na kraju nije niti vjerovala da ću išta uspjeti nakon 15 dana bromergona....vagali smo se jučer...dobila je cca 200g u tjedan dana i svi smo zadovoljni....
    a cure drage vaše podrške nikad dosta...

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

onda samo polako

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •