klia prvotno napisa
Ponekad mi se stvarno čini kao da je svijet na forumu totalno drukčiji od stvarne populacije koja me okružuje. Ili su to mentaliteti naših različitih sredina u kojima živimo? Ne znam, ali ovo što sam navela o razlikama muškaraca i žena kada je posvajanje u pitanju, nisam izvukla iz glave. Govorim o konkretnim stavovima ljudi koji me okružuju i s kojima razgovaram i pri tom ni u jednom trenutku ne pomišljam da su muškarci s manje srca. Ali mislim da je instinkt za skrb o djetetu itekako važan.
Evo čitam jutros u novinama o paru koji je posvojio dijete i zaboravio ga u autu na parkiralištu na 54 stupnja C. Dijete je stradalo, a posvojitelj je izjavio da je zaboravio da ga je trebao povesti u vrtić.
Tom paru još nije bio istekao niti 6-mjesečni probni rok.
Dakle, evidentno je da par nema roditeljskog instinkta, makar su i prošli prethodne obrade (dakle morali su zadovoljavati socijalne, psihološke i ostale uvjete).
Da, ponekad ni sami roditelji nemaju roditeljski instinkt, i upravo to je jedan od razloga zašto im društvo oduzima dijete i daje ga drugim skrbnicima/posvojiteljima. I to nije stvar koja se može samo tako zanemariti. Po meni, to je nešto što bi se trebalo staviti čak i iznad materijalnih uvjeta.