Stranica 4 od 6 PrviPrvi ... 23456 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 254

Tema: Spermiogrami... 2. dio

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Dobrodosla, sananas!
    Jel ti pise nekakva dijagnoza na tom nalazu? I ne vidim broj spermija, koncentraciju? Ako ovo "vitalnost" znaci pokretljivost, onda je to ok, ali normalnih bi trbalo biti 30% najmanje, pa je to nakakva teratozoospermija.
    Al nema panike jer mozete prvo pokusat popravit spermiogram nekim preparatima, pogledaj na temi "kako ste popravili spermiograme", tamo imas dosta recepata koji su nekima djelovali, ukljucujuci i nas. MM je imao isto 3% normalnih i popravio ih je u 6 mjeseci na 37%
    Trebali bi napravit i uroloski pregled, moze bit uzrok varikokela, a i urinokulturu jer su vam poviseni i leukociti pa je mozda neka upala.
    Sretno i pitaj ako te jos nesto zanima! [/url]

sananas

Početno

Hvala puno puno na odg. Nisam se nadala. Hvala!!

Ja iskreno ne znam jer na nalazu je sve na engleskom. Cudi me to sto sam ja odnjela nalaz kod ginica i on je meni dao Klomifen i rekao da pokusamo 3 mj, pa da se onda vratim. (pila dabrostan do sad) A ja znatizelja pa sam pocela kopati po netu. On ustvari nije ni gledao nalaz od spermograma nesto pretjerano. A pogotovo ovo o morfologiji na drugoj srani nalaza. Ili je njemu to ok? Ili mi nece reci? Ne znam. Kako bi se reklo pokretljivost na eng?

Hvala jos jednom,

sananas

Početno

.. I da imao je upalu sinusa kad je isao, jel i to ima veze?

Teratozoospermija je pojam koji označava povećani broj spermija patoloških oblika u nalazu spermiograma. U jednom ejakulatu se nađe i nekoliko stotina milijuna spermatozoida i među njima uvijek ima i onih patoloških, odnosno neuobičajenih oblika (svakih spermij normalno ima glavu, vrat i rep i znade se točno njihov izgled i veličina). Ti patološki oblici spermatozoida ne mogu oploditi. Postotak normalnih spermatozoida bi trebao biti barem 40% od ukupnog broja spermatozoida. Ukoliko je postotak patoloških oblika veći od 60% tada se radi o teratozoospermiji.

I sto sad? Zasto nam doktor nije to rekao? Na nalazu je napisano rukom NORM a i ginekolog nije nista rekao.. sad sam bas razocarana.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Trebalo bi pisat motility, cini mi se.
    Cudno je sto je napisao norm, ako je 7 % normalnih, to je onda terato. Na nasem nalazu pise da treba min30%, nisam cula za to 40%.
    Najbolje ti je da nabavi uputnicu za urologa ili ode privatno.
    Sta se tice sinusa, svaki pad imuniteta moze utjecat, al s obz na leukocite u ejakulatu, mislim da pogledate na urinokulturi jel tu postoji upala.Ona bi vise mola utjecat na nalaz.
    Nakon urologa ti predlazem da uzme prparate, ne mogu stetit (ako su mu bubrezi i jetra ok), a mogu stvarno pomoc za spermice.
    O klomifenu imas na Potpomognutoj dosta.

sananas

Početno

Kakve preparate pije TM?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Uzimao je 6 mjeseci selen, cink, l-carnitin, l-arginin i Spirulinu. U preporucenim normalnim dozama, al svaki dan i znacajno se popravio nalaz.

sananas

Početno

Citiraj MalinaLara prvotno napisa
    Uzimao je 6 mjeseci selen, cink, l-carnitin, l-arginin i Spirulinu. U preporucenim normalnim dozama, al svaki dan i znacajno se popravio nalaz.
    Moj muz selen, folnu kiselinu, a i e vitamin i cink. Ovo ostalo sto si nabrojala ni ne znam, nikad cula. Da i to kupim? To vam je doktor preporucio?

MalinaLara Hvala ti puno,

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Spirulina je alga ( u obliku tableta-sasusena alga) koja sadrzi puno prirodnog beta-karotena, sto je zapravo provitamin A. Mislim da ne mora uzimat i nju i vit A. Al mislim da je Spirulina bolja jer je skroz prirodna. Ako sad vec imate vit A, kad gaa potrosite, predlazem ti da uzme Spirulinu umjesto njega.
    Vitamin E pojacava ucinak selena,pa nek ne uzima neku visoku dozu selena (mislim da je norm oko 50 mikrograma).
    L-carnitin i l-arginin su aminokiseline koje povecavaju energiju u stanicama, pa tako utjecu na pokretljivost spermija.I za broj, al to nisam skroz sigurna. To ti je dobro uzeti ako je pokretljivost smanjena, sta ne vidim iz tvog spermiograma?
    Ovo ostalo sta uzimate je isto dobro jer kao antioksidansi mogu utjecat na vitalitet i "normalnost" diobe stanica.
    Nama to nije prepisao doktor , ali smo mi pokazali sto pije i urologu i opcoj doktorici i oni su rekli da je to odlicna kombinacija.
    Bitno je da se drzi doza i da napravi pauzu nakon nekih pola godine.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

sananas, normalnih bi trebalo biti barem 30% za normozoo. Probaj pronaći podatke o koncentraciji i pokretljivosti (prepiši što piše na engleskom pa ćemo prevesti; koncentracija piše u mio/ml, a pokretljivost je nekad razvrstana u grade A,B,C,D, ovisno o laboratoriju).
    Vidjela sam što si pisala na temi o Klomifenu. Ja bih na tvom mjestu promijenila doktora (uzimanje klomifena bez UZV praćenja je vrlo, vrlo neodgovorno od tvog doktora) i prepustila se u ruke nekog renomiranog MPO doktora (pogledaj na pdf Potpomognuta oplodnja za više informacija). Sretno

curka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Pozdrav svima
    javljam se prvi puta ali odmah napadam s hrpom nedoumica i molim vas za vaša iskustva i savjete:
    naime budući da već godinu dana radimo na bebici i ništa, ja sam odlučila provjeriti šta se događa - na pregledu kod "mog" ginekologa je bilo sve ok, no da bi potvrdio odlučio je napraviti vaginalni ultrazvuk i pronašao miom od 4 cm na maternici (kojeg na pregledu nije napipao) i proglasio ga uzrokom našeg problema. I poslao me u Petrovu da to riješim (operacijski) i muž da napravi spermiogram. Danas ginekolog u Petrovoj kaže da miom nije uzrok i da postoji jednak broj razloga za ( rješavanje slabokrvnosti i mogućih tegoba, te spontanog pobačaja ili preranog poroda) i protiv operativnog lječenja (na tom mjestu maternica može puknuti pri porodu). Ali SPERMIOGRAM JE LOŠ - ASTHENOTERATOZOOSPERMIA: A motility 6%, B 13 %, C 4% i D 77%. PIŠE DA JE SMANJEN BROJ POKRETNIH SPERMIJA I DA IH JE TEK PONEŠTO S PROGRESIVNOM GIBLJIVOŠĆU, TE DA JE SMANJEN UDIO NORMALIH SPERMIJA - NEPRAVILNOSTI U PODRUČJU GLAVE !! :shock: :shock:
    Rekao mi je neka se upišemo na listu čekanja za postupak izvantjelesne oplodnje ...
    neka prespavam pa mu javim što ćemo s miomom i neka radimo djecu onako kako se djeca rade jer nikad se nezna ...
    Ima li šanse da popravimo spermiogram ??? možda će vam ovo pitanje zvučati glupo no može li taj nepravilni spermij oploditi i što se događa u tom slučaju ??
    Jel bi vi operirale miom ( tada 6 mj ne smijemo raditi na bebi) ili ??
    :? :? :? :?

sananas

Početno

Hvala vam cure puno,

eto skuzili smo (nadam se dobro) kolika je koncentracija, 147 m/ml, pokretni 50%. brzih 43%

Hvala

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Curka..draga moja...na prvi tren ti je to šok...znam jer je MM imao IDENTIČAN nalaz...za nevjerovati :shock: ali...ne očajavaj ima lijeka za sve...MM pio jedan određeni čaj i pomogao mu je ...sad imamo normozoo....i 59 % okretnih i 75% vitalnih...samo hrabro...

curka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Molim te pošalji mi naziv i adresu gdje to možemo nabaviti (može i na pm)
    Hvala ti na ohrabrenju

sananas

Početno

Moze jos jedno malo pitanje?

Ako su samo 7% normalnih u nalazu. dali to onda znaci da je jako mala sansa ostati u drugom stanju, kad samo tih 7% mogu oploditi? Ili i onih 93% koji su abnormalne morfologije mogu biti ti koje oplode? Samo sto su malo duzi ili kraci?

Hvala,

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sananas...uvijek može onaj 1% oploditi ali je jaaako mala mogućnost...poznato je da i do biokemijskih trudnoća dođe ako JS oplodi morfološki "neispravan" spermij...tako da... :/ ..ne želim te obeshrabriti ali je stvarnost takva...nažalost....

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj zelimo_bebu prvotno napisa
    Curka..draga moja...na prvi tren ti je to šok...znam jer je MM imao IDENTIČAN nalaz...za nevjerovati :shock: ali...ne očajavaj ima lijeka za sve...MM pio jedan određeni čaj i pomogao mu je ...sad imamo normozoo....i 59 % okretnih i 75% vitalnih...samo hrabro...
    moram se pohvalit da sam nagovorila mm i da je narucio taj caj (Ginger hvala) pa se nadam da ce i kod nas uskoro bit ovako dobrih vijesti

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

svjetlich je napisala

PostPostano: sri stu 14, 2007 7:29 pm Naslov: Loš spermiogram((((

Molim za pomoć, tj. mišljenje i savjet...ja imam 32., a muž 37 godina. Radimo bezuspješno na bebi. Prošli mjesec ja sam išla ipak sebe provjeriti (brisevi, papa) i sve je u redu, uredne ovulacije, moj ginekolog je predložio da muž napravi spermiogram i na kraju iznenađenje - dijagnoza - OLIGOASTHENOZOOSPERMIA. Odmah mi je dao uputnicu za Petrovu - dijagnoza Sterilitas Primaria. Mene zanima da li je to ajmo reći pet do dvanaest i da podhitno krenemo gore na pretrage ili da muž krene na pretrage? Molim vas za putokaz kamo krenuti s obzirom na njegove rezultate koje vam šaljem na kraju teksta. Da li on sam treba ili sebe dalje pregledati, ako da kome da se obrati i koje pretrage ili možda da idemo oboje? Da li ovakav spermiogram uopće ima šanse za bilo kakvu oplodnju?

Tko god može nešto savjetovati neka zbori!!!

Stvarno ne znam što da radimo, jer sama spoznaja rezultata nalaza bila je šokantna.

Puno hvala unaprijed!!!

SPERM ANALYSED 50
    VOLUME 3,0 mL
    CONCENTRATION 4,01 mill/mL
    SPERMCOUNT 12,03 mill
    GRADE A MOTILITY 0% 0,0 mill/mL
    GRADE B MOTILITY 0% 0,0 mill/mL
    GRADE C MOTILITY 2% 0,1 mill/mL
    GRADE D MOTILITY 98% 3,9 mill/mL
    MEAN (SD) MEDIAN S.E.M
    VELOCITY (MICRON/S) 0,0 (0,0) 0,0 0,0
    LINEAR VELOCITY (MICRON/S) 0,0 (0,0) 0,0 0,0
    LINEARITY INDEKS 0,0 (0,0) 0,0 0,0
    PH (>7.2) 7,8
    VISCOSITY (<2 CM) <2 cm
    AGGLUTINATION (NO AGGLUTINATION) NO AGGLUTINATION
    ROUND CELLS (<5 MILL/ML) 0,2
    WHITE BLOOD CELLS (<1 MILL/ML) 0,1

sananas

Početno

U spermiogramu piše da su 47 % pre dugački (too long), dali to ima kakve veze?

Volume 2,6 ml
    Total concentration 147 miijuna/ml
    Motility 50% (192,8 milijuna)
    Rapid cells 43 %
    Progressive 125,7 milijuna
    Total count 382, 3 milijuna
    Vitality 62%

PLEASE pomozite mi!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Sta je ovo danas, sve sami spermiogrami!

Curka- ne znam sto da ti kazem za miom, da pitas jos neko misljenje nekog ginekologa, koja odluka nosi manje rizika.. Sto se tice spermija, znam da to grozno zvuci kad tek saznas, ali ima puno nacina za popravit bilo koji spermiogram, ne kazem da ce uspjet sigurno, ali vrijedi pokusat.Da te utjesim, mi smo isto imali asthenozteratozoospermiju, bili smo zaprepasteni, pa sam malo cackala po forumu i nakon 6 mjeseci uzimanja preparata (selen, cink, l-arginin, l-carnitin i Spiruline), popravio se skroz.Tako da znas da ima nade, probajte nesto tako ili neki caj pa vidite.Samo ne daj da te slomi, sve je to rjesivo!

svjetlich- kako je kod tebe sve ok, nek on ode urologu, moza je i varikokela uzrok i napravi sve pretrage, pa ako vam se jako ne zuri(mislim na kojih pola godine), pokusajte spermiogram popravit s nekim od preparata, ako ne krenite sa mpo. Nek te tjesi sta si bar ti ok, ima parova di je kod oboje problem pa uspiju napravit bebicu. Sretno!

Sananas- tebi nije uopce tako los spermiogram, ako sam dobro skuzila, sve vam je dobro osim tih 7% abnormalnih, al koncentracija je dosta velika pa opet brojcano ima dosta normalnih. Ne znam koliko imate godina, al mozda bi vam bilo dobro pokusat malo sa preparatima pa onda opet vidit nalaz.Nije tako lose!!

Malo sam oduzila, al znam kako je meni bilo kad smo mi tek dobili nalaz i kako je izgledalo beznadno, a onda smo ga uspjeli popravit.Zato svaima, hrabro i optimisticno!!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

sananas jesi sigurna da si dobro prepisala? Ova brojka za koncentraciju 147 mil/ml mi se čini jaaaako visoka. Mislim ako je tako, to je fenomenalno! Ako ih je ukupno 382 mil. u 2,6 ml to bi bilo to, što je super. Progresivnih imate 125/382 što je nešto više od 30%, što je dobra brojka, pogotovo u apsolutnom broju. Jedino vam morfologija šteka - ako vam se ne žuri previše, probajte malo s vitamnima i drugim preparatima, pa ponovite spermiogram za 3 mjeseca.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

curka, s miomima nemam baš nikakvog iskustva. Probaj postaviti pitanje na pdf-u Potpomognuta i svakako potraži drugo - stručno - mišljenje. Ako treba, i treće. Možda ne bi bilo loše da se predbilježiš za konzultacije s nekim dr. specijaliziranim za MPO pa da vidiš što on misli o miomu. Što se tiče spermiograma, kako kaže Ina33, muška neplodnost se ne liječi, nego zaobilazi. Srećom danas je medicina za to dovoljno napredna. Sretno!

curka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Hvala vam svima - divne ste !!!

Već smo naručili prparata, pa se nadam da će se stanje popravit, a ako ne IVF nas čeka ...

svjetlich

Početno Ima li šanse?

[b]Ima li na osnovu ovog nalaza šanse za bebu?[/b]

SPERM ANALYSED 50
    VOLUME 3,0 mL
    CONCENTRATION 4,01 mill/mL
    SPERMCOUNT 12,03 mill
    GRADE A MOTILITY 0% 0,0 mill/mL
    GRADE B MOTILITY 0% 0,0 mill/mL
    GRADE C MOTILITY 2% 0,1 mill/mL
    GRADE D MOTILITY 98% 3,9 mill/mL
    MEAN (SD) MEDIAN S.E.M
    VELOCITY (MICRON/S) 0,0 (0,0) 0,0 0,0
    LINEAR VELOCITY (MICRON/S) 0,0 (0,0) 0,0 0,0
    LINEARITY INDEKS 0,0 (0,0) 0,0 0,0
    PH (>7.2) 7,8
    VISCOSITY (<2 CM) <2 cm
    AGGLUTINATION (NO AGGLUTINATION) NO AGGLUTINATION
    ROUND CELLS (<5 MILL/ML) 0,2
    WHITE BLOOD CELLS (<1 MILL/ML) 0,1

curka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj zelimo_bebu prvotno napisa
    Koliko dugo ti je dragi pio čaj 3mj,6 mj ?

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nakon 2 mj. je napravljen spermiogram i dijagnoza normozoo...no popio je čaj do kraja...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Devojke a o kakvom čaju se radi? Može li mi neko reći nešto više o njemu, od čega je sastavljen, gde se nabavlja, koliko se pije i sl. Hvala vam unapred

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mene isto zanima cudesni caj............pls

curka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ajde nek netko za nas nove napiše gdje se može nabaviti l-karnitin, l-arginin - naziv proizvoda ??
    Koliko čega uzimati:
    vitamin C ?
    vitamin A ?
    selen ?
    cink ?
    l-karnitin, l-arginin ??

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj sweet prvotno napisa
    mene isto zanima cudesni caj............pls
    I mene zanima!

curka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno čaj

021-247-163
    Gospodin se zove Mijo Katurić i skroz je ok

Sretno

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

021-koja je to županija?U stvari,odakle je gospodin?

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj silkica prvotno napisa
    021-koja je to županija?U stvari,odakle je gospodin?
    Splitsko dalmatinska

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Otvorila sam topic o čaju pa eto iz prve ruke.....

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Cure pitala sam na potpomognutoj pa ću i ovdje pokušati jer sam ZBUNJITIS

Citiraj laky prvotno napisa
    maloprije došao nalaz MM sa VV i ostavio gorak ukus.do sada je imao oko 6.1mil/ml spermija i oko 10% pokretljivost i planirali smo ICSI...sada je došao citiram:"nativno spermiji nisu nađeni,u centrifugatu ejakulata ih također nema."

pio je clomifen 4 mjeseca a Čolakovo objašnjenje je :"u nativnom ejakulatu nisu nađeni spermiji ali u sjemenoj tekućini nalazi se značajna razina LDH-x izoenzima spermija(nesuglasnost nalaza!)

sad više ništa nekužim nadam se da neka od vas zna,kako da se u roku 2 mjeseca "izgube svi spermiji" :? :?

r_i_t_a avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

..evo imam i ja jedno pitanje..
    ja i MM planiramo još jednog bebača,ali nam zadnju godinu dana ne uspjeva...ustvari bio je jedan spontani..napravila sam sve pretrage i sve je ok..
    ..moj gin. kaže da bi bilo dobro da MM napravi spermiogram pa da vidimo.. :? .....šta da vidimo..ima li ih..kakvi su..jeli im brzina ista....
    nakon dvije trudnoće...jeli to stvarno potrebno?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

rita pa nije baš neka komplicirana pretraga pa nek napravi, tek toliko da vidite stanje

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Cure pitala sam na potpomognutoj pa ću i ovdje pokušati jer sam ZBUNJITIS

maloprije došao nalaz MM sa VV i ostavio gorak ukus.do sada je imao oko 6.1mil/ml spermija i oko 10% pokretljivost i planirali smo ICSI...sada je došao citiram:"nativno spermiji nisu nađeni,u centrifugatu ejakulata ih također nema."

pio je clomifen 4 mjeseca a Čolakovo objašnjenje je :"u nativnom ejakulatu nisu nađeni spermiji ali u sjemenoj tekućini nalazi se značajna razina LDH-x izoenzima spermija(nesuglasnost nalaza!)

sad više ništa nekužim nadam se da neka od vas zna,kako da se u roku 2 mjeseca "izgube svi spermiji" :? :?
    laky ....
    Možda je to trenutno stanje,i sama kažeš da se nalaz mijenja...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

laky, napisala sam već na PO - ponovite nalaz, to može biti trenutno, a može se dogoditi i greška...

mamaanita avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

MM bio na spermiogramu na SD prekjučer. Sad

curka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Držim fige !!!!!!!!!!

KOLIKO ČESTO SE SPERMIOGRAMI TREBAJU/MOGU PONAVLJATI ??
    Mi smo bili prije 10 dana i imali asthenoteratospermiu - sad smo na čaju i razno raznim vitaminima pa me zanima kad da opet idemo vidjeti stanje ?? Jedna verzija je nakom mjesec dana, a druga verzija nakon 3mj ??
    Vaš savjet, iskustvo ??
    Nismo iz ZG pa nam baš i nije lako dolazit (na poslu baš nevole izostanke), no učinit ćemo sve što treba

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

MM je radio spermiogram i dg je astenozospermija dr mu je prepisao padutin i vitamin E a na kontrolu ide za 3 mjeseca

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ovako: kada piješ čaj, onda bi pomaka trebalo biti nakon 30 dana, pa MOŽEŠ napraviti pretragu - TM! Mi nismo odmah nakon 30 dana nego nakon 2 mjeseca!
    Znači - TREBA BITI POMAKA na BOLJE!!! Ako nema pomaka, odmah se javiti g.Katuriću i doda on još neke vitamine! Tako je meni preporučio!!

mamaanita avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Evo našeg tj. njegovog. Meni se čini ok, ali bih ipak da i vi pogledate.

apstinencija 3 dana
    volumen 3 ml
    broj u ejakulatu 93 * 10 na 6/ml 31 * 10 na 6 (ne znam kak napisati)
    progresivno pokretni 11 * 10 na 6 u ml 35, 48 %
    pokretni 13 * 10 na 6/ ml 41,96 %
    pokretni u mjestu 1 * 10 na 6/ml 3,23%
    nepokretni 6 * 10 na 6/ml 19,35%

Dijagnoza NORMOZOOSPERMIJA
    Napomena : 44% morfološki nepravilčnih oblika (nepravilnost glave 55%, nepravilnost vrata 38%, nepravilnost repa 7%)

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mamaanita, meni se ovo čini vrlo zadovoljavajuće!
    štoviše, jako dobro!
    10 na 6 ti je jednostavnije napisati "mio" - dakle, radi se o milijunima

mamaanita avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ma znam ja to inače napisati u wordu ali ovdje ne znam. Ma shvatile ste i ovako..

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ma super, nemas se sta mislit!! Odlican je nalaz!

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kako vas stalno čitam ostala sam zbunjena zbog nekih informacija pa mi sad nije jasno. Je li oligoastenozoospermia dijagnoza koja ima više oblika? MM je bio prošli tjedan kod androloga sa tom dijagnozom a dr. mu je rekao da prema nalazu vidi da ima problema samo sa pokretljivošću spermija i da se to lako da riješiti. Tako da sam ostala zbunjena jer sam u više navrata pročitala kako cure čiji M imaju tu dijagnozu zvuče dosta zabrinuto kao da im nema pomoći.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ankara, oligo bi trebalo znacit da je i smanjen broj, a astheno se odnosi na pokretljivost. Al mozda je vas broj na granici s normalnim pa je zato rekao da je problem samo pokretljivost. Jel rekao kako ce to rijesiti?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Oligo je sve ispod 20mil/mL
    Astheno je sve ispod 50% A+B spermija (po nekima ispod 40%)
    Terato je sve ispod 30% normalnih

Sve može biti blaže ili teže: nije isto ima li ih 1mil/mL ili 18mil/mL, a jedno i drugo je oligo. Isto i za pokretljivost, i za morfologiju.

Stranica 4 od 6 PrviPrvi ... 23456 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •