Pozdrav svima
javljam se prvi puta ali odmah napadam s hrpom nedoumica i molim vas za vaša iskustva i savjete:
naime budući da već godinu dana radimo na bebici i ništa, ja sam odlučila provjeriti šta se događa - na pregledu kod "mog" ginekologa je bilo sve ok, no da bi potvrdio odlučio je napraviti vaginalni ultrazvuk i pronašao miom od 4 cm na maternici (kojeg na pregledu nije napipao) i proglasio ga uzrokom našeg problema. I poslao me u Petrovu da to riješim (operacijski) i muž da napravi spermiogram. Danas ginekolog u Petrovoj kaže da miom nije uzrok i da postoji jednak broj razloga za ( rješavanje slabokrvnosti i mogućih tegoba, te spontanog pobačaja ili preranog poroda) i protiv operativnog lječenja (na tom mjestu maternica može puknuti pri porodu). Ali SPERMIOGRAM JE LOŠ - ASTHENOTERATOZOOSPERMIA: A motility 6%, B 13 %, C 4% i D 77%. PIŠE DA JE SMANJEN BROJ POKRETNIH SPERMIJA I DA IH JE TEK PONEŠTO S PROGRESIVNOM GIBLJIVOŠĆU, TE DA JE SMANJEN UDIO NORMALIH SPERMIJA - NEPRAVILNOSTI U PODRUČJU GLAVE !! :shock: :shock:
Rekao mi je neka se upišemo na listu čekanja za postupak izvantjelesne oplodnje ...
neka prespavam pa mu javim što ćemo s miomom i neka radimo djecu onako kako se djeca rade jer nikad se nezna ...
Ima li šanse da popravimo spermiogram ??? možda će vam ovo pitanje zvučati glupo no može li taj nepravilni spermij oploditi i što se događa u tom slučaju ??
Jel bi vi operirale miom ( tada 6 mj ne smijemo raditi na bebi) ili ??
:? :? :? :?