Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: HPV i Klamidija?

uga

Početno HPV i Klamidija?

Zanima me...ako netko zna...da li, i ako da kakve posljedice plod moze imati ako je majka zarazena HPV-om i Klamidijom?

:?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Za klamidiju liječnici kažu da može izazvati pobačaj u bilo kojem tjednu trudnoće.
    O HPV-u imaš članak tu na Rodi:Tekstovi- ...i trudnoća-Mali i veliki problemi-HPV I trudnoća.

uga

Početno

Hvala...bas sad pregledavam sve i svasta...upravo danas sam saznala da sam pozitivna na to dvoje a u 22 sam mjesecu trudnoce...tek u utorak cu se vidjet sa svojim ginekologom, pa ne znam kud bi s mislima...

jos jednom thanks

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj uga prvotno napisa
    Hvala...bas sad pregledavam sve i svasta...upravo danas sam saznala da sam pozitivna na to dvoje a u 22 sam mjesecu trudnoce...tek u utorak cu se vidjet sa svojim ginekologom, pa ne znam kud bi s mislima...

jos jednom thanks
    ne brini. puno trudnica se susretne s jednom ili više beštija u trudnoći jer oslabi imunitet i evo ti odmah nešto. važno da si otkrila na vrijeme, dobit ćeš antibiotik i sve će bit dobro.

uga

Početno

Citiraj Garfy prvotno napisa
    ne brini. puno trudnica se susretne s jednom ili više beštija u trudnoći jer oslabi imunitet i evo ti odmah nešto. važno da si otkrila na vrijeme, dobit ćeš antibiotik i sve će bit dobro.
    :D thx

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

klamidija je opasnija pred kraj trudnoće, jer se može zaraziti dijete prilikom poroda. a hpv probaj staviti pod kontrolu jačanjem imunitata i nađi dobrog ginekologa (koji je dobro informiran).

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja koliko sam skzila s neta hpv nije jako opasan...
    a ja vec 2 god imam dole bradavice sitne koje su sad pocele bujati i rasti...
    pap test uvijek u redu..
    dr je tek sad to primjetila i rekla da nikaj ne diram i to je to...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Klamidija je bakterija i protiv nje se treba boriti antibioticima. HPV je virus i ovisno o tipu ovisi koliko je opasan, na trudnoću ne utječe. Treba jačat imunitet, naravno, a osim pape treba napraviti i kolposkopiju i tipizaciju. Dalje će te savjetovati doktor. Ako te još nešto zanima javi na pp. Ne paničari, nije strašno i rješivo je.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja imam hpv i trudna sam - ne utječe na bebu, samo treba redovito kontrolirati grlić maternice (i jačati imunitet)
    klamidija je opasna, izaziva pobačaj, ali je lako izliječiš

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

a daj mi recite kako jacati imunitet? :?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

najjednostavnije, ali učinkovito - prehrana, puno vode, izbaciti cigarete i pilule i držati sve (gljivične) infekcije pod kontrolom - tako sam barem ja radila
    i pila sam vitamine neko vrijeme - sad se ne sjećam imena, ali postoje samo jedni takvi (došla sam u apoteku, rekla da imam hpv i dobila njih za imunitet - male crvene ili narandžaste kapsule) - ali otkad sam trudna ne uzimam ništa osim mg i prenatala

aha, i papa svaka 3-6mj.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mene muce te bradavice...dr. je rekla da je najbolje ne dirati ali dali postoji kakva krema? Pa ja se nebum mogla obrijati za porod a da ih sve ne odrezem?!

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

njih nisam imala..ali je frendica mazala nekakvom kremom (nisu joj se povukle svejedno dok nije išla na lasersko uklanjanje)

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

krema za hpv -NEMA, bradavice možeš spaliti kod svog ginekologa, ne znam da li se smije u trudnoći ali obzirom da s eto radi tekućim dušikom ne vidim zakaj bi bilo štetno, ali pitaj ginića i on će ti znat reć

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

[quote="marka99"]krema za hpv -NEMA/quote]

ima krema, zove se aldara- mislim da se ne može kupiti u slobodnoj prodaji ( može je kupiti ginekolog i jako je skupa). njome se premazuje grlić maternice, tj. mjesta koja su zahvaćena promjenama koje uzrokoje HPV na sluznici ( za kondilome nisam sigurna), mislim da se oni ipak trebaju spaliti.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Što se tiče HPV koji uzrokuje bradavice-terapija ne mora biti samo tekući dušik ili kirurško uklanjanje-ima otopina Podophylina kojom se premazuju bradavice(ambulantno),a negdje sam čitala(mada je to više rekla-kazala) da se sad ta otopina može i kupiti u ljekarni pa si sam to radiš,no da treba biti jako pažljiv jer to nagriza i peče.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ništa od navedenog ne koristiti na svoju ruku, sve to postoji, postoji Aldara i Efudix, ali ili maže liječnik ili ti da stroge upute kako ti nanosiš kući. S obzirom da si trudna, svakako se trebaš savjetovati.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

visokorizični hpv mi je otkriven godinama prije T, napravljen mi je LLETZ (manji op. zahvat na grliću), papa nalazi svakakvi nakon toga, zadnji pred T dosta dobar, u T dr. nije htjela baviti se hpvom. klamidiju sam dobila pred kraj T. sumamed je riješio. danas imam zdravu, veselu malu debeljucu. ne brini, razmišljaj pozitivno i slušaj dr. sve će biti ok.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •