Dabroston piješ kako ti je dala gin. A klomifen se pije od 3-7 dana ciklusa. Dozu koju ti propiše gin, ja sam pila 1 dnevno. I obavezno se ide na folikumetriju.
Dabroston piješ kako ti je dala gin. A klomifen se pije od 3-7 dana ciklusa. Dozu koju ti propiše gin, ja sam pila 1 dnevno. I obavezno se ide na folikumetriju.
Tebi je otprve uspjelo s klomifenom i dabrostonom u kombinaciji? Meni je sad dabroston izreguliral ciklus, ali nije mi potaknuo ovulaciju :/
Uspjelo iz prve. :D A baš se nismo trudili.![]()
Ja sam odlično reagirala na klomifen.
Dabroston ti neće potaknuti ovulaciju.
To sam si i mislila da on nema baš nekog učinka za poticanje ovulacije. Ja sam inače otišla u privatnu polikliniku na pregled i tamo mi je gin. sve točno objasnio i crtao kakv je moj problem. Rekao mi je da imam PCOS i da ovulacije nema i da je moja dijagnoza neplodnost uzrokovana anovulacijom.Ali meni su pretrage i obrada bile dosta skupe u toj poliklinici pa sam s tim papirima otišla kod svoje gin. i ona se slaže u svemu ali mi je tvrdila da bude Dabroston djelovao...Ali koliko god čitam na netu vidim da ženama daju klomifene. Ja budem išla drugi tj. kod svoje gin. i zamolila da mi da klomifen. Nadam se da ne bude problema :?
Tvoja dijagnoza je i moja dijagnoza. PCOS i nemam ovulacija, mjesecima ni menstruaciju nisam dobivala. 10 godina sam pila dabrostone. Ali sam dabroston neće izazvati ovulaciju. Zato se i uzima klomifen.
Još jednom napominjem. Kada počneš sa klomifenima obavezno idi na folikumetriju.
Ja bi jako htjela da mi radi folikulometriju, kad sam bila zadnji put kod gin. mi je napravila i rekla samo nema ovulacije, a dalje neka si ja sama doma pratim. Neka si kupim Maybe baby...To mi baš i nije ok jer mislim da ona sa folikulometrijom puno bolje može vidjeti nego ja doma sa svakakvim metodama. Već sam si razmišljala da promjenim gin. ako mi ne bude radila folikulometrije.Ja isto nisam imala menstruacije po 6 mjeseci i zbog toga sam već prije pila Dabroston.A ti si znači deset godina bila na njima? Ja kad ih pijem osjećam takvu glad koma!!!
10 godina na njima i uzalud čekala plusić. Onda mi pukao film i promjenila gin i napravila laparaskopiju i uskoro došao i plusić. :D
Kada počneš sa klomifenima folikumetrija je obavezna. Neke žene ne reagiraju dobro na klomifen zato se mora pratiti. Ako ti ne bude htjela raditi folikumetriju odi privatno. I promjeni onda gin.
Tako sam i mislila napraviti, jer znam što mi treba ali onda kad neki put to kažeš doktoru onda kažu da nisi ti doktor...A jako želimo bebu i već se preko dvije godine trudimoAli uspjet ćemo, sama sebi sam rekla da moram biti pozitivna prema tome svemu
Puno ti hvala na savjetima
![]()
Koliko godina imaju tvoji dečki?
Imaš pp.
ja pijem dabroston da se T bolje "uhvati", pa me zanima jel moguće da sam se od njega užasno oprištavila?
jel imao tko takvu nuspojavu ili je to normalno za T?
Normalno za T. Proći će. Tako je i meni bilo.![]()
Bok,
ja ovaj mjesec počinjem s Dabrostonima. Nakon poroda menstruacije su mi se skratile i pojavio mi se spotting koji traje od ovulacije pa sve dok ne dođe M. To su tipični simptomi manjka progesterona, ali moj ginić nekako nije bio ubijeđen da je to kod mene slučaj. Moj je problem taj što bih ja sada ponovo željela ostati trudna pa sam nestrpljiva. A ginić je rekao da probam još nekoliko mjeseci bez ikakve terapije prije nego uzmem Dabrostone. Prošla su 2 mjeseca i ja ih planiram uzeti ovaj mjesec. Osim ako netko od vas nema nekakv ubjedljiv razlog zašto ih ne bih uzela?
bok cure......
ja sam ovaj mjesec (nakon dvije god bezuspješnog pravljenja bebe) bila na terapiji klomifenima...super sam reagirala sve je popucalo...i onda mi je dok dala da pijem dobroston od 17dc pa dalje. 2x1...nije rekla do kada pa sma zvala sestru da pita i pova mi kaže da pijem dok ne dobijem mengu. Sad mi nije jasno gdje god čitam kaže da s emora prestat pit par dana da bi dobila mengu?
maksi molim te reci mi koliko si ti dana pila dobroston.....ia ko ja pijem od 17dc a cilus mi ej inače 27-28 dana....kad da prestanem pit??????
CURE MOOOLIM VAS POMAGAJTEEEEEEE!!!!!!!!
da napomenem nemam PCOS svi nalazi su mi uredu i homoni i HSG i spermiogram itd.....valjda ova moja nije znala šta bi više pa mi dala klomifen!!!!!!!
I kod mene isti slučaj. Nakon dabrostona uvijek mi dođe 2-3 dan,a sad je već 9-i dan i nisam dobila. Test sam radila prije 3 dana i bio je negativan,nažalost. Mislim ponoviti test. Ali čisto sumnjam.katarina prvotno napisa
deniii, ja sam ga pila i uvijek je bilo 10 dana ,od 16-26 dc, mada sam ja na svoju ruku pila poslije ovulacije 18 dc i narednih 10 dana...obicno ide tako, a pise i na uputama. javice sa valjda jos neko ... sretno!
a 72 hvala na odgovorui ja se nadam da će s ejoš cura javit
i ja sam odlučila pit 10 dana do 27 dc pa ćemo vidit hoče bit šta......ovaj mjesec sam pozitivna ko nikad,,,,,,jednostavno znam da smo ja i mm odradili sve šta smo mogli sad je u božjim rukamapa šta bude......
Ginekologinja mi je dala Dabroston (10 dana po 2 t) i otišla na godišnji (kako ovo zvuči glupo).
Uglavnom, kasni mi menga, imam pcos-ali sam imala ovulaciju (zakašnjelu) ovaj ciklus.
Problem je u tome što mi je rekla da ako dobijem tijekom pijenja-prestanem piti.
Danas sam imala nešto što više liči na smeđi iscjedak, malo i prestalo....računam li to pod mengu?
Računate li vi?
(Ne mogu je dobiti na telefon, a mislim se da li da nastavim piti (tek 3. dan pijenja mi je danas), sve me boli, kao da ću eksplodirat (čak sam test radila, usprkos UZV pregledu, ali ništa)
Oskudan smedji iscjedak bi bio tzv. spotting, a pocetak menstruacije tek onda kada krene pravo, obilno krvarenje.linolina prvotno napisa
Da li ti se spotting i inace pojavljuje prije M? Kada si imala ovulaciju i kada si u odnosu na nju pocela piti Dabroston? Ako si tek na pocetku lutealne faze (recimo 5, 6 dana poslije ovulacije) onda mislim da je bolje nastaviti s uzimanjem Dabrostona do minimalno 10 dana kako je i predvidjeno.
[a)[/quote]
Da li ti se spotting i inace pojavljuje prije M? Kada si imala ovulaciju i kada si u odnosu na nju pocela piti Dabroston? Ako si tek na pocetku lutealne faze (recimo 5, 6 dana poslije ovulacije) onda mislim da je bolje nastaviti s uzimanjem Dabrostona do minimalno 10 dana kako je i predvidjeno.[/quote]
Ne, ne pojavljuje se inače, a ovulacija jest bila -potvrđeno UZV-om žuto tijeli, i to.....sad kad razmislim taman oko 15 dana (po mojoj procjeni) prije "spottinga"....možda bolje da prestanem :? Tnx Aurora
Hm, linolina, kako je onda uopce doslo do toga da si pocela piti Dabrostan pred sam kraj lutealne faze, odnosno tik pred menstruaciju, pogotovo ako je je ovulacija potvrdjena toliko prije na UZV :/ ?
Ne znam, 3 dana Dabrostona nije dovoljno da bi moglo djelovati na kvalitetno zadebljanje sluznice koje dovodi do menstruacije, sto bi mu trebalo biti svrha u slucaju kada nema ovulacije...
To po mom misljenju znaci, ako ti sluznica nije dovoljno zadebljana i ako sada prekines s Dabrostonom, onda ce ti M jos kasniti. S druge strane, ako nastavis s Dabrostonom, a vrijeme je za M, Dabroston ce je u najgorem slucaju odgoditi za dan ili dva, ali ce ona bez obzira na Dabroston svejedno doci...
Ja bih rekla da tvoja odluka prvenstveno ovisi od razloga zbog kojeg si pocela piti Dabroston prije 3 dana.
Imam pcos-ovulacija je kadnila 2-3 tjedna i to je već klasika....nakon ture pilula-nekoliko ciklusa je o.k., a onda zastoj, pa Dabrostoni, pa pilule....i tako![]()
halo curke
evo samo da javim da od moje terapije klomifenom NIŠTA,,,,procurila sam sinoć toćno po satu 28dc........
ovaj put me baš slomilo........nakon toliko vremena čovjek se ipak ponada i onda ćorak......žao mi je muža i njemu je bilo teško....al šta ćemo...živjet se mora...
vama hvala na odgovorima.....pusaaaaaaaaaa
linolina kako je zavrsila tvoja prica s Dabrostonom, spottingom i zakasnjelom M? Jesi li nakon ona tri dana prestala uzimati Dabroston i jesi li uskoro nakon spottinga dobila M?
Aurora, bila si u pravu-to je bili prije menstruacije-koja je stigla 2 dana poslije- i baš je bila ful.
Ne znam zašto mi je gin uopće dao Dabroston, ne vjerujem da je djelovao, čak se pitam je li moguće da je pomakao mengu tih par dana (jer sam se osjećala kao da ću eksplodirati) s obzirom da sam maltene propustila jednu tabletu (misleći da dolaze stvari-kasnije sam je uzela....kao da sam dodatno zbunila hormone).
Naravno, prestala sam s uzimanjem čim sam dobila....vidjet ćemo drugi ciklus :
tnx na savjetima![]()
Ja sam isto jucer bila kod doktora i dao mi Dabruston jer od pocetka ovulacije do menge imam spotting i krvarenja na obrisu papira. Strah me da nesto sad ne poremetim s tim uzimajuci jer se u 9 mjesecu spremam ic na AIH. Sta vi mislite da ipak popijem jedan mjesec da vidim dal ce to prestatili da ostavim kak je
lastavica1979 ja bih svakako probala s Dabrostonom, jer mislim da on moze pomoci, a ne moze stetiti. Vazno je da ga pocnes piti od ovulacije i minimalno 12 dana neprekinuto. Vjerujem da ti je i dr. dao slicne upute. Ako je kod tebe problem u manjku progesterona (a cesto upravo spotting na to upucuje) onda ti zahvaljujuci Dabrostonu AIH u 9. mjecesu mozda nece ni trebati. Sretno!
hi!
imam par pitanja o dabrostoneu, tj, duphastone, ali koliko sam shvatila to je isto??
dobila sam ih za poticanje nestalih stvari. preskočili su me jedna mjesec i vjerovatno bi još da nisam ošla kod gin.
uglavnom ovako men. mi je bila oko 23.04. zadnja, a tablete pijem (2x1) četiri dana. moram ih pit 10 dana. Kad sam počela pit duphastone imala sam iscjedak tako da misilm da je čak bila O tada. i sad da li kad dobijem menstr. po tim tabletama mogu očekivat O uobičajeno 15- tak dana nakon menstruacije ili ne??
I informacije radi, čula sam da je veća mogućnost blizanačke trudnoće uz korištenje tih tableta. Zanima me je li to moguće i u ovom slučaju kada se piju radi izazivanja stvari ili????
hvala!!!!!!!!
hi!
imam par pitanja o dabrostoneu, tj, duphastone, ali koliko sam shvatila to je isto??
dobila sam ih za poticanje nestalih stvari. preskočili su me jedna mjesec i vjerovatno bi još da nisam ošla kod gin.
uglavnom ovako men. mi je bila oko 23.04. zadnja, a tablete pijem (2x1) četiri dana. moram ih pit 10 dana. Kad sam počela pit duphastone imala sam iscjedak tako da misilm da je čak bila O tada. i sad da li kad dobijem menstr. po tim tabletama mogu očekivat O uobičajeno 15- tak dana nakon menstruacije ili ne??
I informacije radi, čula sam da je veća mogućnost blizanačke trudnoće uz korištenje tih tableta. Zanima me je li to moguće i u ovom slučaju kada se piju radi izazivanja stvari ili????
hvala!!!!!!!!
malo dižem![]()
ma ne mogu vjerovat da kad baš ovih dana nitko ne priča o dobrostonu!! dajte odgovorite miii!! hvalaaa![]()
Prema ovim podacima to je isto - didrogesteron.točkalica prvotno napisa
Ako su ti inace ciklusi uredni mislim da mozes.točkalica prvotno napisa
Vjerojatno si pobrkala Dabroston (Duphaston) s Klomifenom. Dabroston ne utjece na mogucnost viseplodne trudnoce jer je to samo progesteron - hormon koji se oslobadja nakon ovulacije i utjece na kvalitetu endometrija. Za razliku od Klomifena koji se propisije upravo za stimulaciju ovulacije i obicno utjece na sazrijevanje vise od jedne jajne stanice u ciklusu.točkalica prvotno napisa
aha, ok..puno hvalaaa![]()
a nisu mi baš uredni ciklusi zato i pitam, jer pijem duph. zbog izostanka menst. tako da sam daleko od urednih ciklusa!
Jedan anovulacijski ciklus u odredjenom vremenskom razdoblju nije neuobicajno pa ako ti je M izostala npr. jednom u godini dana mislim da bi to Duphaston trebao normalizirati tako da odmah nakon M dobijes ponovo svoju O.
Problem je medjutim ako ti ovakvo stanje nije izuzetak. Tada bi trebalo vidjeti ne radi li se mozda o PCOS ili na primjer visokom prolaktinu (na drugoj temi sam ti vec na to skrenula paznju) ili necem drugom za sto ces se ipak morati obratiti lijecniku budes li to zeljela rijesiti.
ovo mi je već drugi nakon 6 mjeseci , s tim da je prvi put nije bilo dva ili ti ciklusa. misim da je to bilo pri kraju prošle na ovu godinu. onda sam par puta dobila uglavnom normalno i onda sad opet izostala. PCOS imam, to sam spomenula negdje, vodene ciste vrlo male. A za prolaktin ne znam, radili smo štitnjaču, ne znam da li je gledal prolaktin, a ja sam joj potpuno zaboravila spomenut isjedak iz bradavice misleći da je nevažno.
Ovaj mjsec ćemo najjvjerovatnije krenut sa akcijom pa ako ne bude išlo onda ću otić pa joj napomenut i to. Ali nadajmo se da neće trebat.
Sad sam stavila 3 teme u jednu!
Molim savjet, borim se sa PCOS i neplodnošću godinama, dr.mi je ovaj ciklus prepisala duphaston kako bi dobila menstruaciju pa idemo na AIH međutim danas je 7 dan od zadnje tablete i ja još nisam dobila ? Da li se ikome dogodilo da nije dobio menstruaciju nakon tableta? Šta može biti uzrok?
ja sam ti sad pila duphastone i dobila nakon četvrtog dana.
ne znam što m ože biti uzrok ali možeš pričekat još koji dan. meni je rekla da bi trebala dobit tako par dana nakon, ako ne da pričekam još malo, i onda ako baš ne dobijem 15 dana nakon talbeta da joj se javim.
a moj razlog bi vjerovatno bili PCOS da ih nisam dobila.
pričekaj još koji dan pa se ponovo javi doktoru, sretno.!
evo teme o dobrostonu!!!
Cure, ja sam bila 17.9 na inseminaciji, 5.10 sam vadila betu i negativna je. Pijem dabroston od inseminacije i još uvijek nisam dobila. Ginić mi je reko ako sam ga dobro razumila da u slučaju negativne bete pijem još 10 dana, a pitala sam i primarnu ginekologicu dali da nastavim ako je beta negativna, rekla je da(menga mora doć). Malo sam zbunjena jer znam da kad prestanem pit nastupit če krvarenje a ja moram bit.
Dali da ih slušam i pijem dalje ili prestanem na svoju ruku? Help
ajme cure, da li se vi debljate od dobrostona tj. duphastonea. Ja ih pijem dva mjeseca i sve mi se čini da ću morat i treći i natukla sam sigurno 6-7 kila, osjećam se kao kit....
O da, nekad sam imala lijepih 50kg i bila zadovoljna sobom a sad imam 60kg, prije ljeta sam imala i 64Godinu dana sam svaki mj pila dabroston i ko svinja sam došla. Reko mi je ginić da one napuhuju i da stvaraju vodu u organizmu, zato tako izgledamo
![]()
Evo i sad ih pijem i nikako neuspjevam smršavit- a na dijeti sam :?
bap krasno......još malo i ako se krenem deblajt završavam ja s njim, ne mislm jedan jedini život koji imam provest debela.....već mi je teško hodat sma sa sobom sa ovih 10 kila viška...a prošlo ljeto, ahhh, sve mi je tako lijepo stajalo
Pratim vas već neko vrijeme... točnije od kad sam počela piti Dabroston, sada mi je drugi cuklus. Pijem ga od 11-25 dc 2x1 zbog spottinga i planiranja druge trudnoće. Danas mi je 20dc i ja prokrvarila lagano. Što bi to trebalo biti? Koliko znam uz njih se nebi smjela dobiti m. Molim savjet ako neka od vas ima, jer ću izluditi do sutra kada planiram nazvati svoju doc.![]()
Možda je došlo do implantacije :? Jer kod implantacije može doć do laganog krvarenja.Nicol prvotno napisa
ili ovulacijsko krvarenje??? ja sam imala ovaj dva dana, jako malo krvarenje na 22 dc.... nadam sed a ti je implatacijsko krvarenje~~~~~~
Ma ne vjerujem da je implantacijsko jer je baš crveno, a i boli me trbuh. Evo cijeli dan curka lagano. E sad... danas još nisam popila Dabroston jer ne znam dali da nastavim ili da prestanem? Što vi kažete, da ga popijem na veče? I hvala vam na odgovorima... Bilo bi savršeno kada bi bilo implantacijsko, nitko sretniji od mene! :D
Ali evo, baš me to sve zabrinulo. :/
nisi sigurno 10kg natukla od napuhavanja i zadrzavanja vodekika83 prvotno napisa
![]()
, iako je istina i da napuhavaju i zadrzavaju vodu u organizmu.
meni je najgadnija nuspojava dabrostona bila sto sam nonstop mislila samo na hranu, totalna opsesija hranom, uzas. i jela sam non stop. srecom nisam ga nikad morala uzimati duze od dva ciklusa![]()
e pa tako i ja, savaki malo bi jela, a štoje najgore izgledam kao trudnica , a nisam , iako paniram biti, sigurno me 15 ljudi pitalo jesam li trudna...a ja obješnjavam kako sam se udebljala......ljude koje ne vidim neko vrijeme pozdravaljam sa NE; nisam trudna , debela sam
![]()
Evo, zvala sam jutros doc. i ona kaže da lagano krvarenje ne mora ništa značiti i da nastavim sa Dabrostonima kako bi trebala. Pa ćemo vidjeti. Inače moje m izgledaju totalno drugačije od ovoga. Nadam se samo da nije nešto jako loše jer sam u 6 mj. imala missed ab. i ne treba mi sad još nešto slično...Vidjet ćemo kroz par dana pa vam javim ishod.
![]()
Nisam niti napisala da sam se udebljala od napuhavanja i to šta zadržava vodu.visibaba prvotno napisa