Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Tuče me

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Tuče me

Da li se vama događa da se vaša djeca na nešto/nekoga naljute, razbjesne i onda ne znaju kako to ispucati pa vas tuku?
    Od kad smo (prije mjesec dana) krenuli u vrtić ovo je još izraženije. Ne bih to povezivala s lošim utjecajem klinaca iz vrtića, više s više frustracije u njegovom mladom životu koju ne zna kako ispucati... pa ju ispucava tako da tuče osobu koju najviše voli...
    Kako to zaustaviti? Na što preusmjeriti bijes? Kako kazniti?!

/ne očekujte brzo moje reakcije na vaše postove jer sam rijetko online/

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I kod mene toga ima. Zna nam reći da nas ne voli kad je ljuta, ali to ne kažnjavamo niti se na to ljutimo, ali ne smije nas tući. Kad udari- mamu, tatu, seku ide u kaznu- sjedi na krevetu par minuta- to joj je dosad najveća kazna u životu, derište moje malo.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I mi imamo problem s udaranjem. Povremeno nestane pa se opet javi. Ja to pripisujem upravo tome da ne zna drukčije ispoljiti ljutnju koja je uhvati kad nešto nije po njezinom. Kad se ohladi kaže: Oprosti, draga mamica, lijepa mamica ... nemoj tući mamicu ... Ali vidim da se nekad jako naljuti i ne zna se kontrolirati. No, dogodilo se nekoliko puta i da je zamahnula pa je stala ... mislim da je to velik korak za tako malog čovjeka. Kako postupamo: kad god se dogodi pričekamo da se smiri i onda joj objašnjavamo da se to ne smije. MM joj je čak neki dan uhvatio rukicu kad je zamahnula - to ju je jako dodatno razljutilo, ali je i shvatila da mislimo ozbiljno. Povremeno je znamo i udaljiti na par minuta u vrtić dok se ne ispuše.
    Trenutno razmišljam što joj mogu ponuditi u zamjenu za udaranje - učila sam je da lupi nogicom o pod - onda se počne smijati kad je podsjetim da to može raditi (kad je ljuta) - ne pali uvijek ...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

moj me mlatne nekada,i to kada je ljut ili ne dobije sto zeli.......ja mu kazem da nije lijepo i da me boli i da to nesmije nikome raditi..kaze nene----n da..dok ga opet nesto ne naljuti...nasrecu to je bilo jako rijetko. ova epizoda u vrticu koju je imao me jako razalostila i nadam se da cemo ju prerasti nekako

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tea je nekad to pokušavala, ali ja sam uvijek uzvračala totalnim ignoriranjem i jako brzo je prestala s time. Znači nisam je niti uzela pa zagrlila i poljubila (čitala sam dosta puta da to neki pakticiraju), niti sam opomenula - baš ništa, ko da nisam primjetila. Ako bi me udarila baš jako da jako boli onda sam se digla od nje i primila nekog svog posla kao da je ne primječujem. U 99 posto slučajeva, ona bi došla zamnom i zagrlila me i rekla onak tužno: Tukla sam mamu... draga mama - i dala bi mi pusu.
    Al ta faza nas je odavno pustila....

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Uh ! Zna me puknut da sve zvijezde vidim!Čovjek nebi pomislio da su tako jaki!Ali nisam previše obadavala, osim da sam se makla i govorila da je to vrlo ružno i da boli, kao i kad se on udari.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

uh mene moja jako udari..sada je to aktuelno i neznam kako to riješiti..zna biti baš ljuta i onda me zizne po licu..a i baku je po naočalama par puta pa se razbiju

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ovaj moj je postao grozan-kad je ljut urla i mlati i dize ruku---neces ti...itd--luda sam pomalo,ne znam kako stati na kraj. kazem mu da ne smije to raditi...ali on i dalje

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ovo bi bilo moje, gradacijom, ako prva metoda ne upali

1 Pokazi mu da te boli - pocni plakati ako se tako osjecas i reci da ne zelis da te tuce
    2 Izmakni se od njega, nek sam nadje drugi objekat na kom ce iskaliti bijes
    3 Odvedi ga u time out

Meni su to opcije na koje covjek hendla i situacije s odraslima - Ili se suprotstavis ili bjezis ili uzvracas (sto bi ovdje bio time out - dakle zadnja opcija)

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ali ja stvarno počnem plakati jer me boli a ona meni "nemoj mama plakati" a ona plače kao kišna godina

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    I kod mene toga ima. Zna nam reći da nas ne voli kad je ljuta, ali to ne kažnjavamo niti se na to ljutimo, ali ne smije nas tući. Kad udari- mamu, tatu, seku ide u kaznu- sjedi na krevetu par minuta- to joj je dosad najveća kazna u životu, derište moje malo.
    moji u tom momentu nece sjedit mirno, nego nastaje histerija nema sanse da bi ostali sjedit na kaucu za kaznu

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moja još ne kuži kaznu..tj ne bi me shvatila ozbiljno da joj kažem idi u kut to je kazna ili sl... :?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mali update!

Probala sam time out par puta i ne želim više nikad- to jednostavno nije za nju.

SAd joj ozbiljno kažem: Ne želim da me tučeš!

Ovo bolje pali.

Onako me pogleda i prestane.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •