Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: molim preporuku za udzbenik iz hrv. jezika za 1. razred

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno molim preporuku za udzbenik iz hrv. jezika za 1. razred

drage mame skolaraca, htjela bih nabaviti ono iz naslova za moje dijete, tako da, koliko nam vrijeme dopusta, malo radimo i na napretku u hrvatskom jeziku (sad kad je dosla skola, jezicac na vagi znatno prelazi na stranu njemackog). znaci, ne treba mi slovarica nit pisanka, on cita i pise, htjela bih udzbenik/vjezbenicu ili sl. sa zadacima iz hrvatskog. ako moze molim puuno odgovora prijepodne pliz, dolazi mi frendica iz zgba preko vikenda, pa bih je zamolila da mi donese.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A da klinca pretplatis na SMIB?
    Ima tekstova, krizaljki, pjesmica, dodje svaki mjesec, nije udzbenik, ali se cita i pise.
    Godisnja pretplata za inozemstvo je 24 eura (10 casopisa godisnje), dodje ti doma na adresu.

Inace, imam neke skenirane vjezbenice na kompu (radim u nasoj dopunskoj skoli ) bas za klince vani, ali i obicne vjezbenice. Samo ne znam moze li se to poslati mailom...cini mi se preveliko...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo adrese za smib:
    http://www.skolska.com.hr/hrv/page.a...smib_ocasopisu

Nama u Njemacku normalno i redovito dodje. A klinci ga vole.
    Svaki mjesec dobijes novi materijal, ima i stripova, razmisli o tome...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Inace, ako treba knjiga - preporucam ovo:

http://www.skolska.com.hr/hrv/page.a...11543&act=more

To je dodatni materijal - sve u jednom (i udzbenik i radna biljeznica) pisu se slova, ali uz njih su tu i pjesmice i razni zadaci i malo zahtjevnije stvari. Neki nasi klinci vani rade i po tome.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

E, da znam editirati, sve bih ugurala u jedan post.
    Ali, ne znam.

Jos jedan link:

http://www.profil.hr/index.php?optio...214&Itemid=353

Ali to je od drugog razreda. Nemas bas knjige za PRVI razred u kojoj se NE uce slova...

Ova radna biljeznica gore (Ucim pisati) ima po jedan red slova, onda kratki tekstic i slicice koje treba imenovati, to je ok.
    Sretni koraci imaju zgodne radne istice koji nisu povezani sa udzbenikom, mogu se obradjivati i samostalno. Ali - za 2. razred...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

brigita, hvala puno (ti si na t. burazi ulogirana od neki dan?)
    kad velis "to ti je za 2. razred", ja sebi pokusavam predociti koja je to tezina. M. zna citati i pisati mala i velika slova (brze cita neg sto pise ), rjesava lakse krizaljke, osmosmjerke, anagrame itd., cita stripve tipa miki maus i sl., slikovnice, nekad cak ulovi titlove na tv, ako nisu predugacki. malo smo radili onaj kviz sa linka ines falak, to mu je bilo ultradosadno, pa sam prestala (doduse radili smo samo 1. razred).
    da li da mozda ipak pocnem sa necim malo zahtjevnijim?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ak ti nije bed printati - mogu ti poslati cd s nekim skeniranim knjigama od 1. do 4. i ta izdanja iz Hessena (namijenjena dopunskoj skoli) na CD-u, samo posalji adresu na PM. Tesko nam je doci do adekvatnih materijala za klince pa mi "dopunski" ucitelji imamo svojevrsnu mrezu - tko nadje, taj skenira...
    Onda mozes kombinirati uz neku knjigu...

Meni se SMIB za to sto hoces citi dosta dobra ideja. Dobijes ga svaki mjesec i imas raznoliki materijal - od prvog do cetvrtog. Postoji jos jedan zgodan casopis (Prvi izbor), ali oni nisu tako sigurni za isporuku u inozemstvo...

Ne znam kolika mu je jezicna kompetencija u hrvatskom, pretpostavljam (prema svojim ucenicima) da je u njemackom ipak bolji.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A imas na onom linku Profilovom i neke stranice iz udzbenika u pdf-u u originalu - probaj vidjeti je li mu to pretesko...

Ja sam i dalje za - SMIB.
    I pokoji udzbenik, usput.
    Sretni koraci imaju dodatnu LJETNU RADNU BIJEZNICU s ponavljanjem cijelog gradiva, ali ta nije na stranicama pa ne znam kako izgleda.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ravnopravno se sluzi sa oba jezika, ali bojim se da jemacki uskoro ne postane dominantan
    poslat cu ti pp

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ok, javi se.
    Moram sad na posao - radim od 3, ali njemacki su vlakovodje odlucili bas danas strajkati pa krecem ranije...
    Ako mali hioce i ti imas volju - jezici i dajle mogu biti ravnopravni. Samo ne smijes forsirati klinca - mora mu sve to biti radost, a ne briga...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •