Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Pauza između simuliranih IVF-ova?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Pauza između simuliranih IVF-ova?

Bok cure,
    imam jedno pitanjce - zapravo mi nije jasno po čemu se određuje trajanje pauze između stimuliranih IVF postupaka? Bila sam u Petrovoj i na IVF poliklinici i tamo prakticiraju pauzu 3-4 mjeseca, a na VV ne manje od 6 mjeseci? Ne kužim otkuda ta razlika u pristupu?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne znam za te klinike, nisam iz Zagreba, ali kod nas zavisi od stimulacija, t.j. od protokola u kom si bila, ako je dugi, jos i kombinirane hormonalne stimulacije moras min.6 mj. evo ja sada cekam 12mj. da idem u novi postupak, prvi je bio u svibnju, ali nisam uspjela. Jos sam imala laparoskopiju u srpnju, pa zato cekam do prosinac.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Bila sam uvijek u dugim postupcima, ali me čudi ta razlika od klinike do klinike.
    A gdje si ti bila u postupku?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Obavezno 6 mjeseci pauzirati!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ovisi o tebi i tvojoj horm.slici.
    da li si imala poslije bikemijsku, da li si imala transfer, koju si terapiju horm dobivala...ovisi o svemu.
    ja sam na IVF i imala sam pauzu od 5 mjeseci punih, a tim da sam imala biokemijsku krajem 4/07., i terapiju 3 mjeseca jasmin tbl.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Zadnji put sam bila u IVF/ICSI postupku na IVF-u, sa Suprefactom i Merionalima, transfer blastocista, ali niš od trudnoće. Hormoni su mi OK, ali uvijek dosta burno reagiram na ljekove pa bude blaga hiperstimulacija...

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moramo imati na umu da je MPO uz stimulaciju rizicna. Jasno da nam se svima zuri doci do bebice, ali ne po cijenu vlastitog zdravlja.
    zato, svakako napraviti pauzu od 6 mj.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Da, ipak je zdravlje najvažnije. No, koji su zapravo sve rizici? Nisam primjetila da se na forumu o tome previše piše, a pitanje je i koliko je uopće i medicina upoznata s dugoročnim faktorima rizika? Mislim, ipak se MPO primjenjuje relativno kratko, a i lijekovi se mijenjaju... :?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mimi32 prvotno napisa
    Bila sam uvijek u dugim postupcima, ali me čudi ta razlika od klinike do klinike.
    A gdje si ti bila u postupku?
    u Makedoniji

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mislim da je veća razlika u pauzama u bolnicama, jer su tam veće gužve, nego privatno. a možda se i varam?
    mislim da je to sve individualno, ali znam sigurno da je 4 ciklusa minimalno čekanje.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

sigurno da je veća pauza u bolnicama, ali to je zbog gužvi (u Petrovoj se čeka na red nekoliko mjeseci do godine dana). Mene zanima koji su zdravstveni faktori rizika ako se ide češće na stimulacije?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mimi32 prvotno napisa
    sigurno da je veća pauza u bolnicama, ali to je zbog gužvi (u Petrovoj se čeka na red nekoliko mjeseci do godine dana). Mene zanima koji su zdravstveni faktori rizika ako se ide češće na stimulacije?
    evo da pokusam da ti odgovorim.
    ja licno loso reagiram na stimulacije. Kolabiram nakon pojace doze. Mogu misliti sta se sve dogadja u mom organizmu. Stimulacije nisu tako bezazlene i organizmu treba vremena da se vrati u normali.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Stav dr. kod kojeg sam se ja liječila da ako regularno reagiraš na stimulaciju ili ako slabo reagiraš, u postupak, stimulrani, možeš svaka 2-4 mjeseca, dok ako reagiraš npr. hiperstimulacijom u postupak smiješ nakon minimuma 6 mjeseci pauze.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ovo mi je vrlo značajna informacija jer iako sam čekalica bete nekako imam osjećaj da ništa neće biti od ovog postupka pa s obzirom da sam sasvim pristojno reagirala na lijekove mogu dalje za par mjeseci.
    Sve preko6 mjeseci mi je zvučalo jako puno i produbljivalo moju tugu.
    Hvala Rvukovi

Početno

evo curke da se i ja uključim.mimi neznam o čemu ovisi pauza ja sam bila u Petrovoj u 5. mj niš od trudnoće i zbog gužve redovno čekam 5. mj sljedeće godine.kolegica koja je sa mnom sve isto radila kaj i ja od ljekova do transferasve isto na dan odlučila se sama kupiti ljekove i ide sad za par dana.rekli joj da može nema veze.ja neću sama kupovat ljekove dok nemoram. u međuvremenu idem krajem 11. mjeseca na VV gdje bih upala i prije ali su mi rekli da mora proći obavezno 6 mjeseci i ni dana manje. pa sad nek smo pametne ... pozdrav svima inače već jako dugo vas pratim i sve ste velika podrška hvala vam svima

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa čuj, možda nema veze, ali zašto reskirati ako se još uvijek ne zna točno na koji način stimulacije mogu ugroziti zdravlje žene, ne trenutačno, nego za par godina.

s obzirom na određeni rizik koji nose stimulacije bolje je biti oprezan, jer kad već toliko vremena čekaš na dijete, mjesec sim ili tam ništa ne znači u usporedbi s tvojim zdravljem.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam radila Aih sa klomifenom i gonalima i trebala sam pauzirati po 3 mj. to je bila preporuka dr. Ja sam i duže pauzirala, jer se pomlo i bojim tih hormona. A s druge strane ovisi u kakvoj si stimulaciji bila

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Zaista malo znamo o eventualnim rizicima. Ili smo sve u fazi 'daj da zatrudnim, a o tome cu brinuti poslije'...Bar ja tako razmisljam...

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Hvala cure na odgovorima i mišljenjima!
    Ja sad pauziram 6 mjeseci, ali zato što sam tek sada na redu u Petrovoj. Inače mi moja doktorica kojoj stvarno vjerujem kaže da je pauza 3 mjeseca, a na VV - minimalno 6. Čini mi se da na VV to prakticiraju i između ostalog i zato kaj im je velika navala.
    Usput, jel netko zna kakvi su postoci uspješnosti u Petrovoj?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

I mene bi to zanimalo za Petrovu...

Istina Hani, ja sam kad sam tek počinjala sa inseminacijama strepila od svih tih lijekova ali sad kako uzmiče vrijeme već kujem plan kako ću sve češće ići u postupke. Kao npr - za 3-4 mjeseca idem privatno na IVF a onda ću za opet otprilike toliko već doći na red u Petrovu. In the meantime uopće ne razmišljam da bi neki od tih puta moga i uspjeti
    Kao da sam neki ovisnik o postupcima. No ja ipak gajim nadu da možda uspijemo i u kućnoj radinosti.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Dodo, ja sam ista kao ti u tome! Samo računam kad ću ponovo u postupak - bila sam u svibnju na IVF-u, pa ću sad u studenom u Petrovu, pa ako ne uspije, gledam već kak ću opet za par mjeseci na IVF!
    Zapravo je to tako čudno, ja si uopće ne mogu zamisliti kako je to zatrudnjeti prirodnim putem...

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Iako ovih dana namjeravam stupiti u kontakt sa sestrom Jasnom u MB,prvo ću vas, drage Rode pitati za savjet.
    Ovako, moj prvi stimulirani ivf planiran je za siječanj. No, kako klinika ( Vinogradska) počinje raditi 10.01. ( i od tada mogu podignuti ampule), a ja sam, NARAVNO DOBILA M DANAS,postupak se prebacuje na slijedeći ciklus - veljaču. Kako imam termin u Mariboru u 6. mjesecu, a protokol će biti dug (samo pretpostavljam - još nisam bila stimulirana), a to pak znači da ciklus prije moram započeti s kontracepcijom, moje je pitanje da li je pauza između stimulacija dovoljna ili ću morati MB pomaknuti?

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Delfin, meni je dr.V rekao da prije njihovog postupka koji je bio zakazan u sijecnju zadnju stimulaciju mogu imati u rujnu. To bi znacilo 3 cilusa bez icega i 4. kontracepcija.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj delfin prvotno napisa Vidi poruku
    Iako ovih dana namjeravam stupiti u kontakt sa sestrom Jasnom u MB,prvo ću vas, drage Rode pitati za savjet.
    Ovako, moj prvi stimulirani ivf planiran je za siječanj. No, kako klinika ( Vinogradska) počinje raditi 10.01. ( i od tada mogu podignuti ampule), a ja sam, NARAVNO DOBILA M DANAS,postupak se prebacuje na slijedeći ciklus - veljaču. Kako imam termin u Mariboru u 6. mjesecu, a protokol će biti dug (samo pretpostavljam - još nisam bila stimulirana), a to pak znači da ciklus prije moram započeti s kontracepcijom, moje je pitanje da li je pauza između stimulacija dovoljna ili ću morati MB pomaknuti?
    mislim da je tesko izvodljivo pomjeriti MB uopće .a ako si dobila danas zar ne startas 3.dan ciklusa pa stignes od 10-og ili je doslo do nekih promjena sa startom gonala i menopura?

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

laky,termin u Mariboru može se pomaknuti za mjesec ili dva. Tako nam je rekao dr. V. na konzultacijama,a i sestra Jasna.
    Trebam početi s Decapeptylom 1. d.c.

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

taca,tnx.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pa zašto ne kupiš kutiju Decapeptila i počneš sada, možda da nazoveš dr. ako imaš broj da provjeriš jel to ok? Mislim ako ti je baš stalo da kreneš ovaj ciklus

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Mali Mimi,ne mogu nazvati dr. jer su u Vinogradskoj svi na godišnjem do ponedjeljka. I u ponedjeljak ne mogu po ampule jer sam iz Rijeke, a ponedjeljak bi trebalo početi sa stimulacijom . Ništa, strpit ću se do slijedećeg ciklusa. Kad sam mogla ovoliko, mogu još to malo. Hvala svima na savjetu!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •