Evo nakon ohoho saznala sam i što znači taj smećkasti iscjedak par dana pred mengu,no nije mi jasno dali se menga računa,njen prvi dan od početka spottinga,ili pravog krvarenja.Kako planiram trudnoću,neznam kak da računam mengu i pl.dane?.Hvala
Evo nakon ohoho saznala sam i što znači taj smećkasti iscjedak par dana pred mengu,no nije mi jasno dali se menga računa,njen prvi dan od početka spottinga,ili pravog krvarenja.Kako planiram trudnoću,neznam kak da računam mengu i pl.dane?.Hvala
a što znači smećkasti iscjedak par dana pred mengu? Ja ga imam i ne znam
i meni se pojavljuje smećkasti iscjedak 1-2 dana pred mengu...nisam znala da to nešto znači, a sada ovdje čitam i brinem...
može li mi neko malo bolje objasniti je li to nešto zabrinjavajuće budući da radimo na bebi, utječe li to na plodnost, mogućnost začeća i da li se mora liječiti?
kao što je već rečeno:
spotting par dana pred mengu ti je vrlo vjerojatan znak
preniskog progesterona u drugoj fazi ciklusa.
da,to može smetati ostvarenju trudnoće jer je progesteron upravo hormon koji pomaže
održavanju trudnoće. Na sreću taj problem je lako riješiv:
idi giniću i dat će ti Utrogestan![]()
hvala
i sama sam otprilike bila na tom tragu
već sam vadila progestreron ali je bio u granicama normale
e sad, nisam sigurna da je vađen u drugom dijelu ciklusa...
ništa, idem nazvati moju doktoricu
A da li spotting recimo popodne, a ujutro vec pravo krvarenje isto znaci manjak progesterona u drugoj fazi ciklusa ili je to normalan pad progesterona pred samo krvarenje? Dakle nikad ne traje dulje od recimo 12h prije pravog menstrualnog krvarenja.
Pozdrav svima, tijekom zadnja 2 ciklusa sam pila Utrogestan, ginekolog je prije toga potvrdio ovulaciju, svi brisevi ok....Pila sam ih zbog krvarenja sredinom ciklusa, od 14. do 24. dana, liječnik je rekao 2 tjedna pa da vidim. Sad neznam dal nastavljam, i što u slučaju trudnoće? Nastavljam s progesteronom il ga prestajem piti? I dal krvarenja u sredini ciklusa i pretpostavljeni manjak progesterona utječu na mogućnost začeća?
kad je već tema računanje plodnih dana... ja sam imala cikluse 29, 26, 25, 33, 32 dana - pa sam dobila Duphaston (od 16.-25. dc) i dobila M odmah nakon tableta, ciklus bio 25 dana (kak je "vještica" uopće došla, a bila sam uvjerena da dobro planiram...).
Malo sam zbunjola što se tiče mojih plodnih dana, kad mi je sve bilo tak zbrkano... kak da ih odredim najtočnije? Inače, nemam nekih osjetnih O pa ne mogu po tome...
thx![]()
iako mi nema odgovora, moram dodati da je M kod mene izgleda bila samo jedan dan (ako je to uopće bila M...) :-O
anyone?
spoting ne znaći uvijek manjak progesterona
spoting može bit i zbog visokog prolaktina, i zbog ureaplazme, i visokog inzulina....da ne nabrajam.
reyna, kupi lh trakice pa ćeš po njima najbolje vidjet kad ti je O, a ova M od jedan dan...hm...uradi test, možda si T, a možda još krene kroz par dana prava M
Vise manje sve sam odgovore vec nasla ali imam jedno pitanje,da li vas ima jos sa cudnom M,krenula mi je u tragovima nekih pola dana pa onda jedan dan bas imalo ali vec drugi skroz slabo,treci vec u tragovima jel se trebam brinuti ili?Inace mi traje do 5 dana najvise i nikad nije nesta obilna ali ova sad je bas nigdje veze....
beilana, thx na savjetu. izgleda da se M ipak predomislila pa je ipak nešto i ima :S (Valjda je od Duphastona čudna)
malo sam gledala temu o trakicama, ali moram priznati da nigdje nisam pročitala gdje se mogu kupiti trakice...u jednoj ljekarni sam bila pitala pa su me gledali k'o da tražim ne znam kaj... imaš prijedlog gdje i preporuku koje?
adal, haha opet nas dve u sličnim problemima...Ja mislim da ti je to sve ok- kako mi je jedna gin rekla, naš ciklus i M se prilagođavaju našem unutarnjem stanju, osjećajima... mislim da je kod tebe sve ovo s M normalno
Posljednje uređivanje od Reyna : 08.12.2011. at 09:59
Reyna
Hvala ti,i ja sam mislila nesta tako ali opet posle svega nesta mi neda mira pa sumnjam u sve,a nadam se uskorom plusicu pa da se malo odmorim od ove M![]()
adal, kužim te potpuno! i ja biii
a može neki brzi savjet za LH trakice? gdje, koje...?
Meni se spotting javio nakon prve trudnoće i poroda ,kako je to išlo kod vas i dali bi se terapija za spotting trebala uzimati kontinuirano ili samo određene dane
dali je taj spotting potrebo lijeciti ili nije..imam istu situaciju,pred mengu vec nekoliko cikusa desava se ista stvar...Nisam nikada vadila progesteron...
Posljednje uređivanje od MELANIE : 30.07.2012. at 10:05
Ja sam spotting imala 3 ciklusa i onda kako doslo tako proslo.