-
koristiti vitamine ili ne prije postupka i nakon?
evo, ja sam na prvom svom stimuliranom postupku IVF i neznam dali da pijem kakve vitamine ili nešto slično. Po nekim pričama čujem da dosta žena uzima nešto a sad neznam dali i smijem išta uzimat s obzirom na sve to sto trošim za stimulaciju, doktora i nestignem pitat ili zaboravim u toj brzini pregleda
-
vesna, kao prvo, sretno s postupkom!
ja sam imala samo taj jedan AIH, a planiramo IVF i otprilike imam plan sta cu uzimati uz stimulaciju:
- homeopatiju
- ginko
- cvekla, sirova ili sok
- vrkutu, neven - kao caj
- vitamin E
- folnu kiselinu
- andol 100
uzimala bih i ananas, ali mi se zgadio u vrijeme AIH-a.
-
Ja uzimam prenatal, ne toliko radi vitamina nego radi folne kiseline koju je preporučeno uzimati i prije začeća, a u prenatalu ima preporučena dnevna količina.
Ovaj ciklus uzimam i omega-3.
-
bebomanka
Meni je ovo 6.IVF i prvi da ne uzimam nikakve vitamine osim folne koju uzimam vec pola godine konstantno.Doc mi je rekao da folna u sebi sadrzi vitamin B koji je najvazniji pa uz nju ne trebaju nikakvi drugi vitamini vec samo dobra vitaminska prehrana-puno voca i povrca i puno tekucine!!
Poslusala sam ga i moram priznati da se izvrsno osjecam.Nekada nije dobro niti pretjerivati u necemu jer sam cak negdje procitala da visak nekih vitamina u organizmu moze imati kontraindikacije..
Cajeve isto tako sada izbjegavam jer su i oni puni kofeina..
SRETNO!
-
Ja sam počela uzimati prenatal, zato što imam jednu bočicu koja mi je ostala od prošle trudnoće. Kad je popijem uzimat ću neki drugi multivitamni koji uključuje folnu, vitamin E...Posebno uzimam C vitamin od 1000mg,čaj od brusnice i Gospine trave svaki dan, i prirodni mix od meda i sjemenki ujutro a navečer matićnu mliječ, i pijem dosta tekućine...
-
znači ipak da nešto uzmem i ja bar tu folnu kiselinu, nisam htjela ništa jer neznam kako organizam reagira na sve te lijekove, a sutra idem u ljekarnu pa ću nać nešto i za sebe, hvala! Vrijedi pokušati sa svim!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma