Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 171 od 171

Tema: Dabroston...2.dio

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno bok

Kad sam pila daboston tri mjeseca nisam se udebljala onda je bila biokemijska trudnoca morala sam ga pit 3 puta na dan i dobila 5 kila u tjedan dana koje sam izgubila kad sam ga prestala piti. Sad 16 dan menge opet ga pijem i nadam se pravoj skolskoj trudnoci

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja vec dvije godine imam predmenenstruacijski spotting. Medjutim zadnjih par ciklusa traje cak 7-10 dana, sve do pocetka M. hormoni su mi svi uredni, vadila sam ih u više navrata... ginekolog mi je propisao DABROSTON, i to od 15.tog dana ciklusa kroz 14 dana, 3x1, a zatim test posto planiram trudnocu. Evo ovo mi je sada vec drugi mjesec da pijem dabroston. prošli ciklus se ponovo pojavio spotting, dabroston mi nije pomogao, a M sam dobila 2-3 dana nakon prestanka uzimanja dabrostona. Medjutim u ovom ciklusu uz redoviti spotting, dobila sam pravu M za vrijeme uzimanja Dabrostona! ( to mi je bio predzadnji dan uzimanja). To mi je malo cudno jer sam citala da se M dobije obicno nakon prestanka uzimanja- obicno 2-3 dana nakon... Tako da sam ga sada prestala piti...i ne znam da li da ga nastavim piti u sljedecem ciklusu? Da li znate koliko je potrebno vremena uzimati DAbroston da bi utjecao na prestanak spotinga? i da li je netko od vas dobio M za vrijeme tj. pred krajuzimanja Dabrostona? Hvala puno na pomoći

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

I ja sam pila Dabroston i imala sam uzasne nuspojave...promjenom gin. i žaljenjem na nuspojave Dabroston mi je zamijenio Utrogestanom..isti učinak sa nikakvim nuspojavama...u kombinaciji s klomifenom i Gonalom F radimo na bebi!!!

barbyRI avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

uzimala sam vec dabroston prije,po par mj pa pauzu pa onda opet i tako...uglavnom pila sam ga jel nemam redovite menge ,da ih dobijem redovito svaki mj. i ja bi ih nakon popijene zadnje dobila uvijek,tamo 3,4,5 dan.nekad mi traju po 5,6 dana a nekad samo 1 dan.kao npr. prosli mj. zasto se to desava ne znam. kako mi oept kasne sad od 9.mj ih uzimam pa nekih 6mj mi je rekla ginek. sad sam ustvari na duphastonu,kao bolji je ,ne zadrzava tako vodu i manje se debljas.sad koliko je to istinito.. :? sa dabrostonom sam primjetila da sam pocela dobivat pristice po licu,po vratu iza,pojacala mi se dlakavost,vise se znojim i pocela sam se jako debljat,sta mi je najgore od svega...ali to je kao normalno,kazu dr. ipak su to hormoni... i zadnjih par dan imam ucestale glavobolje,da li je to od njega isto,ne znam.... uglavnom pomaze mi jedino da mi se reguliraju ciklusi a za drugo mi odmaze...

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

POZDRAV SVIMA U KLUBU!
    kAKO STE,IMA LI KAKVIH NOVOSTI KOD VAS?
    Ja sam zbog kratke lutealne faze od samo 9 dana ovaj mjesec uzimala duphaston od 17.dc 2x1 i trebala nastaviti kroz 10 dana ali mi je menga stigla na 9.dan uzimanja (tj.na 25.dc),pa sam prekinula i nastavljam slijedeći cilkus po istoj shemi.Imate li sličnih iskustava,znači li to da mi je progesteron punoprenizak? Naime nalaz mi je na 21.dc (prije uzimanja duphastona)bio 25.5 štoje u okviru ref.vrijednosti (6-86) ali ipak prema donjoj granici.Kakvi su vama nalazi progesterona i koliko bih još trebala uzimati da mi se izregulira ciklus jer čekam plusić već 12mj?

marilka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Drage,,
    i ja imam slicnih iskustava sa Duphastonom, bez obzira na njega par dana prije ocekivane mjesecnice prokrvarim (onaj dosadni smedjkasti iscjedak),, to mi sve skupa traje 5-6 dana i onda nastupa "prava" mjesecnica.. Luda sam vise od toga, svaki mjesec ista stvar se ponavlja,,, Pretpostavljam da je to zbog preniskog progesterona.

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kopiram pitanje i ovdje jer mi se čini da tu više spada...

čitam vas neko vrijeme, jer smo se odlučili na drugo dijete.no kod mene problemi.
    situacija je ovakva-zadnju mengu sam imala 13.04., kad je zakasnila ponadala se ja da sam odmah prvi mjesec ostala trudna kad ono dva negativna testa, otišla kod gin-kaže niste trudni dijagnoza amenoreja-terapija duphaston 7 dana po tri tabletice. rekla gin da ću dobiti najkasnije 7-10 dana nakon što ih popijem. eto popila ja i prošlo 11 dana a ono ništa. šta je sa mnom????užasno sam zabrinuta. nikada mi se ovo nije događalo nego sada kad smo se odlučili imati dijete a kako će beba doći kad ni ciklusa nemam....

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

nisam nigdje nasla o duphastonu pa pisem ovdje...dakle situacija je slijedeca...zbog obilne M dobila sam duphaston za regulaciju ciklusa...inace mi je ciklus skolski 28 dana...od 11 dc pocela sam piti 2xdnevno 14 dana...vecer kada sam pila zadnju tabletu i to prije nego sam ju popila primjetila sam tamnozuckasti iscjedak kao "suncani", bas izraziti zuti...drugi dan ujutro malo prokrvarila,i nakon sat vremena sve stalo i opet taj zuti iscjedak...nemam pojma sta da mislim, pa me zanima vase misljenje ako koja ima slicnu pricu...nisma mislila da cu tako brzo dobiti cim prestanem uzimati tablete, a ono odmah drugi dan svijetla krv i sve stalo......ako nista drugo nemam one uzasne bolove i o.k. se osjecam...

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj zeljana02 prvotno napisa Vidi poruku
    nisam nigdje nasla o duphastonu pa pisem ovdje...dakle situacija je slijedeca...zbog obilne M dobila sam duphaston za regulaciju ciklusa...inace mi je ciklus skolski 28 dana...od 11 dc pocela sam piti 2xdnevno 14 dana...vecer kada sam pila zadnju tabletu i to prije nego sam ju popila primjetila sam tamnozuckasti iscjedak kao "suncani", bas izraziti zuti...drugi dan ujutro malo prokrvarila,i nakon sat vremena sve stalo i opet taj zuti iscjedak...nemam pojma sta da mislim, pa me zanima vase misljenje ako koja ima slicnu pricu...nisma mislila da cu tako brzo dobiti cim prestanem uzimati tablete, a ono odmah drugi dan svijetla krv i sve stalo......ako nista drugo nemam one uzasne bolove i o.k. se osjecam...
    čuj, nisam ti baš pametna oko toga. moguće je dobit M i dan nakon prestanka uzimanja, ikao na kutiji iše 3-7 dana, sve ovisi od organizma do organizma. budeš vidjela sutra - prekosutra kak će se stvari odvijati..jer moguće je i da si T. po tome možeš normalno ostati T jer on ti regulira ciklus. ok, većina cura ne ostane odmah 1. ciklus uzimanja T, ali sve je moguće..nabaci testić da to eliminiraš a ja ti ~~~~~~~~~~~~~~ da si T!!

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

tnx. za odgovor draga...sve si nekak mislim da cu ih prestat piti, onako mi je ciklus barem bio pravilan i tocno 28dc, ali bolna M i obilna...hm...vidjet cu sutra ili prekosutra kako ce biti...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Cure, znate li možda zašto i 16 dana nakon korištenja duphastona nisam dobila menstruaciju i što bi dalje trebala činiti? Dr mi je na godišnjem. Ne znam da li je glupo ništa ne koristiti sve do rujna dok se on ne vrati. I da li bi ipak do tada trebala dobiti? Molim vas, pomozite, sva sam očajna. Hvala

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Citiraj acitam prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, znate li možda zašto i 16 dana nakon korištenja duphastona nisam dobila menstruaciju i što bi dalje trebala činiti? Dr mi je na godišnjem. Ne znam da li je glupo ništa ne koristiti sve do rujna dok se on ne vrati. I da li bi ipak do tada trebala dobiti? Molim vas, pomozite, sva sam očajna. Hvala
    Draga acitam,jesi li rijesila svoju situaciju?Ja sam sad u istoj situaciji i ne znam sto je razlog tome,uvijek sam menstruaciju dobivala u roku 2-3 od zadnje tablete.a sad je nema!

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Dupahston - pomoć kod zatrudnjivanja

Zbog blago policističnih jajnika moram piti Duphaston od 16 do 25 DC jer MM i ja radimo na drugoj bebici nekoliko mjeseci - prvi puta zatrudnjeli od prve - a sada nikako da uspijemo.

Zanima me koliko vas je pilo Duphaston/Dabrostone i da li Vam uspio pomoći da zatrudite?

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ja sam ih pila u 6. i 7.mj zbog regulacije ciklusa (obilno krvarenje), u 8. mj je bila zadnja M i evo nas u 16 tjednu...u svakom slucaju dobro ga je piti, jedino sto je meni malo smetalo natukla sam 5 kg za 10 dana ali isplatilo se...ne mogu tvrditi da mi je bas duphaston pomogao, ali definitvno mi nije skodio...sretno ...i da, pijem ga od 7 t.t. i piti cu ga do 20 t.t. po preporuci dr....pije ga se i prije zaceca, a i poslije...zovu ga "cuvar trudnoce" jer osigurava dovoljnu razinu progesterona koji je neophodan za razvoj T...

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja zadnjih 12 mjeseci imam cikluse točno 34 dana, menga traje 5-6 dana, normalna. I zadnjih par mjseci kada smo odlučuli da idemo po drugu bebu sve je otišlo krivo. Prvi mjesec sam imama spotting pa mengu dobilana 30 DC, a drugi mjesec ju uopće nisam dobila odnosno dobila sam je 49 DC nakon 7 dana duphastona 2x1. Dijagnoza je PCO gr. levis i kao dophaston bi trebao pomoći da zatrudnim. Ah živi bili pa vidjeli. Željana hvala na odgovoru i isprika moderatoricama na otvorenoj (ponovljenoj) temi.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

drage cure,

posto sam primjetila da neke od vas podrzavaju lijecenje sto prirodnijim putem, znamima me sto mislite o ovom proizvodu kojeg sam kupila:
    http://www.vitaminexpress.com/produc...roducts_id/526

naime, to je prirodni, dakle bio- identicni progesteron koji nije konstitucijski izmjenjen da bi mogao biti patentiran.
    Ja sam ga nabavila i namjeravam ga upotrebljavati iduci ciklus umjesto Dufastona. inace imam Pcos,imate detaljnije o meni u pcos temi.

posto sam ja ovdje na forumu od vasih divnih savjeta puno toga saznala i naucila (neznam sto bih bez vas) onda sam zeljela i ja podijeliti neka moja saznanja/ istrazivanja.

sto mislite?
    pusa

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Trebaš se konzultirati sa dr... ne daje neku sigurnost, meni bar...

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

menstruacija mi kasni 3 mjeseca (od prvog dana zadnje menge koja je bila 22.6) i danas sam vadila neke hormone i dobila sam duphastone. trebam ih piti 12d, 2 tabletice dnevno. vidim da svi piju drugačije doze, o čemu to ovisi?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

least doza duphastona ovisi o debljini endometrija prije uzimanja.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

pozdrav svima,ako mi možete pomoći u vezi mog slučaja....
    u petom mjesecu sam imala vanmaterničnu trudnoću,ostala sam bez lijevog jajovoda,nakon svega obavila sve pretrage što je doktor tražio,papa,brisevi,urinokultura,uzv,svi nalazo ok,sterilni,na uzv dokazana ovulacija.Do tada menge školske svakih 28dana.Sad zadnja 2mjeseca menga došla nakon 25dana,a prošla nakon 22dana.Ginić mi je dao dabroston da pijem od 12DC,da produžimo drugu fazu ciklusa jer kaže da mi je progesteron niži zato dolazi do menge.Trebam ga poćeti piti 17.10 1tabletu na dan,ne znam kad mi je O ovaj mjesec jer nisam mjerila temp ni lh trakice koristila,pa se pitam da li će mi zaustaviti o ako bude ovaj mj kasnije...please help

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

nema nikoga ovdje?????????????'šmrc

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •