Moje pitanje mi je palo na pamet, jer... hmmm... sad ću opet dugo i na široko....

U svojoj okolini jako često vidim obitelji sa 2 roditelja i samohranu majku. Kada vidim samohranog oca to mi je "čudno" (ovo pričam samo sve na 1.pogled, jer mi je to stvarno čudno samo na trenutak - zašto? Zbog toga što se još ne mogu otarasiti onih priča iz svog djetinjstva gdje su se hvalili i čudili očevima koji su samohrani, pa i dan danas. Moj otac nije bio bog zna šta - možda samo gori u kombinaciji sa mojom mamom "kontrolorom" što on nije mogao prihvatiti, pa je otišao pogrešnim putem...)
Ali onda, čitam na forumu ovdje da ima jako puno djevojaka i žena koje jako hvale svoje očeve i kojima srce kuca za njih, a mame su u 2. planu. Isto tako vidim gdje se očevi puno bolje brinu o svojoj djeci, a mama je uz rame ocu, ali mi to nije to....i onda postavim sebi pitanje:
A kako onda to? Kako ono što moje oči vide nije u skladu s onim "naučenim"?
Ima ljudi kojima bih prije povjerila očevima djecu nego majkama ... (imam 2 primjera iz okoline)...

Opet, imam primjera jako puno gdje otac "zaboravi" djecu nakon razvoda...i živjela sam u uvjerenju da otac "stvarno zaboravi" djecu... nakon jednog vremena odrastanja, iskustva i gledanja okoline izključivo kroz svoje oči bez dozvoljavanja da se tuđe mišljenje upliće (npr. moje majke koja je mali muškomrzac... hahahahha) vidim nešto drugo....
Da te majke i žene kroz svoje postupke jako često ne dozvoljavaju očevima kontakt sa djecom ili u najmanju ruku ih otežavaju.

I kroz svoju vezu i druženje otrkila sam da muškarci jednostavno drugačije dišu i razmišljaju nego mi žene...

E sad... svoje pitanje sam postavila na tvoj upit o samohranim majkama i da im je teško boriti se protiv posvojitelja u paru, a ja samo pitam kakve su onda šanse samohranog potencijalnog oca - iako ni ne znam da li ih ima...

A što se tiče konkretno tvog pitanja - ne znam... na isti način kao i ženinu želju i volju, jer mislim da se tu ne razlikujemo....