Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: Jeste bili kod kiropraktičara ikad? I jeste čuli za atlas ?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Jeste bili kod kiropraktičara ikad? I jeste čuli za atlas ?

Jeste čuli za AtlasProFilax koji uklanja iščašeni atlas (prvi kralježak) ?

Imate li kakvih iskustva s tim?
    Jeste li čuli za metodu?
    Je li tko prošao tretman uklanjanja iščašenog atlasa?
    Kakvi su dojmovi, rezultati, osjećaj…?
    Kod nas to radi Vlado Tomljenović iz firme AtlasProFilax.
    Bio sam jučer na njihovom predavanju.
    Oni tvrde da je iščašeni atlas nasljedan i da ga ima 99 % ljudi, i da je uzrok svim bolestima.
    Da se može raditi na svima, i na starijim osobama a i na djeci, samo ne na trudnicama.

hvala

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Bila kod kiropraktičara jednom i zažalila.
    Riješio me trenutnih bolova u kralješnici, no donio mi vrtoglavice (omaglice). Na kraju se ispostavilo da imam prirođeno suženje vratne arterije što je kontraindikacija za bilo kakav kiropraktičarski tretman.

Za namještanje "iščašenog" atlasa nisam čula.
    Grozim se takvih izjava, instant rješenja i čudotvornih ozdravljenja.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Antik, maknula sam topic sa zdravlja djece, ostavljam ga ovdje (zasad) i iako imam dobro iskustvo s kiropraktikom, ovo mi se čini hoax, naime:
    iščašeni atlas nasljedan i da ga ima 99 % ljudi
    bi značilo da je to nešto normalno.
    Mislim, uspravni hod je uzrok velikog broja nevolja ljudskog roda, pa još nitko nije zaključio da bi se trebali vratiti na 4 noge...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ok

a kaj je to hoax?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Prevara, prodavanje magle.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

da i meni se to čini ali kad pročitate ovo:

Reversing the Curse

I first heard of the Anunnaki some twenty years ago when I read The Twelfth Planet by Zecharia Sitchin. His book, the product of extensive research into Sumerian tablets and other ancient writings, describes the Anunnaki as the inhabitants of Nibiru, a planet that circles the sun in a 3,600-year elliptical orbit opposite in direction to all the other planets in our solar system. It is not easily seen, the story goes, because its orbital plane deviates considerably from ours and only passes through our rotational plane once every thirty-six centuries.

The myth of creation related by Sitchin says: "Soon after our solar system began to form, a planet thrust from another solar system passed near ours, was attracted inward, collided with a planet called Tiamat, broke her up to create Earth and the asteroid belt, and itself was captured into a great orbit around our sun to become the planet Nibiru. It was so 'Earthlike' that the Seed of Life, begun there, was transferred to Earth during the collision."

Eons passed as life evolved on both Earth and Nibiru. In time the Anunnaki faced the prospect of extinction as they discovered Niburu was slowly losing its air supply; the only solution was through an elaborate process involving the dispersal of great quantities of gold into their failing atmosphere. When Nibiruian technology evolved sufficiently to allow space travel, the Anunnaki came to Earth, where they discovered vast stores of the gold they desperately needed.

After an extended period of successful mining operations on Earth, the mine workers brought from Niburu rebelled, and the Anunnaki rulers on Earth decide to replace their own laborers with native Earth life. Their initial attempt was unsuccessful, so they resorted to genetic engineering to splice the native Homo erectus genes with the more complex Nibiruian genes. After several attempts, the Anunnaki succeeded in creating a hybrid species ideally suited to their needs — the one we now call Homo sapiens.

The myth goes on to relate the trials and tribulations that arose as a consequence of interbreeding and uncontrollable population growth. War broke out, and a decision was made to rid the planet of the new species through massive floods. From there, Sitchin's saga parallels many of the Bible stories that he claims are adaptations of earlier Sumerian writings.

It all makes for a compelling story — especially with Sitchin's extensive supporting documentation. I assumed, however, that if Nibiru and the Anunnaki were real, it was surely in some parallel universe and the "facts" were to be taken far more metaphorically than literally. That is, until six weeks ago when the impossible happened and the margins separating the two parallel universes started to fade.

In late March of 2006, shortly before delivering a talk at the Body, Mind, Spirit Expo in San Diego, I was introduced to Ranan Shahar, the founder of the New Dawn Clinic in Los Angeles. He had recently returned from a course in Switzerland concerning a process called Atlasprofilax that realigns the topmost spinal vertebra, called C1 or the atlas. This curious part of our anatomy, exhibiting little resemblance to all the other vertebrae, fittingly received its name from Atlas, the Titan in Greek mythology who supported the Earth on his shoulders.

According to Shahar and the Atlasprofilax literature, the C1 of virtually every single human is dislocated (luxated in chiropractic terms), causing an energy blockage in the spinal column along with a host of physical and mental disturbances. Astonishingly, I was told that the luxation is always in the same direction—statistically impossible if this displacement was simply the result of physical trauma.

Although it was just a half hour before I was scheduled to speak, I accepted Shahar's invitation to experience the process for myself. Sure enough, despite all my previous metaphysical practices, countless Rolfing sessions, deep tissue work, and chiropractic adjustments, I was among the 99.9 percent of humanity with a significantly luxated atlas. The treatment involved the massaging (including the use of a pulsating probe) of the soft tissue surrounding the C1 vertebra. Apparently only one fifteen-minute treatment is necessary, and if properly performed, it lasts a lifetime.

Despite being told about the nature of the process, I had completely underestimated its effect. Imagine standing in a dry river bed just below a dam as it is being demolished. That's about as close as I can come to describing what occurred. The "old me" was ripped away in a torrent of freely flowing energy, and I could all but see myself emerging from my personal chrysalis. Within minutes, the flood modulated into a steady flow, and I received a distinct message telling me that I had broken through a blockage deliberately engineered into the human genome.

While I enjoy a good story every now and again, this one begged for independent corroboration. A few days later I called my friend Wynn Free the author of The Reincarnation of Edgar Cayce? (www.caycesback.com), who teams with Terry Brown in channeling an evolved extraterrestrial intelligence called the Elohim. When he responded several days later with a message from the Elohim, my information was confirmed: The luxated C1 was deliberately engineered into the Homo sapiens coding by the Anunnaki in order to render their native pool of mining slaves more docile, programmable, and controllable. This mechanism has remained in the human genetic makeup ever since, and I suspect it is well known to those who understand how best to exploit such things.

The story is apparently acknowledged by the Atlasprofilax practitioners in the United States (see: www.atlasprofilax.com for a listing of both of them). Synchronistically, Théodor Haene, the only person in America other than Shahar trained in the process, happened to come to our home a week and a half ago for a visit (forget calculating the odds of that happening; the universe has never been required to play by man's rules). At first Haene was reluctant to speak beyond the biomechanical aspects of the process. But when I shared my story with him, he turned in amazement and smiled.

Although realigning one's atlas seems a good and necessary process, it does not come without a price. Who knows what darkness is amassed behind our dam walls? Once the energy bursts free, both the physical and emotional bodies have considerable catching up to do. While my spiritually body soared, and my emotional body quickly adjusted to the new game at hand, my physical body is just beginning to find its footing within this higher vibratory state. Ten days after the treatment, I experienced a severe spasm under my left shoulder that lasted for seventy-two hours. Within weeks I needed the work of a healer to help clear considerable blockages in my digestive tracts, and even as I write these words, I am recovering from an onset of sinus and chest infections that is cleansing years of accumulated debris.

I am told that Atlasprofilax (currently offered in ten countries) is not the only process available for realigning the C1 vertebra. Apparently some network chiropractors, doctors employing the Blair Upper Cervical Technique, and possibly other therapists and shamans are skilled in the business of reversing the effects of this ancient curse. Both Haene and Shahar are open to sharing their work and are willing to train as many practitioners as possible.

I support the spread of any knowledge that frees the human race. This is the time of awakening, when each of us is being challenged to emerge from the false comfort of our hiding place in the still, dark waters behind our dam. Albert Einstein once said, "No problem can ever be solved from the same level of consciousness that created it." If we are to put an end to the insanity that has a death grip on our collective sensibilities, then we all need to move to a higher level of consciousness before it is too late.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Čitao sam knjige od Zecharia Sitchina i čini mi se kao da ima smisla...

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ne kuzim stavljanje ogromnih clanaka u postove - mislim da je bolje staviti link pa nek cita koga zanima.

osim toga, kiropraktika nema veze s nikakvim mitovima nego je priznata grana tradicionalne, a sve vise i moderne medicine - naime, u nekim se zemljama studira kao i ostale grane na medicinskom fakultetu

mislim da mogu reci da znam puno o razlicitim metodama kiropraktike jer se moj tata njom bavio vise od 25 godina i jer sam na svoje oci vidjela tisuce i tisuce pacijenata koji su imali razlicite probleme. Ako smo svjesni da je kraljeznica stup naseg kostura i da nepravilnosti odnosno pomaci kraljeznice utjecu na zivcani sustav, cirkulaciju pa ako hocete i energetske tokove u nasem tijelu onda naravno da kiropraktika moze biti od velike pomoci i da postoji ogroman niz tegoba i simptoma koji se mogu rijesiti na taj nacin.

ali da 99% ljudi ima pomaknuti/iščašeni atlas (odnosno prvi vratni kralježak) mi je onako malo - reklama za nekog iz koje mogu samo zaključiti da nije osoba koja se ozbiljno bavi kiropraktikom (jer niti jedan ozbiljni kiropraktičar neće svoj rad temeljiti samo na jednom kralješku, niti je baš taj prvi onaj koji uzrokuje najviše problema - dapače, najviše ljudi ima problema s 4 i 5 kralješkom odnosno srednjim i donjim dijelom leđa pa posljedično išijasom i tako dalje).

mislim da je ok da postoji ovakva tema, ali da se onda na njoj iznose osobna iskustva i/ili konkretno znanje, a ne reklame i to k tome jos upitne vrijednosti

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

daj pitaj molim te oca kaj on misli o tome

pogledajte stranicu
    http://www.atlasprofilax.ch/cr/index.php

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj antik prvotno napisa
    Čitao sam knjige od Zecharia Sitchina i čini mi se kao da ima smisla...
    A meni nakon ovog gore posta tek NEMA nikakvog smisla...

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nisam bila kod kiroprakticara, ali prije jedne masaze terapeutica je napravila par kiro-zahvata da malo stvari dovede u red da bi efekti masaze bili bolji. Definitivno je odmah skuzila gdje su moji standardni problemi. No, meni nisu prijali ti zahvati ni najmanje, nisam taj tip. Ilustracije radi, nisam imala puno koristi niti od fizioterapije. Meni puno vise leze njeznije metode, poput osteopatije.

S druge strane, za atlas sam cula i to nedavno, kroz pricu o poznanici mog poznanika (da, te price, neciji neko ) kojoj je kiroprakticar namjestio atlas i vrlo je brzo primjetila da su se povukle visegodisnje migrene.

Ja sam jako ZA alternativne ili komplementarne metode lijecenja, ali treba znati da nije svaka terapija za svakoga. Ako se nesto pokusava treba postojati odredjeni stupanj informiranosti, otvorenost i povjerenje u terapeuta.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

koed nas u RH samo AtlasProFilax koji uklanja iščašeni atlas

i s to radi Vlado Tomljenović iz firme AtlasProFilax.

cijena je 150 eura i ja sam se već zapisao ali sam odustao jer mislim da je to preskupo

i ne sviđa mi se prodavanje instant zdravlja

mada sam više puta bio kod kiropraktičara i imam pozitivna iskustva

no 150 eura je previše.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

a tretman traje 20 minuta

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Da podignem ovu temu. Zna li netko kako se zove kiropraktičar s Jaruna?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja sam isla i idem kod kiroprakticara i imam pozitivna iskustva ,samo morate paziti kome idete jer znate koliko njih prodaje maglu svi misle da mogu sve .Kiropraktika je u americi prizata i studira se ko svaki drugi faks

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam bila prije 4 godine kod tog kiropraktičara s Jaruna i zadovoljna sam. Imala sam njegovo ime i prezime, broj telefona spremljen u kompjuteru, međutim, kompjuter mi je napao virus i počistio gotovo sve. Nisam tražila od tada njegov broj jer mi nije trebao, evo sada opet imam problema s vratnom kralježnicom pa bi mi trebale informacije o njemu.

Hvala!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Taj kiropraktičar ti više ne radi

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A joj baš mi je žao. Jeli se čovjeku nešto desilo, ako nije tajna, jer stvarno je bio odličan po mom mišljenju?

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Iz osobnog profesionalnog iskustva ne bih nikome preporučila odlazak kiropraktičaru prije obavljanja kompletnog ortopedskog/fizijatrijskog/ reumatološkog pregleda što obavezno uključuje bar RTG kralježnice. Naime postoje neka patološka stanja u kojima je kiropraktika izrazito kontraindiciraa pa čak i opasna.
    Atlantoaksijani i atlantookcipitalni zglobovi imaju takvu biomehaniku da ja odista ne vidim kako bi iščašenje bilo kojeg od ovih zglobova bilo spojivo s normalnim neometanim životom. Pritom ne mislim na tegobe kao što su bolovi nego na opseg pokreta glave...mislim da osoba s takvim iščašenjem ne bi normalno kretala svoju glavu.
    S druge strane iako sam veliki pobornik alternative ne bih tako olako shvatila nešto o čemu se jako malo zna (jer očito je malo ljudi čulo za ovakvu terapiju) a tiče se vrlo delikatnog dijela tijela.
    Radila sam s osobom koja je imala šestogodišnje iskustvo rada u kiropraktici i imala je velikih riječi pohvale za ono što kiropraktika može ali se definitivno slaže da nije mudro odmah odjuriti na"lomljenje kostiju" prije utvrđenog razloga za tegobe. Npr. česte degenerativne promjene na kralježnici nikako nisu sitnica koju se treba olako shvatiti a ljudi u najvećem broju slučajeva se baš onda obrate kiropraktičaru. Imam jednog takvog u kući koji je umalo ostao invalidom..srećom šteta nije bila prevelika a pravovremeno je odustao!

Početno Kiropraktičar s Jaruna

Pozdrav društvo - nova sam ovdje i tek malo gledam, zanima me ta tema oko Atlasa. O tome još ništa ne znam, ali znam informaciju o kiropraktičaru s Jaruna. Zvao se Krešimir Pajdaković i stvarno je bio dobar.
    Više ne radi jer je umro, na žalost.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Moj buraz bio na "namještanju atlasa" i vratio se razočaran. Iskrcao gro para.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Moj buraz bio na "namještanju atlasa" i vratio se razočaran. Iskrcao gro para.
    da
    da
    to ti ja pričam

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Bok svima!

Ima li netko novih iskustava s namjestanjem atlasa?

Dosad sam cula vrlo oprecna iskustva.

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ja sam bila kod Tomljenovića prije cca 2 g.
    Otišla sam zato što su mi trnili prsti na desnoj ruci, kao posljedica lagane dislokacije i suženja prostora unutar vratnog kralješka i posljedično pritiska na leđnu moždinu.
    Bila sam prije toga kod liječnika i prema snimkama i nalazima su odredili fizikalnu terapiju (vježbe s liječnikom i skakutanje po bazenu).
    Zadovoljna sam tretmanom jer su mi se nakon nekoliko dana simptomi počeli smanjivati i za dva tjedna mi ruka više niju trnula.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kroz atlas prolazi produžena moždina, ako me sjećanje služi.
    Jedino bih mrtva dala da mi ga netko namješta.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

na "ispravljanju " atlasa bio je moj kolega prije 3 tjedna, platio 1400 kn, prvih par dana mu se činilo da ima manje simptoma ( problemi s vratnom kralježnicom, glavobolje i sl.) a nakon toga sve po starom; s obzirom da imam problema s vratom i migrenama planirala sam i ja otići ( obavila sve preglede i bila na fizikalnoj i nije mi pomoglo), međutim nakon njegova iskustva neću, a ionako se bojim takvih invazivnih zahvata i stvarno mi je trebalo dugo da počnem razmišljati u tom smjeru. njemu je rečeno da poboljšanje može nastupiti u roku 12 mjeseci ( pazi, molimte !)

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

hvala , ali ne hvala. definitvni potpisujem mummy_s, i čisto sumnjam da bi netko s isčašenim atlasom mogao normalno funkcionirati, neke osnove anatomije poznajem i mislim da je to stvarno prodavanje vrlo skupe magle.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Postoji i neki drugi prijo koji to radi masazom i puno jeftinije.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

masazom namjesta atlas? hmmm, bez ljutnje, al to mi zvuči ko još veće prodavanje magle

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj antik prvotno napisa Vidi poruku
    Jeste čuli za AtlasProFilax koji uklanja iščašeni atlas (prvi kralježak) ?

Imate li kakvih iskustva s tim?
    Jeste li čuli za metodu?
    Je li tko prošao tretman uklanjanja iščašenog atlasa?

hvala
    Ajoj.... ne bih baš htio da mi netko ukloni atlas.
    Mislim da je dobro imati ga.

A to da je nekaj takvoga uzrok 99% bolesti mi zvuči apsurdno.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Postoji i neki drugi prijo koji to radi masazom i puno jeftinije.
    Nije masaža nego se radi o jako staroj ayurvedskoj metodi, masaža prethodi samom postupku da olabavi mišiće, a završava bočnim ležanjem i pritiskom na jednu točku na vratu se mišići opuste i atlas sklizne u ispravan položaj.

Inače, postoji u Sloveniji još jedna novija metoda vraćanja atlasa u ispravan položaj, zove se ATLANTOtec i po meni je realnija i sigurnija od Atlasprofilaxa, obzirom da se metoda Atlantotec bazira na CT snimkama na kojima se vidi u koju stranu i pod kojim kutem je atlas zarotiran. Atlasprofilax radi namještanje "napamet" i tvrde da su svi atlasi zarotirani u lijevu stranu, a u stvarnosti mogu biti zarotirani i u desnu stranu, tako da im se nažalost dogodilo da ljudima kojima je atlas zarotiran u desnu stranu zapravo naprave još goru situaciju nego što je bila guranjem u pogrešnu stranu, pa su neki ljudi na kraju išli još u Atlantotec "na popravak". Koga zanima može više pročitati OVDJE, a postoji i stranica na engleskom OVDJE.
    Posljednje uređivanje od Nia_Zg : 19.05.2011. at 16:09

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •